Γαλλία Μετακινήσεις στο Παρίσι, καρτα απεριοριστων διαδρομων

babouridis

Member
Ισχύει κανονικά η εβδομαδιαία, Δευτέρα με Κυριακή, πάρτε μαζί σας φωτογραφία για να βάλετε κατά την έκδοση
Βασικά θα είμαστε Παρασκευή ως Τετάρτη οπότε μάλλον δεν βόλευει η εβδομαδιαία Δευτέρα με Κυριακή.
Σκέφτομαι την ημερησια ίσως Navigo on-day γιατί περιλαμβάνει όλα τα μέσα. Αλλιώς αν θες να πας κάπου και να χρησιμοποιήσεις μετρό και μετά λεωφορείο νομίζω θες 2 εισιτήρια, σωστά?

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Ισχύει κανονικά η εβδομαδιαία, Δευτέρα με Κυριακή, πάρτε μαζί σας φωτογραφία για να βάλετε κατά την έκδοση
Σωστά. Και εγώ που το έψαξα δεν λέει πουθενά ότι δεν μπορούν να την εκδώσουν οι τουρίστες σε φυσική μορφή. Το θέμα είναι αν την εκδώσεις από την εφαρμογή πρέπει να έχεις γαλλική κάρτα sim τηλεφώνου για να κάνεις λογαριασμό; Διάβασα κάτι τέτοιο αλλά δεν ξέρω εάν ισχύει όντως.
Δεν το δοκίμασα εάν λειτουργεί με ελληνική κάρτα SIM.

babouridis

Member
Καλημέρα. Πηγές πολύ πρόσφατα και έβγαλες? Αν ναι που μπορείς να την εκδόσεις? Παίρνει πολύ η διαδικασία? Ευχαριστώ!

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Σωστά. Και εγώ που το έψαξα δεν λέει πουθενά ότι δεν μπορούν να την εκδώσουν οι τουρίστες σε φυσική μορφή. Το θέμα είναι αν την εκδώσεις από την εφαρμογή πρέπει να έχεις γαλλική κάρτα sim τηλεφώνου για να κάνεις λογαριασμό; Διάβασα κάτι τέτοιο αλλά δεν ξέρω εάν ισχύει όντως.
Δεν το δοκίμασα εάν λειτουργεί με ελληνική κάρτα SIM.
Όχι δεν χρειάζεται γαλλική sim για να την εκδώσεις από την εφαρμογή αλλά πρέπει να έχει δυνατότητα nfc το κινητό. Δεν παίρνεις κάποιο εισιτήριο στο app, απλά αν το αγοράσεις μέσω app δουλεύει το nfc στο σκαναρισμα.

mourohavlos

Member
Καλημέρα. Πηγές πολύ πρόσφατα και έβγαλες? Αν ναι που μπορείς να την εκδόσεις? Παίρνει πολύ η διαδικασία? Ευχαριστώ!
Τελευταία φορά από γκισέ (αλλά στο Gare Du Nord), έχει κανα 2 χρόνια.
Ανάλογα με την ουρά, μπορεί 5 λεπτά, μπορεί 15

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Βασικά θα είμαστε Παρασκευή ως Τετάρτη οπότε μάλλον δεν βόλευει η εβδομαδιαία Δευτέρα με Κυριακή.
Σκέφτομαι την ημερησια ίσως Navigo on-day γιατί περιλαμβάνει όλα τα μέσα. Αλλιώς αν θες να πας κάπου και να χρησιμοποιήσεις μετρό και μετά λεωφορείο νομίζω θες 2 εισιτήρια, σωστά?
Σίγουρα δεν σε βολεύει η εβδομαδιαία κάρτα για τις ημέρες που πας. Δες την άλλη κάρτα που βγαίνει για συγκεκριμένες μέρες και περιλαμβάνει και εκπτώσεις σε αξιοθέατα. Μπορεί να μην σε βολεύει ούτε αυτή. Εγώ την τελευταία φορά δεν έβγαλα καμία κάρτα γιατί δεν με συνέφερε λόγω αεροδρομίου άφιξης και ημερών παραμονής.
Δες εδώ τις κάρτες:
Your transport in Île-de-France Made easy

paefstra

Member
Αλλιώς αν θες να πας κάπου και να χρησιμοποιήσεις μετρό και μετά λεωφορείο νομίζω θες 2 εισιτήρια, σωστά?
Η περιοχη που θα μενετε δεν ειναι απαγορευτικη για χρηση κυριως λεωφορειων. Σου το λεμε με καθε τροπο οτι το μετρο δεν ειναι μονοδρομος. Μην υπερχρεωθεις για καποια καρτα εκ των προτερων που τελικα θα πηγαινετε ευκολα και φθηνα με λεωφορεια αλλα σποραδικα θα θελετε μετρο.

babouridis

Member
Καλησπέρα και σας ευχαριστώ!
Με ένα εισιτήριο μπαίνεις μόνο μετρό? Δεν μπορείς μετά να μπεις σε άλλο μέσο? Επίσης αν πάρεις λεωφορείο μπορείς αμέσως μετά με το ίδιο εισιτήριο να μπεις στο τραμ? Τι συνδιασμοι μέσων υπάρχουν με το ίδιο εισιτήριο? Τα γράφει κάπου όλα μαζεμένα επίσημα? Ευχαριστώ!!

babouridis

Member
Τι διαφορά έχει αυτό
| Île-de-France Mobilités
Με αυτό
Χάρτινα εισιτήρια έχουν καταργηθεί διάβασα. Συμφέρουν αυτά παραπάνω με την εφαρμογή από 1,6€? Μόνο με nfc γίνεται η ακύρωση? Αλλιώς βγάζω κάρτα επαναφορτιζόμενη και φορτώνω εισιτήρια?
Ευχαριστώ!

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Μόνο με nfc γίνεται η ακύρωση? Αλλιώς βγάζω κάρτα επαναφορτιζόμενη και φορτώνω εισιτήρια?
Ναι με το app είναι μόνο μέσω nfc. Φαντάζομαι αν δεν έχει τη δυνατότητα το κινητό δεν θα σε αφήσει να αγοράσεις. Να ξανατονισω ότι είναι τεράστια ευκολία, δεν ψάχνεις να βρεις την κάρτα ή να ανοίγεις το app κλπ, απλά σκαναρεις το κινητό ακόμα και με κλειδωμένη την οθόνη και περνάς. Πάρα πολύ βολικό.

Επίσης προσοχή γιατί τα ημερήσια εισιτήρια δεν διαρκούν 24 ώρες αλλά μέχρι τις 23:59 της μέρας που το βγάλατε. Μην κάνετε το λάθος να βγάλετε τέτοιου είδους εισιτήριο απόγευμα-βράδυ με τη λογική να το χρησιμοποιήσετε και το επόμενο πρωί.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Τι διαφορά έχει αυτό
Με αυτό
Χάρτινα εισιτήρια έχουν καταργηθεί διάβασα. Συμφέρουν αυτά παραπάνω με την εφαρμογή από 1,6€? Μόνο με nfc γίνεται η ακύρωση? Αλλιώς βγάζω κάρτα επαναφορτιζόμενη και φορτώνω εισιτήρια?
Ευχαριστώ!
Δηλαδή θέλεις να σου εξηγήσουμε τα εικονίδια των μέσων μαζικής μεταφοράς;...
Το ένα εισιτήριο των 1,7 € ισχύει σε λεωφορεία, τραμ κλπ. Και έχει συγκεκριμένη διάρκεια. Ψάξτο λίγο...
Το άλλο εισιτήριο των 2,5 € ισχύει για μετρό και τρένο RER αλλά δεν πας με αυτό στα 2 αεροδρόμια. Πρέπει να εκδώσεις το εισιτήριο των 13€.
Εάν χτυπήσεις ένα εισιτήριο των 2,5 € στο μετρό μετά πρέπει να; χτυπήσεις ΝΕΟ εισιτήριο για να μπεις σε λεωφορείο.
Δεν υπάρχει ενιαίο εισιτήριο μιας διαδρομής για όλα τα μέσα.
Επίσης σου στείλαμε την σχετική σελίδα των μεταφορών που με αυτόματη μετάφραση από το Google μπορείς να βρεις όλες τις πληροφορίες που θέλεις.
Για τις ημέρες που πας δεν βολεύει το εβδομαδιαίο εισιτήριο.
Δεν υπάρχει άλλο να συμφέρει εκτός εάν βγάλεις το visite με 75 € για 5 μέρες.
Αυτά από εμένα...
Screenshot_2025-12-15-23-36-49-204_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2025-12-15-23-36-36-890_com.android.chrome.jpg

Last edited:

babouridis

Member
Η Navigo Day Pass 12€ | Île-de-France Mobilités που την φορτώνεις στην Navigo Easy καλύπτει και διαδρομές π.χ για disneyland, Βερσαλλίες? Η θες άλλο εισιτήριο?
Νομίζω αυτή είναι πιο κατάλληλη κάρτα για εμάς εκτός από την 2η και τελευταία μέρα που δεν θα είναι πλήρεις. Αν περάσουν 24 ώρες και λήξει η Navigo day Pass μετά περνάς και απλά εισιτήρια, σωστά?
Αν πάρεις λεωφορείο μετά παίρνεις άλλο λεωφορείο ή τραμ?
Ευχαριστώ!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.309
Μέλη
39.983
Νεότερο μέλος
magnet73