Ισπανία Πορτογαλία Μαδρίτη - Λισαβόνα / Αύγουστος 2014

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571

Από καιρό θέλαμε να πάμε στην Λισαβόνα και φέτος το καλοκαίρι ήταν η καλύτερη ευκαιρία. Ξεκίνησα λοιπόν από τον Μάρτη να ψάχνω για αεροπορικά και ξενοδοχεία αλλά τα εισιτήρια για Αύγουστο ήταν αρκετά ακριβά.. Μεσολάβησε όμως μια προσφορά της aegean για την Μαδρίτη και είπαμε να το συνδυάσουμε. Έτσι θα πήγαινε και ο άντρας μου στο γήπεδο της Real Madrid που τόσο το ήθελε! Κανονίστηκε λοιπόν για 3 μέρες στη Μαδρίτη και από εκεί Λισαβόνα με Iberia, 4 μέρες στη Λισαβόνα και μετά πίσω στην Αθήνα (μέσω Μαδρίτης) με ΤΑΡ και aegean.. Όλες οι πτήσεις 220 ευρώ/άτομο, πολύ λογική τιμή δηλαδή σε σχέση με ότι έβρισκα αν πηγαίναμε μόνο Λισαβόνα.

Ξενοδοχεία είχα κλείσει αρχικά μέσω booking.com αλλά στις αρχές του καλοκαιριού εμφανίστηκαν τα περιβόητα κουπόνια της AFT οπότε ακύρωσα τις άλλες κρατήσεις και έκλεισα με προπληρωμή στα ίδια ξενοδοχεία αλλά σε πολύ καλύτερη τιμή. Μετά βέβαια άρχισαν τα παρατράγουδα, και διάβαζα από άλλους πελάτες για ακυρώσεις, αλλά ευτυχώς σε μας όλα πήγαν καλά.

31 Ιουλίου λοιπόν, 8.30 το πρωί, και ξεκινάμε από το Ελ. Βεν. με προορισμό την πρωτεύουσα της Ισπανίας. Καθ'όλη τη διαδρομή έχω την αίσθηση ότι κάτι έχω ξεχάσει.. Και τελικά επαληθεύτηκα.. Ξέχασα τη φωτογραφική μηχανή να φορτίζει πάνω στο τραπέζι! Μεγάλη απογοήτευση.. Οπότε όλες οι φωτογραφίες που θα ακολουθήσουν είναι τραβηγμένες από τα κινητά μας..

Στις 11.20 ώρα Μαδρίτης είμαστε εκεί και έχουμε όλη τη μέρα μπροστά μας. Το ξενοδοχείο που μείναμε ήταν το TRYP Atocha και ήταν πολύ καλό, σε βολικό σημείο δίπλα στο μετρό, και κοντά στον κεντρικό σταθμό τρένων Αtocha. Για τις μετακινήσεις μας πήραμε από το αεροδρόμιο το Madrid tourist travel pass διάρκειας 3 ημερών προς 18.40 ευρώ/άτομο. Κάναμε check in στο ξενοδοχείο και ξεκινήσαμε το πρόγραμμα μας με πρώτη επίσκεψη το Bernabeu που κάποιος ανυπομονούσε να δει! :)

Πήραμε το μετρό και σύντομα είμασταν εκεί. Βγάλαμε εισιτήρια (προς 19/ευρώ το άτομο) και ξεκινήσαμε το tour. Ποιο tour δηλαδή, απλά μπαίνεις και τριγυρνάς μόνος σου σε μια προκαθορισμένη διαδρομή. Καμία σχέση με τα αντίστοιχα tours που κάναμε στα γήπεδα της Chelsea και της Barcelona, όπου μας έβαζαν σε μικρά γκρουπ, και υπήρχε tour leader για να μας ξεναγεί στους χώρους.. Η δεύτερη απογοήτευση ήταν ότι πήγαμε τη μέρα που "ξηλώνανε" το γκαζόν οπότε το γήπεδο ήταν κατά το ήμισυ με χώμα, και μπουλντόζες γύρω γύρω να μαζεύουν το χορτάρι. Και η τρίτη απογοήτευση ήταν η μπουτίκ που δεν είχε την αναμενόμενη ποικιλία. Αλλά το μουσείο της ομάδας ήταν εντυπωσιακό και είχε αρκετό ενδιαφέρον ακόμα και για μένα που δεν είμαι ποδοσφαιρόφιλη.

Η υποδοχή στο ξενοδοχείο μας..:)


Στο Bernabeu










Γυρνώντας στο κέντρο η plaza Espana ήταν από τις πρώτες που είδαμε. Έχει δύο ωραία συντριβάνια και το άγαλμα του Δον Κιχώτη..



Από πάνω διακρίνεται ο συγγραφέας Μιγκέλ Θερβάντες.



Κάποιοι είχαν ξαπλώσει στην πλατεία και απολάμβαναν τον ήλιο..


Η συνέχεια της μέρας μας είχε επίσκεψη στο Royal Palace. Δε γνωρίζω πόσο κοστίζει το εισιτήριο (νομίζω γύρω στα 10 ευρώ) γιατί μπήκαμε δωρεάν. Καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη, 6-8 η είσοδος είναι δωρεάν (ο υπεύθυνος εκεί μας είπε ότι επιτρέπουν την είσοδο 6 με 7, αλλά ότι και να ισχύει απ'τα δύο καλό είναι να είστε εκεί στις 6 για να έχετε αρκετό χρόνο μέχρι το κλείσιμο να το δείτε). Εμείς πήγαμε 6 παρά 20 και είχε ήδη σχηματιστεί πολύ μεγάλη ουρά! Αλλά δεν αξίζει να πας πολύ νωρίτερα και να περιμένεις γιατί στις 6 ακριβώς που αρχίσουν να δέχονται κόσμο η ουρά προχωράει πολύ γρήγορα.. Σου δίνουν στην είσοδο ένα εισιτήριο με τιμή 0 ευρώ και περνάς κανονικά από έλεγχο εισιτηρίων.

Το παλάτι είναι τεράστιο (2800 δωμάτια!! :shock:) αλλά λίγα δωμάτια είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες (νομίζω γύρω στα 50). Η διακόσμησή του, οι θόλοι, οι ανάγλυφες ταπετσαρίες το κάνουν ίσως το πιο εντυπωσιακό παλάτι που έχω δει.. Οι φωτογραφίες επιτρέπονται μόνο στην κεντρική σκάλα, αλλά μόλις μπεις στα δωμάτια απαγορεύονται ακόμα και χωρίς φλας.















Μετά την επίσκεψη στο παλάτι πήγαμε για φαγητό σε ένα buffet restaurant (Topolino) στην πλατεία Santo Domingo. Eίχα διαβάσει στην ιστορία του taver θετικά σχόλια και όντως ήταν πολύ καλό και πολύ φθηνό. Mε 10 ευρώ το άτομο (χωρίς τα ποτά που όμως είχαν λογικές τιμές) φάγαμε καλά μαγειρεμένα τοπικά φαγητά, πολλών ειδών κρεατικά, παέγια με θαλασσινά, γαρίδες, σαλάτες, φρούτα, γλυκάκια.. Όλα υπήρχαν σε αφθονία και είχαν καλή ποιότητα. Μια πολύ καλή budget επιλογή..

Μετά γυρίσαμε για ξεκούραση. Την επόμενη μέρα είχαμε στο πρόγραμμα να πάμε για λίγες ώρες στο Τολέδο αλλά τελικά δε καταφέραμε να βρούμε εισιτήρια.. Η συμβουλή μου είναι όποιος ενδιαφέρεται να πάει με τρένο να έχει βγάλει οπωσδήποτε από πριν εισιτήριο μέσω ίντερνετ.

 
Last edited:

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Μπράβο σου πάντως, πολύ ωραίες φωτογραφίες παρόλο που είναι τραβηγμένες με κινητό. Εγώ ούτε με τη μηχανή δεν βγάζω τόσο καλές.:haha:
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Ξέχασες τη φωτογραφική μηχανή;; :shock::shock:
Την ήθελα φουλ φορτισμένη βλέπεις για να βγάλω πολλές φωτογραφίες απ'τη πρώτη μέρα..
Μπράβο σου πάντως, πολύ ωραίες φωτογραφίες παρόλο που είναι τραβηγμένες με κινητό. Εγώ ούτε με τη μηχανή δεν βγάζω τόσο καλές.:haha:
Αυτές που είναι σε εξωτερικό χώρο, με το φως του ήλιου είναι μια χαρά.. Αυτές που βγήκαν σε λιγότερο φωτεινό χώρο και είμαστε και μεις μέσα ήταν οι χειρότερες.. Βγάζαμε 10 σε κάθε σημείο γιατί φαινόταν σκοτεινές οι μούρες μας.. Φλας δεν έπαιζε γιατί θα έπεφτε η μπαταρία και δε θα είχαμε να βγάλουμε καθόλου :(
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Όπως σου είχα πει εγώ λογικά θα είχα πάθει κατάθλιψη αλλά είμαι σίγουρος πως θα αγόραζα καινούρια από κει!
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Όπως σου είχα πει εγώ λογικά θα είχα πάθει κατάθλιψη αλλά είμαι σίγουρος πως θα αγόραζα καινούρια από κει!
Το σκεφτήκαμε κι αυτό αλλά ήταν καινούρια αυτή που έχουμε και αν παίρναμε άλλη θα ήταν καμιά φθηνή που δε θα είχε μεγάλη διαφορά από τα κινητά των 5-6ΜΡ. Αν ήταν ψιλοπαλιά θα παίρναμε μια άλλη καλούτσικη να ξεμπερδεύουμε.
Ευτυχώς οι προορισμοί μας είχαν τα καλύτερα αξιοθέατα σε εξωτερικούς χώρους και ο καιρός ήταν ηλιόλουστος οπότε κάτι κάναμε..
Το πάθημα όμως μου έγινε μάθημα και τώρα μαζί με τα διαβατήρια ελέγχω και για φωτογραφική. Στο επόμενο ταξίδι ο άντρας μου με ρώτησε 3-4 φορές πριν ξεκινήσουμε αν την πήρα :p
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Νωρίς το πρωί ξεκινήσαμε και πήγαμε στον σταθμό τρένων atocha που ήταν 10 λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο μας. Ο σταθμός είναι πολύ μεγάλος και έχει μέσα ένα τροπικό θερμοκήπιο και λιμνούλα με πολλά χελωνάκια :)



Πήγαμε στα ταμεία για να πάρουμε εισητήρια για το Toledo, αλλά η ουρά ήταν πολύ μεγάλη! Έπρεπε να κόψουμε χαρτάκι και να περιμένουμε, αλλά μέχρι ναρθει η σειρά μας πιθανότατα δε θα υπήρχε πια διαθεσιμότητα. Πήγαμε σε ένα αυτόματο μηχάνημα και ελέγξαμε και είχαν μείνει ελάχιστες θέσεις και αυτές για 12 το μεσημέρι. Τα αυτόματα μηχανήματα δέχονται μόνο πιστωτική κάρτα, αλλά είχαμε αφήσει τη δική μας στο ξενοδοχείο. Επειδή η σειρά μας με το χαρτάκι αργούσε είπαμε να πάμε με μετρό (για να κερδίσουμε χρόνο) μέχρι το ξενοδοχείο να την πάρουμε. Πήγαμε, γυρίσαμε, και αρχίσαμε να προσπαθούμε να βγάλουμε εισητήρια από το αυτόματο. Όμως η τράπεζα είχε αλλάξει το pin μου (δε το ήξερα τότε) και δε γινόταν η συναλλαγή. Μετά απο αρκετές προσπάθειες και χάσιμο χρόνου πάμε ξανά στα εκδοτήρια μήπως και δεν είχε περάσει η σειρά μας.. Αλλά ο αριθμός μας είχε περάσει λίγη ώρα πριν. Ρωτάμε μια υπάλληλο αν μπορούμε να βγάλουμε εισητήρια για την επόμενη μέρα και μας είπε πως βγάζουν μόνο για την ίδια μέρα. Οπότε εγκαταλείψαμε την ιδέα του Τολέδο και πήγαμε για βόλτα στο γειτονικό Retiro park, το οποίο ήταν πανέμορφο!

























Περάσαμε αρκετή ώρα στο πάρκο και μετά κάναμε βόλτα στο κέντρο της πόλης.



Metropolis Building




Plaza de Cibeles (City hall)




Kαι το σύμβολο της πόλης, "η αρκούδα και η κουμαριά"






Στη συνέχεια πήγαμε στο φημισμένο μουσείο Prado.. Όπως και στο παλάτι (και στο μουσείο Reina Sofia) η είσοδος 6-8 ήταν δωρεάν. Από την επίσημη ιστοσελίδα:
Free admission: From Monday to Saturday, 6pm to 8pm, and Sundays and holidays from 5pm to 7pm. November 19 and International Museum Day, during the full opening hours

Η κανονική τιμή του εισητηρίου είναι 14 ευρώ. Η ουρά ήταν ξανά μεγάλη αλλά μόλις άρχισαν να δεχονται τον κόσμο σε 15 λεπτά είμασταν μέσα.
Δεν είναι δική μου η φώτο αλλά κάπως έτσι ήταν, η είσοδος είναι αρκετά δεξιά μετά το τέλος του πεζόδρομου που φαίνεται.



Το μουσείο Prado θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μουσεία τέχνης του κόσμου και διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές δυτικής τέχνης. Από τα αριστουργήματα του μουσείου θεωρείται το "Las Meninas" του Velazquez, επίσης ιδιαίτερα ξακουστοί είναι οι "Μαύροι Πίνακες" του Goya. Οι φωτογραφίες στο εσωτερικό του μουσείου δεν επιτρέπονται.







Μετά το μουσείο πήγαμε στην κεντρική πλατεία "Plaza Mayor" και στην κλειστή αγορά "Mercato de san Miguel" για να τσιμπήσουμε κάτι.











Το βράδυ πήγαμε στην Puerta de Sol και είχε πάρα πολύ κόσμο και πλανόδιους μουσικούς..







Αυτή ήταν η δεύτερη μέρα μας στη Μαδρίτη. Ακολούθησε άλλη μία γεμάτη μέρα γιατί την επόμενη η πτήση μας για Λισαβόνα ήταν στις 10.40 το βράδυ..
 
Last edited:

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Tρίτη μέρα στη Μαδρίτη, μετά το πλούσιο πρωινό κάναμε check out και ξεκινήσαμε τη βόλτα μας ξανά από την Plaza Espana. Εκεί γνωρίσαμε τον μικρό Ben! Αράζαμε σε ένα παγκάκι απολαμβάνοντας την ωραία μέρα και μας πήρε η μπόχα! Ο ατιμούλης ήταν γλυκύτατος αλλά αυτή η γουρουνίλα ερχόταν μαζί με το αεράκι από μέτρα μακριά.. Το αφεντικό του τον είχε ελεύθερο και ήταν αρκετά υπάκουος. Ολοι οι τουρίστες βέβαια είχαν ξετρελαθεί και τον περικύκλωναν για φωτογραφία, και ο (αρκετά εκκεντρικός) ιδιοκτήτης αυστηρά τους έλεγε "no flash".




Ξανά στο άγαλμα του Δων Κιχώτη..








Επόμενος προορισμός το Τemple of Debod, αρχαίος αιγυπτιακός ναός που δόθηκε ως δώρο στην Ισπανική κυβέρνηση.













Μετά για να πω την αλήθεια δε θυμάμαι που πήγαμε (πάνε και 3 μήνες :) ) πάντως οι επόμενες φωτος που έχω είναι από το μουσείο τέχνης Reina Sofia που πήγαμε το απόγευμα. Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται ήταν παλιότερα νοσοκομείο και παρόλο που έχει υποστεί πολλές τροποποιήσεις μας φάνηκε λίγο μπέρδεμα η διαρρύθμισή του. Το πιο διάσημο έκθεμα του μουσείου είναι η Guernica του Πικάσο. Το έργο βρίσκεται σε δικό του δωμάτιο (όπου απαγορεύονται οι φωτογραφίες, ενώ στο υπόλοιπο μουσείο όχι) και καταλαμβάνει ολόκληρο τοίχο.

Για να μπείς στο μουσείο ανεβαίνεις με ένα γυάλινο ασανσέρ που χαρίζει πολύ ωραία θέα προς την πλατεία.





Η ουρά ήταν κάπως μικρότερη απ'ότι στο Prado και στο παλάτι (και επίσης προχωρούσε πολύ γρήγορα)..


Το επίσης διάσημο έργο "The Great Masturbator" του Dalí






Και ενώ ήταν αρκετά αργά είχα την (πολύ λάνθασμένη) εντύπωση ότι προλαβαίνουμε να πάμε βόλτα και να τσιμπήσουμε κάτι στην συνοικία la Latina. Πήγαμε αλλά αυτό παραλίγο να μας κοστίσει την πτήση μας για Λισαβόνα..

La Latina






Στο μετρό προς το αεροδρόμιο ένας rapper έκανε την δική του μίνι συναυλία, είχε μαζί ενισχυτή και μικρόφωνο και "έδινε πολύυυ πόνο"! Μάζεψε αρκετά χρήματα στο τέλος..


Tελικά με πολύ τρέξιμο προλάβαμε την πτήση μας, αλλά είναι η πρώτη φορά που φτάνουμε στην πύλη κυριολεκτικά στο παρά 1, ενώ η επιβίβαση κοντεύει να ολοκληρωθεί..

Η πτήση μας ήταν στις 22.40 με Iberia και στη Λισαβόνα φτάσαμε γύρω στις 23.00 (έχουν και μία ώρα διαφορά).. Πήραμε μετρό και πήγαμε στο ξενοδοχείο μας hotel Real Parque το οποίο ήταν λίγο έξω από το κέντρο (κοντά στο πάρκο Eduardo VII). Ήταν αρκετά αργά για να ξαναβγούμε μετά το check in, αλλά το λίγο που είχαμε προλάβει να δούμε από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας μας έκανε να ανυπομονούμε για την επόμενη μέρα!
 
Last edited:

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Kυριακή 3 αυγούστου και ξεκινάμε από νωρίς (βοηθούσε και η διαφορά 2 ωρών από Ελλάδα) για να δούμε τα αξιοθέατα της Λισαβόνας.. Και επειδή ήταν η πρώτη Κυριακή του μήνα όλα τα μουσεία ήταν δωρεάν. Αυτό ήταν καλό για την τσέπη μας αλλά σήμαινε και τεράστιες ουρές και πολύ κόσμο στα μμμ..
Παίρνουμε λοιπόν το μετρό και πάμε στο κέντρο για να πάρουμε το τραμ και να πάμε στην περιοχή του Belem.

Οι σταθμοί του μετρό είναι διακοσμημένοι με ζωγραφισμένα πλακάκια "azulejos"


Ψηλά ξεχωρίζει το Κάστρο του Αγ. Γεωργίου (Castle of São Jorge)




Είδαμε στα βιαστικά την κεντρική πλατεία "Praça do Comércio" και μπήκαμε στο τραμ στο οποίο γινόταν το αδιαχώρητο! Πραγματικά δεν έχω νιώσει πιο άβολα σε μέσο συγκοινωνίας. Και είμασταν και από τους τυχερούς γιατί το πήραμε απ'την αφετηρία και προλάβαμε θέσεις όμως σύντομα γέμισε τόσο που ο οδηγός δεν άνοιξε τη πόρτα σε καμία στάση για να μην ανέβουν άλλοι, αλλά φυσικά αν ήθελε κάποιος να κατέβει δε μπορούσε. Είχε χαλάσει (ή έκλεισε) και το air condition, και επειδή δεν άνοιξε καθόλου η πόρτα (ώστε να μπει λίγος αέρας) αλλά και επειδή ήταν ασφυκτικά γεμάτο νιώσαμε να μην έχει αρκετό οξυγόνο.. Σκεφτείτε πως είναι να είσαι αυγουστιάτικα σε ένα κλειστό χώρο χωρίς air condition, με παράθυρα που δεν ανοίγουν και με τόσο κόσμο που ο ένας είναι κολλητά στον άλλο.. Κοιτιόμασταν ανασαίνοντας με δυσκολία και σχολιάζαμε πως αντέχαν όσοι ηλικιωμένοι ήταν εκεί μέσα και δε λιποθυμάει κανείς..

Μια στάση πριν κατέβουμε εμείς, στο Μοναστήρι των Ιερονυμιτών (Mosteiro dos Jerónimos), η πόρτα επιτέλους άνοιξε και το τραμ μισοάδειασε. Από το παράθυρο είδαμε ένα κοριτσάκι που κατέβηκε από το τραμ ημιλιπόθυμο, υποβασταζόμενο από τους γονείς του που του έδιναν νερό και το κάθιζαν σε ένα παγκάκι.. Δεν ήταν η ιδέα μας πως ήταν ασφυκτική και επικίνδυνη η κατάσταση εκεί μέσα..

Μόλις βγήκαμε η ανακούφιση ήταν μεγάλη και είπαμε πως στην επιστροφή αν δούμε κόσμο θα βρούμε άλλο τρόπο για να πάμε στο κέντρο..
Πρώτος μας προορισμός ο Πύργος Μπελέμ (Torre de Belém). Και επειδή η είσοδος ήταν δωρεάν, η ουρά ήταν μεγάλη και προχωρούσε αρκετά αργά, γιατί έπρεπε να είναι ελεγχομενος ο αριθμός των ατόμων μέσα στον πύργο. Λίγο πριν την είσοδο (όταν με το καλό φτάσαμε) είχε και πολλές σφιγγοφωλιές και μέχρι να έρθει η σειρά μας να μπούμε είχαμε μια μικρή μάχη :)
Όταν τελικά ανεβήκαμε η θέα από τα υψηλότερα επίπεδα μας αποζημείωσε..










Στο βάθος διακρίνεται το άγαλμα του Χριστού (που επισκεφτήκαμε την τελευταία μέρα).




Λεωφορείο ξηράς και θάλασσας



Kαι μερικές κοντινές που βρήκα στο ίντερνετ (δεν είχα ξαναδεί τέτοιο πράγμα)





7

































 
Last edited:

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Η εικόνα του Βelem είναι άλλη από αυτή που είδαμε εμείς. Βλέπω ρηχά νερά, λασπουρια και βράχια και ένα σαν τοιχάκι-φράγμα.
Όταν πήγαμε εμείς χωρίς να φυσάει ο Τάγος ήταν φουσκωμένος, είχε κύμα που έφτανε μέχρι τα σκαλιά και φυσικά δεν φαινόταν τίποτα.

Πάντως βλέπω πως δεν χάσαμε κάτι που δεν μπήκαμε στον πύργο.Η θέα δεν είναι να τρελαθείς και την βλέπεις πολύ καλύτερα από το μνημείο των ανακαλύψεων.
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Η εικόνα του Βelem είναι άλλη από αυτή που είδαμε εμείς. Βλέπω ρηχά νερά, λασπουρια και βράχια και ένα σαν τοιχάκι-φράγμα.
Όταν πήγαμε εμείς χωρίς να φυσάει ο Τάγος ήταν φουσκωμένος, είχε κύμα που έφτανε μέχρι τα σκαλιά και φυσικά δεν φαινόταν τίποτα.

Πάντως βλέπω πως δεν χάσαμε κάτι που δεν μπήκαμε στον πύργο.Η θέα δεν είναι να τρελαθείς και την βλέπεις πολύ καλύτερα από το μνημείο των ανακαλύψεων.
Αν ήταν φουσκωμένα τα νερά λογικά το τοιχάκι θα είχε καλυφθεί, αλλά δε μπορώ να φανταστώ τον πύργο με κύμα γύρω! Δεν ανεβήκαμε στο μνημείο για να μπορώ να κάνω σύγκριση αλλά σίγουρα ένα απ'τα δύο αρκεί!
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Αν ήταν φουσκωμένα τα νερά λογικά το τοιχάκι θα είχε καλυφθεί, αλλά δε μπορώ να φανταστώ τον πύργο με κύμα γύρω! Δεν ανεβήκαμε στο μνημείο για να μπορώ να κάνω σύγκριση αλλά σίγουρα ένα απ'τα δύο αρκεί!
Πραγματικά δεν φαινόταν το τοιχάκι και τριγύρω ο ποταμός έμοιαζε βαθύς από την αρχή.Αφού κάποιες χαζοτουριστριούλες έπαιζαν με τα κύματα:p
Επίσης κάποιος (ονόματα δεν λέμε) είχε βραχεί αρκετά όταν απροσμενα το κύμα ήρθε πάνω του:D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.622
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom