Ηνωμένο Βασίλειο Οδηγός: Λονδίνο

intefix

Member
Μηνύματα
77
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία, Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού
@kalspiros Το ότι σε μένα έτυχε καλός καιρός σημαίνει ότι το Λονδίνο έχει καλό καιρό;

Καταλαβαίνω ότι ζεις εκει και έχεις όλο το χρόνο για ψάξιμο..
Αυτό απαγορεύει ένα επισκέπτη 5θημέρου να εκφράσει την αποψή του;

Όπως καταλαβαίνεται ο χρόνος είναι ελάχιστος για να δεις πράματα...

Για τις εκκλησίες πήγα σε 3 που έτυχε στο δρόμο μου και στο καθεδρικό του Αγίου Παύλου που μου ζήτησαν 18 λίρες. Στις 4 η μία ήτανε δωρεάν. Εσύ τι γνώμη θα σχημάτιζες;
Άλλο πήγαμε στο wemblay arena. Ήτανε 4.30 απόγευμα. Δεν μπορούσαμε να μπούμε όχι βεβαια να δουμε κανα αγώνα αλλά έτσι...Μας ζήτησαν 15 λίρες αν ερχόμαστε αύριο λέει.
Στη ζωή υπάρχουν και αντιθέσεις ξέρεις...
Α για τη βρωμικη πόλη....κατέβηκα 3-4 σκάλες και κατρουλιά παντού....
Μέσα στο μετρο...μια πολυ όμορφη κοπέλα...απεναντί μου διαβάζει μια εφημερίδα...τη πετάει κάτω...σε λίγο πατάει πάνω...και σε λίγο φεύγει αδιάφορα...μια χαρά.
Παρόλα τα τυχαία αυτά εμένα μου άρεσε η πόλη και θα ξαναπάω κάποια στιγμή πιο ενημερωμένος...
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Αυτό απαγορεύει ένα επισκέπτη 5θημέρου να εκφράσει την αποψή του;
Δεν εξέφρασες άποψη αλλά διαπίστωση και ο οποιοσδήποτε διάβαζε το "είσοδος παντού ακόμα και σε εκκλησίες..." θα έβγαζε ένα πολύ συγκεκριμένο συμπέρασμα. Γι' αυτό κι εγώ, καθώς λες κι εσύ:
Καταλαβαίνω ότι ζεις εκει και έχεις όλο το χρόνο για ψάξιμο..
ενημερώνω απλά το forum ότι αυτό είναι αναληθές
Άλλο πήγαμε στο wemblay arena.
Σε 5 μέρες λοιπόν που έρχεσαι στην πόλη για πρώτη φορά, στα μεγάλα αξιοθέατα θα πας (αν και την arena προσωπικά μόνο απ' έξω την έχω δει). Ε ναι, εκεί θα έχεις είσοδο. Είναι δυνατό να πίστευες ότι ο St Paul's είναι τσάμπα; (δεν ξέρω ποιες ήταν οι άλλες 3 αλλά υποθέτω ίδιων κυβικών) και γίνεται τέτοιου μεγέθους αξιοθέατα να είναι αρκετά για τον χαρακτηρισμό "είσοδος παντού";
Α για τη βρωμικη πόλη....κατέβηκα 3-4 σκάλες και κατρουλιά παντού....
καλά, όχι ότι με πιάνει καμια καούρα να υπερασπιστώ την πόλη αλλά τη συγκεκριμένη κατρούλα γιατί τη θυμάμαι σε αρκετές σκάλες αρκετών πόλεων (ειδικά οι δυτικές σκάλες της Waterloo Bridge, παναγία βόηθα! ανεβείτε από τις ανατολικές καλύτερα)
Μέσα στο μετρο...μια πολυ όμορφη κοπέλα...απεναντί μου διαβάζει μια εφημερίδα...τη πετάει κάτω...σε λίγο πατάει πάνω...και σε λίγο φεύγει αδιάφορα...μια χαρά.
Οκ, αυτό μου είναι εντελώς άγνωστο (εκτός βέβαια από την Waterloo&City που όντως τα βαγόνια αντί για πάτωμα έχουν ένα στρώμα εφημερίδες). Γενικά όμως δε μπορώ να διαφωνήσω στο ότι γενικώς οι Εγγλέζοι είναι περισσότερο βρωμίλοι από αρκετές φυλές. Η πόλη όμως σε γενικές γραμμές είναι πεντακάθαρη (όπως άλλωστε διαπίστωσες κι εσύ γιατί εκτός μεμονωμένων συμβάντων, οι δρόμοι είναι καθαροί)
Aυτή να υποθέσω είναι άλλη απο το Westminster Abey ετσι? Πού ειναι και δεν την ειδα εγω οεο?:(
Κοντά στη Victoria
Ωστοσο οσον αφορα στο εισιτηριο στους ναους εχω την εντυπωση οτι στις λιγες πολεις που εχω επισκεφθει Ζυρίχη, Ρωμη,Παρισι,Πραγα και Βιενη δεν εχει εισιτηριο εισοδου ή θυμαμαι λαθος?
Θυμάσαι λάθος.
kalspiros ξες τιποτα για το πλωτο χωριο που προκειται να γινει στον Ταμεση; Canary Wharf θα γινει;
Δεν ξέρω κάτι για πλωτό χωριό πάρα μόνο για το Convoy Wharf στο Deptford που όταν τα βρούνε με τους English Heritage γι' αυτό:
a3.bp.blogspot.com__dXRoapHH8nY_T3L8W34nxCI_AAAAAAAAAZo_GHTxAT5d60bdf68c9255b046af2fefe1547949.jpg

σκοπεύουν να φτιάξουν αυτό:
awww.andyworthington.co.uk_wp_content_uploads_convoys_wharf_proposal.jpg
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.365
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
kalspiros said:
για τη Ρωμη θυμαται πολυ καλα. για την ακριβεια απο τις 100.000+ εκκλησιες στη γειτονα, μονο 50 εχουν εισητηριο κι αυτες για πολυ πολυ ειδικους λογους που ξεφευγει απο το θεμα η αναπτυξη τους.
η πρακτικη αυτη του εισητηριου που εφαρμοζεται σε αρκετες χωρες ειναι σφοδρα καταδικαστεα απο το Βατικανο.
http://www.news.va/it/news/no-della-cei-al-biglietto-dingresso-nelle-chiese-i
 

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
555
Likes
437
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ουτε στη Ζυριχη ειχε εισιτηριο σε κανενα μεγαλο ναό. Για Παρισι και Βιενη δεν ειμαι 100% σιγουρη,ας πει καποιος που πηγε προσφατα...Παντως αν ειχε δεν θα ηταν 18 ευρω πολυ λιγοτερα για να μην το θυμαμαι.
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
εμένα πάλι το Λονδίνο δεν μου φαίνεται και τόσο πεντακάθαρο, εκτός αν εννοείτε τις περιοχές γύρω απ τα βασικά αξιοθέατα. Το μετρό βρώμικο επίσης (ειδικά βραδυνά παρασκευοσάββατα).

Ωστόσο να πω ότι δεν χάθηκε και ο κόσμος αν πέντε εκκλησίες έχουν εισιτήριο. Μην πάτε! Τρία χρόνια εδώ δεν έχω πατήσει το πόδι μου σε καμία. Τόσα μουσεία εκπληκτικά, ενα τεράστιο κομμάτι της παγκόσμιας τέχνης και ιστορίας στο πιάτο σας και δωρεάν. Πόσες άλλες πόλεις το προσφέρουν αυτό, αλήθεια?
 

Elenaky

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Pleasee.. χρειάζομαι βοήθεια...!!!

Καλησπέρα σας.. Μετά από πάρα πολύ ψάξιμο βρήκα το φόρουμ σας στο οποίο και γράφτηκα γιατί κατέληξα ότι μόνο εδώ είναι δυνατόν να μου λυθούν οι απορίες σχετικά με το ταξίδι που πρόκειται να πάω στις 28 Μαρτίου έως 4 Απριλίου στο Λονδίνο.. Αυτές τις μέρες όλο ψάχνω και διαβάζω αλλά άρχισα να κλατάρω και αποφάσισα να ακολουθήσω άλλο δρόμο και να επικοινωνήσω μαζί σας.. Έχουν μπλεχτεί όλα τόσο πολύ μέσα στο κεφάλι μου που ακόμα κι αυτά που είχα καταλάβει τα μπέρδεψα περισσότερο.. Λοιπόν.. θα θα ταξιδέψουμε (2 άτομα) με easy jet και θα προσγειωθούμε στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ σχετικά πρωί από το οποίο και θα επιστρέψουμε, πάλι πρωινές ώρες, αν θυμάμαι καλά.. Το μέρος που θα μείνουμε βρίσκεται στο Ανατολικό Λονδίνο, ζώνη 3, στη γειτονιά LB of Waltham Forest, 10 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό του μετρό Leytonstone (Central Line), 2 λεπτά με τα πόδια από το High Road Leytonstone σταθμό, 2 λεπτά από την στάση του λεωφορείου και έχει και νυχτερινό λεωφορείο, νούμερο 8, που πηγαίνει από το κεντρικό Λονδίνο μέχρι το Leytonstone όλη νύχτα. ( https://www.airbnb.gr/rooms/669758 ) Οι απορίες που έχω είναι κυρίως 2.. Πρώτον τι μας συμφέρει περισσότερο, για τη δικιά μας περίπτωση, όσον αφορά τα μέσα και τις κάρτες, oyster ή travecard και ποιά είναι η διαφορά τους και δεύτερον έλεγα να κλείσω από το ίντερνετ εισιτήρια για κάποια μουσεία και κάποιες ατραξιόν που είναι ακριβά αλλά με δεσμεύει η συγκεκριμένη ώρα και μέρα που πρέπει να γίνει αυτό, λόγω μιας δουλειάς που έχουμε εκεί για την οποία δεν γνωρίζουμε ακόμα τις ώρες.. Ας με βοηθήσει όποιος μπορεί, πραγματικά το έχω πολύ μεγάλη ανάγκη.. Σας ευχαριστώ πολύ!!
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Καλως ηρθες στο φορουμ!

Λοιπον αρχικα να σου πω οτι καλο θα ηταν να βρεις να μεινεις καπου κοντα στο κεντρο της πολης.Τωρα εισαι λιγο μακρυα.
Και βασικα εισαι και λιγο μακρυα και απο τους σταθμους του μετρο.
Τον σταθμο Leytonstone High Road ξεχασε τον γιατι δεν θα σε βολεψει πουθενα.

Κατι αλλο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις το λεωφορειο απο καποιον απο τους σταθμους του W14 που ειναι κοντα στο διαμερισμα που εβαλες και να πας ειτε στο σταθμο του leytonstone ειτε αυτου του leyton.
Δες εδω αυτο το λινκ με τους σταθμους Bus maps | Transport for London

Οποτε η γνωμη μου ειναι ή να πας καπου κεντρικοτερα ή καπου που να σε βολευει,να εισαι σχετικα διπλα σε σταθμο του μετρο ή να κανεις αυτο με το λεωφορειο.

Τωρα εσυ ξερεις τα οικονομικα σου,εσυ θα παρεις και την αποφαση.

Παμε τωρα για την καρτα.7 day travelcard σε συμφερει και θα τη βγαλεις χαρτινη(μη τη ''βαλεις'' μεσα στην oyster η οποια ειναι πλαστικη) αφου θα ειστε δυο ατομα ωστε να ''παρετε'' και την προσφορα 2 σε 1(http://www.daysoutguide.co.uk/default).Απλα να εχετε μαζι σας και μια φωτογραφια η οποια χριεαζεται για την χαρτινη καρτα.

Τα μουσεια ειναι δωρεαν,εκτος απο καποιες συγκεκριμενες εκθεσεις,οποτε δεν χρειαζεται να κλεισετε κατι νωριτερα.

Καλο ταξιδι!
 

Elenaky

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Αρχικά, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου αν και μου έκανες λιγάκι την καρδιά περιβόλι με αυτά που μου είπες στην αρχή αφού ήδη το έχω κλείσει και άλλωστε είναι πολύ αργά για να το ακυρώσω και να κλείσω κάτι άλλο σε οικονομική τιμή.. :( Δεν πειράζει όμως, προχωράμε ανεπηρέαστοι και θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου για το λεωφορείο.. Τι εννοείς όταν λες να το πάρουμε από τους σταθμούς του W14.. Τι είναι το W14? Αυτή την travelcard να την βγάλω από κάποιο σταθμό του μετρό ή να τη βγάλω από το ίντερνετ? Μπορείς να μου πεις αυτό το 2 σε 1 πως λειτουργεί? Λιγάκι για να καταλάβω.. Είμαι λίγο άσχετη απ'ότι θα κατάλαβες. σορυ ρε άμα γίνομαι κουραστική αλλά προσπαθώ λίγο να συντονιστώ.. :)
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Τα λινκ που σου εβαλα στο προηγουμενο ποστ τα ανοιξες να δεις τι λενε?

Στο πρωτο γραψε μεσα στο κενο το W14(ειναι το νουμερο του λεωφορειου,τι αλλο θα μπορουσε να ειναι?) και θα σου βγαλει τις στασεις του.Βρες ποια ειναι κοντα στο διαμερισμα(Apollo Place,Hollydown Way) με το ελαχιστο ψαξιμο.

Τη ''χαρτινη'' 7 day travelcard Μπορεις να τη βγαλεις απο σταθμους που τις διαχειριζεται o national rail με το χαρακτηριστικο κοκκινο σημαδακι των δυο παραλληλων γραμμων που τεμνονται στη μεση,οπως θα δεις και στον χαρτη,διπλα απο μερικες στασεις εδω http://www.tfl.gov.uk/assets/downloads/standard-tube-map.gif

Για το 2 σε 1,ξαναλεω εφοσον ειστε 2 ατομα,βγαζοντας την ''χαρτινη'' 7 day travelcard μπορειτε να μπειτε σε καποια αξιοθεατα που εχει αυτο το siteδυο ατομα στην τιμη του ενος.
Π.χ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ Days Out Guide - Tower of London tickets 2for1 offers κανεις download ,εκτυπωνεις το χαρτι και το δειχνεις μαζι με την καρτα και των δυο στην εισοδο και πληρωνεται το ποσο που αντιστοιχει στο ενα ατομο.

Τελος να σου πω πως κανενας δεν γεννηθηκε σχετικος.Αλλα αν δεν ψαχτεις και λιγο πως θα γινεις τετοια?
Κατσε διαβασε το φορουμ και θα σου λυθουν ολες οι αποριες!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.418
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom