Μεγάλος Διαγωνισμός - Το Travelstories σας πάει Πράγα!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

angeldust1382

New Member
Μηνύματα
0
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία-Νεπάλ
"ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ"

Μετά από μια δύσκολη διαδρομή, ανηφορική και γεμάτη αγκαθωτούς θάμνους η Αμοργός απλώθηκε στα πόδια μας σε όλο το μαγικό της μεγαλείο. Ηλιοβασίλεμα... και εμείς γεμάτοι με την απόλυτη ηρεμία και μοναξιά της κορυφής...
 

Attachments

Alexandraaa

Member
Μηνύματα
260
Likes
34
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή-Κούβα
kallhtexnikh aposph twn Furwn.jpg

Η μέρα που πήγαμε στην Σαντορίνη αν και φανταστική ήταν λίγο τραγική. Πήγαμε με κάτι φίλες μου περάσαμε ωραία βέβαια υπήρξαν και στιγμές που ήθελα να τις πετάξω και κάτω από την θάλασσα που βλέπετε την μία δηλαδή. Αλλά η Σαντορίνη είναι μαγευτική πιστεύω..
 

Libertine

Member
Μηνύματα
84
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona - Berlin
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Berlin, Dezember 2010

Τελευταίο βράδυ στο Βερολίνο, με καταπληκτικό χιονάκι, χωρίς αέρα, στους -11 βαθμούς! Πραγματικά το ομορφότερο βράδυ :rolleyes: (Είχαμε χτυπήσει και κάτι Wurst... :bleh: )
 

Attachments

Yannis13567

Member
Μηνύματα
9
Likes
75
Επόμενο Ταξίδι
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Tres Fronteras.Amazonas.Κολομβία-Βραζιλία-Περού

Κλεισμένοι και εκτεθειμένοι σε γυάλινο διαφανές βάζο οι συμπαθέστατοι μονόφθαλμοι gusanos amazonicos ή στην τοπική διάλεκτο Μοjojoi -Μοχοχόι- , είναι σίγουρα μια αξέχαστη γευστική εμπειρία και ένα ξεχωριστό γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία. Τρώγονται κυρίως ωμοί αλλά και ψημένοι αν και το ψήσιμο τους εφευρέθηκε αργότερα για ευκολία των δυτικοδίαιτων τουριστών ταξιδευτών της περιοχής. Υπήρξε μια πραγματικά ωφέλιμη τροφή για τους ντόπιους κατοίκους της περιοχής σε εποχές που ο αποκλεισμός τους από τον έξω κόσμο ήταν ολοκληρωτικός ,αν και αδιάφορος και επωφελής για τους ίδιους στην πραγματικότητα.
Γενιές και γενιές ιθαγενών επιβιώσαν χάρη στην τροφή που η ίδια η ζούγκλα του Αμαζονίου τους πρόσφερε μαζί με τους δαιδαλώδεις και εκατοντάδες παραποτάμους του.
Έχουν μόνο ένα μάτι το οποίο τρώγεται κατά βούληση αν και είναι λίγο σκληρό και πικρίζει οπότε καλυτέρα να αποφεύγεται. Βρισκόμαστε στο εστιατόριο Tierras Amanonicas της συνοριακής πόλης Leticia στο νοτιότερο άκρο της Κολομβίας .
Η πόλη συνορεύει και κατ ουσία συνδέεται άμεσα σαν είναι μία , με την Tabatinga της Βραζιλίας που όποιος θέλει μπορεί να περάσει περπατώντας χωρίς καμιά διατύπωση ή εξακρίβωση στοιχείων οπότε και όποια ώρα της ημέρας θελήσει.

Στην κυριολεξία , μπορεί κάποιος αφού ξυπνήσει στο ξενοδοχείο του στην Κολομβία να πεταχτεί για το καφεδάκι του στη….. Βραζιλία , να γυρίσει Κολομβία για μεσημεριανό και το βράδυ να βγει για διασκέδαση στη Βραζιλία μιας και από την μεριά της Κολομβίας δεν υπάρχουν πολλές επιλογές nightlife . Είναι το ιδιότυπο καθεστώς του Τριπλού συνόρου που συμπληρώνει το Περού με την Isla Santa Rosa , απέναντι ακριβώς από τις Leticia – Tabatinga, που με ένα μικρό αντίτιμο και πέντε λεπτά με την λάντσα μπορεί να περάσει απέναντι οπότε το επιθυμεί γυρίζοντας το χρόνο πίσω στο παρελθόν σ αυτό το ήσυχο ψαρονήσι στη μέση του ποταμού.
Μια περιοχή , τρεις χώρες, με νοερά σύνορα, πολλά νερά, ήρεμους και προσηνείς ανθρώπους ,ένα αδιαμφισβήτητα εξαιρετικό restaurante με τοπικούς μεζέδες όπως και ο συγκεκριμένος με τα συμπαθή και παιχνιδιάρικα σκουλήκια με το ένα μάτι.
Χαζεύοντας τα μέσα στο γυάλινο βάζο που το restaurante έχει σε κεντρικό σημείο , αξίζει κανείς να πάρει την απόφαση και να δοκιμάσει ένα πιάτο τηγανιτούς mojojoi με τρίμα γαλέτας και ένα δροσερό mojito για να κατεβαίνει ο μεζές. Αν δεν σας αρέσει το mojito , προτείνεται το παραδιασιακο ηδύποτο με ουσιαστικές αφροδισιακές ιδιότητες chuchuwasa- τσουτσουβασα- που θα σας αναπτερώσει το ηθικό. Επίσης φρεσκότατα όμως άγευστα πιράνχας , πάμφθηνα και παρεξηγημένα , είναι ένα τεράστιο πιάτο που σίγουρα θα σας χορτάσει για πολλές ώρες καθώς και μια πλειάδα άλλων ποταμίσιων ψαριών αλλά και κρεατικών πραγματικά εξαιρετικών.
Θα το βρείτε Calle 11 δίπλα στο Ξενοδοχείο Yubari – οικονομικό ήσυχο και αρκετά καθαρό-, τηλέφωνο κρατήσεων: δεν χρειάζεται. Ωράριο λειτουργίας 12μμ- 10μμ. Διαφορά ώρας με Ελλάδα 8 ώρες το καλοκαίρι , 7 το χειμώνα. Τρόποι πρόσβασης : από Μπογκοτά αεροπορικώς 1και 45΄ καθημερινώς, ή με πλεούμενο από Manaus (3 μέρες) ή από Iquitos(11 ώρες).
Άλλα ενδιαφέροντα που μπορείτε να δείτε :

Ιslandia. Παραποτάμιο ψαροχώρι που ανήκει στο Περού με ξύλινο οικισμό κυριολεκτικά κτισμένο πάνω σε πασσάλους μιας και η στάθμη του ποταμού από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο καλύπτει την επιφάνεια του νησιού που είναι κτισμένο. Και εδώ ο χρόνος δείχνει να έχει κολλήσει στις αρχές του περασμένου αιώνα. Οι κάτοικοι κατά πληοψηφία ανήκουν σε θρησκευτική αίρεση με σύμβολο το άστρο του Ισραήλ.

Benjamin Constant. Πρόκειται για Βραζιλιάνικη κωμόπολη, ακριβώς απέναντι από την Islandia, εμπορική και αρκετά θορυβώδης . Ενδιαφέρον το πανηγύρι γύρω απ τον Καθολικό Ναό με ήχους samba καθώς και οι νεαρές σοκολατένιες βραζιλιάνες που σας κοιτάνε εξεταστικά με τα γλειφιτζούρια τους.

Isla de Micos. Νησί των πηθίκων. Εδώ μπορείτε να φωτογραφηθείτε με τους περίεργους και ολίγον θρασείς προγόνους μας οι οποίοι αντιστέκονται ακόμη-ευτυχώς- στον ‘’πολιτικώς ορθό΄΄ καθωσπρεπισμό.

Macedonia. Ναι ,καλά ακούσατε . Τελικά υπάρχει και τρίτος διεκδικητής του ονόματος Μακεδονία. Αν και δεν θα συναντήστε πουθενά αυτοκόλλητα ή αφίσες τύπου ΄΄Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΖΟΝΙΚΗ’’ ούτε σημαιάκια με το αστέρι της Βεργίνας, η Μακεδονία των Ινδιάνων Macedo βρίσκεται παραποτάμια στην βορινή όχθη του Αμαζονίου από τη μεριά της Κολομβίας και η αλήθεια είναι ότι οι αυτόχθονες δεν έχουν ιδέα περί της δικιάς μας Μακεδονίας ή αυτής των γειτόνων μας, ούτε μπορούν να καταλάβουν που είναι το πρόβλημα να λέγονται Μακεδονία όποιοι θέλουν σ αυτό το πλανήτη. Το χωριό διαθέτει και φημίζεται για τα ξυλόγλυπτα του τα οποία υπάρχουν σε τεράστια ποικιλία καθώς και μεγάλη γκάμα κολιέ βραχιολιών και σκουλαρικιών. Πουθενά δεν είδαμε κάποια ξυλόγλυπτη προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς ούτε μετά από εναγώνιες έρευνες δεν καταλήξαμε σε πιθανή καταγωγή του στρατηλάτη από την περιοχή. Άποψη Έλληνος πατριώτη ότι οι κτήσεις του Αλεξάνδρου είχαν επεκταθεί προς δυσμάς αλλά σκοτεινά συνωμοτικά συμφέροντα δεν άφησαν ιστορικό υλικό ελέγχονται ως ανακριβείς.

Amacayaku Park. Συνεχίζοντας δυτικά επισκέπτεστε το πάρκο Amacayaku. Ένα resort κυριολεκτικά κτισμένο μέσα στη ζούγκλα όμως φτιαγμένο και προσαρμοσμένο για μια σχετικά περιορισμένη διαβίωση των επισκεπτών του. Διαθέτει μεγάλες αίθουσες με πολυάριθμα κρεβάτια με τις κουνουπιέρες τους καθώς και καμπάνες 2 έως 4 ατόμων , εστιατόριο , χώρους αναψυχής και φυσικά ντόπιους οδηγούς που μπορείτε μαζί τους να εισχωρήσετε για μια περιπλάνηση αρκετά μέσα στο εσωτερικό της ζούγκλας. Η ποικιλία των δέντρων με τους τεράστιους κορμούς , των φυτών, των τροπικών λουλουδιών καθώς οι ήχοι των πουλιών και των ζώων του δάσους είναι μια ξεχωριστή εμπειρία που θα συνειδητοποιήσετε μόνο περπατώντας μέσα σ αυτό το μεγαλειώδες οικοσύστημα.

Puerto Narino. Είναι το τελευταίο οχυρό της τριεθνούς περιοχής και του ιδιότυπου καθεστώτος. Ήσυχο μικρό χωριουδάκι χωρίς αυτοκίνητα μηχανάκια ή οτιδήποτε άλλο θορυβώδες ,όμως χωρίς να του λείπει το σχολείο , το νοσοκομείο, και η αγορά με όλα τα απαραίτητα είδη διαβίωσης. Ιδανικό για κάποιους –τελευταίως φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι- που θα ήθελαν να αλλάξουν τρόπο ζωής, σκέψης και γενικώς κατάλληλο για αυτούς που για το άλφα ή το βήτα λόγω θα ήθελαν να εξαφανιστούν από προσώπου γης. Μοναδικός τρόπος προσέγγισης του χωριού γίνεται μόνο απ’το ποτάμι.
Λίγο πιο κάτω ποταμολίμνες μικρού και μεσαίου μεγέθους στην απόλυτη ηρεμία τους, αξίζουν το κόπο να τις διασχίσετε με τη βάρκα σας, όπως επίσης και να κάνετε άφοβα το μπανάκι σας στα γαλήνια σκουροπράσινα νερά τους. Είναι μύθος ότι τα πιράνχας θα σας επιτεθούν και θα σας κάνουν κομματάκια ,πρώτον, γιατί υπάρχουν μόνο σε συγκεκριμένα σημεία που ο εκάστοτε βαρκάρης γνωρίζει οπότε εκεί δεν θα κολυμπήσετε ούτως ή άλλως , και δεύτερον, δεν επιτίθενται ποτέ και σε κανέναν αν δεν μυρίσουν αίμα.. Στην διαδρομή είναι πολύ πιθανό να σας συνοδεύσουν τα ποταμίσια ντροπαλά δελφίνια του Αμαζονίου χρώματος ροζ ή γκρι ανοικτού , είδος το οποίο συναντάτε μόνο εδώ.

Καλό ταξίδι και καλή όρεξη.​
 

Attachments

stefos

New Member
Μηνύματα
0
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα-Μπόρα
Περασμένα μεγαλεία!

Σιενφουέγκος. Palacio del Valle. Πρόκειται για παλάτι, κατοικία του πλούσιου επιχειρηματία Ασίκλιου Βάγια που κτίστηκε στις αρχές του 1900. Κατόπιν πουλήθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως καζίνο. Η επανάσταση το βρήκε σαν πολυτελέστατο οίκο ανοχής, το δήμευσε και το μετέτρεψε σε φυλακή, φυλακίζοντας παραδειγματικά εκεί την τσατσά των κοριτσιών για 17 χρόνια. Σήμερα έχει μετατραπεί σε εστιατόρειο, η τσατσά αποφυλακίστηκε και παίζει πιάνο, για λίγα πέσος στη μεγάλη αίθουσα!!!!
 

Attachments

annoulita100

Member
Μηνύματα
313
Likes
704
Επόμενο Ταξίδι
Ινδοκίνα
Ταξίδι-Όνειρο
All the world 💓
δεν μπορω να βάλω φωτογραφία λόγω μεγέθους και δεν ξέρω πως να κάνω τη μετατροπή που απαιτειται :(
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δοκίμασε τον δεύτερο τρόπο που περιγράφουμε στο 1ο μήνυμα του θέματος.
 

σαιτας

Member
Μηνύματα
696
Likes
372
Παρισι, ενα ονειρο

Οταν βλεπεις μια πολη μεσα απο διαφορετικα ματια, ειναι ξεχωριστη πολη. Το παρισι ομως ειναι παντα ερωτικο, με μεθυστικα αρωματα. Απο την τελευταια επισκεψη στην μοναδικα αισθησιακη πολη....
 

Attachments

ngouveros

Member
Μηνύματα
25
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΚΟΡΑΛΛΙΟΓΕΝΕΣ
Παρίσι! η τελευταία βραδιά στην πόλη του φωτός!!

Το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό ήταν στο Παρίσι πριν τέσσερα χρόνια:D...μπορώ να πω ότι περάσαμε πολύ ωραία αν εξειρέσω το γεγονός οτι γύρισα όλη την πόλη κουτσαίνοντας:( καθώς μια βδομάδα πριν είχα χτυπήσει το γονατό μου... πραγματικά πολύ γέλιο κ κλάμα μαζί!! ειδικά κάθε φορά που αντίκριζα τις άπειρες σκάλες του μετρό!!!:roll:
 

Attachments

angela-ira

New Member
Μηνύματα
0
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Φινλανδία
Λίμνη Loch Ness 2008

Απλά δείτε την και πείτε μου αν ήταν αναγκαίες οι ιστορίες με τέρατα για να γίνει γνωστή!! Εμένα μου φάνηκε απίστευτα όμορφη!! Ήταν ένας από τους πολλούς σταθμούς μας στο γύρο της καταπράσινης Σκωτίας το 2008!!
 

Attachments

cacofonix

Member
Μηνύματα
81
Likes
3
Τελικός Κυπέλλου 2010 - Παναθηναϊκός - ΑΡΗΣ - 30.000 Αρειανά στην Αθήνα

Η μεγαλύτερη οπαδική μετακίνηση στην Ελλάδα.

 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.912
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom