intefix
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Αυστραλία
- Ταξίδι-Όνειρο
- Κούβα, Περού, Ρωσσία
Σήμερα τελευταία ουσιαστικά μέρα Μελβούρνη. Αφού τελειώσουμε ένα project στο σπίτι θα ανέβουμε στη πόλη. Ο Βασίλης λέει να κάνει τρέξιμο στη πίστα της Α1 - εγώ θα τον κοιτάω χεχε - και μετά θα πάμε να πάρουμε κανα αναμνηστικό. Μετά θα τσεκάρουμε τα πράματα στο αμάξι. Ελπίζω να μη χρειαστεί να βάλουμε στην οροφή μια μπαγκαζιέρα για πιο πολλά πράματα. Και αύριο γινόμαστε Λούης από δω.
Χθες: Παιδιά χτες πήγαμε Great Ocean Road. Όλη μέρα. Πάρα πολύ όμορφη διαδρομή. Μου θύμιζε Ελλάδα και πιο πολύ νότια Κρήτη. - Άμα είμαστε στη Κίνα πιθανόν από το Fort Nepean στο Point Lonsdale με καμμιά γέφυρα η κάτω από τη θάλασσα να πέρναγες απέναντι. Φαντάσου να έμενες εκεί και να έπρεπε να κάνεις τον γύρο για Great Ocean Road. Είπαμε εμείς μένουμε λίγο νοτιοανατολικά. Θέλαμε μιάμισυ ώρα να πιάσουμε τον παραθαλάσσιο δρόμο αυτό.
Μετά μερική ώρα φτάσαμε στη Bells Beach. Χαμός από σεφερς κάθε ηλικίας. Πάμε σε κάτι εξέδρες να βλέπουμε. Απότι παρατήρησα το κύμα δεν ερχόταν από μέσα βαθιά. Αλλά με κροσσούς συμβουλής γεννιότανε ένα κύμα που έσκαγε έξω. Αν ήταν ομοιοφασικά μεγάλωνε. Αν ήταν κατάλληλο το καβαλάγανε οι σερφερς και γέρνανε μπροστά και τρέχανε πλαγίως για να βρίσκονται πάντα με κλίση και ταχύτητα. Έξω δε είχε και βράχια. Έπρεπε να προλάβεις να πηδήξεις.
Εκεί γινόταν και το World Surf League (WSL) Championship Tour.
Η κυρία της παρέας ήταν δεινή σερφερ στα νιάτα της και μας ξεναγούσε.
Μετα λίγα χιλιόμετρα φτάσαμε στο Lorne . Ένα παραθαλάσιο χωριουδάκι. Όπως τα δικά μας στην Ελλάδα. Παραγγέλνουμε τα καφεδάκια μας. Είχαμε μαζί και το κατι τις μας. Μας σερβίρει μια εγγλέζα. Μόλις μαθαίνει ότι έρχομαι από την Κρήτη τρελάθηκε. Είχε "ξομείνει στον Άγιο" - που λέμε και στη Κρήτη - αρκετούς μήνες. Αράξαμε καμμια ωρίτσα. Φεύγουμε μετά τα ίσα μπροστά. Ο δρόμος ελικοειδής. Στροφιλίκια αρκετά. Δέντρα αρκετά ίσα με το κύμα. Κάπου σε κάποιο ξέφωτο βλέπουμε και 2-3 καγκουρούδες που λέει και ο ξαδερφός μου. Μακριά όμως. Φάρμες κάπου κάπου.
Μετά από καμμιά ωρίτσα φτάνουμε στο Apollo Bay. Είχε πια μεσημεριάσει για τα καλά. -Τωρα νυχτώνει νωρίς καθότι χειμώνας εδώ στο νότιο ημισφαίριο. Εδω πάρα πολλά πράματα πάνε ανάποδα. Πχ το νερό στον νεροχύτη όταν αδειάζει αδειάζει αριστερόστροφα και όχι όπως στο Βόρειο Ημισφαίριο. Αυτό δεν τόξερα.- Με το ζόρι βρήκαμε κάποιον κινέζο μου είχε μπέργκερ και κόψαμε τη πείνα μας.
Ρε παιδιά χαμός από Ασιάτες στην Αυστραλία. Μου φαίνεται ότι είναι πλειοψηφία. Όχι μόνο σαν εργάτες εδώ η φοιτητές αλλά και τουρίστες. Κατακλυσμός. Τα περισσότερα φαγάδικα εδώ 3 η ώρα το μεσημέρι κλείνουνε.
Παίρνουμε τον δρόμο για τους 12 Αποστόλους. Ίσα που θα προλαβαίναμε...
Στον δρόμο για τους 12 Αποστόλους περάσαμε πιο μεσογειακά από ένα καταπληκτικό δάσος. Το Beech Forest. Πανέμορφο άγριο δάσος με τοπικά δέντρα και φυτά. Τεράστιες φτέρες στις άκρες. Μου θύμιζε τροπικά δάση. Σαν την Ινδονησία ένα πράμα. Δυστυχώς δεν είχαμε χρόνο για να δούμε περισσότερα. Βουή για τους 12 - δεν ξέρω είναι ακόμα 12 - βράχους στη θάλασσα. Για να δούμε.
12 Αποστόλοι: Ε σουρουπώνοντας φτάσαμε καμμιά φοράαα. Παρκάρουμε σε έναν χώρο για αυτή τη δουλειά με πολλά αυτοκίνητα ακόμα. Λέω θα είμαστε οι τελευταίοι. Βασίλευε πια. Είχε συνεφιά δεν θα βλέπαμε όμορφο ηλιοβασίλεμα. Περνάμε κάτω από τον δρόμο και φτάνουμε στους εξώστες. Μια θέα σου κόβει την ανάσα. Ο ωκεανός από κάτω σου να βουήζει χαμός. Και κει να στέκονται οι βράχοι αμέριμνοι και σιωπηλοί. Τα κύματα ύπουλα και θορυβώδικα να τους τρώνε τα σωθικά σιγά - σιγά. Πάμε από δώ πάμε από κεί η θέα απερίγραπτη. Μπράβο άξιζε το δρομολόγιο. Γυρίζουμε στο αυτοκίνητο. Ακόμα ερχότανε κόσμος.
Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Τρισήμισυ ώρες. Για λίγα χιλιόμετρα σε πιο στενούς δρόμους και μετά πιο φαρδείς. Εντύπωση μου κάνει εδώ που τέτοιοι μεγάλοι δρόμοι δεν είναι καλά φτιαγμένοι και το αυτοκίνητο με μαξιμουμ όριο τα 100 να χοροπηδάει στο δρόμο μερικές φορές. Έχουνε λέει σε τέτοιους μεγάλους δρόμους κάποιες στάσεις γαι να ξεκουραστείς, να ζεσταθεις - καθότι είπαμε Αυστραλία εδώ και οι αποστάσεις τεράστιες - που σου δίνουν δωρεάν καφέ τσάι η αναψυκτικά με τα σχετικά συνοδευτικά δωρεάν. Περνάμε το λοιπόν από ένα τέτοιο που ήτανε 3 γεροντάκια στο σερβις. Ήτανε λέει εθελοντές.
Μας υποδεχτήκανε χαρούμενοι. Μας δώσανε με χαρά ότι ζητήσαμε. Πιάσαμε λίγη κουβέντα. Έξω ο τρίτος παππούς άναψε μια εξωτερική τεράστια ξυλόσομπα. Τους ευχαριστήσαμε και τους αποχαιτερήσαμε. Πολύ καλοί άνθρωποι. Από το να κάθονται μοναχικοί μες στα σπίτια τους καλύτερα εδώ σκέφτηκα. Τα πράματα καφέδες και συναφή τα δίνει το κράτος μαθαίνω. Συγκρίνω το δικό μας κράτος. Απέχουμε παρασάγγας.
Φτάσαμε αργά το βράδυ.

Last edited: