Κίμωλος Μήλος Μήλος - Κίμωλος αξίζει για 12 μέρες;

agalipas

Member
Μηνύματα
153
Likes
52
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΣΛΑΝΔΙΑ , Λίμνη Τιτικάκα
Αν εχεις στενα οικονομικα και θελεις και η κοπελλα να ευχαριστηθει,κανονισε λιγοτερες μερες.Οσο και να θελεις με χαρτι και μολυβι να τα υπολογισεις,θα βγεις εκτος.Θα γινεις και ρεζιλι,δηλαδη(κατι που δεν το θελεις,βεβαια).
ρεζίλι δεν θα γίνω σε κανένα, άλλο βγαίνω εκτός budget άλλο μου τελειώσανε τα λεφτά και δεν έχω να φάω. Δεν θα πάω όμως σε κανένα νησί να πληρώσω 9ε το ποτό και 3ε το σουβλάκι εν μέσω κρίσης δηλ τον κούκο αηδόνι όπως συνηθίζεται να λέμε. Πέραν τούτου μια έρευνα κόστους δεν βλάπτει.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
στα νησιά όλοι ακολουθούν την ίδια τιμολογακή πολιτική +_1Ε στα ποτά και +_ 5ε στο φαγητό μιλώντας για την πλειοψηφία των καταστημάτων. π.χ στην Σκόπελο το ποτό έχει 7Ε και το κοκτειλ 8-9Ε, στην Αλόννησο 5Ε ποτό 7Ε κοκτειλ, στην Σκύρο 5-6 το ποτό 7-8 το κοκτειλ. Πέρα απο τη διαμονή και τα εισητήρια που είναι φιξ οι τιμές και με early booking μπορείς να τα βρεις σε καλές τιμές, τα υπόλοιπα μπορούν πολύ εύκολα να σε βγάλουν εκτός budget.
Ε, κόφτε το ρημάδι. Κάπνισμα και πάλι κάπνισμα: φιξ τιμή, εγυημένες διακοπές.
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Έχωντας περάσει πέρσι τις διακοπές μου στην Μήλο-Κίμωλο και πρόπερσι στη Σίφνο, θα ταυτιστώ με τον traveller.
Βάλε τις μισές μέρες Σίφνο και τις υπόλοιπες μοίρασέ τες σε Μήλο και Κίμωλο ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σου.
 

master1706

Member
Μηνύματα
303
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη, ξανά!!
@agalipas Σε καμία περίπτωση μία έρευνα κόστους δεν βλάπτει αλλά δεν έχει κανένα νόημα να μπεις στην διαδικασία να βρεις αναλυτικό τιμοκατάλογο για κάθε ένα Ελληνικό προορισμό. Δεν θα βγάλεις κανένα ασφαλές συμπέρασμα.
Καλώς ή κακώς ξέρεις ότι όταν θα βρεθείς σε Ελληνικό νησί τον Αύγουστο, θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω. Αν το ποτό έχει 5 ή 6 ή 7 δεν θα αλλάξει κάτι στο πλάνο σου. Πιες κάτι λιγότερο και λύθηκε το πρόβλημα. Αν δεν είσαι στους ΑΑ και να πίνεις 6 ποτά την ημέρα στην καθησιά σου, τότε δεν θα επηρεασεί τον προυπολογισμό σου.
Άλλωστε σε κάθε νησί υπάρχουν ακριβότερα και φθηνότερα μαγαζιά για κάθε γούστο. Κανείς δεν μπορεί να είναι τόσο αντικειμένικός (άθελα του) καθώς έχει διαφορετική ενδεχομένως προτίμηση σε μαγαζιά το οποίο επηρεάζει και την τελική τιμή. Αν εγώ πχ πηγαίνω αποκλειστικά στα πιο in και ακριβά bar, τότε θα σου δώσω την εντύπωση ότι το νησί είναι ακριβό (τουλάχιστον στο ποτό).

Εγώ θα πρότεινα να δεις τελικά που αξίζει να περάσεις τον χρόνο σου καλύτερα και ποιο νησί σου ταιριάζει καλύτερα και ύστερα να επικεντρωθείς σε διαμονή και εισητήρια που σου κοστίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό κόστους διακοπών.
 

agalipas

Member
Μηνύματα
153
Likes
52
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΣΛΑΝΔΙΑ , Λίμνη Τιτικάκα
Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετόχης στο θέμα, μπαίνουν σε μια σειρα τα πραγματα σιγά σιγα.
 

ikarialover

Member
Μηνύματα
678
Likes
850
Η Σίφνος είναι αρκετά ακριβή και οι παραλίες για μένα είναι μετριότατες για Κυκλάδες. Πας και high season δυστυχώς... Ωστόσο, έχει πανέμορφα χωριά (ειδικά το Κάστρο είναι κουκλίστικο) και οι μετακινήσεις είναι πανεύκολες αν έχετε μηχανή, καθώς οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές. Νομίζω ότι η Σίφνος για 5, μάξιμουμ 6 μέρες, είναι μια χαρά.
Η Μήλος για τα δικά μου γούστα έχει από τις πιο όμορφες παραλίες του Αιγαίου. Αν δεν έχετε πρόβλημα να κάθεστε αρκετές ώρες στην παραλία (όπως είπαν και οι προλαλήσαντες) μπορείτε άνετα να περάσετε εκεί 7-8 μέρες (οι παραλίες που αξίζουν για μένα είναι τουλάχιστον 6-7).. Υπολόγισε και μια μέρα που θα κάνετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το γύρο του νησιού με καραβάκι για να επισκεφτείτε το Κλέφτικο και τις θαλάσσιες σπηλιές και είστε μέσα! Θεωρώ ότι η Μήλος ακόμα κρατάει κάπως τις τιμές σε νορμάλ επίπεδα, σε σχέση με άλλα Κυκλαδονήσια..
Κίμωλο δεν πήγα δυστυχώς, οπότε δεν έχω άποψη..
Αν έχετε όρεξη και διάθεση, στη θέση σας θα συνδύαζα αυτά τα 3 νησιά.
Αν θες, μπορώ να σου προτείνω δύο ενοικιαζόμενα που τα είχα κλείσει αρκετά οικονομικά (και στα δύο νησιά)..
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
εμενα παντως η Μηλος πιο ακριβη απο τη Σιφνο μου φανηκε....

επισης αυτο που δεν αντεξα στη Μηλο, ειναι οτι οπου κι αν γυρισεις στην παραλια βλεπεις ζευγαρια να σαλιαριζουν ΠΑΝΤΟΥ ... ειδικα στο Σαρακηνικο... φφφφ νταξει παιδια ειπαμε ζευγαρονησι αλλα κρατηθειτε λιγο χαχα
 

giorgaros

Member
Μηνύματα
13
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
SINGAPORE- BALI
Ονειρεμένο Ταξίδι
KOYBA
Πήγα πέρσι παιδιά μήλο ήταν απίστευτα ωραία!!! Πολύ ωραίες παραλίες,θα μου μείνει αξέχαστο το ταξίδι με το ιστιοπλοϊκό θαλασιτρα(ξεκινας το πρωί και φτανεις το βραδυ παλι μήλο,πας στις παραλίες οπως κλεφτικο που δν εχει προσβαση με αυτοκίνητο,κάνει στάσεις και σε άλλες παραλίες π.χ συκιά , απίστευτη σπηλιά.) φιλόξενο πλήρωμα,τέλεια φαγητα, φοβερός ο Θοδωρής που μας εκανε ξενάγηση με το μικρό φουσκωτό μέσα στις σπηλιές, όλα αυτά και άλλα πολλά που παρέχει η θαλασιτρα 50 ευρώ το άτομο!!! Κατά άλλα,πανάκριβα εστιατόρια στο νησί δλδ 20 με 30 το άτομο Σεπτέμβριο μήνα, δν θέλει πολλές μέρες η Μήλος γτ ειναι μικρό νησί,εμείς κάτσαμε 7 ημέρες και βαρεθήκαμε... σου εύχομαι καλη επιλογή!!! P.s για κιμωλο δν σου το συστήνω γτ δεν έχεις πολλές επιλογές ακόμα πιο μικρό νησί, καλύτερα Σίφνο ή Σέριφο!!!
 
Last edited:
Μηνύματα
49
Likes
96
Είμαι κι εγώ στην ίδια φάση...Σκεφτόμουν για Μήλο και Κίμωλο φέτος αλλά με αυτά που διάβασα περί ακρίβειας σκέφτηκα ότι αν είναι να δώσουμε τόσα λεφτά, καλύτερα να πάμε Μύκονο που μας αρέσει πολύ γενικώς. Ειδικά η Κίμωλος, τσιμπάει πολύ τις τιμές στο booking ή ιδέα μου είναι; Έχω μπερδευτεί...Ξέρει κανείς όμορφα δωμάτια με ωραία θέα στη Μήλο και την Κίμωλο; Επίσης, χρειάζεται να νοικιάσουμε αυτοκίνητο για να γυρίσουμε τις παραλίες; Τα φώτα σας παρακαλώ!
 
Μηνύματα
626
Likes
143
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Κίμωλο δεν εχω παει, αλλα σε διαβεβαιώνω οτι η Μήλος αξίζει οχι μόνο 12 ημέρες αλλα 1012!
Κοντολογίς, υπέροχο νησί, θα το λατρεψετε! Και φυσικά οι παραλίες του ειναι ειναι απαιχτες!
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
12 μερες παραλιοδιακοπες στη Μηλο; σορυ αλλα εγω ψιλοδιαφωνω.... ανυπαρκτη Χωρα, γραφικοτητα μετρια, ακριβεια αρκετη και φαγητο τιποτα το σπουδαιο...
 

Ulysses

Member
Μηνύματα
114
Likes
174
Επόμενο Ταξίδι
Ζυρίχη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Μεξικό
Κι εγώ θεωρώ υπερεκτιμημένη τη Μήλο. Από τα νησιά με τα λιγότερο όμορφα λιμάνι και χώρα. Παραλίες έχει κάποιες καλές αλλά σε υψηληλ σεζόν χάνονται λίγο. Και αυτα τα σαλιαρίσματα γενικά στα ζευγάρια τα παρατήρησα κι εγώ, περισσότερο κι από την Οία το ηλιοβασίλεμα.
Είχα μείνει 4 μέρες, μέχρι την 3η καλά ήταν, παράπανω δεν χρειαζόταν. Αλλά εγώ δεν είμαι και πολύ της παραλίας, ειδικά της μη οργανωμένης δεν μπορώ να καθήσω απ το πρωί ως το απόγευμα.
Και ακριβό νησί σχετικά.
Κίμωλος και Σίφνος πολύ ομορφότερα κατά την ταπεινή μου άποψη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.680
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom