Ηνωμένο Βασίλειο Λονδίνο ακόμα και παγωμένο!

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Προσωπικά, τα γκουρμέ εστιατόρια δεν τα πλησιάζω ούτε στην Αθήνα, ούτε στο Λονδίνο! Πουθενά! Το ομολογώ: Δεν έχω να δώσω τόσα λεφτά!


Εγώ έχω πάει σε γκουρμέ εστιατόρια στο εξωτερικό, αλλά δεν θα έλεγα ότι ήταν κάτι που θα με συγκινούσε! Και ναι, μια πόλη δεν την κρίνεις αν είναι φθηνή ή ακριβή από προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται σε λιγότερους. Κι ούτε θεωρώ ότι το ταξί είναι μια υπηρεσία που χρησιμοποιείται συχνά στο εξωτερικό, μην βλέπετε εμάς που είμαστε καλομαθημένοι!

Από την άλλη δε, το είπα και παραπάνω...θα πρέπει να συγκρίνουμε και το ύψος των εισοδημάτων σε μια πόλη...κι όχι μόνο τον βασικό μισθό, αλλά και την μισθολογική εξέλιξη που μπορεί να έχει κάποιος στην επαγγελματική του πορεία.

Εγώ λέω να ανοίξουμε κι ένα ξεχωριστό θέμα για τον Traveller... όπου θα συγκρίνουμε την ακρίβεια των πόλεων με άλλα κριτήρια...για Large ανθρώπους με lifestyle και image εφοπλιστάκου! Σιγά μην συγκρίνουμε τις τιμές με κριτήρια σούπερμάρκετ...για ποιον λόγο; Ποιος πηγαίνει στα σούπερμάρκετ για να μας νοιάζει; Ας νοιαστεί η υπηρέτρια! :bleh::bleh::bleh::clap::clap::clap:
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Παρασκευή

Το κρύο και η βροχή της προηγούμενης ημέρας είχε ενισχυθεί με παγωμένο αέρα στο κέντρο του Λονδίνου ενώ το χιόνι που έπεφτε στα βόρεια της πόλης διατηρούσε τη θερμοκρασία σταθερά υπό του μηδενός καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και εμείς νιώθαμε ότι ήμασταν σε καταψύκτη!


Για να πω την αλήθεια, στην αρχή δεν μας φάνηκε πολύ το κρύο γιατί από το λεωφορείο (πάλι το 15) μπήκαμε σχεδόν αμέσως στον Πύργο του Λονδίνου να κάνουμε παρέα στα κοράκια και στους Μπιφίτερς αλλά όταν το αφήσαμε για να προσεγγίσουμε την Tower Bridge νιώσαμε τον παγωμένο αέρα ως το μεδούλι μας.




Τελικά μετά από ηρωικές προσπάθειες καταφέραμε και φθάσαμε μέχρι τη Hay's Galleria, στη νότια όχθη του Τάμεση, όπου αποτέλεσε το κρησφύγετο μας από το κρύο για λίγο. Λίγο μετά τη γέφυρα London Bridge, όμως, και κάπου κοντά στο Monument αποφασίσαμε ν' αφήσουμε τις βόλτες για κάποια άλλη φορά. Περπατήσαμε λίγο ακόμα μέχρι την αγορά Λίντενχολ όπου είχαμε ραντεβού με μια παλιά φίλη. Το Λίντενχολ είναι μια παλιά αγορά τροφίμων και αποτελεί κέντρο συνάντησης των εργαζομένων στο City καθώς εξυπηρετεί τις ανάγκες τους για καφέ, φαγητό και ποτό στο διάλειμμα τους. Ήπιαμε τον καφέ μας σε ένα καφέ- παμπ που η διακόσμησή της αποτελούνταν από βαρελάκια. Γενικά ολόκληρη η σκεπαστή αγορά θύμιζε σκηνικό ταινίας εποχής. Περιττό να πω ότι οι μόνοι τουρίστες στην αγορά ήμασταν εμείς.

Μετά από μια ωρίτσα αποχαιρετήσαμε τη φίλη μου και κατευθυνθήκαμε προς τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου και τη National Gallery ( The National Gallery, London). Τα καταστήματα και τα μουσεία είναι μια καλή λύση όταν βρέχει στο Λονδίνο. Εμείς προτιμήσαμε τα δεύτερα γιατί πολύ απλά ο φίλος μου μισεί τα ψώνια! Ακολούθησε το Βρετανικό Μουσείο (British Museum - Welcome to the British Museum) αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να κλείσει και αυτό!



Ξανά στο κρύο, λοιπόν, και γραμμή για τη Leicester square και κινέζικο. Η κινέζικη κουζίνα μ' αρέσει πολύ και παρόλο που ο Παναγιώτης δεν την πολυσυμπαθεί, πότε- πότε μου κάνει το χατίρι και τρώει κάνα ρυζάκι! Ακολουθήσαμε το ένστικτό μας και επιλέξαμε το Crispy Duck αφού ζαλιστήκαμε να βλέπουμε κρεμασμένες πάπιες στις προσόψεις των εστιατορίων. Εννοείται πως πήραμε και εμείς να δοκιμάσουμε πάπια ενώ αναρωτιόμασταν πόσες πάπιες να θυσιάζονται καθημερινά για να ικανοποιήσουν τις γαστριμαργικές επιθυμίες των πελατών των κινέζικων! Νόστιμη και τραγανή η πάπια μας όπως ωραία ήταν και τα υπόλοιπα πιάτα που δοκιμάσαμε. Και φυσικά οι τιμές του αν όχι χαμηλότερες από τις δικές μας στα ίδια επίπεδα περίπου!



Δεν ήθελα καφέ και έτσι άφησα το φίλο μου μόνο του να απολαύσει τη ζεστή σοκολάτα του στο Fuel στο Covent Garden όση ώρα θα επέλεγα τους ταξιδιωτικούς μου οδηγούς στο βιβλιοπωλείο Stanfords (Stanfords' Maps and Travel Books Online). Ξεχάστηκα εντελώς και ξετρελάθηκα με τον χώρο! Το βιβλιοπωλείο είναι Παράδεισος! Ταξιδιωτική λογοτεχνία, χάρτες, οδηγοί και ότι έχει σχέση με ταξίδια είναι εκεί! Να είναι καλά οTraveller που μου υπέδειξε το μέρος!

Τελικά μείναμε μέχρι αργά στο Soho και πήγαμε σινεμά στο Curzon cinema. To "Vicky, Christina, Barcelona" ήταν μια εντελώς τυχαία επιλογή καθώς πήγαμε σινεμά μόνο και μόνο για να γνωρίσουμε την εμπειρία ενός Λονδρέζικου κινηματογράφου.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Παίδες σας τα είπε με τον γνωστό χαρακτηριστικό του τρόπο ο Madman αλλά δεν βλέπω να το πιάνετε το υπονοούμενο...

Για τα γκουρμέ εστιατόρια... Σε ένα σχετικά καλό εστιατόριο στο Λονδίνο δίνεις 150 το ζευγάρι και στην Αθήνα 80. Σε ένα πολύ καλό στο Λονδίνο δίνεις 200 το άτομο και στην Αθήνα 100... Σαφέστατα δεν είναι για όλους αλλά όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν και τρώνε σε καλά εστιατόρια καμιά φορά και το πιό παράξενο είναι ότι τα προτιμούν από τα σουβλατζίδικα...

Supermarket... Μου συμβαίνει κάτι το παράλογα περίεργο... Όταν πηγαίνω supermarket στο Λονδίνο με κόβουν για λεφτά και συνομωτούν εναντίων μου ανεβάζοντας τις τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης τουλάχιστον 1 1/2 φορά επάνω... Υποθέτω ότι όταν φεύγω από το supermarket οι τιμές επανέρχονται στα φυσιολογικά τους επίπεδα δηλαδή σε τιμές κλάσματος από αυτές των Αθηνών...

Μέσα μεταφοράς... Έχετε επίγνωση του πόσο στοιχίζει ένα εισιτήριο του μετρό στο Λονδίνο? Πόσο άραγε κάνει το εισιτήριο του τρένου από το Stansted στο κέντρο? 26 λίρες!! Μόνο 3 φορές επάνω από όσο κάνει το εισιτήριο του τρένου από το Μοναστηράκι στο Βενιζέλος!!

Νοίκια... Μιλάμε για τζάμπα πράμα... στο κέντρο του Λονδίνου μια τρύπα γκαρσονιέρα κοστίζει 1500 λίρες...

Δεν νομίζω οτι χρειάζετε να συνεχίσω... Καλό είναι να κάνουμε την πλάκα μας αλλά μην το λέτε παραέξω ότι η Αθήνα είναι ακριβότερη από το Λονδίνο γιατί θα σας πάρουν με τα λεμόνια...

Υ.Γ. Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι είμαι ένα σνομπ ψώνιο, αλλά τι να κάνω, γεννήθηκα τέτοιος... Ντρέπομαι που το λέω, αλλά συχνά πυκνά ικανοποιώ τις διαστροφές μου σε εστιατόρια στυλ SKETCH ενώ κανονικά θα έπρεπε να απολαμβάνω καρβουνιασμένα πτώματα αρνιών στην κοσμική ταβέρνα Ο ΕΛΑΤΟΣ... Ζητώ ταπεινά συγνώμη αλλά δεν φταίω... οι συγκυρίες της άτιμης κενονοίας με έφεραν σε τέτοιο χάλι...
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Άσχετο τώρα με τα γκουρμέ εστιατόρια.. για να πει κάποιος ότι το Λονδίνο είναι πιο ακριβό από την Αθήνα πρέπει να έχει συνολική εικόνα...εκτός από το Σούπερ μάρκετ, τα εστιατόρια και τα ενοίκια, το κόστος ζωής έχει να κάνει και με άλλα πράγματα,, είναι το κόστος της υγείας, οι φόροι και σαφώς οι διάφορες υπηρεσίες, από το να πας στο κομμωτήριο, μέχρι ο υδραυλικός που θα φωνάξεις για το καζανάκι..
Το κόστος ζωής στην Αθήνα τελευταία έχει ανέβει πολύ, αυτό είναι δεδομένο, αλλά το πρόβλημα στην Αθήνα δεν είναι κατά βάση το κόστος ζωής, αλλά το ότι πρέπει να ανταπεξέλθει κανείς με τους υπάρχοντες μισθούς...
Τελευταία που έχει πέσει η Λίρα, ίσως κάποιες τιμές του Λονδίνου να μας φαίνοντε φθηνότερες, αλλά το θέμα δεν είναι αν είναι ακριβό το Λονδίνο για εμάς, αλλά αν είναι για τους Λονδρέζους...
Οι πληροφορίες που έχω από όσους ξέρω που ζουν στο Λονδίνο, είναι ότι το κόστος ζωής είναι ακριβό.. μόνο και μόνο το ενοίκιο και τις μεταφορές να λάβεις υπόψη σου υπόψη σου αρκει..
και το κόστος του σούπερ μαρκετ?? είναι κατά βάση τα τρόφιμα (κρέατα, λαχανικά), τα απορρυπαντικά , κι όχι οι σοκολάτες και οι χυμοί που θα αγοράσει ο τουρίστας..
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Πρόθεση δική μου, όπως και της Chricky πιστεύω, δεν ήταν να δούμε ποιά από τις δύο πόλεις είναι πιο ακριβή -εξάλλου, και οι δύο είναι μέσα στις 20 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, σύμφωνα με τις οικονομικές αναλύσεις- αλλά να μεταφέρουμε ότι οι τιμές στο Λονδίνο είναι στα δικά μας επίπεδα και κάποιος θα πρέπει να υπολογίζει ένα κόστος για φαγητό, ποτό και καφέ ανάλογο της Αθήνας.

Όσον αφορά το κόστος ζωής στις δύο πόλεις θα αναφέρω αυτό που μου είπε η φίλη μου όταν τις ανέφερα ότι βλέπω τις τιμές ανάλογες με αυτές της Κορίνθου "Δεν είναι ότι είναι φθηνά στο Λονδίνο απλά έχουν φτάσει οι τιμές στα ύψη στην Κόρινθο".
Η φίλη μου δουλεύει στη γραμματεία μιας εταιρείας και παίρνει 2000 λίρες το μήνα και εγώ δουλεύω στο Λογιστήριο εταιρείας με πολύ- πολύ περισσότερες αρμοδιότητες και παίρνω με το ζόρι 950 Ευρώ.

Στα supermarkets τώρα, που πραγματικά μου έκαναν τρομερή εντύπωση οι τιμές τους, θεωρώ ότι αν υπήρχε λίστα με τα πιο ακριβά supermarkets της Ευρώπης, πιστέψτε με, θα κατείχαμε πρωτιές!
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
πιστέυω ότι με τήν κουβέντα περί φθηνού-ακριβού Λονδίνου σε σχ'εση με τήν Αθήνα
αδικούμε τήν marydim και τήν ταξιδιωτική τής ιστορία ...η οπόια είναι πολύ καλή και γεμάτη με όμορφες φωτογραφίες ....ειδικά αυτή από τήν αγορά λίντενχολ ?

μπράβο marydim
 

Manos

Member
Μηνύματα
261
Likes
283
marydim σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να μας μεταφέρεις τις εντυπώσεις σου.
Τα γράφεις με τόσο άμεσο τρόπο που είναι σαν να είμαστε και εμείς εκεί.

Μακάρι να ήταν γραμμένοι έτσι και οι ταξιδιωτικοί οδηγοί. :clap:


Ήθελα να σε ρωτήσω, ουρές συνάντησες πουθενά, ή αυτή την εποχή δεν υπάρχουν πολλοί τουρίστες;
Και, η φωτογράφηση επιτρέπεται στα μουσεία; :roll:


(αύριο θα είμαι στο Λονδίνο για λίγες μέρες, οπότε όπως καταλαβαίνεις με βοηθάς πολύ)
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Σε ευχαριστώ πολύ Xristos71.
Και όλους όσους διαβάζουν φυσικά την ιστοριούλα μου.

 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Ήθελα να σε ρωτήσω, ουρές συνάντησες πουθενά, ή αυτή την εποχή δεν υπάρχουν πολλοί τουρίστες;
Και, η φωτογράφηση επιτρέπεται στα μουσεία; :roll:
(αύριο θα είμαι στο Λονδίνο για λίγες μέρες, οπότε όπως καταλαβαίνεις με βοηθάς πολύ)


Την Πέμπτη και την Παρασκευή το πρωΐ, το Λονδίνο ήταν σχετικά ήσυχο και οι τουρίστες ήταν τόσοι ώστε να μην διακρίνονται μέσα στο πλήθος.
Τα αεροδρόμια είχαν προβλήματα και ίσως κάποιοι να μην είχαν φτάσει στον προόρισμό τους.
Το Σάββατο, όμως, ήταν λες και άλλαξε η πόλη! Κόσμος παντού, ουρές παντού και γενικά έπρεπε να περιμένεις. Αλλά αυτό δεν οφείλονταν τόσο στους τουρίστες όσο στους ίδιους τους κάτοικους του Λονδίνου.
Αν θέλεις να ψωνίσεις, μην αφήσεις τα ψώνια για το Σάββατο. Θα σε κουράσουν πολύ και θα έχεις αναμονή στα ταμεία.
Για φωτογράφιση ή όχι να προσέχεις πάντα στην είσοδο του μουσείου και να μην χρησιμοποιείς φλας.
Καλά να περάσεις και ελπίζω να έχεις καλό καιρό.

 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
Πρόθεση δική μου, όπως και της Chricky πιστεύω, δεν ήταν να δούμε ποιά από τις δύο πόλεις είναι πιο ακριβή -εξάλλου, και οι δύο είναι μέσα στις 20 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, σύμφωνα με τις οικονομικές αναλύσεις- αλλά να μεταφέρουμε ότι οι τιμές στο Λονδίνο είναι στα δικά μας επίπεδα και κάποιος θα πρέπει να υπολογίζει ένα κόστος για φαγητό, ποτό και καφέ ανάλογο της Αθήνας.

Όσον αφορά το κόστος ζωής στις δύο πόλεις θα αναφέρω αυτό που μου είπε η φίλη μου όταν τις ανέφερα ότι βλέπω τις τιμές ανάλογες με αυτές της Κορίνθου "Δεν είναι ότι είναι φθηνά στο Λονδίνο απλά έχουν φτάσει οι τιμές στα ύψη στην Κόρινθο".
Η φίλη μου δουλεύει στη γραμματεία μιας εταιρείας και παίρνει 2000 λίρες το μήνα και εγώ δουλεύω στο Λογιστήριο εταιρείας με πολύ- πολύ περισσότερες αρμοδιότητες και παίρνω με το ζόρι 950 Ευρώ.

Στα supermarkets τώρα, που πραγματικά μου έκαναν τρομερή εντύπωση οι τιμές τους, θεωρώ ότι αν υπήρχε λίστα με τα πιο ακριβά supermarkets της Ευρώπης, πιστέψτε με, θα κατείχαμε πρωτιές!
συμφωνώ απόλυτα μ' αυτό το post.. και σταματάω εδώ, γιατί όντως έχουμε αδικήσει την ιστορία... ;)

αν ανοίξει thread το συζητάμε περαιτέρω :p
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Όσον αφορά το κόστος ζωής στις δύο πόλεις θα αναφέρω αυτό που μου είπε η φίλη μου όταν τις ανέφερα ότι βλέπω τις τιμές ανάλογες με αυτές της Κορίνθου "Δεν είναι ότι είναι φθηνά στο Λονδίνο απλά έχουν φτάσει οι τιμές στα ύψη στην Κόρινθο".
Η φίλη μου δουλεύει στη γραμματεία μιας εταιρείας και παίρνει 2000 λίρες το μήνα και εγώ δουλεύω στο Λογιστήριο εταιρείας με πολύ- πολύ περισσότερες αρμοδιότητες και παίρνω με το ζόρι 950 Ευρώ.
Thats the point!!! Εδώ ξεκινούν και τελειώνουν όλα! Και φυσικά κι από τις παρεχόμενες υπηρεσίες! Δεν είπε κανείς μας ότι είναι φθηνό το Λονδίνο, αλλά ότι πλέον έχουν ισοπεδωθεί τα πράγματα και η Αθήνα ανταγωνίζεται τις τιμές του Λονδίνου σε πολλά επίπεδα, χωρίς όμως να έχουν καμία σχέση οι μισθοί της με τους Λονδρέζικους!

marydim...πολύ καλή η αφήγησή σου....σόρυ που ξεφύγαμε λίγο... ;)
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Σάββατο

Κόσμος πολύς στο σταθμό του Paddington. Διαδήλωση να έχουν άραγε; Αποκλείεται! Η ώρα ήταν 9 το πρωί και όλοι έπιναν μπύρες και ήταν ντυμένοι παράξενα! Ξαφνικά θυμήθηκα ότι είναι εποχή καρναβαλιού και το Notting Hill, το κέντρο του Λονδρέζικου καρναβαλιού, είναι μόλις ένα- δυο χιλιόμετρα μακριά. Μπλεχτήκαμε με το πλήθος και ακολουθήσαμε ένα γκρουπ που είχαν ντυθεί γκαρσόνια και γκαρσόνες, χωρίς να έχουμε την κατάλληλη αμφίεση, βέβαια. Χορός, ποτό, τραγούδι, πάγκοι με πολλά καλούδια στην αγορά του Πορτομπέλο, θα θέλαμε να μείνουμε κι άλλο αλλά η πολυκοσμία άρχισε να μου δημιουργεί πονοκέφαλο.


Ηρεμήσαμε και χαλαρώσαμε κάνοντας βόλτα στους κήπους του Κένσινγτον. Δεν είχε τόσο πολύ κρύο σήμερα και κάποιες φορές έκανε την εμφάνισή του και ο ήλιος!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (
www.nhm.ac.uk) είχε πολύ κόσμο κυρίως γονείς με τα παιδάκια τους αλλά και πολλά σχολεία. Eνδιαφέρον μουσείο, συνεπήρε τον Παναγιώτη.

Η συνέχεια είχε Harrods, μια μικρή βόλτα μέχρι τη Sloane square για καφέ, λεωφορειάκι και Oxford Street για φαγητό, πάλι στην Pizza Express (
www.pizzaexpress.com) αλλά επιλέγοντας διαφορετικά πιάτα αυτή τη φορά.



Σήμερα, όμως, ήταν Σάββατο και η πιτσαρία έκανε χρυσές δουλειές με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν λίγο παραπάνω στο σερβίρισμα. Τουλάχιστον, ήμασταν τυχεροί και βρήκαμε αμέσως τραπέζι σε αντίθεση με άλλους που περίμεναν στο μπαρ μέχρι και μισή ώρα μέχρι να αδειάσει κάποιο.

Το περπάτημα στην Oxford Street δεν είναι εύκολη υπόθεση Σάββατο μεσημέρι και η προσπάθειά μας να δούμε βιτρίνες έπεσε στο κενό καθώς το πλήθος σε κάποια σημεία γινόταν απροσπέλαστο!

Έτσι ο Παναγιώτης επέστρεψε στο στενάκι που είχαμε γευματίσει για να πιει κάτι ζεστό σε κάποια από τις καφετέριες που βρίσκονται εκεί δίπλα ενώ εγώ συνέχισα να ρίχνω κλεφτές ματιές προς τις βιτρίνες. Γενικά, η συγκεκριμένη οδός, η James Street, στον δεύτερο δρόμο μετά το Selfridges προς Regent Street, έχει πολλά καφέ, αρκετά εστιατόρια ιταλικής κουζίνας, ένα τούρκικο εστιατόριο, μια κρεπερί, 2-3 μαγαζιά με σάντουιτς και διάφορα άλλα που δεν κοίταξα τι κουζίνα προσφέρουν. Πολλά εστιατόρια και καφέ για όλα τα γούστα υπάρχουν και στις παραπλήσιες οδούς.

Σε πολλά μαγαζιά οι εκπτώσεις συνεχίζονταν και οι προσφορές ήταν τόσο δελεαστικές που δεν μπόρεσα να αντισταθώ! 3 μαγιό πήρα αλλά στα 3 το 1 ήταν δώρο και είπα να μην χάσω την ευκαιρία! Εξάλλου, 3 μήνες έμειναν μέχρι να αρχίσουμε τα καλοκαιρινά μπάνια! Κάτι, τέτοια ψέλλιζα στον φίλο μου που με κοιτούσε σαν να ήμουν τρελή που ψώνισα μαγιό μέσα στο καταχείμωνο!

Καμιά ωρίτσα την περάσαμε σε ένα Λονδρέζικο στοιχηματικό πρακτορείο, "LadBrokes" ονομαζόταν, όπου μπορούσες να δεις όλες τις φυλές του κόσμου να στοιχηματίζουν, να παίζουν και να παρακολουθούν αγώνες διαφόρων αθλημάτων.

Το βράδυ πήγαμε σε μια παμπ κοντά στο ξενοδοχείο κατάμεστη από Άγγλους που έπιναν συνέχεια και μίλαγαν δυνατά. Δεν αντέξαμε πάνω από δίωρο εκεί μέσα και έτσι βρεθήκαμε να κάνουμε βόλτες στους παγωμένους δρόμους. Το Σαββατόβραδο στο Λονδίνο είναι πολύ ζωντανό. Τα εστιατόρια και τα μπαρ είναι όλα γεμάτα ενώ κόσμος όλων των ηλικιών πηγαινοέρχεται στους δρόμους και στα πεζοδρόμια.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.457
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom