Μήλος: όμορφη σαν την ... Αφροδίτη!!!

Μηνύματα
31
Likes
8
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΝΤΟΥ με καλη παρεα!
και ο γεροντας απλα δεν προλαβα να παω σε αυτες τις δυο :(

Αλλα θα υπαρξει κ αλλη φορα στην μηλο :clap:
 

rulakigo

Member
Μηνύματα
200
Likes
78
Επόμενο Ταξίδι
Vienna
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη,Ρωσσία
Μήλος

Ότι και να είχα διαβάσει δεν πίστευα ότι θα με αντιπροσωπεύσει και εμένα με τόση ακρίβεια.Γύρισα χθες...7 μέρες στην Μήλο... :D

Όντως η Μήλος είναι Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Η!!! :clap::clap::clap:

Ας τα γράψω πιο αναλυτικά...

Ξεκινήσαμε με την κοπέλα μου πρωί πρωί,7:15,για να πάρουμε από Πειραιά το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ(Ventouris).Μετά από αρκετές ώρες (7!!!) φτάσαμε στην υπέροχη Μήλο...Λοιπόν...έχουμε και λέμε...

Διαμονή: Μήλος,Πλάκες,Διαμονή Ξενοδοχεία,Ξενοδοχεία,Ξενοδοχεια,Πετρινέλα
Το προτείνω ανεπιφύλακτα...Μικρό αλλα πεντακάθαρο,αξίζει κάθε ευρώ...και αυτά είναι λίγα(μόλις 50 ευρω την βραδιά στα μέσα αυγούστου) Πολύ κοντά στην Πλάκα...10-15 λεπτά με αργό βήμα και αγναντεμα δεξια κι αριστερα ;) Βέβαια είχα αυτοκίνητο αλλα μία μέρα το έκανα με τα πόδια :D.Δεν ξέρω αν έχει στάση κοντά.Οπότε για τιμή=αυτό που προσφέρει απλά είναι ελληνιστί σούπερ :)

Χωριά-Οικισμοί: Σε αυτόν τον τομέα η μήλος δεν με κάλυψε 100% ... Θα είμαι αυστηρός και θα βάλω ενα 75%
Έχουμε και λέμε:
Πλάκα: Το πιο γραφικό μέρος του νησιού,θυμίζει κλασικα κυκλάδες.Σοκάκια,στενάκια αλλά μου φάνηκε μικρή.Λίγα μαγαζιά και αρκετά ακριβά θα έλεγα για αυτό που προσφέρουν.Όμορφη η διαδρομή μεχρι το κάστρο που η θέα είναι τέλεια!:cool:
Αδάμαντας(λίμανι): Και αυτό αρκετά μικρό μερος θα έλεγα(θυμάμαι και τις λακούβες :D) Αλλα πολύ όμορφο για τις χαλαρές βραδιές της Μήλου.Αρκετά μαγαζάκια εδώ και η τιμές σχετικά καλύτερες απο την Πλάκα.
Πολλωνια,Τρυπητή,Τριοβάσαλος: Καποιοί μικροί οικισμοί που αξίζουν παραπάνω από μια απλή βόλτα.Έναν καφέ η και φαγητό.
Ενώ Κλήμα,Μαντράκια,Ζεφυρία,Προβατάς,Παλαιοχωρι,Ζεφυρια,Εμπουριο αξίζουν μονο μια βολτα με το αυτοκίνητο και προτείνω με την σειρά που τα είπα αν βρεθει χρονος!:roll:

Φαγητο: Εδώ το νήσι με κάλυψε 100% ,αν και να πω την αλήθεια δεν είμαι και πολυ αυστηρός κριτής αλλά μπορώ να πω οταν κάτι δεν είναι καλό! Αναλυτικά έχουμε και λέμε:
Απο την πρώτη μέρα έως και την τελευταία η παραγγελία στις ταβέρνες ξεκινουσε με τα πιταρακια...Απλα απιστευτα!
Όπου διαφήμιζαν φρέσκο ψάρι ηταν η επιλογη μου και εμενα παντα ικανοποιημενος.
Λοιπον...
στην πλάκα πας στην ''Αρχοντουλα''
στον Αδαμαντα πας στο ''ο κυνηγος'' και στην παραλια παπικινου στο ''Ω!χαμος''
στην τρυπητη πας στην ''Εργινα''
στην πολλωνια πας στην ''ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ'' και τρως επιτοπου σοκολατοπιτα με παγωτο...μιαμ...οπου και να ρωταγαμε για γλυκο εκει μας εστελναν..και καλα εκαναν!!! :bleh:

Αρνητικά:Αφού είπα όλα όσα με εντυπωσίασαν ας πω και τα αρνητικά(παντου υπάρχουν)Το μεγαλύτερο κακο ειναι οι απαράδεκτοι δρόμοι...και η λεξη απαράδεκτη είναι μικρή.Ούτε ο κεντρικος που ενωνει το λιμανι με την πρωτευουσα δεν ειναι καν καλος!!! :shock:
Και το δεύτερο που με προβλημάτισε είναι η ευγένεια.. δυστυχώς δεν υπήρχε σχεδόν πουθενά. Λίγες οι εξαιρέσεις! 8 στους 10 ήταν απότομοι κ καθόλου εξυπηρετικοί!Λες και τους έβριζα, ακόμα και σε μίνι μάρκετ η ταβέρνες!

Παραλίες:Δεν ξέχασα τον λόγο που έχει δημιουργηθεί η Μήλος...και φυσικά όλη η ομορφιά της Μήλου είναι οι παραλίες!
Εδώ τα λόγια είναι περιττά!!! Όντως στον καθένα μπορεί κάποιες να του άρεσαν λίγο περισσότερο και άλλες λίγο λιγότερο αλλά αντικειμενικά όλες είναι απλά Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ε Σ !!! :clap: :D

Οπότε δεν θα πω τίποτα...Απλά δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν :bleh:

υγ.Για εμένα είναι απαραίτητο να διαθέσει ο καθένας 50-70 ευρώ για μια μερα με ιστιοπλοικό.Το κλέφτικο και η συκιά δεν έχουν άλλη πρόσβαση και είναι άπλα Must!!!


Φίλε Βαγγέλη είδα ότι γράφεις για το κατάλυμα που έμεινες με πολύ καλά λόγια. Ένα θα ήθελα να σε ρωτήσω.Έχει θέα στη θάλασσα??Η τιμή του είναι πολύ καλή για Αύγουστο κι εγώ φέτος σκέφτομαι να πάω αρχές Ιούλη που ίσως πετύχω και πιο καλή.Ευχαριστώ!!
 
Μηνύματα
31
Likes
8
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΝΤΟΥ με καλη παρεα!
Φίλε Βαγγέλη είδα ότι γράφεις για το κατάλυμα που έμεινες με πολύ καλά λόγια. Ένα θα ήθελα να σε ρωτήσω.Έχει θέα στη θάλασσα??Η τιμή του είναι πολύ καλή για Αύγουστο κι εγώ φέτος σκέφτομαι να πάω αρχές Ιούλη που ίσως πετύχω και πιο καλή.Ευχαριστώ!!

Θεα στην θαλασσα οχι δεν ειχε το δωματιο...Ειχε μπαλκονι(για ολους) με 2-3 τραπεζακια αν θελεις να κατσεις που εχει θεα προς θαλασσα.Οχι κοντα ομως.Απλα εγω ειμαι τις λογικης οτι το δωματιο ειναι μονο για την διανυκτερευση,πρεπει να ειναι καθαρο.Δεν χρειαζεται κατι παραπανω για ενα ζευγαρι που ειναι σε διακοπες...7-8 ωρες υπνο κ 16-17 ωρες βολτες :)

Υγ.Να πας :)
 

Φαίη

Member
Μηνύματα
42
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου στην Ευρώπη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Ταϊλανδη, Μεξικό
Παιδια πανεμορφη η Μηλος αλλα ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ!
Ειχα παει και γω το γυρο του νησιου και πληρωσα 50 ευρο τη βολτα, το λιγοτερο που μπορεις να βρεις, (αφου ειχα κανει ερευνα αγορας και ειχα ακουσει κατι κατοσταρια).
Επισης τα ενοικιαζομενα δωματια στον Αδαμαντα ηταν ακριβα, πληρωσα θυμαμαι 40 ευρο τη βραδια για δικλινο και τα υπολοιπα που ειχα ψαξει ηταν ακομα πιο ακριβα! Στα αλλα μερη ισως ηταν φθηνοτερα...και ακομα φθηνοτερα στο καμπινγ λογικα!
Τελος αν αποφασισετε να πατε καλο αλλα οχι και υποχρεωτικο θα ηταν να εχετε Ι.Χ για να πατε να τα δειτε ολα με την ησυχια σας γιατι το νησι ειναι μεγαλο.
Κατα τα αλλα καλο φαγητο, απιστευτες παραλιες για οσους γουσταρουν τα extreme, και καλος κοσμος... Θυμαμαι και ενα μαγαζι στη Πλακα που επαιζε ρεμπετικα.. απιστευτο!
αυτα :)
Να την επιλεξετε γιατι δυσκολα θα ξαναδειτε σε νησι τετοια τοπια..
 

demch1

Member
Μηνύματα
61
Likes
4
πήγα πέρσι μήλο και σας ζηλεύω όσοι θα πάτε φέτος είναι από τα πιο όμορφα νησιά της ελλάδας!!! πολλές πληροφορίες που αναφέρθηκαν πιο πάνω είναι πολύ χρήσιμες, εγώ αν και μου άρεσε πολύ η πλάκα, δεν θα πρότεινα να μείνετε εκεί, λόγω τιμών αλλά και δύσκολης πρόσβασης με το αμάξι...athina travel προσέγγισα με 60 ευρώ είχα δωμάτιο στον αδάμαντα και αμαξάκι στην τιμή, μια χαρά...τα πολλώνια όμορφα για βόλτα όχι για να μείνεις πιστεύω γιατί κόβουν λίγο μακριά ενώ η πλάκα από το λιμάνι είναι τόσο κοντά που μπορείς να πετάγεσαι όποτε και όσο θες...
 

schumigirl

Member
Μηνύματα
103
Likes
75
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
New York
καλησπέρα παιδιά..ετοιμάζομαι κ εγώ για μήλο κ όπως πάντα εμπιστεύομαι τους οδηγούς εδω και τις συμβουλες σας.
Μέχρι στιγμης για Ζακυνθο και Ζαγοροχωρια πέρασα φανταστικά κ εκμεταλλεύτηκα πολλές από τις προτάσεις.

Όσον αφορά τη μήλο θα ήθελα να ρωτήσω.
για τα καραβάκια παίρνουμε απο κήπο ή απο αδάμα?? από οτι κατάλαβα από το λιμάνι κάνουν το γύρω του νησιού και πάνε και κίμωλο για φαγητό ?σωστά?επομένως είοναι κ πιο ακριβά??
ενώ απο κήπους μόνο σηκιά κ κλέφτικο??

- -
επίσης εδώ στο χάρτη βλέπω και άλλες παραλίες.ποιες αξίζει να επισκεφτούμε εκτός απο τις γνωστές?( τσιγκ΄ραδο,φυρίπλακα,παπαφράγκα,σαρακηνο,προβατα,παλαιοχωριπαπακινου)

ο κάπρος που ακριβώς είναι??

κ τέλος προτείνετε αμάξι η μηχανάκι?

ευχαριστώ εκ των προτερων
 
Μηνύματα
27
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Μάλλον Ζαγοροχώρια...
Ταξίδι-Όνειρο
Νομος Γρεβενών (παντού)
Εγω πηγα στη μηλο πέρισυ τέλος Ιουνίου με τη γυναικα μου και περασαμε φανταστικα...
σημειωστε 3-4 πραγματα:
1. το να πας με το αεροπλανο (52 ευρώ το εισιτήριο) και να νοικιασεις εκει αυτοκινητο (25 ευρώ την ημέρα το βρήκαμε) θα σου ερθει σαφως φθηνοτερα απο το να παρεις το πλοιο (52 ευρώ το εισιτήριο επίσης !!!) και το αμαξι σου (70 ή 80 ευρώ νομίζω) : κερδιζεις αρκετα χρηματα και πολυτιμο χρονο).
2. θελει οπωσδηποτε 5 ημερες για να δεις το νησι... για λιγοτερο δεν αξιζει και τοσο εκτος κι αν εχεις σκοπο να ξαναπας.
3. μη παραλειψετε το μεταλευτικο μουσειο και τα θειορυχεια (μπειτε και μεσα αν τολματε)
4. καντε οπωσδηποτε το γυρο του νησιου με το καραβακι (κατα προτιμηση την πρωτη μερα)
αυτα... και το ξαναλεω ! το νησι αξιζει 100% μια επισκεψη αν θελετε να δειτε κατι το εντελως διαφορετικο...
 

alex23

Member
Μηνύματα
312
Likes
49
Ταξίδι-Όνειρο
N.Y,ΙΝΔΙΑ,ΚΙΝΑ,ΜΑΛΔΙΒΕΣ
ωραίο άρθρο μπιζέλι! ευχαριστούμε.
 

tom1986

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
εχει παει κανεις στο Θέα Πολυαίγου ενοικιαζόμενα δωμάτια? εχει με 50 ευρώ αλλα το κόβω αίσχος... Είναι Πολώνια στη Μήλο.
 

schumigirl

Member
Μηνύματα
103
Likes
75
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
New York
αν ψαχνεισ δωματιο, γυρω στα 50-55 ε είναι τα :
christina room apartments
villa maria
aivaliotis studios
mary room islands.
εγω εχω κλεισει στο 1ο .πολυ ευγενικοι!!
 

panosblueyez

Member
Μηνύματα
7
Likes
3
τσεκαρε για φθηνα δωματια της αρεθουσας στην πλακα...35-40 ευρω αυγουστο

σου προτεινω αδαμαντα ή πλακα να μεινεις μονο
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.785
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom