Μήλος: όμορφη σαν την ... Αφροδίτη!!!

EvNick

Member
Μηνύματα
177
Likes
132
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
USA - JAPAN - AUS
Η Μήλος είναι φανταστική, και εγώ θα ξανα πήγαινα άνετα, γιατί γύρισα μόνο το 50% του νησιού και θέλω να το γυρίσω ΌΛΟ.
 

Alexandros77

Member
Μηνύματα
8
Likes
3
Φευγω για Μηλος αυριο!!!!
Για 7 μερουλες!!!Πιστευω να προλαβω να τα γυρισω ολα... και να πεταχτω και μια μερα Κιμωλο!
Εντυπωσεις..οταν γυρισω!

Καλες διακοπες σε ολους!
 

Giwrgos10

Member
Μηνύματα
219
Likes
926
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάτι ΜΗ τουριστικό
Χθες γυρισα απο μια μινι τουρνε σε Σαντορινη-Μηλο και Σιφνο.
Μιας και το τοπικ λεει για Μηλο, το νησι μας άρεσε πολύ. Το δωμάτιο στον Προβατά ήταν πολύ καλο(60?) ενώ από παραλίες Φυριπλάκα-Τσιγκράδο οι καλύτερες. Δε μας άρεσε το πολυδιαφημισμένο Σαρακήνικο ενώ εντυπωσιακά χωριουδάκια είναι το Κλημα και τα Μανδράκια. Επίσης οι τιμές είναι αρκετά νορμάλ σε αντίθεση με την πανάκριβη Σαντορίνη. Πλάκα γραφική. Δε μπορέσαμε να πάμε Κλεφτικο λόγο έλλειψης χρόνου. Αυτά από Μήλο.
 

Alexandros77

Member
Μηνύματα
8
Likes
3
..ποσο διαφορετικα τα βλεπει τα μερη ο καθε επισκεπτης...!!!
Τεσπα.. γουστα ειναι αυτα..

Μετα απο μια βδομαδα στην Μηλο..να πω κ εγω 2 κουβεντες..
-ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ..πολυ ωραιο,ξεχοριστο κ μοναδικο.. ειναι κατι που δεν το βλεπεις κα8ε μερα.
-Πλαθιενα.. καθαρα κ καταπρασινα νερα, και μια καντινα για τα απαραιτητα..
για μενα η καλυτερη παραλια της Μηλου,μαζι με την
-Φυρηπλακα.. που επισις εχει ωραια νερα και ενα super beach-bar που 'βαραει' ολη μερα!
-Προβατας,Παλαιοχωρι,Αγ.Κυριακη,Φυροποταμος.. απλα καλες παραλιες χωρις κατι το ιδιαιτερο.
-Παπαφραγκας Τσιγκραδο & Αχιβαδολιμνη..αν και πολυδιαφημισμενα..εμενα δεν μου αρεσαν για μπανιο.

Αυτα απο παραλιες που ειναι προσβασιμες σχετικα ευκολα με αμαξι ή μηχανη..
Απο την αλη πλευρα(Δυτικα) πατε ή με 4χ4 ή με τις πολλες κρουαζιερες που φευγουν καθημερινα απο το λιμανι του Αδαμαντα.
Συκια κ Κλεφτικο αξιζουν...αλλα πας μονο με καραβακι...
 
Μηνύματα
1
Likes
1
αχ ναι παιδια,προτεινετε καποιο καταλυμμα..οικονομικο με ωραια θεα (θαλασσα) και κοντα σε ωραια παραλια..προσβασιμη με τα ποδια, ει δυνατον!!ζηταω πολλα??με τοσα ομορφα που εχω διαβασει εδω, νομιζω η προταση ερχεται..............
 

tentoura

Member
Μηνύματα
8
Likes
10
Μόλις γυρίσαμε από Μήλο. Περιγράφω την εμπειρία μας:
Ταξίδι: Πήγαμε με το Speed Runner που έφυγε στην ώρα του και έκανε όσο ξέραμε για να φτάσει (4 ώρες). Την ήττα την φάγαμε στην επιστροφή με το Super Jet… Το οποίο υποτίθεται ότι θα έκανε 2,5 ώρες αλλά τελικά έκανε 5,5!!!! (2 ώρες καθυστέρηση στο λιμάνι της Μήλου και 3.5 ώρες το ταξίδι). Φτάσαμε Πειραιά αντί για 21:30, στις 00:30 το βράδυ και δεν είχε ούτε ηλεκτρικό, ούτε λεωφορεία, ούτε ταξί (απεργία γαρ) και με το ζόρι φτάσαμε σπίτι μας (μας ξελάσπωσε ο πατέρας μου…). Το πρόβλημα είναι ότι μάθαμε από συνεπιβάτες στο πλοίο ότι αυτό γίνεται συστηματικά… Οπότε μείνετε αν μπορείτε μακριά από super jet! Πάντως ένα ολόκληρο πλοίο ζήτησε το έντυπο παραπόνων για να το στείλει στο λιμεναρχείο και στο υπουργείο ναυτιλίας! Τέλος πάντων ας πάμε στην εμπειρία μας στο νησί…
Διαμονή: Είχαμε κλείσει από το Μάιο από ταξιδιωτικό γραφείο το Lagada Beach Hotel με 100 Ευρώ το βράδυ (μας κλέψανε λίγο…). Τα μόνα συν είναι η καθαριότητα, η τοποθεσία (κοντά στο λιμάνι) και η ευγένεια του προσωπικού. Στα μείον το πρωινό (νερωμένη πορτοκαλάδα, άθλιος καφές, και πολλές γάτες να τριγυρνάνε και να τρίβονται στα πόδια μας), οι φθαρμένες πετσέτες και το γεγονός ότι το δωμάτιο δεν ήταν αντάξιο των 100 Ευρώ (ίσως για 50 να ήταν καλό…)
Παραλίες: Μας εντυπωσίασαν το Σαρακίνικο με το σεληνιακό τοπίο, ο Παπαφραγκας με τα απότομα βράχια τριγύρω, το Τσιγκράδο (περισσότερο ο τρόπος κατάβασης) και η Πλάθιενα για τα καθαρά νερά της, οι υπόλοιπες απλά καλές… Τέλος, αν και όχι σαν παραλία κάτι το ιδιαίτερο καλό beach bar είναι το Deep blue στο Παλιοχώρι (1η παραλία)
Φαγητό: όπου και να φάγαμε ήταν πολύ καλό το φαγητό και καλές τιμές. Μας άρεσε ότι έχουν διατηρήσει το παραδοσιακό στοιχείο (οινομαγειρεία) και δεν κάνουν κρα για να προσελκύσουν τουρίστες. Ενδεικτικά μας άρεσαν τα: Αρχοντούλα (στην Πλάκα – πάρτε τυροκροκέτες), Sirocco (Παλαιοχώρι – πάρτε αρνί και χοιρινό στην άμμο και φέτα σαγανάκι με φύλλο), Εργίνα (Τρυπητή – πάρτε λαζάνια χειροποίητα). Τα πιταράκια ήταν τέλεια όπου και αν τα πήραμε. Η καρπουζόπιτα μάπα το καρπούζι και το κουφέτο τέλειο... Τέλος, για γλυκό προτιμείστε το Παλαιόν στη Πλάκα, καλή και η Αγγελική στον Αδάμαντα αλλά πολύ τουριστικό και ακριβό για αυτό που προσφέρει…
 

voulitsa92

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
ειναι η μηλος ακριβη

geia sou.thelw na paw milo se liges meres..alla akousa oti einai polu akriva..san tin santorini..einai litheia?epishs eimai apo thessaloniki kai me duskoleuoun ta metaforika..axizei na paw? eimai xwris amaxi..
 

konstantina1

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Γεια σας και απο εμενα!! μπιζελι πολυ καλο το αρθρο σου!! πηγα και εγω φετος Μηλο και οπως και σχεδον ολοι που ξερω την λατρεψα!!!!:clap::clap::clap: Ειναι βεβαια νησι κυριως ζευγαρια αλλα πιστευω οτι και με παρεα με παρεα για πιο χαλαρες καταστασεις θα ειναι πολυ ωραια..! Εμεις μειναμε στον Αδαμαντα με 65 ευρω τη βραδια και δεδομενου οτι ηταν Αυγουστος πιστευω οτι ηταν πολυ καλη σαν τιμη.
Απο παραλιες φυσικα το Σαρακινηκο το οποιο ειναι μοναδικο και σαν παραλια και σαν αξιοθεατο!! Επισης εγω προσωπικα λατρεψα τον Παπαφραγκα και το Παλαιοχωρι!!:D
Συνιστω ανεπιφυλακτα την Πλακα για βολτα και φαγητο!ειναι πολυ γραφικη και οποιος παει αξιζει να ανεβει μεχρι το καστρο(εχει βεβαια αρκετα σκαλια),το οποιο εχει απιστευτη θεα και φαινεται πολυ ωραια το ηλιοβασιλεμα!Οποιος φαει στην Αρχοντουλα στην Πλακα,περα απο πολυ ωραιες τυροκροκετες εχει απιστευτο μουσακα!(τυχαια παρηγγειλα και τελικα ξετρελαθηκα :)).Η Πολλωνια επισης πολυ ομορφο μερος!!!
Η κρουαζιερα ειναι κατι που δεν πρεπει να παραληψετε!σε παει σε μερη που απο ξηρας δεν εχεις προσβαση και κυριως στο κλεφτικο με τα φανταστικα νερα και τις πολλες σπηλιες!!:D
Οσοι θελετε βραδινα μπανια η παραλια Παπακινου κοντα στον Αδαμα ειναι η ιδανικη!Εχει ολο αμμο και μεσα και εξω απο την παραλια,ειναι ησυχα και δεν ειναι βαθια θαλασσα!
Ευχομαι σε οσους πατε να περασετε υπεροχα !!!:surf1:
 
Μηνύματα
626
Likes
144
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
geia sou.thelw na paw milo se liges meres..alla akousa oti einai polu akriva..san tin santorini..einai litheia?epishs eimai apo thessaloniki kai me duskoleuoun ta metaforika..axizei na paw? eimai xwris amaxi..
Σαντορίνη δεν έχω πάει, αλλά δεδομένου ότι θεωρείται ακριβή, δε νομίζω να ότι η Μήλος έχει τιμές Σαντορίνης. Δλδ, η Μήλος είναι αρκετά φθηνή (τουλχιστον ήταν όταν είχα πάει εγώ).

Μεταφορικά αναγκαστικά από Πειραιά. Τώρα για εκεί... εγώ θα πρότεινα καλύτερα να έχεις μεταφορικό (αμάξι ή μηχανάκι) για να πας σε πολλές και διαφορετικές μακρινές παραλίες. Δε ξέρω αν παλεύεται χωρίς μέσο...
 
Μηνύματα
31
Likes
8
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΝΤΟΥ με καλη παρεα!
Μήλος...Τα λόγια είναι περιττά!

Μήλος

Ότι και να είχα διαβάσει δεν πίστευα ότι θα με αντιπροσωπεύσει και εμένα με τόση ακρίβεια.Γύρισα χθες...7 μέρες στην Μήλο... :D

Όντως η Μήλος είναι Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Η!!! :clap::clap::clap:

Ας τα γράψω πιο αναλυτικά...

Ξεκινήσαμε με την κοπέλα μου πρωί πρωί,7:15,για να πάρουμε από Πειραιά το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ(Ventouris).Μετά από αρκετές ώρες (7!!!) φτάσαμε στην υπέροχη Μήλο...Λοιπόν...έχουμε και λέμε...

Διαμονή: Μήλος,Πλάκες,Διαμονή Ξενοδοχεία,Ξενοδοχεία,Ξενοδοχεια,Πετρινέλα
Το προτείνω ανεπιφύλακτα...Μικρό αλλα πεντακάθαρο,αξίζει κάθε ευρώ...και αυτά είναι λίγα(μόλις 50 ευρω την βραδιά στα μέσα αυγούστου) Πολύ κοντά στην Πλάκα...10-15 λεπτά με αργό βήμα και αγναντεμα δεξια κι αριστερα ;) Βέβαια είχα αυτοκίνητο αλλα μία μέρα το έκανα με τα πόδια :D.Δεν ξέρω αν έχει στάση κοντά.Οπότε για τιμή=αυτό που προσφέρει απλά είναι ελληνιστί σούπερ :)

Χωριά-Οικισμοί: Σε αυτόν τον τομέα η μήλος δεν με κάλυψε 100% ... Θα είμαι αυστηρός και θα βάλω ενα 75%
Έχουμε και λέμε:
Πλάκα: Το πιο γραφικό μέρος του νησιού,θυμίζει κλασικα κυκλάδες.Σοκάκια,στενάκια αλλά μου φάνηκε μικρή.Λίγα μαγαζιά και αρκετά ακριβά θα έλεγα για αυτό που προσφέρουν.Όμορφη η διαδρομή μεχρι το κάστρο που η θέα είναι τέλεια!:cool:
Αδάμαντας(λίμανι): Και αυτό αρκετά μικρό μερος θα έλεγα(θυμάμαι και τις λακούβες :D) Αλλα πολύ όμορφο για τις χαλαρές βραδιές της Μήλου.Αρκετά μαγαζάκια εδώ και η τιμές σχετικά καλύτερες απο την Πλάκα.
Πολλωνια,Τρυπητή,Τριοβάσαλος: Καποιοί μικροί οικισμοί που αξίζουν παραπάνω από μια απλή βόλτα.Έναν καφέ η και φαγητό.
Ενώ Κλήμα,Μαντράκια,Ζεφυρία,Προβατάς,Παλαιοχωρι,Ζεφυρια,Εμπουριο αξίζουν μονο μια βολτα με το αυτοκίνητο και προτείνω με την σειρά που τα είπα αν βρεθει χρονος!:roll:

Φαγητο: Εδώ το νήσι με κάλυψε 100% ,αν και να πω την αλήθεια δεν είμαι και πολυ αυστηρός κριτής αλλά μπορώ να πω οταν κάτι δεν είναι καλό! Αναλυτικά έχουμε και λέμε:
Απο την πρώτη μέρα έως και την τελευταία η παραγγελία στις ταβέρνες ξεκινουσε με τα πιταρακια...Απλα απιστευτα!
Όπου διαφήμιζαν φρέσκο ψάρι ηταν η επιλογη μου και εμενα παντα ικανοποιημενος.
Λοιπον...
στην πλάκα πας στην ''Αρχοντουλα''
στον Αδαμαντα πας στο ''ο κυνηγος'' και στην παραλια παπικινου στο ''Ω!χαμος''
στην τρυπητη πας στην ''Εργινα''
στην πολλωνια πας στην ''ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ'' και τρως επιτοπου σοκολατοπιτα με παγωτο...μιαμ...οπου και να ρωταγαμε για γλυκο εκει μας εστελναν..και καλα εκαναν!!! :bleh:

Αρνητικά:Αφού είπα όλα όσα με εντυπωσίασαν ας πω και τα αρνητικά(παντου υπάρχουν)Το μεγαλύτερο κακο ειναι οι απαράδεκτοι δρόμοι...και η λεξη απαράδεκτη είναι μικρή.Ούτε ο κεντρικος που ενωνει το λιμανι με την πρωτευουσα δεν ειναι καν καλος!!! :shock:
Και το δεύτερο που με προβλημάτισε είναι η ευγένεια.. δυστυχώς δεν υπήρχε σχεδόν πουθενά. Λίγες οι εξαιρέσεις! 8 στους 10 ήταν απότομοι κ καθόλου εξυπηρετικοί!Λες και τους έβριζα, ακόμα και σε μίνι μάρκετ η ταβέρνες!

Παραλίες:Δεν ξέχασα τον λόγο που έχει δημιουργηθεί η Μήλος...και φυσικά όλη η ομορφιά της Μήλου είναι οι παραλίες!
Εδώ τα λόγια είναι περιττά!!! Όντως στον καθένα μπορεί κάποιες να του άρεσαν λίγο περισσότερο και άλλες λίγο λιγότερο αλλά αντικειμενικά όλες είναι απλά Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ε Σ !!! :clap: :D

Οπότε δεν θα πω τίποτα...Απλά δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν :bleh:

υγ.Για εμένα είναι απαραίτητο να διαθέσει ο καθένας 50-70 ευρώ για μια μερα με ιστιοπλοικό.Το κλέφτικο και η συκιά δεν έχουν άλλη πρόσβαση και είναι άπλα Must!!!
 

Attachments

gastone_d

Member
Μηνύματα
68
Likes
3
Ταξίδι-Όνειρο
Στο χρόνο..
Nα προσθέσω στα must μέρη του νησιού την παραλία του Γέρακα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.531
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom