Μονιμη κατοικια στο εξωτερικο??

Θα φεύγατε από την Ελλάδα για μόνιμη κατοικία έξω?

  • Ναι, όπου φύγει φύγει.

    Votes: 162 85,3%
  • Όχι, θα μείνω εδώ.

    Votes: 28 14,7%

  • Total voters
    190

thch81

Member
Μηνύματα
92
Likes
70
θελω να συμπληρωσω οτι ποτε μη ξεχναμε οτι αλλο ειναι να βλεπουμε μια πολη ως ταξιδιωτες κι αλλο ως κατοικοι για ενα χρονικο διαστημα. Σας το λεω εκ πειρας ως αθηναιος που εμεινα ενα χρονο μαντσεστερ και τεσσερα στη Λαμια. αν εισαι μονιμος κατοικος στο παρισι η στο Λονδονο για παραδειγμα δε πας καθε μερα στη μονμαρτη η στη δουλεια με τα πλοιαρακια του Ταμεση, οπως συμβαινει και στην Αθηνα. Δε παμε καθε βδομαδα στη πλακα η στον περιφερειακο της ακροπολης η στο ζαππειο. πολλοι πρωην συμφοιτητες μου απο επαρχια αλλα και απο αγγλια εβλεπαν την αθηνα σαν γη της επαγγελιας. μου λεγαν τι τυχερος εισαι που μενεις εκει, εχει τελεια νυχτερινη ζωη, πολλα και ωραια μνημεια το κεντρο, πολλες παραλιες για μπανιο το καλοκαιρι, τον πειραια για βολτα. τους απαντουσα οτι εγω στην αθηνα δεν κανω τουρισμο, κατοικω εκει και οτι αυτα που μου περιγραφετε ειναι αδυνατον να τα κανω συχνα. αν θελουμε να διαλεξουμε ενα τοπο ως μονιμη κατοικιας ας μη το βλεπουμε μονο απο τη σκοπια του επισκεπτη. ολα απο μακρια φαινονται ιδανικα. παντως θεωρω πλεονεκτημα να ζησεις εστω και για λιγο σε μα αλλη πολη της χωρας σου και σε αλλο κρατος, γιατι ετσι μπορεις να εμπλουτισεις τον χαρακτηρα σου συνδιαζοντας τα θετικα στοιχεια που σου προσφερει ενας τοπος και οι ανθρωποι του με αυτα που ειχες απο το παρελθον. και μετα απο πολη σκεψη μπορω να πω πως ναι στο ηνωμενο βασιλειο θα μπορουσα να ζησω, αν και τα ππραγματα με την οικονομικη κριση ειναι δυσκολα ( πολλοι γνωστοι μου ανα γκαστηκαν να γυρισουν στη πατριδα τους γιατι δεν εβρισκαν δουλεια στο αντικειμενο τους και οι αγγλοι φιλοι μου μου λενε οτι τιποτα δεν ειναι οπως περισυ που ησουν εδω. θα το διαπιστωσω τον γεναρη που θα μαι ενα μηνα Μαντσεστερ για την πτυχιακη μου)
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Οπουδηποτε στην Ευρωπη, αρκει να ακολουθουσε και η οικογενεια. Αυτο για ενα μικρο διαστημα βεβαια, οχι μονιμα μονιμα. Αλλιως σιγουρα Γερμανια.
 

tanasis

Member
Μηνύματα
171
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΝΤΟΥ
Εγώ μάλλον Βέλγιο, όλα τα έχεις σε 2 ωρίτσες (Amsterdam-Paris-London)
 

ipanag

Member
Μηνύματα
316
Likes
151
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
θελω να συμπληρωσω οτι ποτε μη ξεχναμε οτι αλλο ειναι να βλεπουμε μια πολη ως ταξιδιωτες κι αλλο ως κατοικοι για ενα χρονικο διαστημα. Σας το λεω εκ πειρας ως αθηναιος που εμεινα ενα χρονο μαντσεστερ και τεσσερα στη Λαμια. αν εισαι μονιμος κατοικος στο παρισι η στο Λονδονο για παραδειγμα δε πας καθε μερα στη μονμαρτη η στη δουλεια με τα πλοιαρακια του Ταμεση, οπως συμβαινει και στην Αθηνα. Δε παμε καθε βδομαδα στη πλακα η στον περιφερειακο της ακροπολης η στο ζαππειο.
Κακώς :)
Αν σ'αρέσει γιατί να μην πας? Εγώ δηλαδή το κάνω γιατί μου αρέσει παρά πολύ ο πεζόδρομος γύρω από την ακρόπολη και διάφορες γειτονιές εκεί στο κέντρο της πόλης. Ένα περπάτημα πριν/μετά το καφέ κάποιο σ/κ ή ακόμη και καθημερινή αν προκύψει. Και σκέψου ότι μένω σχετικά μακριά από το κέντρο. Παλιά πήγαινα πολύ πιο συχνά.

πολλοι πρωην συμφοιτητες μου απο επαρχια αλλα και απο αγγλια εβλεπαν την αθηνα σαν γη της επαγγελιας. μου λεγαν τι τυχερος εισαι που μενεις εκει, εχει τελεια νυχτερινη ζωη, πολλα και ωραια μνημεια το κεντρο, πολλες παραλιες για μπανιο το καλοκαιρι, τον πειραια για βολτα. τους απαντουσα οτι εγω στην αθηνα δεν κανω τουρισμο, κατοικω εκει και οτι αυτα που μου περιγραφετε ειναι αδυνατον να τα κανω συχνα.
Συχνά όχι απαραίτητα, αλλά είναι σημαντικό να έχεις κοντά στη πόλη σου μια παραλία αν θες να πας για μπάνιο, ένα βουνό αν σου αρέσει το σκι, κοκ (μη κολλήσουμε στο τι αρέσει στον καθένα, κάτι που να σου αρέσει).
Αν δε βρίσκεις χρόνο να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν και η ζωή σου είναι συνέχεια δουλειά και λοιπές υποχρεώσεις, δοκίμασε να αλλάξεις κάτι ριζικά στον τρόπο ζωής σου! (δεν απευθύνομαι προσωπικά, για όλους μας το λέω).
Δεν έχουμε 2 ζωές, μια για να βγάλουμε τις υποχρεώσεις και μια για τον εαυτό μας, για να ζήσουμε!

αν θελουμε να διαλεξουμε ενα τοπο ως μονιμη κατοικιας ας μη το βλεπουμε μονο απο τη σκοπια του επισκεπτη. ολα απο μακρια φαινονται ιδανικα. παντως θεωρω πλεονεκτημα να ζησεις εστω και για λιγο σε μα αλλη πολη της χωρας σου και σε αλλο κρατος, γιατι ετσι μπορεις να εμπλουτισεις τον χαρακτηρα σου συνδιαζοντας τα θετικα στοιχεια που σου προσφερει ενας τοπος και οι ανθρωποι του με αυτα που ειχες απο το παρελθον. και μετα απο πολη σκεψη μπορω να πω πως ναι στο ηνωμενο βασιλειο θα μπορουσα να ζησω, αν και τα ππραγματα με την οικονομικη κριση ειναι δυσκολα ( πολλοι γνωστοι μου ανα γκαστηκαν να γυρισουν στη πατριδα τους γιατι δεν εβρισκαν δουλεια στο αντικειμενο τους και οι αγγλοι φιλοι μου μου λενε οτι τιποτα δεν ειναι οπως περισυ που ησουν εδω. θα το διαπιστωσω τον γεναρη που θα μαι ενα μηνα Μαντσεστερ για την πτυχιακη μου)
Σίγουρα είναι διαφορετικό να είσαι για λίγες μέρες και να μείνεις μόνιμα. Αλλά νομίζω ότι ο άνθρωπος που ξέρει τι θέλει και ταυτόχρονα κοιτάει μια πόλη σαν πραγματικός ταξιδιώτης (άρα βλέπει την καθημερινότητα των ντόπιων και τον τρόπο ζωής τους) τότε μπορεί να καταλάβει σε γενικές γραμμές αν μια πόλη του ταιριάζει.
 

thch81

Member
Μηνύματα
92
Likes
70
Κακώς :)
Αν σ'αρέσει γιατί να μην πας? Εγώ δηλαδή το κάνω γιατί μου αρέσει παρά πολύ ο πεζόδρομος γύρω από την ακρόπολη και διάφορες γειτονιές εκεί στο κέντρο της πόλης. Ένα περπάτημα πριν/μετά το καφέ κάποιο σ/κ ή ακόμη και καθημερινή αν προκύψει. Και σκέψου ότι μένω σχετικά μακριά από το κέντρο. Παλιά πήγαινα πολύ πιο συχνά.
Βασικα, πολυ καλα κανεις και οποτε μπορεις πας. Και γω οποτε μπορω το κανω και σε μουσεια παω. Αλλα, προσωπικα 2 χρονιες που ημουν Αθηνα (γιατι εχουν ερθει ετσι τα πραγματα και τα τελευταια 8 χρονια μετακινουμαι συνεχεια) εχοντας τελειωσει σπουδες ως εργαζομενος το καθημερινο μου προγραμμα ηταν να ξυπναω 6.30 το πρωι, να γυρνω σπιτι 15.30 (ηθελα 1 ωρα και κατι να παω κ αλλο τοσο να γυρισω απο τη δουλεια μου με μετρο και ΙΧ), να πηγαινω για μαθηματα ξενων γλωσσων τα απογευματα και να γυρνω σπιτι το βραδυ κομματια η να κανω πτυχιακη.Σαββατοκυριακο διαβασμα και ελευθερο χρονο 1 σαββατοβραδο και μια κυριακη απογευμα.

Και μη πω για ατομα που εχουν οικογενεια και παιδια που πανε σχολειο.να πας δουλεια να γυρισεις σπιτι, να μαγειρεψεις, να κανεις ψωνια, δουλειες για το σπιτι, να φροντισεις τα παιδια παει η μερα. Μια κυριακη εχεις μονο ελευθερη.
Γενικα μισω τη ρουτινα, αλλα τωρα που τελειωνω και τις δευτερες σπουδες μου και βλεπω φιλους μου που παντρευτηκαν- και καλως η κακως εχουν περασει σε αλλο σταδιο απο μενα- βλεπω οτι πολλες φορες η καθημερινοτητα ειναι ρουτινα.

Φιλοι κ φιλες μου στη Νεα Υορκη που εκαναν μεταπτυχιακο εκει και δουλευαν ταυτοχρονα(ημιαπασχοληση) το σεντραλ Παρκ το περπατησανε στο τελος της ακαδημαίκης χρονιας.

Σου λεω για ολα αυτα εξαρταται τι δουλεια κανεις, αν εχεις παιδια, εχεις καποιο αλλο χομπυ η μαθαινεις κατι λλο επιπλεον, εχεις βοηθεια στο σπιτι. Γιατι κακα τα ψεματα προσωπικα κοροιδευα και χλευαζα τη γιαγια μου και τη μανα μου που μου ελεγαν οτι το σπιτι εναι κουραση, αλλα το καταλαβα οταν εμεινα μονος σε αλλη πολη χωρις βοηθεια , παρολο που τα καταφερα μια χαρα. Μονο το μαγειρεμα θελει τοση ωρα. Και ενα κομματι του χρονου μου αφιερωνοταν στο σπιτι σε εβδομαδιαια βαση. Αυτο μου μειωνε ομως και τον ελευθερο χρονο μου

Συχνά όχι απαραίτητα, αλλά είναι σημαντικό να έχεις κοντά στη πόλη σου μια παραλία αν θες να πας για μπάνιο, ένα βουνό αν σου αρέσει το σκι, κοκ (μη κολλήσουμε στο τι αρέσει στον καθένα, κάτι που να σου αρέσει).
Θα συμφωνησω. Και προσθετω οτι και τιποτα απο αυτα να μην εχεις καθε τοπος σου προσφερει να κανεις δραστηριοτητες στον ελευθερο χρονο σου, που μεχρι τωρα δεν ειχες. αρκει να τις δεις.

Βεβαια, προσωπικα να πω οτι παρολο που μενω στη νοτιια αττικη και η θαλασσα ειναι απο το σπιτι μου 10 λεπτα με το αμαξι το καλοκαιρι δεν μπορω να τη χαρω οσο θελω. Αντε αν εχω χρονο 1-2 μπανια τη βδομαδα καθημερινα και καλοκαιρι Σαββατοκυριακα οσες φορες παω το μετανιωνω απο τη κινηση και τη πολυκοσμια. Ας ειναι καλα ο Μαης και ο Σεπτεμβρης. Αυτα ειναι τα ασχημα των μεγαλουπολεων οταν ο ελευθερος χρονος της πλειοψηφιας των κατοικων ειναι το σαββατοκυριακο

Ομως στην ουσια ειπα οτι αν πας, οπως δυστυχως κανει ο πιο πολυς κοσμος για διαφορους λογους ο καθενας, σε μια μεγαλη πολη πχ. λονδινο, παρισι, 4 μερες το μονο που μπορεις να δεις ειναι τα αξιοθεατα αντε και να πεταχτεις σε μια γειτονια για να δεις πως μενει ο κοσμος. αλλα το καλυτερο ειναι να χεις γνωστο να μεινεις σε μια μεση γειτονια για καποιες μερες, γιατι ετσι βλεπεις τις πραγματικες συνθηκες ζωης. Αλλα και παλι μια γευση παιρνεις, αλλο να προσπαθεις να καταλαβεις κατι και αλλο να το ζεις. Μου συνεβη στη νεα υορκη που ειχα τη τυχη να φιλοξενηθω για μεαλο χρονικο διαστημα. Εβλεπα πως ζουσαν οι φιλοι μου, οτι ειχαν τρεξιμο αλλα μεχρι εκει. Εβλεπα το πρωι τ αξιοθεατα, τους εβλεπα το βραδυ σπιτι και ανταλασσαμε αποψεις. Εχω παρει μια γευση για τη ζωη εκει, εχω ακουσει καποια πραγματα, αλλα μεχρι εκει,δεν το εζησα

Εφερα ενα παραδειγμα για την αθηνα θελωντας να τονισω οτι ατομα που δεν εχουν ζησει στην συγκεκριμενη πολη και πολλοι ξενοι τουριστες αφιερωνουν 3 μερες,δυστυχως, για τη πολη. Βλεπουν τα μνημεια του κεντρου, το Μικρολιμανο και μια βολτα μεχρι το Σουνιο και τιποτα αλλο. αυτο ομως δεν ειναι η πραγματικη αθηνα αλλα η "εικονα" της. Για να παρεις εστω και μια μικρη γευση παρε το μετρο και πηγαινε ενα απογευμα πχ στο αιγαλεω να δεις πως ζει ο λαος. Το ιδιο συμβαινει με πολλους ελληνες που επισκεπτονται διαφορες πολεις. αλλες φορες λογω περιορισμενου χρονου, αλλες λογω νοοτροπιας κοκ βλεπουμε μονο τη βιτρινα της καθε πολης, τα αξιοθεατα της. Μονο ενας ταξισευτης παιρνει "μια" γευση.

Σίγουρα είναι διαφορετικό να είσαι για λίγες μέρες και να μείνεις μόνιμα. Αλλά νομίζω ότι ο άνθρωπος που ξέρει τι θέλει και ταυτόχρονα κοιτάει μια πόλη σαν πραγματικός ταξιδιώτης (άρα βλέπει την καθημερινότητα των ντόπιων και τον τρόπο ζωής τους) τότε μπορεί να καταλάβει σε γενικές γραμμές αν μια πόλη του ταιριάζει.
Εννοειται αυτο που λες! στο πρωτο μισο συμφωνω 100%. Ναι, και σε γενικες γραμμες μπορει να καταλαβει κατι ,οπως λες,αλλα πιστευω οτι υπαρχουν και αλλοι παραγοντες που συμβαλλουν σ αυτο. Πρπει να εχεις υποψην σου να συμβιβαστεις με τη διαφορετικη κουλτουρα των ανθρωπων που ενδεχεται να υπαρχει. Πχ προσωπικα και αλλοι φιλοι μου που μειναμε για καποιο χρονικο διαστημα σε αγγλια, ΗΠΑ, Γερμανια, Φινλανδια το πρωτο σοκ το παθαμε στον εργασιακο μας χωρο, γιατι δουλευαμε με διαφορετικο τροπο στην ελλαδα πανω στο ιδιο αντικειμενο και περασε ενα διαστημα προσαρμογης. Ναι, ηταν δυσκολο πολλες φορες, αλλα ειχε και ενδιαφερον. Προσωπικα προσαρμοστηκα, αλλοι ομως δεν το παλεψαν η για καποιο αλλο λογο δεν τα καταφεραν. Δηλαδη πχ στην Αγγλια που ημουν σε πολλα πραγματα επρεπε να καταλαβω τον τροπο σκεψης των αγγλων που διεφερε απο την μεσογειακη μου κουλτουρα. ημουν 1 και αυτοι 60 εκ.. Δεν μπορουσαν 60 εκ. να σκεφτουν οπως ενας ελληνας, εγω επρεπε να προσπαθησω να καταλαβω τη σκεψη τους. μετα μεγαλο ρολο διαδραματιζει και ο κοινωνικος σου κυκλος εκει, πχ οι παρεες που αναπτυσσεις με ντοπιους και μη. Και στη πιο ωραια πολη να πας αν εισαι μονος-εκτος κι αν το επιδιωκεις κ σ αρεσει- μπορει να βαρεθεις ευκολα

Παντως σε γενικες γραμμες ειναι πολυ καλο να ζησεις εστω για λιγο σε αλλη πολη η χωρα. το καλο του να εισαι ξενος σε μια χωρα ειναι οτι μπορεις να ενσωματοσεις πολλα καλα στοιχεια της κουλτουρας της καινουργιας σου χωρας με αυτα του παρελθοντος, της παλιας σου χωρας. Αυτο ειναι τρομερο πλεονεκτημα. Αλλαζεις μετα ως ανθρωπος-προς το καλυτερο θελω να πιστευω-. ναι, οι δυσκολιες που θα συναντησει καποιος σε μια ξενη χωρα μπορει να ειναι πολλες κ μεσολαβει ενα διαστημα προσαρμογης, αλλα πραγματικα αξιζει ως εμπειρια. Σε οποιον του δωθει η ευκαιρια και μπορει να το κανει, πραγματικα αξιζει! μη διστασει καθολου και μην απογοητευτει με τη πρωτη δυσκολια που θα συναντησει. οι αλλοι που το καταφεραν τι ειναι καλυτεροι? Ειναι μια εμπειρια ζωης, που το χεις ζησει εσυ και δεν προκειται να στο κλεψει κανενας
 

thch81

Member
Μηνύματα
92
Likes
70
Αυτο δηλαδη που ηθελα να πω- και δεν ξερω αν διατυπωσα σωστα τις σκεψεις μου και ζητω συγγνωμη που πολυλογησα- ειναι οτι μερικες φορες, συμφωνα με τη προσωπικη μου αποψη (το τονιζω αυτο) αυτο που μας φαινεται ιδανικο, στη συγκεκριμενη περιπτωση η ιδανικη πολη, μπορει τελικα αν το ζησουμε να μην ειναι και να αναθεωρησουμε τις αποψεις μας. Αυτο συμβαινει στη ζωη μας γενικα, και αυτη ειναι η μαγεια της. αρκει βεβαια να το ζησουμε για να το διαπιστωσουμε. Σκεφτειτε πχ το επαγγελμα μας, πως φανταζομαστε οταν σπουδαζουμε κατι και μετα αν ασχοληθουμε με το αντικειμενο μας ποσο πολυ μπορει να διαφερει η θεωρια απο την πραξη.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Αυτο δηλαδη που ηθελα να πω- και δεν ξερω αν διατυπωσα σωστα τις σκεψεις μου και ζητω συγγνωμη που πολυλογησα- ειναι οτι μερικες φορες, συμφωνα με τη προσωπικη μου αποψη (το τονιζω αυτο) αυτο που μας φαινεται ιδανικο, στη συγκεκριμενη περιπτωση η ιδανικη πολη, μπορει τελικα αν το ζησουμε να μην ειναι και να αναθεωρησουμε τις αποψεις μας. Αυτο συμβαινει στη ζωη μας γενικα, και αυτη ειναι η μαγεια της. αρκει βεβαια να το ζησουμε για να το διαπιστωσουμε. Σκεφτειτε πχ το επαγγελμα μας, πως φανταζομαστε οταν σπουδαζουμε κατι και μετα αν ασχοληθουμε με το αντικειμενο μας ποσο πολυ μπορει να διαφερει η θεωρια απο την πραξη.
Μα με αυτή τη λογική ποτέ δε θα κάνουμε τίποτα στη ζωή μας. Θα καθόμαστε μέσα στην ψευτο-ασφάλειά μας και θα "βολευόμαστε" με ότι έχουμε. Υποτίθεται ότι όταν έχεις ενδείξεις ότι κάτι είναι καλό, το κηνυγάς. :)
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.547
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ε ναι, αν η δουλειά σου δεν είναι αυτό που φανταζόσουν, άλλαξέ τη βρε αδερφέ. Το ίδιο και την πόλη σου, τη γκόμενά σου και τα παπούτσια σου. Μια φορά ζούμε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.880
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom