Εσθονία Λεττονία Λιθουανία Μην τρομάξεις αν χαθώ...!!!

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.294
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπαγκλαντες
Τωρα τελευταία έχω επισημάνει το γεγονός, ότι κάποιοι εδω μέσα -δεν λέω ονόματα- έχουν αναπτύξει μια μικρή εμμονη με διάφορα αλκοολούχα όπως τζιν, βότκες, μπύρες κλπ. Μήπως να ανατρέξουμε στους Αμώνυμους Αλκοολικούς? Πάτε και εσείς...... σας χάλασα.....

(Το επόμενο φόρουμ που έχω βάλει στο μάτι να οδηγήσω προς άκρατο αλκοολισμό, είναι αυτό των φίλων της Αγίας Αικατερίνης στα Σούρμενα..)
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
Τωρα τελευταία έχω επισημάνει το γεγονός, ότι κάποιοι εδω μέσα -δεν λέω ονόματα- έχουν αναπτύξει μια μικρή εμμονη με διάφορα αλκοολούχα όπως τζιν, βότκες, μπύρες κλπ. Μήπως να ανατρέξουμε στους Αμώνυμους Αλκοολικούς? Πάτε και εσείς...... σας χάλασα.....

(Το επόμενο φόρουμ που έχω βάλει στο μάτι να οδηγήσω προς άκρατο αλκοολισμό, είναι αυτό των φίλων της Αγίας Αικατερίνης στα Σούρμενα..)

μη κατηγορείς άδικα τον εαυτό σου,αδελφή dim..
δεν φταις εσύ,η φαντασία μου τα φταίει:haha::haha::haha:
και εκείνα τα καταραμένα σφηνάκια που τα έβλεπα διπλά ενώ ήταν τετραπλά!!!:haha::haha:
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.294
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπαγκλαντες
μη κατηγορείς άδικα τον εαυτό σου,αδελφή dim..
δεν φταις εσύ,η φαντασία μου τα φταίει:haha::haha::haha:
και εκείνα τα καταραμένα σφηνάκια που τα έβλεπα διπλά ενώ ήταν τετραπλά!!!:haha::haha:
Αυτό δεν το λένε αλκοολισμό, το λένε διπλωπία και έχω την εντύπωση ότι θεραπεύεται :haha::haha:
 
Μηνύματα
108
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
Βουκουρέστι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Καθισμένη στον καναπέ του σαλονιού μου, χαζεύω τα φύλλα των δέντρων στον κήπο, που χορεύουν απαλά στον ρυθμό του ανέμου...σκέφτομαι...
"τι θα γίνει τελικά με τη περίπτωσή μου???"
παλεύω τόσο καιρό τώρα,να βρω προορισμό κατάλληλο για την αυγουστιάτικη φυγή μου...αλλά άκρη δεν βρίσκω...συνομιλώ με το σύμπαν,η συζήτηση όμως δεν φαίνεται να καταλήγει σύντομα κάπου..
τότε θυμάμαι τη συμβουλή φίλης:-"α,και πες στο σύμπαν ότι σε γκάστρωσε"...
Δεν είναι πολύ ευγενικό,να μιλάς έτσι στο σύμπαν.
Απ'την άλλη,όμως, αυτό που διαπίστωνε η φίλη μου ήταν μια μεγάλη αλήθεια!την πετάω και εγώ στα μούτρα του σύμπαντος,και οπλίζομαι με υπομονή και θάρρος,περιμένοντας την αντίδρασή του...παραδόξως δεν γίνεται τίποτα????
-¨"ε,σύμπαν μ' ακούς??
εδώ κάτω καλέ,πίσω απ'τη μπαλκονόπορτα είμαι,δεν με βλέπεις??τι θα γίνει τελικά,θα μου αποκαλύψεις το θέλημά σου ή θα το βράσουμε εδώ πέρα???¨”
έχω ήδη διαβάσει ότι βρήκα για Σκανδιναβία , Βαλτική...Ρωσία.έχω ήδη ξεσκονίσει όλα τα πακέτα των ταξιδιωτικών γραφείων.έχω δει και ξαναδεί φωτογραφίες ξενοδοχείων και χάρτες πόλεων...
νοερά έχω περπατήσει στις όχθες του Νέβα, έχω ανεβοκατέβει τα φιόρδ καμιά 100 φορές...,έχω πιει περισσότερες μπύρες και απ' τους Φινλανδούς στα παμπ του Ταλίν.....και έχω οραματιστεί τους ιππότες σε όλα τα κάστρα...και σ' όλες τις εκδοχές....:cool:
έχω διεξάγει ένα δημοψήφισμα ανάμεσα στις φίλες μου.. στο οποίο κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία και ακλόνητα επιχειρήματα,είναι αλήθεια, η Σκανδιναβία....καλά το σύμπαν συνωμοτεί,αλλά εγώ....:rolleyes:
.... εγώ κλείνω το μάτι στη Βαλτική και ονειρεύομαι ρομαντικές περαντζάδες στα πλακόστρωτα του Ταλίν..καλά περισσότερο του Βίλνιους...ναι και τη Ρίγα τη βλέπω,δεν θα το χαλάσουμε εκεί τώρα!!!
αποφασίζω λοιπόν,κόντρα σ' όλα τα σημάδια,Βαλτική και κάνω κράτηση μέσω internet,σε γνωστό τουριστικό γραφείο!!!
είμαι πολύ χαρούμενη!!!:clap:
δίνω συγχαρητήρια στον εαυτό μου,δίχως ίχνος ντροπής και μετριοφροσύνης!!
"μπράβο μου,όχι,μπράβο μου,το καλλίτερο πρόγραμμα,στη καλύτερη τιμή,την σωστή εποχή!!!
καλά δεν παίζομαι...."
αυτά και άλλα πολλά ως τη στιγμή που χτυπάει το τηλέφωνο και μια ,κατά τα άλλα ευγενέστατη φωνή,μου ανακοινώνει πως δεν υπάρχουν θέσεις στο πρόγραμμα που θέλω...
Ταμπλά να το πω?
Ταβρουτζά να το πω?
ορίστε,κύριε,ποιος είστε να το πω???
όπως και να το πω ένα ψιλοεγκεφαλικό το πέρασα με τη μία!
-¨μήπως θέλετε να συμμετάσχετε στο ίδιο πρόγραμμα,αλλά σε μεταγενέστερη ημερομηνία??μήπως θέλετε ένα άλλο πρόγραμμα για τις επιλεγμένες ημερομηνίες??
-¨όχι ευχαριστώ..ψυχολογική στήριξη έχετε?δεν έχετε,δεν πειράζει,ευχαριστώ(που με βοηθήσατε να βιώσω και την εμπειρία του εγκεφαλικού)γεια σας!
Έπεσα κατευθείαν στα σκληρά,ε,πόσα ν' αντέξω πια ο άνθρωπος???:roll:
η 1η δόση περιελάμβανε σάντουιτς με πατατάκια....δεν με έπιασε,αν κρίνω απ'την ταχύτητα με την οποία πήρα την 2η..παγωτό με κέικ σοκολάτα....
Χριστός και Παναγία,αν συνεχίσω έτσι σε λίγο θα γίνω 1+1 δώρο..
επαναληπτικό ξεσκόνισμα προγραμμάτων,τηλέφωνο αυτή τη φορά(το δις εξαμαρτείν..ξέρετε,ε??)
γκρρρρρρρρ..με είπε κανείς γκαντέμα???
-"τα γραφεία μας λειτουργούν μέχρι τις 5.30 το απόγευμα.."
.ευχαριστώ πολύ με προκόψατε....έχω 3 μέρες που τρώω,καπνίζω,πίνω....το βλέπετε σωστό κυρία μου???άκου μέχρι τις 5.30 το απόγευμα...ουφ συγχύστηκα,το κρίμα στο λαιμό σας..πάω να βάλω άλλο ένα τζιν!!φυσικά με συνοδεία ξηρών καρπών!
Κάποιο αρχαίο ρητό,έλεγε “αν σε χτυπάει το κακό,στάσου ακίνητος και αυτό θα περάσει”:roll:
Ελλείψει,άλλης πρακτικής ιδέας,το εφάρμοσα και το θαύμα έγινε....
Κάπως έτσι ,λοιπόν,και μετά από ανεπάλληλες συσκέψεις με το σύμπαν,τις φίλες,το ψυγείο και το μπαρ,κατόρθωσα τελικά να βρω το κατάλληλο πακέτο για τον προορισμό των ονείρων μου...των καλοκαιρινών βρε,όχι όλων,αμάν!!!το σιγούρεψα,εννοείται...


συνεχίζεται....τον Σεπτέμβριο στο travelstories....;)
προχώρα ακάθεκτη στο δρόμο και στο πρόγραμμα που σχεδίασες!!!!!!!
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
...Ιθάκη...
δεν ξέρω Ιωάννα,δεν ξέρω!!χικ!
α,θέλω και εγώ μασάζ,βοηθάει στο φορμάρισμα της συνείδησης???:cool:
Βεβαίως βοηθάει το μασάζ και ευχαρίστως να σε εξυπηρετήσω μαντάμ, μόνο που για να κάνεις μασάζ δεν θα πρέπει να έχεις καταναλώσει αλκοόλ για τουλάχιστον 5 ώρες. Τι λες θα τα καταφέρεις;:D
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
όπως προφανώς καταλάβατε δεν χάθηκα...ή για να ακριβολογώ δεν χάθηκα μόνιμα και δια παντός..
αυτό δεν ξέρω να πω κατά πόσο είναι καλό ή κακό..:roll:.ξέρω όμως να πω μετά περισσής βεβαιότητας τα εξής:
1)προσοχή φίλοι μου στο τι εύχεστε,υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πραγματοποιηθεί!
Ναι,καλά διαβάσατε,κίνδυνος...γιατί αν πραγματοποιηθούν οι ευχές,αν τα όνειρα γίνουν πραγματικότητα,αν τα παραμύθια βγουν αληθινά,αλίμονο..τι άλλο μένει να περιμένει κανείς??
2)Οι χώρες της Βαλτικής είναι υπέροχα όμορφες,μοναδικά παραμυθένιες,η Βαλτική (θάλασσα)είναι βούρκος και στη Ρίγα δεν ξαναπατάω το πόδι μου...ούτε κανένα άλλο μέλος του έρμου σαρκίου μου!:cool:
3)εκπλήρωσα το τάμα που χρόνια έχω:περπάτησα τη γέφυρα του Καρόλου,όπως έπρεπε... God save the queen!!!! ;)
αλλά ας μη σας κουράζω άλλο..
όπως προανέφερα 3 ήταν οι διαθέσιμες επιλογές...και όπως μάλλον καταλάβατε,ο κλήρος έπεσε στη περιοχή της Βαλτικής,δηλ.στις 3 πρώην σοβιετικές επαρχίες και νυν αυτόνομες δημοκρατίες,την Εσθονία,Λετονία,Λιθουανία....και μια τζούρα από Πράγα..τυχαίο??Δεεεν νομίίίίζω!!!
τι??ισχυρίζεστε πως το σύμπαν με ξεγέλασε με δόλωμα τη Πράγα???
τι??? έχετε το θράσος να μου πετάξετε κατάμουτρα πως το έφαγα???τσίμπησα το δώλωμα ως χάνος????:mad:
λοιπόν ευθέως σας λέω,πως ....ναιιιιιιι τσίμπησα....και πολύ μου άρεσε!!!:bleh::bleh:
Γιά να πάρουμε τα πράγματα απ'την αρχή,η 1η μου επιλογή ήταν η Σκανδιναβία...
αλλά,εξαιτίας,είναι βέβαιο αυτό,συμπαντικής συνωμοσίας,κατέληξα στη Βαλτική,έτσι απλά από Β!!..γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο,όπως άλλωστε έχει αποφανθεί από χρόνια ο αγαπητός Αντρέ Μπρετόν!Που τον θυμήθηκα αυτόν τώρα και πίσω θα μου πείτε...ε,ουκ γαρ έρχεται μόνο...ή αν σας βολεύει καλύτερα,ότι θυμάμαι χαίρομαι...και η αλήθεια είναι πως χαίρομαι πολύ !!!

Αφού λοιπόν τσίμπησα για Βαλτική, και αφού φρόντισα να το σιγουρέψω,όσο είναι εφικτό σ' αυτή τη ζωή,να σιγουρέψω κάτι,άρχισα να ασχολούμαι με τα πρακτικά θέματα του ταξιδιού...
μη φανταστείτε πως μιλάω για μεταφορές,ξενοδοχεία,ρούχα που θα πάρω ή που δεν θα πάρω μαζί μου και τέτοια...ποσώς με απασχόλησαν όλα αυτά τα “μικρά” θέματα.
Είχα πολύ μεγαλύτερα προβλήματα να λύσω...έπρεπε να “πείσω” τα παιδιά για την ιστορική αναγκαιότητα του να ταξιδέψω μόνη..
έτσι άρχισαν μαραθώνιες διαβουλεύσεις,σκληρές διαπραγματεύσεις...που φυσικά κατέληξαν σε πολλές υποχωρήσεις και από τα 2 μέρη..ώσπου τελικά καταλήξαμε σε μια κοινά αποδεκτή φόρμουλα...που συνοψίζεται στη πανάρχαιη αλήθεια πως αν δεν πληρώσεις δεν κάνεις τη δουλειά σου..:D
η κόρη πληρώθηκε σε χρήμα..το γνωστό σε όλους μας φακελάκι,το οποίο είναι πράγματι μια πολύ βολική και τίμια πρακτική:συμφωνείς ένα ποσό και ξεμπερδεύεις...ναι,ξέρω είναι πολύ καλή στα παζάρια,δεν τη φοβάμαι,θα πάει μπροστά...με ένα μωβ,είδε πολύ θετικά την ιδέα μου να φύγω και μάλιστα με βοήθησε να ξεπεράσω όσους ψυχολογικούς ενδοιασμούς είχα!
Ο μικρός όμως είναι αδιάφθορος,δεν τον συγκινεί το χρήμα...όσο σκεφτόταν τη μαμά του μόνη και απροστάτευτη τόσο μακρυά:((ενώ αν ήταν μαζί μου αυτός,τι θα είχα να φοβηθώ???όλα θα τα φρόντιζε...τώρα αν χαθώ έτσι που γυρνάω γύρω-γύρω,ποιος θα μου βρίσκει τον δρόμο??)τόσο μεγάλωνε ¨η “αμοιβή” για να ξεχάσει!!:rolleyes:
τελικά τα βρήκαμε: δεν θα έβγαινα μόνη μου απ'το αεροδρόμιο στη Πράγα,θα το μελετούσα επιμελώς και θα κράταγα σημειώσεις και φωτογραφίες απ'τα πάντα.το ίδιο θα έκανα σε όλες τις πόλεις που θα βρισκόμουν..θα μελετούσα αεροδρόμια και σταθμούς τρένων και θα γύρναγα πίσω με φώτο και ντοκουμέντα!!!δηλ.δεν ζήταγε και τίποτα δύσκολο,ένα μεταπτυχιακό στα ΜΜΜ των πόλεων που θα επισκεπτόμουν!:shock:

I do!I do! αναφώνησα σηκώνοντας τα χέρια...προσπέρασα το χαμόγελο της επιτυχίας στα πρόσωπα και των δυό και έτρεξα να κατεβάσω τη βαλίτζα μου γεμάτη χαρά που κατάφερα να κάνω άλλη μια τόσο επωφελή για μένα συμφωνία!!!:haha:
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Let the story begins! Περιμένω ανυπόμονα τη συνέχεια αυτής της όμορφης αρχής!
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γουατεμάλα
Χρησιμότατες πληροφορίες για το,Μόνη στο ταξίδι.;)
Μια χαρά το ξεκίνησες.....:D
 

Loca Corazon

Member
Μηνύματα
106
Likes
41
Χρησιμότατες πληροφορίες για το,Μόνη στο ταξίδι.;)
Μια χαρά το ξεκίνησες.....:D

Ντίνα μου μην κάνεις όνειρα ... η ANEL μπορεί να τα κατάφερε εσύ όμως δεν έχεις ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο! :haha::haha:

ANEL συγνώμη για τον μικρό αποπροσανατολισμό από το θέμα σου ... αλλά δεν άντεξα στον πειρασμό!

Σε ευχαριστούμε και περιμένουμε την συνέχεια της διήγησής σου.
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
Ντίνα μου μην κάνεις όνειρα ... η ANEL μπορεί να τα κατάφερε εσύ όμως δεν έχεις ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο! :haha::haha:
.
και εγώ ως τα μέσα Ιουλίου,ούτε μια στο εκατομμύριο πιθανότητα δεν είχα να πάω μόνη μου τέτοιο ταξίδι..και όπως διάβασες το πλήρωσα ακριβά!!:haha::haha:
αλλά όταν κάτι το θέλεις πολύ,ξέρεις τι κάνει το σύμπαν,έτσι???γι'αυτό ας ονειρευόμαστε εμείς,για να πραγματοποιεί αυτό!;):p
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
Το ταξίδι ξεκινάει για... Βαλτική έτσι απλά από Β!!!!
Βράδυ Αυγούστου,ξεκινώ με λεωφορείο από τη Πάτρα(είναι γρηγορότερο και απείρως βολικότερο από το τρένο που ομολογουμένως αγαπώ περισσότερο)....και κατά τις 2.00πμ φτάνω αισίως στον Ελευθέριο Βενιζέλο.Η πτήση μου με τις τσέχικες αερογραμμές μέσω Πράγας για Ταλίν ξεκινά λίγο μετά τις 4.00πμ...Έχω αρκετή ώρα ως το check in,άρα αποφασίζω να κάνω μια βόλτα τη βαλίτσα μου,να δει λίγο τους χώρους του αεροδρομίου...δεν τη βλέπω ενθουσιασμένη με την ιδέα,αλλά το παίζω πακιστανό........:cool:
Ελάχιστη η κίνηση στο αεροδρόμιο....χαλαρή η βόλτα και έχω όλο το χρόνο να θαυμάσω για άλλη μια φορά την αίθουσα με τα εκθέματα από τις ανασκαφές στον χώρο....
κάποτε εδώ,σ' αυτόν ακριβώς το χώρο ήταν ένας χωμάτινος οικισμός,τώρα ένα υπέροχο σπίτι για τις ιπτάμενες μηχανές,αντικείμενο των πόθων του Δαίδαλου και του Ντα Βίντσι,μεταξύ πολλών-πολλών άλλων..
αχ!να μπορούσα ,κρατώντας τους απ΄το χέρι, να τους έφερνα εδώ!!!πως θα τους φαινόταν,αυτό που για μας περνάει σχεδόν απαρατήρητο ή έχει τη θέση ενός αναγκαίου κακού στην πραγματοποίηση του ταξιδιού??
εννοείται πως με τέτοιες σκέψεις,πέρασε η ώρα ,άρα τρέχουμε τώρα..
τρέξτε καλά μου ροδάκια,λέει η βαλίτσα
τρέξτε ποδαράκια μου,λέω εγώ...
Πριν συνεχίσω την ιστορία μου,θέλω να σας πω,πως ξέρω καλά πόσο προσεκτική πρέπει να είμαι στο τι εύχομαι ...και επίσης πως πάντα το ξεχνάω και εύχομαι ότι μου ρχεται κάθε φορά...ας πρόσεχα θα μου πείτε....
ας πρόσεχα λέω και εγώ....:D
δεν έχω προλάβει να στρώσω τον ποπό μου στην αίθουσα αναχωρήσεων,όταν χτυπάει το τηλέφωνο...πωπω!!!την είχα ξεχάσει αυτή!!!!:roll:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.576
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom