Γαλλία Μια μικρη βοηθεια για το Παρισι...

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.114
Likes
3.746
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Εμένα προσωπικά μου αρεσαν περισσότερο οι Βερσαλίες από το Σονμπρουν.. συγγνώμη αν σας τη χαλάω :rolleyes-80:
Δεν μας τη χαλάς.... φήμες μεταφέρουμε!! :)
Στο Schönbrunn Palace της Βιέννης (το θερινό ανάκτορο εκτός πόλης) δεν έχω πάει ακόμη, αλλά μου έχουν πει ότι έχει τα αυθεντικά έπιπλα και τα διακοσμητικά από την εποχή της Μαρίας Θηρεσίας, σε αντίθεση με αυτό των Βερσαλλιών.
Για το παλάτι των Βερσαλλιών που το έχω επισκεφτεί 2 φορές εσωτερικά μπορώ να πω ότι είναι το πιο πλούσιο παλάτι που έχω δει μέχρι τώρα!! Για τους δε κήπους του νομίζω ότι δεν γίνεται σύγκριση με αυτούς του παλατιού της Βιέννης που από ότι είδα σε φωτογραφίες είναι μάλλον πολύ απλοί!
 
Last edited:

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
οταν πρωτοαντικρυσα τις Βερσαλλιες,ξυπνησε μεσα μου ο κομμουνιστης πατερας μου..σκεφτηκα.μια ολοκληρη πολη για να καλοπερνανε 2 ,3 ατομα...μωρε καλα τους κανανε και τους ξεκανανε..Μετα χαλαρωσα και το ειδα ως μνημειο.Δεν εχω ιδιαιτερη συμπαθεια,μονο η αιθουσα των κατοπτρων και κατι αλλα,οι κηποι παλι δεν με τραβανε τοσο οσο οι περισσοτεροι πανεμορφοι γαλλικοι κηποι.Ακομα κι αν βρεθω Παρισι με ατομα που δεν εχουν ξαναπαει,εγω θα μεινω απ εξω..δεν μου λεει κατι.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.956
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Σε υπέρ ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σκεφτομαι πολύ σοβαρά να μην πάμε Βερσαλίες. Μου είπαν ότι το παλάτι δεν λέει και πολλά. Αλλά όπως είπες και εσύ οι κήποι αξίζουν. Νομίζω ότι το κυριότερο στο Παρίσι είναι να χαθείς στα δρομάκια, να κάτσεις στα καφέ, να δείς πράγματα στους δρόμους να δείς τέλως πάντων πως ζουν οι Παρισιάνοι. Σκέφτομαι..... ακόμα να αποφασίσουμε.

Αποφασίσαμε ότι δεν θα βγάλουμε Museum Pass γιατί δεν σε γλυτώνει από το να περιμένεις (τις περισσότερες φορές) αλλά το skip the line είναι τελικά για την αγορά του εισητηρίου μόνο. Είπαμε πολύ σωστά ότι θα βγάλουμε όλα τα εισητήρια από το internet.

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ.....
Παναγιώτη και απανταχού που μπορούν να βοηθήσουν: Να στείλω λίγο το πρόγραμμα που έχω βγάλει για το Παρίσι (γιατί όλοι βασίζονται πάνω μου- θα είμαστε 12 άτομα) θα μου πείτε εαν είναι ΣΩΣΤΟ με τα χρονικά περιθώρια που εχω βάλει? και τον τρόπο που οργάνωσα την ΔΙΑΔΡΟΜΗ?
Για τυχόν διορθώσεις θα χαρώ πολύ πολύ
Σας ευχαριστω όλους
Φυσικά το παλάτι των Βερσαλλιών έιναι ένα ενδιαφέρον αξιοθέατο. Βλέπεις περίπου πως ζούσαν οι βασιλείς, και την αίθουσα με τους καθρέπτες. Μην περιμένεις όμως αυθεντικά έπιπλα εποχής, όλα ανακαινισμένα είναι. Τα γλυκάκια της Angelina είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον πράγμα που θα βρείς στο εσωτερικό. Οι κήποι έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όπως και τα Trianon και το hameau de la reine (πάρτε δίπλωμα οδήγησης μαζί και νοικάστε αμαξίδιο).
Αν αξίζει να πας, όμως, εξαρτάται από το χρόνο που έχεις. Να σου φάει λιγότερο από ολόκληρη μέρα, και να το δείς, ίσως να μπορείς να το κάνεις αν πας τρέχοντας, αλλά είναι γενικά δύσκολο, ιδιώς όταν είστε τόσο απίστευτα μεγάλη παρέα. Αν πάτε Παρίσι πρώτη φορά κι έχετε κάτω από 10 μέρες στη διάθεσή σας, το βλέπω δύσκολο να χωρέσει... Το Παρίσι έχει τόσα πράγματα να κάνεις.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.956
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Έχοντας λοιπόν δει αρκετά ανάκτορα /παλάτια πρωτευουσών ή μεγάλων πόλεων της Ευρώπης και κορυφαία θερινά ανάκτορα /κάστρα έξω από πόλεις, μπορώ να σου πω ότι είναι το πιο πλούσιο και εντυπωσιακό παλάτι της Ευρώπης ίσως μετά το Schönbrunn Palace της Βιέννης (που θα το δω προσεχώς). Μόνο οι κήποι του θερινού ανακτόρου Peterhof στην Αγία Πετρούπολη είναι καλύτεροι!
Έχω βρεθεί δυο φορές στις Βερσαλλίες, τρείς στο Schonbrunn (μόνο μία στο εσωτερικό) και δυο στο Peterhof. Το καρακιτσαριό της ανακατασκευασμένης διακόσμησης με έπιπλα εποχής είναι το ίδιο χάλια και στα τρία και δεν το σχολιάζω (πήγαινε να δεις τα διαμερίσματα στο Λούβρο καλύτερα).
Από κήπους, όμως, αν σου αρέσουν οι επίσημοι Γαλλικοί κήποι, στις Βερσαλλίες μπορείς να βρεις ένα από τα καλύτερα δείγματα (https://en.wikipedia.org/wiki/French_formal_garden), αν και προσωπικά εγώ προτιμώ τους κήπους στο Château de Villandry.

(ΟΚ, Στα 8 μου, τα σιντριβάνια του Peterhof με είχαν αφήσει άφωνο...)
 

Revi

Member
Μηνύματα
59
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία - Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΛΔΙΒΕΣ
Χαιρετώ και παραθέτω το πρόγραμμα. θα μείνουμε στο Παρίσι από 26/6 - 2/7 που βασικά είναι Δευτέρα και Κυριακή πρωί πρωί φεύγουμε για Disneyland.

θα φτάσουμε στις 26/6/2017 στο Παρίσι.
3.00 μ.μ. φτάνουμε CDG και κάνουμε την κάρτα NAVIGO στο αεροδρόμιο και μέχρι να πάμε στο διαμέρισμα θα γίνει η ώρα 5.00 μ.μ. θα ψωνίσουμε κάτι και μετά είπαμε μιας και μένουμε όλοι στο MARAIS κάνουμε ένα γύρο εκεί να δούμε τι γίνεται και να περπατήσουμε και στην
στην οδό ντε Ροζιε (rue de Rosiers) – η εβραϊκή συνοικία είναι μια από τις πιο γραφικές του Παρισιού.

Μετά θα πάμε κρουαζιέρα στον Σηκουάνα. Είναι για μια ώρα και θα πάρουμε μια καλή ιδέα για το Παρίσι και θα κατατοπιστούμε που βρισκόμαστε.

27/6/2017 Τρίτη
Θα ξεκινήσουμε το περπάτημα μας από την περιοχή μας την Marais και θα κατευθυνθούμε προς το Ανάκτορο του Λουξεμβούργου (Palais du Luxembourg) που τώρα είναι το σπίτι της Γερουσίας θα επισκεφθούμε δίπλα την Κρίνη των Μεδίκων (μακρόστενη λίμνη με χρυσόψαρα) κάτω από τεράστια δέντρα.

Θα περπατήσουμε χαλαρά στους κήπους του Λουξεμβούργου.
Φεύγοντας θα δούμε την Σαιν – Συλπίς - Saint Sulpice και την Πλας Σαιν – Συλπίς – Στην κρίνη των 4 σημείων του ορίζοντα απεικονίζονται 4 επίσκοποι οι οποίοι ατενίζουν τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα κάνοντας έτσι λογοπαίγνιο με τις λέξεις σημεία του ορίζοντα (Points cardinaux) που στα γαλλικά σημαίνουν και καρδινάλιοι.

Θα προχωρήσουμε για να γνωρίσουμε την περιοχή ΣΑΝ – ΖΕΡΜΑΙΝ – ΝΤΕ – ΠΡΕ και στην οδό Rue Mabilon όπου είναι στα δεξιά μας η αγορά Σαν Ζερμαιν (κλειστή αγορά τροφίμων που άρχισε να λειτουργεί το 1818). Ryst-Dupeyron (wine shop)

Θα προχωρήσουμε να δούμε το Café de Flore και το Café le de mango.
Μετά θα πάμε στην περιοχή Invalides όπου θα δούμε εξωτερικά το Μέγαρο των Απομάχων (Hotel des Invalides), το Πολεμικό Μουσείο το Μουσείο του Τάγματος της Απελευθέρσης και την Εκκλησία Ντόμ – όπου και θα μπούμε για να δούμε τον τάφο του ΝΑΠΟΛΕΟΝ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ. (μέχρι τις 6:00 p.m.).

Μετά θα προχωρήσουμε προς τον Πύργο του Αιφελ.
(Νομίζω ότι είναι καλύτερα να βγούμε πάνω στον πύργο πρώτα και μετά να πάμε στο Τροκατέρο και να κάνουμε ένα πικ νικ) - τι λέτε????

Δίπλα από τον πύργο είναι και η οδός ΚΛΕΡ που είναι η εμπορικότερη οδός του 7ου διαμερίσματος.
Μετά Τροκατέρο για να δούμε τα συντριβάνια και χαλαρά. !!
 

Revi

Member
Μηνύματα
59
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία - Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΛΔΙΒΕΣ
Τετάρτη 30 Ιουνίου

Σήμερα θα ξεκινήσουμε από το Κέντρο Πομπίδου να το δούμε – Θα περάσουμε από το Hotel de Ville (είναι ένα εξαιρετικό κτίσμα που τώρα είναι το Δημαρχείο τους)

Θα προχωρήσουμε να δούμε εξωτερικά το βασιλικό Παλάτι (Palais Royal)- πρώην βασιλικό ανάκτορο που αποτελούσε σημείο συνάντησης παρανόμων και χαρτοπαικτών. Σήμερα μοντέρνα γλυπτά στολίζουν την πλατεία του (εάν θέλουμε μπορούμε να μπούμε και μέσα είναι δωρεάν η είσοδος) καθώς και τους κήπους του.

Μετά η στάση μας θα είναι στο Λούβρο όπου και θα μπούμε μέσα για να το δούμε (θα χρειαστούμε γύρω στις 3 ώρες).

Βγαίνοντας από εκεί θα είμαστε στην οδό RUE DE RIVOLI η οποία (μας έχουν πει) ότι έχει πολλά σουβενίρ τα οποία μπορούμε να πάρουμε.

Στον ίδιο χώρο έξω είναι και η Αψιδα θριάμβου του καρουσελ ( στην αυλη του Λούβρου) – είναι η θριαμβευτική αψίδα που χτίστηκε για να γιορτάσουν τις νίκες του Ναπολέοντα το 1805. Δίπλα είναι και η αυλή του καρουσέλ.

Εδώ θα βγούμε από την γέφυρα Pont Royal για να δούμε το Μουσείο του Ορσαί (museum de orsay) και θα συνεχίσουμε ξανά από την γέφυρα όπως ήρθαμε.

Προχωρώντας βλέπουμε μπροστά μας τους κήπους Τuilleries (Jardin des tuilleries) – αποτελούσε παλιά τον κήπο του παλιού ανάκτορου του Κεραμαικού – είναι γεμάτο με μοντέρνα γλυπτά.

Προχωρώντας βλέπουμε την Πλας ντε λα Κονκορτ – Place de la concorde – μια από τις ωραιότερες και πιο σημαντικές πλατείες της Ευρώπης – αρχικά ονομαζόταν Πλατεία Λουδοβίκου λόγω του αγάλματος που είναι εκεί. Μετά έγινε ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ το άγαλμα αντικαταστάθηκε από την γκιλοτίνα.

Μετά θα βρούμε στο δρόμο μας το Grand palais και Petit palais το οποίο και θα δούμε και επίσης θα βγούμε πάνω στην Γέφυρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η οποία είναι εξαιρετική (αυτό μπορούμε να το κάνουμε και όταν θα επιστρέφουμε αν θα επιστρέψουμε με τα πόδια)

Προχωρώντας θα βρεθούμε στην γνωστή λεωφόρο CHAMPS – ELYSEES - θα περπατήσουμε στο μήκος της και θα φτάσουμε στην πλατεία Σαρς ντε κόλ. – εκεί όπου είναι και η Αψίδα του Θριάμβου. - όπου και θα ανεβούμε επάνω

Πέμπτη 29 Ιουνίου

Σήμερα θα ξεκινήσουμε με μια περιήγηση στο Ιλ ντε λα Σιτέ . . (Ille de la Cite) – νησίδα του Άστεως.
Θα μπούμε από την Pont Neuf και θα πάμε αριστερά θα βρούμε την Κονσιερζερί (Παλαιά Φυλακη)
Δίπλα είναι η Saint Chapelle (Σαιντ Σαπέλ) – Άγιο παρεκκλήσιο. Έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του δυτικού κόσμου. Έχει 15 έξοχα βιτρό τα οποία είναι γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο φτάνουν σε ύψος 15 μέτρα έως τον έναστρο τρούλο.
Δίπλα θα δούμε το Μέγαρο της Δικαιοσύνης – Palais de Justice
Προχωρώντας θα δούμε στα δεξιά μας το κτήριο της Διοίκησης της Αστυνομίας (Prefecture de Police)
Θα περάσουμε από την Αγορά Λουλουδιών και Πουλιών
Και θα κατευθυνθούμε στο Point Zero (σημείο Ζέρο) – σημείο μηδέν που από το σημείο αυτό μετριούνται όλες οι αποστάσεις στη Γαλλία.
Μετά η επόμενη επίσκεψη είναι στην Παναγία των Παρισσίων (Notre- Dame de Paris)

Παγωτό Berthellion
Τελειώνοντας από την Παναγία των Παρισίων θα πάμε στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. θα φύγουμε δηλαδή από το νησάκι και θα περάσουμε στην αντιπέρα όχθη στη συνοικία Καρτιέ Λατέν (Quartier Latin) (Galerie de Paléontologie et d’Anatomie comparée (Paleontology and comparative Anatomy Gallery) – open everyday expect tuesdays 10.00 a.m. – 6.p.m – 7 euro και το μειωμένο 5

Θα κατευθυνθούμε προς Καρτιέ Λατέν οφείλει το όνομα της στους φοιτητές που μιλούσαν μεταξύ τους λατινικά. Θα περπατήσουμε στην περιοχή έχει διάφορα να δούμε. Στην boulevard st. Michel είναι όλο ζωντάνια, καφέ, βιβλιοπωλεία, καταστήματα ρούχων, μπαρ και κινηματογράφους. Θα περιπλανηθούμε στα στενά σοκάκια όπου υπάρχουν άπειρα φαγάδικα κάθε εθνικότητας (μεξικάνικα, κινέζικα, ελληνικά, ιταλικά καθώς και όλα τα γνωστά φαστφουντάδικα). Μην παραλείψετε να δείτε την πλατεία Saint–Michel όπου υπάρχει ένα μεγάλο σιντριβάνι με το άγαλμα του Αγίου Μιχαήλ και που είναι το κατ’ εξοχήν ραντεβού της νεολαίας στο Παρίσι!

Έχει επίσης και την ΜΙΚΡΗ ΑΘΗΝΑ που είναι γεμάτη με εστιατόρια ελληνικά και ειδικά τα Σαββατοκυρίακα γεμίζουν με κόσμο. Την Σορβόνη, το Κολέγιο του της Γαλλίας κ.α. Λίγο πιο κάτω από τη Σορβόννη θα συναντήσουμε και το Πάνθεον.

Θα επισκεφθούμε μόνο το ΠΑΝΘΕΟΝ (Προεραιτικά)
 

Revi

Member
Μηνύματα
59
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία - Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΛΔΙΒΕΣ
Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Θα ξυπνήσουμε και θα πάμε ένα περίπατο από το Marais θα βρεθούμε στο σπίτο του victor HUGO και μετά θα περάσουμε από την Πλατεία Βαστίλης να την δούμε. Θα πάρουμε το μετρό και θα πάμε στο κοιμητήριο του του Pere – Lachaise όπου και θα δούμε τον τάφο του Jim Morrisson. (αυτός με ενδιαφέρει εμένα χχχ)

Μετά θα πάρουμε το μετρό και θα κατεβούμε στη στάση του Μετρό Madeleine για τα δούμε την Εκκλησία της Μανταλεν (Place de la Madeleine) - Είναι αφιερωμένη στην Μαρία την Μαγδαληνή.

Θα προχωρήσουμε στον δρόμο Boulevard De Capucines και θα δούμε μπροστά μας την Οπερα του Παρισιού – Palais Garnier

Θα προχωρήσουμε απέναντι και θα επισκεφθούμε την διάσημη Galeries Lafayette.
Τελειώνοντας θα προχωρήσουμε στο δρόμο Boulevard Hausmann και θα επισκεφθούμε το διάσημο Hard Rock Café.
Θα πάρουμε το μετρό και θα πάμε στην ΜΟΝΜΑΡΤΗ – Θα ξεκινήσουμε από την οδό RUE TARDIED και θα ανεβούμε πάνω στα σκαλιά για την Sacre Coeur – Σακρ – Κέρ που σημαίνει ιερή καρδιά.Η βασιλική της Ιερής Καρδιάς – sacre coeur (ENTRY IS FREE)
Moulin Rouge


Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Σήμερα θα πάμε στις Βερσαλλίες (εάν ο καιρός δεν είναι βροχερός). Θα πάμε από το πρωί για να μπορέσουμε να προλάβουμε να τα δούμε όλα χωρίζονται σε 3 τμήματα

1. Το παλάτι
2. Τα διαμερίσματα της Μαρίας Αντουανέττας
3. Τους κήπους (που είναι εκεί και τα σιντριβάνια)


Θα προσπαθήσουμε να είμαστε γρήγοροι και Τελειώνοντας θα πάμε προς τα καταστήματα Primark για λίγες αγορές. !!!!!!!

Μετά θα είμαστε χαλαροί καθώς είναι η τελευταία μας μέρα στο ΠΑΡΊΣΙ


 

Revi

Member
Μηνύματα
59
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία - Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΛΔΙΒΕΣ
Αυτό είναι το πρόγραμμα που έχω βγάλει μετά από πολλή μόχθο και κόπο και μετά από αμέτρητο διάβασμα στο travelstories αλλά και αλλού. Ελπίζω να μου το διορθώσετε και να δείτε τυχόν κενά και πράγματα που δεν ταιριάζουν να μου πείτε να τα μετακινήσω σε άλλη μέρα .

θα ήθελα να με βοηθήσετε και με τα χρονικά περιθώρια γιατί δεν ΜΠΟΡΩ να υπολογίσω πόσο ΧΡΟΝΟ χρειάζεται για αυτά.
Σας ευχαριστώ ΌΛΟΥΣ εκ των προτέρων
χχχ
 

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.114
Likes
3.746
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Έχω βρεθεί δυο φορές στις Βερσαλλίες, τρείς στο Schonbrunn (μόνο μία στο εσωτερικό) και δυο στο Peterhof. Το καρακιτσαριό της ανακατασκευασμένης διακόσμησης με έπιπλα εποχής είναι το ίδιο χάλια και στα τρία και δεν το σχολιάζω (πήγαινε να δεις τα διαμερίσματα στο Λούβρο καλύτερα).
Από κήπους, όμως, αν σου αρέσουν οι επίσημοι Γαλλικοί κήποι, στις Βερσαλλίες μπορείς να βρεις ένα από τα καλύτερα δείγματα (https://en.wikipedia.org/wiki/French_formal_garden), αν και προσωπικά εγώ προτιμώ τους κήπους στο Château de Villandry.

(ΟΚ, Στα 8 μου, τα σιντριβάνια του Peterhof με είχαν αφήσει άφωνο...)
Δεν κρίνουμε τη διακόσμηση μπαροκ παλατιών του 17ου-18ου αιώνα με τα γούστα και την αισθητική του 21ου αιώνα!! Ούτε τα έπιπλα, τις ταπετσαρίες τους και τα χαλιά τους θα βάζαμε σήμερα στα σπίτια μας... Αυτό που κάποιος μπορεί να χαρακτηρίζει "καρακιτσαριό της ανακατασκευασμένης διακόσμησης με έπιπλα εποχής" σε κάποιον άλλον μπορεί να φαίνεται μεγαλοπρεπές και εντυπωσιακό εάν το κρίνει βάση της αισθητικής και του στυλ που χαρακτήριζε την εποχή που δημιουργήθηκε. ..
Εξάλλου, δε πάμε στα παλάτια για να θαυμάσουμε μόνο τους πολυελαίους και τις κονσόλες με τις μαρκετερί. .... Υπάρχουν υπέροχες νωπογραφίες οροφής, μαρμάρινα ψηφιδωτά δάπεδα, πανέμορφα παρεκκλήσια, εντυπωσιακές αίθουσες με έργα τέχνης, περίτεχνες σκάλες και περιστύλια και πολλά ακόμη αρχιτεκτονικά στοιχεία που καθιστούν τα παλάτια εκείνης της εποχής μοναδικά για τους περισσότερους, αλλά όχι για όλους...
(ΟΚ! Εμένα και στα 43 μου χρόνια με εντυπωσίασαν τα συντριβάνια του Peterhof, ίσως γιατί τα είδα Μάιο κάτω από το φως ενός λαμπερού ηλίου!! Γούστα είναι αυτά... )
 
Last edited:

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Βρισκω το προγραμμα πολυ φιλοδοξο,αρκετα μπερδεμενο και χωρις οικονομια χρονου.Πχ,η Σορβοννη ειναι απεναντι απο τους κηπους του Λουξεμβουργου,και αρκετα κοντα ,το Πανθεον.Επειτα ,Μαραι με τα ποδια μεχρι Αψιδα ειναι ωρες περπατημα,χωρις στασεις.Το Παρισι χωριζεται σε διαμερισματα.Ξεκινησε απο το 2 που θα μεινετε ,βρες τα αξιοθεατα ανα περιοχη και βγαλε προγραμμα για οικονομια χρονου και δυναμεων.Αξιολογησε τα βασικα.πχ στο Μαραι δεν χανεται η Πλατεια Βοσγιων,αρα ξεκιναμε απο κει και οτι μεινει το βαζουμε σε σειρα.Μια μερα θες για Μονμαρτη ,Πιγκαλ και Οπερα..Το Ορσαι ,κατα τη γνωμη μου δεν μπαινει σε μια βολτα,θελει ωρες να το δεις,εκτος αν εννοεις να περασεις απ εξω,που δεν λεει πολλα!Λουβρο δεν βγαινει σε 3 ωρες,ουτε για πασαλειμμα.Γενικα,ξανα δες το με το χρονο που υπολογιζεις..οσο και να τρεχετε,δεν βγαινει..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.403
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom