anny
Member
- Μηνύματα
- 3.423
- Likes
- 1.793
- Επόμενο Ταξίδι
- Ιστρια
- Ταξίδι-Όνειρο
- γύρος του κόσμου
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Κεφάλαιο 2ο (1η μέρα)
- Κεφάλαιο 3ο (2η μέρα)
- Κεφάλαιο 4ο (3η μέρα)
- Κεφάλαιο 5ο (4η μέρα)
- Κεφάλαιο 6ο
- Κεφάλαιο 7ο (5η μέρα)
- Κεφάλαιο 8ο (6η μέρα)
- Κεφάλαιο 9ο (7η μέρα)
- Κεφάλαιο 10ο (8η μέρα)
- Κεφάλαιο 11ο (9η μέρα)
- Κεφάλαιο 12ο (10η μέρα)
- Κεφάλαιο 13ο (11η μέρα)
- Συμπεράσματα
- Φωτογραφίες][B]Μόναχο[/B
Αφού ήπιαμε το πρωινό μας καφεδάκι ενώ κάποιοι από τους ντόπιους δίπλα μας είχαν ήδη ξεκινήσει τις μπύρες, ξεχυθήκαμε ξανά στην πόλη. Ο καιρός μουντός αλλά έμοιαζε να «ανοίγει». Κατευθυνθήκαμε προς τη Marienplatz και το Δημαρχείο (Rathaus). Ανεβήκαμε με το ασανσέρ στον τελευταίο όροφο του πύργου για να τραβήξουμε κάποιες φωτογραφίες από ψηλά. Το εισιτήριο αν θυμάμαι καλά ήταν 2 ευρώ, νωρίς το πρωί δεν είχε κόσμο και η θέα άξιζε.
Στη συνέχεια περιπλανηθήκαμε στη Viktualienmarkt (την ανοιχτή τους αγορά), πολύ κοντά στη Marienplatz όπου υπήρχαν κάθε λογής πολύχρωμοι πάγκοι με φρούτα, λαχανικά, μυρωδικά, λουλούδια κλπ, καθώς επίσης και μαγαζάκια με απίστευτη ποικιλία λουκάνικων και αλλαντικών. Ανάμεσα σε όλα αυτά, διάφορα beer gardens και μικρές καντίνες - εστιατόρια. Ο ήλιος είχε ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του και ο κόσμος, ντόπιοι και τουρίστες, κυκλοφορούσε ασταμάτητα.
Αύγουστο μήνα, το Μόναχο είχε περισσότερους τουρίστες από την Αθήνα. Παντού γύρω μας Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι και φυσικά.....Γιαπωνέζοι.
Είχε έρθει όμως η ώρα για weisswurst. Για όσους δε γνωρίζουν, είναι η τοπική σπεσιαλιτέ για αυτό που εμείς αποκαλούμε δεκατιανό. Είναι ένα ελαφρύ άσπρο λουκάνικο με γεύση που θυμίζει περισσότερο μπιφτεκάκι, το οποίο τρώγεται χωρίς το εξωτερικό περίβλημα και συνοδεύεται με pretzel, γλυκιά μουστάρδα και φυσικά…μπύρα. Η ώρα που σερβίρεται είναι αυστηρά μεταξύ 10 και το αργότερο 12 το πρωί. Αν τολμήσετε να το ζητήσετε μετά τις 12, αφήστε που δε το σερβίρουν, θα σας κοιτάνε και με «μισό μάτι».
Μετά το απολαυστικό μας κολατσιό, πήραμε το δρόμο προς τους Αγγλικούς Κήπους (English Garden), αφού κάναμε και τις συχνές απαραίτητες στάσεις για φωτογραφίες.
Κύριος σκοπός μας ήταν να δούμε τους σέρφερς του Μονάχου. Ναι, ναι, καλά διαβάζετε. Αμέσως μετά τη λεωφόρο και εκεί που αρχίζει το πάρκο, δίπλα στο Haus der Kunst art museum, ακριβώς κάτω από τη γέφυρα, μπαίνει με ορμή μέσα στο πάρκο ο παραπόταμος του Isar, Einsbach, σχηματίζοντας κύμα ύψους περίπου ενός μέτρου. Εκεί λοιπόν οι σέρφερς αγκαλιά με τη σανίδα τους, περιμένουν ένας ένας τη σειρά του για να «ανέβουν» στο κύμα. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό.
Προχωρώντας προς την καρδιά του πάρκου, συναντήσαμε διάφορους ντόπιους και ξένους να λιάζονται. Ντυμένοι ή και ...γυμνοί. Αφού φτάσαμε ως το μονόπτερο, ο καιρός άρχισε να κάνει πάλι νερά, αλλά δεν πτοηθήκαμε. Πήραμε το δρόμο για την Alte Pinakothek με μια μικρή στάση για καφέ στην περιοχή του Πανεπιστημίου.
Στην πινακοθήκη ευχαριστηθήκαμε πολύ αλλά και κουραστήκαμε επίσης, μιας και είμασταν όλη μέρα κυρίως στο πόδι. Και αφού είχε φθάσει σχεδόν απόγευμα, ήταν ώρα για ξεκούραση στο ξενοδοχείο.
Το βραδάκι ξαναβγήκαμε. Αυτή τη φορά η αποστολή ήταν οι μπύρες. Η επιλογή είχε γίνει από νωρίς. Μπυραρία Augistiner. Λουκάνικα, Kaesespaetzle, pretzels και διάφορα άλλα. Και φυσικά πολλά ποτήρια μπύρα. Για τα γούστα μου, η καλύτερη μπύρα που δοκίμασα στο Μόναχο.
Στη συνέχεια περιπλανηθήκαμε στη Viktualienmarkt (την ανοιχτή τους αγορά), πολύ κοντά στη Marienplatz όπου υπήρχαν κάθε λογής πολύχρωμοι πάγκοι με φρούτα, λαχανικά, μυρωδικά, λουλούδια κλπ, καθώς επίσης και μαγαζάκια με απίστευτη ποικιλία λουκάνικων και αλλαντικών. Ανάμεσα σε όλα αυτά, διάφορα beer gardens και μικρές καντίνες - εστιατόρια. Ο ήλιος είχε ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του και ο κόσμος, ντόπιοι και τουρίστες, κυκλοφορούσε ασταμάτητα.
Αύγουστο μήνα, το Μόναχο είχε περισσότερους τουρίστες από την Αθήνα. Παντού γύρω μας Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι και φυσικά.....Γιαπωνέζοι.
Είχε έρθει όμως η ώρα για weisswurst. Για όσους δε γνωρίζουν, είναι η τοπική σπεσιαλιτέ για αυτό που εμείς αποκαλούμε δεκατιανό. Είναι ένα ελαφρύ άσπρο λουκάνικο με γεύση που θυμίζει περισσότερο μπιφτεκάκι, το οποίο τρώγεται χωρίς το εξωτερικό περίβλημα και συνοδεύεται με pretzel, γλυκιά μουστάρδα και φυσικά…μπύρα. Η ώρα που σερβίρεται είναι αυστηρά μεταξύ 10 και το αργότερο 12 το πρωί. Αν τολμήσετε να το ζητήσετε μετά τις 12, αφήστε που δε το σερβίρουν, θα σας κοιτάνε και με «μισό μάτι».
Μετά το απολαυστικό μας κολατσιό, πήραμε το δρόμο προς τους Αγγλικούς Κήπους (English Garden), αφού κάναμε και τις συχνές απαραίτητες στάσεις για φωτογραφίες.
Κύριος σκοπός μας ήταν να δούμε τους σέρφερς του Μονάχου. Ναι, ναι, καλά διαβάζετε. Αμέσως μετά τη λεωφόρο και εκεί που αρχίζει το πάρκο, δίπλα στο Haus der Kunst art museum, ακριβώς κάτω από τη γέφυρα, μπαίνει με ορμή μέσα στο πάρκο ο παραπόταμος του Isar, Einsbach, σχηματίζοντας κύμα ύψους περίπου ενός μέτρου. Εκεί λοιπόν οι σέρφερς αγκαλιά με τη σανίδα τους, περιμένουν ένας ένας τη σειρά του για να «ανέβουν» στο κύμα. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό.
Προχωρώντας προς την καρδιά του πάρκου, συναντήσαμε διάφορους ντόπιους και ξένους να λιάζονται. Ντυμένοι ή και ...γυμνοί. Αφού φτάσαμε ως το μονόπτερο, ο καιρός άρχισε να κάνει πάλι νερά, αλλά δεν πτοηθήκαμε. Πήραμε το δρόμο για την Alte Pinakothek με μια μικρή στάση για καφέ στην περιοχή του Πανεπιστημίου.
Στην πινακοθήκη ευχαριστηθήκαμε πολύ αλλά και κουραστήκαμε επίσης, μιας και είμασταν όλη μέρα κυρίως στο πόδι. Και αφού είχε φθάσει σχεδόν απόγευμα, ήταν ώρα για ξεκούραση στο ξενοδοχείο.
Το βραδάκι ξαναβγήκαμε. Αυτή τη φορά η αποστολή ήταν οι μπύρες. Η επιλογή είχε γίνει από νωρίς. Μπυραρία Augistiner. Λουκάνικα, Kaesespaetzle, pretzels και διάφορα άλλα. Και φυσικά πολλά ποτήρια μπύρα. Για τα γούστα μου, η καλύτερη μπύρα που δοκίμασα στο Μόναχο.