• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Πορτογαλία Λισσαβώνα

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Καλησπερα,
εχω κλεισει για Λισσαβώνα τον Μαιο την 29/04-03/05 με τα πακέτα της Aegean πτηση + ξενοδοχειο.
εχω κλεισει εδω Homepage

Το ξενοδοχειο ειναι στην Avenida Almirante Reis,ειναι λιγο πιο εξω αλλα ειναι διπλα σε σταθμο μετρο και ειναι κανα μισαωρο με τα ποδια απο το κεντρο και τα την παλια πολη.Ειναι καλο location οποιος ξερει?Επισης στις κριτικες ειδα οτι η περιοχη ειναι ολιγον υποβαθμισμενη και λιγο μυστηρια το βραδυ.Το ξενοδοχειο ειναι αναμεσα στο Αrroios και Anjos.Αν γνωριζει καποιος απο Λισσαβωνα να μου πει να κοιταξω για αλλου.

Επισης θα μαι την Πρωτομαγια θα εχω ως επισκεπτης καποιο θεμα σε αξιοθεατα .εισοδους ή μαγαζια -εστιατορια κλειστα ,κλειστοι δρομοι απο πορειες κλπ?

paefstra

Member
Καλησπερα,
εχω κλεισει για Λισσαβώνα τον Μαιο την 29/04-03/05 με τα πακέτα της Aegean πτηση + ξενοδοχειο.
εχω κλεισει εδω Homepage

Η περιοχη ειναι η Avenida Almirante Reis,ειναι λιγο πιο εξω αλλα ειναι διπλα σε σταθμο μετρο και ειναι κανα μισαωρο με τα ποδια απο το κεντρο και τα την παλια πολη.Ειναι καλο location οποιος ξερει?Επισης στις κριτικες ειδα οτι η περιοχη ειναι ολιγον υποβαθμισμενη και λιγο μυστηρια το βραδυ.Το ξενοδοχειο ειναι αναμεσα στο Αrroios και Anjos.Αν γνωριζει καποιος απο Λισσαβωνα να μου πει να κοιταξω για αλλου.

Επισης θα μαι την Πρωτομαγια θα εχω ως επισκεπτης καποιο θεμα σε αξιοθεατα .εισοδους ή μαγαζια -εστιατορια κλειστα ,κλειστοι δρομοι απο πορειες κλπ?
Εχω μεινει εκει. Εγω τη θεωρω πολυ βολικη περιοχη γιατι δεν τρως ανηφορες και πας κεντρο με το μετρο. Επισης βολευει για και απο αεροδρομιο. Αν θες καρακεντρο, πρεπει να υπολογισεις τις ανηφορες.

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Εχω μεινει εκει. Εγω τη θεωρω πολυ βολικη περιοχη γιατι δεν τρως ανηφορες και πας κεντρο με το μετρο. Επισης βολευει για και απο αεροδρομιο. Αν θες καρακεντρο, πρεπει να υπολογισεις τις ανηφορες.
Είναι περίεργα βράδυ να γυρνάς με πόδια ,είναι φάση Ομόνοια ή υπερβολές που λένε στα σχόλια?

paefstra

Member
Είναι περίεργα βράδυ να γυρνάς με πόδια ,είναι φάση Ομόνοια ή υπερβολές που λένε στα σχόλια?
Υπερβολες κατα τη γνωμη μου. Θα το περιεγραφα σαν περιοχη Πεδιο Αρεως. Οχι και ο πιο κομψος κοσμος αλλα καμια ωρα της νυχτας δεν νιωθεις περιεργα.

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Εγώ είχα μείνει κέντρο, οπότε δεν ξέρω την περιοχή. Πάντως το ταξί μέσω bolt στην Λισαβόνα είναι πάμφηνο, οποτε αν σε προβληματιζει το περπάτημα το βράδυ μπορεις να χρησιμοποιείς αυτή την λύση για επιστροφή.

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Καλημέρα σε ολους,
τελη Απριλιου με αρχες Μαιου θα βρισκομαι στην γραφικη Λισσαβονα για 3 μερες.
Την πρωτη μερα φτανω πολυ αργα το βραδυ ,οποτε δεν την μετραω καν ειναι αφιξη αεροδρομιο, ξενοδοχειο ,υπνος.
Εχω 2 ολοκληρες μερες την Πεμπτη και Παρασκευη (Πρωτομαγια) και το Σαββατο πρεπει να μαι βραδυ στο αεροδρομιο γιατι πεταω 00:00 το βραδυ.Σαββατο εχω μια σχεδον γεματη μερα.

Εχω βγαλει ενα πλανο

Belem ,μνημειο ανακαλυψεων και Jeronimo θα το κανω ιδια μερα .Το μουσειο αμαξων μου ειπαν καποιοι φιλοι να παω οπωσδηποτε ,αξιζει λετε ?
Belem δεν θελω να παω Πρωτομαγια γιατι θα ναι κλειστο το Jeronimo ,προτιμω πιο βολτες .

Μετα θελω να δω rua agusta,praca do commercio,miradouros ,alfama κλπ

Για Αλφαμα βολτα να ξεκινησω απο Martim Moniz και απο εκει ή τραμ 28 (αν δεν γινεται χαμος ) ή περπατημα για alfama ,miradouros? Η να ξεκινησω απο rossio να παω περπατημα lisbon cathedral και να ανηφοριζω .

Να παω πρωτη μερα Belem λετε ή να το αφησω για την τελευταια μερα?

Σιντρα να παω βγαινει ή ζορι ?ή αυτες τις μερες να δω καλα τη Λισσαβονα?

Εχει παει κανεις Πρωτομαγια θα εχω θεμα με εστιατορια κλειστα ,μετρο ή γενικοτερα απεργιες ,πορειες κλπ

Ευχαριστω!!

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Καλημέρα σε ολους,
Την πρωτη μερα φτανω πολυ αργα το βραδυ ,οποτε δεν την μετραω καν ειναι αφιξη αεροδρομιο, ξενοδοχειο ,υπνος.
Εχω 2 ολοκληρες μερες την Πεμπτη και Παρασκευη (Πρωτομαγια) και το Σαββατο πρεπει να μαι βραδυ στο αεροδρομιο γιατι πεταω 00:00 το βραδυ.Σαββατο εχω μια σχεδον γεματη μερα.

Εχω βγαλει ενα πλανο

Belem ,μνημειο ανακαλυψεων και Jeronimo θα το κανω ιδια μερα .Το μουσειο αμαξων μου ειπαν καποιοι φιλοι να παω οπωσδηποτε ,αξιζει λετε ?
Belem δεν θελω να παω Πρωτομαγια γιατι θα ναι κλειστο το Jeronimo ,προτιμω πιο βολτες .

Για Αλφαμα βολτα να ξεκινησω απο Martim Moniz και απο εκει ή τραμ 28 (αν δεν γινεται χαμος ) ή περπατημα για alfama ,miradouros? Η να ξεκινησω απο rossio να παω περπατημα lisbon cathedral και να ανηφοριζω .

Εχει παει κανεις Πρωτομαγια θα εχω θεμα με εστιατορια κλειστα ,μετρο ή γενικοτερα απεργιες ,πορειες κλπ

Ευχαριστω!!
Θα σου πρότεινα να πας στην περιοχη του belem την τελευταια μερα, αφου εχεις παρει γευση απο την πολη. Τσεκαρε πρώτα αν εχουν τελειωσει οι εργασιες αποκαταστασης του belem...οταν πηγαμε εμεις τον ιουνη ηταν ολος ο πύργος με σκαλωσια.

Για την πόλη, εμεις την 1η μέρα είχαμε κλεισει ενα free walking tour απο το guru walk, 2,5 ωρες που μας βοηθησε πάρα πολύ να καταλάβουμε την πόλη και την ρυμοτομία της.

Σίντρα, αν θες παρα πολυ, θα μπορουσες αλλά θα ήταν σίγουρα καλύτερα αν ειχες μια ακομα μερα.

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Καλημέρα σε ολους,

Εχω βγαλει ενα πλανο

Ευχαριστω!!
Με καλή οργάνωση νομίζω προλαβαίνεις να πάρεις μια καλή γεύση από όλα αυτά.
Μια ημέρα θα αφιερώσεις οπωσδήποτε για Cascais, Boca do Inferno, Cabo da Roca, Sintra (Quinta da Regaleira, Pena Palace, κλπ.). Για την οικονομία του χρόνου μπορείς να τα επισκεφτείς με οργανωμένο γκρουπ.
Μια ημέρα θα αφιερώσεις για Πύργο Μπελέμ, Μνημείο Ανακαλύψεων, Μοναστήρι Ιερώνυμου. Στη συνέχεια είναι εύκολο να περάσεις με το φέρι απέναντι στην Αλμάδα για να επισκεφτείς το άγαλμα του Χριστού, ενώ αν θες προλαβαίνεις να δεις και το ενυδρείο. Το βράδυ μπορείς να κάνεις βόλτα με το τραμ και να περπατήσεις στη Rua Augusta και Praca de Comercio.
Την τελευταία ημέρα σου, αφού αναχωρείς αργά το βράδυ, μπορείς να ξεκινήσεις νωρίς με το Elevador de Santa Justa για να το προλάβεις χωρίς ουρές, να πας στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου και μετά όπου αλλού θες.

Extra muros

Member
Καλημέρα σε ολους,

Εχω βγαλει ενα πλανο

Ευχαριστω!!
Επειδή οι μέρες είναι λίγες, θα έλεγα να επικεντρωθείς Λισαβόνα και να αφήσεις Σίντρα και γενικότερα τα πέριξ για άλλο ταξίδι, όσο κι αν αξίζουν. Για μένα δεν έχει σημασία με ποια σειρά θα βάλεις Belem, οπωσδήποτε πάντως ξεχωριστά θα το βάλεις γιατί είναι και κάπως μακριά από το κέντρο. Το μουσείο αμαξών μια και είναι αρκετά κοντά στα Ουνέσκο μνημεία της περιοχής, εγώ το συστήνω, είναι όντως ενδιαφέρον, αλλά αυτά είναι λίγο περί ορέξεως.

Τραμ 28 θα απέφευγα, πακτωμένο ως εκεί που δεν πάει και δε βλέπεις κάτι που δεν μπορεί να γίνει με τα πόδια. Πιο γραφικό είναι σα φωτό απέξω παρά να είσαι ως σαρδέλα μέσα. Μη στριμώξεις Baixa-Chiado και Alfama την ίδια μέρα θα έλεγα, η Λισαβόνα είναι κυρίως βόλτα και ατμόσφαιρα, παρά λίστα με κουτάκια για τικάρισμα. Για πορείες την Πρωτομαγιά δεν ξέρω, οι απεργίες στα ΜΜΜ και τα τραίνα πάντως είναι αρκετά συνήθεις σε όλη τη διάρκεια του χρόνου,οπότε καλό θα είναι να συμβουλευτείες το σάιτ της Carris λίγες μέρες πριν.

Υ.Γ. Για παστέλ ντε νάτα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Fábrica da Nata , για μένα ανώτερα και από τα αυθεντικά του Belem.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.361
Μέλη
40.009
Νεότερο μέλος
angelvala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom