Ιταλία Νάπολη - Ακτή Αμάλφι

connosp

Member
Το έχω ξαναγράψει τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου που πήγα Νάπολι και Costa Amalfi tana και Capri, στο Amalfi πετύχαμε πολύ βροχή και στην επιστροφή μας για Νάπολι το λεωφορείο αντί για 50-55 άτομα είχε μέσα 80 ευτυχώς σαν Έλληνες κάναμε ντου και κάτσαμε. Για Capri ήταν πιο πολιτισμενα πράγματα. Τώρα Napoli η θα την λατρέψεις (όπως εγώ) η δεν θα θέλεις να ξαναπάς (3 φορές).

wanderwoman

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Τόσο χάλια δηλαδή..Οπότε αν θες να πας κοστιέρα και να μη σε ποδοπατάνε, μόνο εκτός σεζόν στο καταχείμωνο και αν;
Η Νάπολη φαντάζομαι θα είναι πιο νορμάλ αν πας εκτός καλοκαιριού/αρχές φθινοπώρου;
Δεν είναι και τόσο χάλια όχι. Εγώ πήγα στα μέσα της σεζόν Ιούλη και δεν ένιωθα ότι με ποδοπατάνε στυλ Οίας.
Αλλά κινηθήκαμε με ΜΜΜ,η οδήγηση μάλλον το κάνει πιο εκνευριστικο και η ζέστη δυσκολεύει τις πολλές μετακινήσεις.
Η Νάπολη ίσως να είναι πιο ξεκούραστη αρχές φθινοπώρου αλλά γενικά είναι πόλη που της πάει ο καλός καιρός για να την ευχαριστηθεις

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Κατάλαβα, ευχαριστώ. Φαντάζομαι και στην Ίσκια μια από τα ίδια θα είναι;

Όπως το περιγράφετε ναι, μόνο θελκτικό δεν ακούγεται. Και δεν είναι και Μάτσου Πίτσου ή γενικά κάτι τόσο μοναδικό που δεν θα δεις πουθενά αλλού για να πεις χαλάλι η ταλαιπωρία.
Τη Νάπολη από την άλλη θέλω να τη δω και βοηθάει ότι ακόμα βρίσκεις φτηνά εισιτήρια όλον τον χρόνο.

connosp

Member
Κατάλαβα, ευχαριστώ. Φαντάζομαι και στην Ίσκια μια από τα ίδια θα είναι;

Όπως το περιγράφετε ναι, μόνο θελκτικό δεν ακούγεται. Και δεν είναι και Μάτσου Πίτσου ή γενικά κάτι τόσο μοναδικό που δεν θα δεις πουθενά αλλού για να πεις χαλάλι η ταλαιπωρία.
Τη Νάπολη από την άλλη θέλω να τη δω και βοηθάει ότι ακόμα βρίσκεις φτηνά εισιτήρια όλον τον χρόνο.
Στο προηγούμενο ταξίδι πήγα Procida, διαμαντακι πιο ήρεμη κατάσταση.

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Στο προηγούμενο ταξίδι πήγα Procida, διαμαντακι πιο ήρεμη κατάσταση.
Σωστά, κι αυτήν την έχω δει σαν επιλογή. Αλλά πρέπει να έχει πολύ ψωμί και η Νάπολη από μόνη της οπότε ένα 4ημεράκι βγαίνει άνετα πολύ γεμάτο.

STKF

Member
Άσε την Νάπολι στην άκρη, ίσως μόνο για διαμονή και ασχολήσου με τα νησαάκια και τις παραλίες. Καλοκσίρι είναι. Θα γυρνάς σε μια πόλη εκατομμυρίων κατοίκων με πυκνή δόμηση???
Γιατί οδικώς??? όλα συνδέονται με καραβάκια. Συνδέονται και μεταξύ τους. Ψάξε τα δρομολόγια.

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Άσε την Νάπολι στην άκρη, ίσως μόνο για διαμονή και ασχολήσου με τα νησαάκια και τις παραλίες. Καλοκσίρι είναι. Θα γυρνάς σε μια πόλη εκατομμυρίων κατοίκων με πυκνή δόμηση???
Γιατί οδικώς??? όλα συνδέονται με καραβάκια. Συνδέονται και μεταξύ τους. Ψάξε τα δρομολόγια.
Δε σκοπεύω να πάω τώρα, πιο πολύ γενικά ρωτάω για να έχω μια εικόνα.

adiaforos

Member
Τόσο χάλια δηλαδή..Οπότε αν θες να πας κοστιέρα και να μη σε ποδοπατάνε, μόνο εκτός σεζόν στο καταχείμωνο και αν;
Μπορείς να πας early ή late season, δεν νομίζω να αξίζει το ίδιο εκτός εποχής (εκτός αν σου αρέσει να πηγαίνεις π.χ. σε κυκλαδίτικα νησιά χειμώνα, τότε ίσως...). Επειδή αξίζει η χερσαία διαδρομή, μπορείς να ξεκινήσεις πρωί από κάποια βάση που συνδέεται με λεωφορείο (π.χ. Σαλέρνο) και στην επιστροφή (που μάλλον θα γίνεται το αδιαχώρητο με τα λεωφορεία) πας με καραβάκι. Κόσμος θα υπάρχει, ε και; Παντού υπάρχει πια.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.080
Μέλη
39.827
Νεότερο μέλος
Mycenaean

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα