Μια πολη ετοιμη για ΟΛΑ!

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
PDT!!! πολυ μου αρεσε αυτο... οποτε μπορεις τροφοδοτησε μας κι άλλο ....pleaseeeeeee:D:D:D
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Καλως ορισες και απο μενα! Απιθανες οι πληροφοριες σου. Θελω πολυ καποια στιγμη να καταφερω ενα ταξιδακι στη Νεα Υορκη! Να περνας καλα και να το χαρεις οσο μπορεις! Σε ζηλευουμε τρελα!!!:D
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.492
Likes
7.997
Δημήτρη σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες! Εμένα προσωπικά με ενθουσίασες (ειδικά τα PDT το βρίσκω super ιδέα)! Εννοείται πως περιμένουμε συνέχεια!:)
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
μμμμ και πανω που θα ελεγα μηπως μας ξεχασες....αλλα φαινεται οτι καποιοι διαβαζουν πραγματικα.ιδιως αυτο με τους ασιατες με αγχωσε:shock:!κουραγιο δημητρη και μην μασας!
απο την αλλη ομως οπως βλεπεις μας τρεχουν τα σαλια για αυτην την πολη!καλο διαβασμα δημητρη!!
υ.γ. δεν συγκρατησα το μεταπτυχιακο σε ποιον τομεα ειναι?
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.701
Likes
6.315
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
ααααααα και κατι τελευταιο!!
φυσικα εχουν ακουσει και τα χανια και τη σουδα εδω στη ΝΥ. Ο πατερας μου ειναι απο τον Πλατανια Χανιων οποτε φροντιζω εγω προσωπικα για τη διαφημιση της Κρητης!!! :bleh:
ήμουν σίγουρος σύντεκνε

όταν πήγα για λίγες μέρες στο fort evergλades (?) κοντά στο Μiami βραδάκι έπινα μπύρες σένα υπαίθριο παραλιακό μπαρ. δίπλα μου στα σκαμπό καθόταν τρεις μαύροι. πιάσαμε συζητηση με το διπλάνο, και μου είπε ότι είχε κάνει 2 χρόνια στη Σούδα ναύτης!!!
καλή συνέχεια, η ευρωπαική ατμόσφαιρα της πόλης θα σου είναι φιλική φαντάζομαι
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.052
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
καλησπερα και απο το ρεθυμνο

καλη δυναμη ΔΗΜΗΤΡΗ και καλη επιτυχια στις σπουδες σου:clap::clap:
με χαρα διαβαζω τις εμπειριες σου και με γυρνας στα φοιτητικα μου χρονια....γλεντα τωρα που μπορεις.......γιατι μετα και να γραφεις στο travel stories θα ειναι πολυτελεια....εμεις μαζι σου θα ειμαστε και σε περιμενουμε το καλοκαιρι :lol::lol::lol:
 

stellina

Member
Μηνύματα
96
Likes
36
Επόμενο Ταξίδι
Εκουαδορ
Ταξίδι-Όνειρο
παντού
τρομερή εμπειρία! πόσο σε ζηλεύω δεν λέγεται!
να περνάς τέλεια κ να ρουφήξεις ότι σου δίνει αυτή η πόλη! είχα πάει νέα υόρκη για 10 μέρες πριν 3-4 χρόνια, αλλά αν δεν ζεις εκεί, τι να πρωτοδεις, και που να ξέρεις όλα τα κρυμμένα διαμαντάκια...οπωσδήποτε θέλω να ξαναπάω! και ειδικά αν μου δινόταν η ευκαιρία να δούλευα για κανα χρόνο! έστω και για ένα καλοκαίρι! περιμένουμε συνέχεια!:lol::clap:
 

master1706

Member
Μηνύματα
303
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη, ξανά!!
Καλά κουράγια λεβεντιά.

Προσπάθησε να κερδίσεις ότι περισσοτερό μπορείς από αυτό.

Λέγε ναι σε όλα!

Περιμένουμε νέα σου.

Υ.Γ. ανέφερα ότι ζηλεύω;;;
 

evangelos30

Member
Μηνύματα
23
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Ταυλάνδη
Χαίρεται,

Σαν καινούργιος στο φόρουμ θα πω μερικά πράγματα για την Νέα Υόρκη μιας και έζησα εκεί από το 1996 έως το 2001 και μετά έκανα το λάθος να γυρίσω Ελλάδα και ακόμα δεν έχω συγχωρήσει τον εαυτό μου για αυτή την επιλογή μου. Το λέω αυτό από καθαρά εππαγγελματική άποψη. Οι μισθοί εκεί είναι τουλάχιστον τριπλάσιοι από τον ελληνικό βασικό μισθό αν έχεις ένα Bachelor πτυχίο και φυσικά δουλεύεις με πολιτισμένο κόσμο (εργοδότες, συνάδελφοι, πελάτες) και μετά έρχεσαι Ελλάδα και πηγαίνεις στις Ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες για να καταλάβεις την τεράστια διαφορά που υπάρχει σε εξυπηρέτηση και κυρίως σε συμπεριφορά.
Κόστος Ζωής: ενοίκια υψηλά-συμφέρει η συγκατοίκηση, φαγητό τα ίδια όπως και εδώ αλλά το κινέζικο που υπάρχει εκεί δεν μπορεί να συγκριθεί με τα ελεηνά κινέζικα που πλασάρουν εδώ.
Παρέες: Κατά τη γνώμη μου η πόλη που μπορείς να ρωτήσεις κάποιον κάτι και το επόμενο λεπτό να είναι φίλος σου! Επίσης, στην ελληνική συνοικία της Αστόρια, οι Έλληνες είναι πάρα πολλοί, πολλές ελληνικές καφετέριες, μπαρς, ταβέρνες. Εγώ το πρώτο μου Σάββατο πήγα μόνος μου σε ελληνικό μπαράκι (τώρα πλεόν είναι το γνωστό caprice) και εκεί έκανα τις πρώτες μου παρέες. Ακόμα και στα πανεπιστήμια υπάρχουν ένα σωρό Έλληνες. Στο Queens College στο οποίο πήγα εγώ υπήρχε "Ελληνική Καφετέρια" μέσα και Greek Club το οποίο διοργάνωνε συνεχώς διάφορα ελληνικά events! Επίσης, στην πρώτη τάξη που παρακολούθησα ήταν μέσα 12 Έλληνες και ένας φορούσε φόρμα της ΑΕΚ:D
Να φανταστείται ότι στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου καθώς και το Πάσχα, οι Αμερικάνοι κλείνουν κεντρικούς δρόμους για να γιορτάσουν οι Έλληνες τα έθιμά τους. Είναι σαν να βρίσκεσαι στην Ελλάδα.
Αρνητικά: Το μοναδικό ίσως αρνητικό που έχω να πω για την Νέα Υόρκη είναι πως όταν έρχεται το καλοκαίρι, νοσταλγείς απίστευτα τις παραλίες της Ελλάδας και τα νησιά! Βέβαια, υπάρχει η άδεια, η οποία όμως βάσει νόμου, δεν υπερβένει τις 2 εβδομάδες. Όμως, υπάρχει η Φλόριντα και το Κανκούν ως ενναλακτική λύση για καλοκαιρινές αξέχαστες διακοπες!
Θετικά: Μετρό σε 24ωρη βάση παρακαλώ με το οποίο μπορείς να πας όπου θέλεις,
Αστυνόμευση! Παντού θα συναντήσεις αστυνομικό ο οποίος θα επιβλέπει την γύρω περιοχή και θα είναι ενήμερος να σου απαντήσει σε κάθε ερώτηση!Το ότι έχει μειωθεί η εγκληματικότητα είναι γεγονός. Περισσότερη εγκληματικότητα υπάρχει πλέον στην Αθήνα.
Θετικό επίσης, ότι εφαρμόζονται αυστηρά οι νόμοι: Δεν είσαι 21?δεν μπαίνεις σε μπαρ και αν σε μερικά μπεις απαγορεύται το αλκοόλ. Καπνίζεις? Κάπνισε καλύτερα σπίτι σου μιας και απαγορεύται παντού ενώ εδώ πέρα το έχουμε κάνει εθνικό θέμα!
Αυτά τα λίγα για την ώρα, όποιος/α θέλει να με ρωτήσει για Νέα Υόρκη, την πόλη που σκέφτομαι μια μέρα να επιστρέψω για μόνιμα μιας και η Ελλάδα μας με έχει απογοητεύσει!
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
χρήσιμες οι πληροφορίες που μας δίνεις!κρίμα που ενώ σου άρεζε τόσο η ζωή εκεί τα παράτησες και γύρισες πίσω......
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Θα ηθελα να ρωτησω: Αυτο που κανει τη ΝΥ τοσο εξαιρετικη πολη ειναι οτι ειναι γεματη απο Ελληνες? Εισαι τοσο αρνητικος για την Ελλαδα εδω, αλλα πηγες στην αλλη πλευρα του ατλαντικου και αυτο που εχεις στο μισο ποστ να μας πεις ειναι για τη συναναστροφη σου με τους Ελληνες και για αυτον που φορουσε φορμα της ΑΕΚ? Γιατι αν ειναι να "ειναι σαν να βρισκομαι στην Ελλαδα" καθομαι και εδω περα, και γλιτωνω τα αεροπορικα και το jet lag! Απλως εντυπωση μου κανει... όλα ταχω διαβάσει για τη ΝΥ εκτός από το ότι "ειναι σαν να βρισκεσαι στην Ελλαδα"...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.529
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom