Μαγαζιά (καφετέριες/bars) Αθήνα για μη καπνίζοντες

paefstra

Member
Μηνύματα
12.932
Likes
40.776
Τότε πες μας που κυκλοφορείς γιατί σε μένα αυτό τυχαίνει σε εστιατόρια της κατηγορίας 50 ευρώ περίπου/ άτομο και πάνω και όχι απόλυτα.
Ελα, σου το 'χω και είναι και πάμφθηνο και καταπληκτικά μαγειρευτά μόνο για μεσημέρι. Δεν τολμάς ούτε να σκεφτείς να καπνίσεις. Ο μέσος όρος ηλικίας των θαμώνων είναι κάμποσος και Κολωνακιώτικης αισθητικής, αν δεν σε ενοχλεί...http://www.estiatoria.gr/estiatorio/739/φιλιππου
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Σε εστιατόρια το καταλαβαίνω γιατί στην Ελλάδα ούτε έχουμε πολλά εστιατόρια "απόλαυσης" ούτε έχουμε παιδεία σε αυτόν τον τομέα. Πάμε για να μασαμπουκώσουμε (μην μου πείτε για το υπόλοιπο 0.5%).

Αλλά το περίεργο είναι στα wine bar. ΟΚ ρε μπουρτζόβλαχε έλληνα, μου έμαθες και το wine bar. Πας και παραγγέλνεις ένα ποτήρι/μπουκάλι καλό κρασί να πιεις. Βάζεις το ποτήρι στην μύτη να μυρίσεις το άρωμα και θες το 50% να είναι τσιγαρίλα απο τα ρούχα,χέρι,περιβάλλον;
Άστο...τζάμπα λεφτά και εισιτήρια. Πάρε ένα κρασί της παρέας, κάτσε σπίτι και κάνε κέφι.

Ενώ μου αρέσει η λογική του wine bar έχει τύχει σε όσα έχει πάει η γυναίκα να καπνίζουν και δεν έχω πατήσει πουθενά. Οπότε γράψτε ότι έχετε για να φτιάξω μια λίστα γιατί μου γκρινιάζει :)
Ενώ έχεις απόλυτο δίκιο,η θλιβερή αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα μαγαζί που πουλάει κυρίως αλκοόλ αν απαγορεύσει πλήρως το κάπνισμα έχει πάει για φούντο μέσα σε ένα δίμηνο.Και στο λέω από μαγαζιά που ξεκίνησαν πιλοτικά την πλήρη απαγόρευση και μετά είδαν ότι δεν βγαίνει με τίποτα.

Αυτό γιατί το κρασί δεν αντιμετωπίζεται εδώ ως τέτοιο από τη μαζική πλειοψηφία,αλλά ως ακόμα ένα αλκοολούχο ποτό.Και γιατί επίσης ο εθισμός των καπνιστών είναι πολύ μεγάλος και εντείνεται όταν στο ένα χέρι υπάρχει το αλκοόλ αφού ο εγκέφαλός του το έχει συνδυάσει με το τσιγάρο για να ολοκληρώσει το αίσθημα απόλαυσης όταν βγαίνει κάπου.

Έχω ξαναπεί ότι σαν πρώην καπνιστής τσιγάρου,και λάτρης του κρασιού αντιλαμβάνομαι και τις δύο πλευρές και πιστεύω πως η μόνη λύση για τους καταναλωτές και την βιωσιμότητα των μαγαζιών είναι ο διαχωρισμός,έστω και με ελλειπή μέσα.

Όμως εδώ συζητάμε μέρη δεν καπνίζουν καθόλου και ας προχωρήσουμε σε αυτό καλύτερα παρά να σχολιάζουμε τα κακώς κείμενα.Έχουμε αλλού χώρο γι'αυτά.Με συγχωρείτε για το μακροσκελές off-topic.
 
Last edited:

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλα
Να σου πω την μαύρη αλήθεια, όταν είδα το θέμα του fitziano καταχάρηκα.
Λέω θα μπει (και) ο maltakias να αραδιάσει 10 wine-bar με καλό κρασί που δεν μπορώ να αγοράζω εύκολα μπουκάλια να γουστάρουμε.

Αλλά μόνο απογοήτευση σπέρνεις μέχρι στιγμής :D
κόβω κι εγώ το off για να μείνει χώρος στις προτάσεις.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.423
Likes
7.781
Αν κι έχω λίγο καιρό να πάω δεν επιτρέπεται το κάπνισμα επίσης στο Petit Fleur στην Ομήρου στο Κολωνάκι (έχει και στο Χαλάνδρι) και στο Baba Au Rum στο Κέντρο.
Καλε περσυ στο Baba au Rum στο βαθος του μαγαζιου επιτρεποταν το καπνισμα, μπροστα-μπροστα οχι... και οταν το μαγαζι ειναι σχετικα μικρο οπως το συγκεκριμενο, η πολιτικη αυτη ειναι μια αρλουμπα!!
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Δεν είμαι σίγουρη ότι η ανωτέρω λίστα είναι αυθεντία. Έχω την εντύπωση, είναι και το αλτσχάιμερ, ότι σε κανα δυό που είδα ότι ψιλοκαπνίζουν....
Ας με επιβεβαιώσει κάποιος...
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.932
Likes
40.776
Δεν είμαι σίγουρη ότι η ανωτέρω λίστα είναι αυθεντία. Έχω την εντύπωση, είναι και το αλτσχάιμερ, ότι σε κανα δυό που είδα ότι ψιλοκαπνίζουν....
Ας με επιβεβαιώσει κάποιος...
Επιβεβαιώνω, είδα κι εγώ καναδυό. Και καναδυο που έχουν κλείσει. Και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπάρχει μαγαζί στα Εξάρχεια που δεν επιτρέπει το κάπνισμα.
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Λοιπόν, Φρεσκάρω τη λίστα:
F+W: στον κάτω χώρο, είναι για μη καπνίζοντες. Έχει και πάνω για καπνιστές, είναι όμως μικρότερος χώρος.
Tamarind: ισχύει ότι και στο ανωτέρω.
 

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
868
Αν υπήρχε ξένος από σοβαρή χώρα που μπορεί να διαβάσει ελληνικά και έβλεπε αυτό το τοπικ το πιθανότερο είναι ότι θα γελούσε. Να ψάχνουμε το 2013 με το κυάλι να βρούμε μαγαζί που δεν καπνίζουν μέσα. Δηλαδή το αυτονόητο, την ώρα που υπάρχει μάλιστα νόμος ψηφισμένος από την ελληνική βουλή που το απαγορεύει.
 

master1706

Member
Μηνύματα
303
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη, ξανά!!
Κλασική περίπτωση βλάβης..
Ο Έλληνας διαμαρτύρεται μπας και αλλάξει ο κόσμος, αλλά δεν κάνει το παραμικρό να αλλάξει τον εαυτό του πρώτα..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.648
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom