interted
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Ανηφορίζοντας την Νορθ Μπριτζ και στρίβοντας στην Μπας Μπασαχ είμαι έτοιμος να επισκεφθώ τον λατρευτικό χώρο της επόμενης θρησκείας στην λίστα μου:
Συναγωγή Maghain Aboth
Η συναγωγή είναι ένα διώροφο κτίριο (που μοιάζει με αποικιακού ρυθμού) με πυραμιδοειδή σκεπή. Το αστέρι του Δαβίδ στην κορυφή μαρτυράει ότι εντοπίσαμε το σωστό μέρος. Δίπλα βρίσκεται ένα πολυώροφο κτίριο από το οποίο βγαίνουν παιδιά ηλικίας δημοτικού. Η μοναδική είσοδος φαίνεται να βρίσκεται από την πλευρά αυτού του κτιρίου και είναι μια μικρή καγκελόπορτα δίπλα στην είσοδο του γκαράζ. Πίσω από την καγκελόπορτα βρίσκεται ένα φυλάκιο.
Καθώς στέκομαι σε κατάσταση αμηχανίας (δεν έχω ξαναεπισκεφθεί συναγωγή βλέπετε), ένας τύπος βγαίνει από το φυλάκιο και πλησιάζει προς το μέρος μου.
"Καλησπέρα κύριε, μπορώ να σας βοηθήσω"
"Θα ήθελα να επισκεφθώ την συναγωγή παρακαλώ"
"Λυπάμαι η τελετή έχει λήξει και η επόμενη προσευχή είναι στις 6 το απόγευμα"
"Πολύ ωραία. Θα ξαναέρθω στις 6 το απόγευμα τότε..."
"Μάλιστα κύριε, μπορώ να δω το διαβατήριο σας;" Το κοιτάει καλά, καλά.
"Συγνώμη από ποια χώρα μας έρχεστε;" -Ελλάδα
"Κύριε, είστε Εβραίος;" -Όχι (...πανθεϊστής είπαμε)
"Δεν μπορείτε να εισέλθετε, η συναγωγή δεν είναι ανοιχτή σε τουρίστες."
Μάλιστα... πέσαμε σε ζονκ λοιπόν.
"Ευχαριστώ πολύ..." μας υποχρεώσατε. Πάμε να σας βαθμολογήσουμε τώρα.
Ανοιχτότητα 0: Δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να μπούμε καν στην συναγωγή. Ίσως αν είχα πει ότι ήμουν ντόπιος και όχι τουρίστας να είχα κάποιες πιθανότητες, καθώς από ότι ξέρω αρκετές συναγωγές δέχονται μη Εβραίους να συμμετέχουν στις τελετές τους.
View attachment 60809
Συναγωγή Maghain Aboth
Η συναγωγή είναι ένα διώροφο κτίριο (που μοιάζει με αποικιακού ρυθμού) με πυραμιδοειδή σκεπή. Το αστέρι του Δαβίδ στην κορυφή μαρτυράει ότι εντοπίσαμε το σωστό μέρος. Δίπλα βρίσκεται ένα πολυώροφο κτίριο από το οποίο βγαίνουν παιδιά ηλικίας δημοτικού. Η μοναδική είσοδος φαίνεται να βρίσκεται από την πλευρά αυτού του κτιρίου και είναι μια μικρή καγκελόπορτα δίπλα στην είσοδο του γκαράζ. Πίσω από την καγκελόπορτα βρίσκεται ένα φυλάκιο.
Καθώς στέκομαι σε κατάσταση αμηχανίας (δεν έχω ξαναεπισκεφθεί συναγωγή βλέπετε), ένας τύπος βγαίνει από το φυλάκιο και πλησιάζει προς το μέρος μου.
"Καλησπέρα κύριε, μπορώ να σας βοηθήσω"
"Θα ήθελα να επισκεφθώ την συναγωγή παρακαλώ"
"Λυπάμαι η τελετή έχει λήξει και η επόμενη προσευχή είναι στις 6 το απόγευμα"
"Πολύ ωραία. Θα ξαναέρθω στις 6 το απόγευμα τότε..."
"Μάλιστα κύριε, μπορώ να δω το διαβατήριο σας;" Το κοιτάει καλά, καλά.
"Συγνώμη από ποια χώρα μας έρχεστε;" -Ελλάδα
"Κύριε, είστε Εβραίος;" -Όχι (...πανθεϊστής είπαμε)
"Δεν μπορείτε να εισέλθετε, η συναγωγή δεν είναι ανοιχτή σε τουρίστες."
Μάλιστα... πέσαμε σε ζονκ λοιπόν.
"Ευχαριστώ πολύ..." μας υποχρεώσατε. Πάμε να σας βαθμολογήσουμε τώρα.
Ανοιχτότητα 0: Δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να μπούμε καν στην συναγωγή. Ίσως αν είχα πει ότι ήμουν ντόπιος και όχι τουρίστας να είχα κάποιες πιθανότητες, καθώς από ότι ξέρω αρκετές συναγωγές δέχονται μη Εβραίους να συμμετέχουν στις τελετές τους.
View attachment 60809
Last edited by a moderator: