Γαλλία Οδοιπορικό στα κάστρα της Γαλλίας...Ένα ταξίδι στον κόσμο του παραμυθιού!

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Πω, πω, Βρετάνη και Λίγηρας!!! τι μας κάνεις τώρα...
Τέλειες φωτογραφίες από κάστρα και γαλλική επαρχία! τι να πω... τα λόγια είναι λίγα...
Ζηλεύω πραγματικά!!!
Σε αυτό το κάστρο της ωραίας κοιμωμένης, σίγουρα θα πρέπει να πάω την κόρη μου!
 

Baroness

Member
Μηνύματα
22
Likes
9
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ
Πω πω Φ-Α-Ν-Τ-Α-Σ-Τ-Ι-Κ-Α μερη! Ειχα κανει ενα παρομοιο ταξιδι πριν 10+χρονια (στην εφηβια ακομα), το θεωρω απο τα πιο ομορφα που εχω κανει. Πραγματικα ευχομαι να ξαναγυρισω καποια στιγμη στην περιοχη.

thx for the memories
 

ikarialover

Member
Μηνύματα
678
Likes
851
Πραγματικά υπέροχο το Vitre και το κάστρο του. Υπέροχα και τα υπόλοιπα της περιοχής. Fougers, Nantes, Chateaubriant, το ανεπανάληπτο Dinan κ.ά. και φυσικά το ίδιο και στη διπλανή Νορμανδία.
Όσον αφορά τις σκέψεις σου θα συμφωνίσω γενικά αν και φέτος σε Ουγγαρία και Σλοβακία βρήκα και πολύ άσχημους επαρχιακούς δρόμους. Αντίθετα στη Γαλλία οι δρόμοι παντού είναι καταπληκτικοί. Και φυσικά τα χωριά είναι κούκλες. Πέρυσι που έκανα τις βόλτες μου στην περιοχή του ποταμού Dordogne είχα μείνει ξερός. Ούτε ένα ψεγάδι
Το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας μου θα αφορά το κάστρο του Fougeres!! :lol::lol: Συμφωνώ μαζί σου ότι πραγματικά υπήρχαν μέρη στη γαλλική επαρχία που ήταν λες και βγήκαν από παραμύθι. Πανέμορφα, πεντακάθαρα, περιποιημένα...Όσο για τους δρόμους, είμαστε τελικά πολύ πίσω σε σχέση με τη δυτική τουλάχιστον Ευρώπη. :(

Πω, πω, Βρετάνη και Λίγηρας!!! τι μας κάνεις τώρα...
Τέλειες φωτογραφίες από κάστρα και γαλλική επαρχία! τι να πω... τα λόγια είναι λίγα...
Ζηλεύω πραγματικά!!!
Σε αυτό το κάστρο της ωραίας κοιμωμένης, σίγουρα θα πρέπει να πάω την κόρη μου!
Σ' ευχαριστώ πολύ Ζέτα! Να το πας το κοριτσάκι σου, όχι μόνο στο Usse, αλλά και σε όλα τα κάστρα του Λίγηρα. Θα νιώσει σαν πριγκίπισσα!!

Πω πω Φ-Α-Ν-Τ-Α-Σ-Τ-Ι-Κ-Α μερη! Ειχα κανει ενα παρομοιο ταξιδι πριν 10+χρονια (στην εφηβια ακομα), το θεωρω απο τα πιο ομορφα που εχω κανει. Πραγματικα ευχομαι να ξαναγυρισω καποια στιγμη στην περιοχη.

thx for the memories
Να είσαι καλά! Κι εγώ τώρα που γράφω την ιστορία νιώθω ότι ξαναζώ το ταξίδι από την αρχή...;)

List of The Most Beautiful Villages of France | Les plus beaux villages de France - Site officiel
Να δωσω και εγω τη μικρη μου συνδρομη για χαζεμα μιας και αναφερθηκαμε στα πανεμορφα χωρια της Γαλλιας.
Πανέμορφα όντως! Πάει, με αυτές τις εικόνες άντε να συγκεντρωθούμε στη δουλειά μας ύστερα...:bleh::bleh:
 

ikarialover

Member
Μηνύματα
678
Likes
851
Αν στο κάστρο του Vitre πήρα μία γεύση από την εποχή του Μεσαίωνα, στο κάστρο του Fougeres βούτηξα για τα καλά στο παρελθόν και ένιωσα ότι από στιγμή σε στιγμή θα ξεπροβάλει από καμία πολεμίστρα ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος με το σπαθί του και θα με καλέσει να παρακολουθήσω μία μονομαχία με άλογα και δόρατα!!!

aimg843.imageshack.us_img843_28_0005a.jpg

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Το Fougeres είναι μία μικρή σχετικά πόλη στη Βρετάνη, κοντά στο Vitre, κτισμένη σε μία ιδιαίτερα καίρια από στρατηγική άποψη θέση: στα όρια της Βρετάνης και της Νορμανδίας και στους δρόμους που οδηγούσαν από τη Chartres στη Brest και από τη Rennes στο Bayeux. Έτσι, Άγγλοι και Γάλλοι συγκρούονταν συνεχώς για τον έλεγχό της έως και τα μέσα του 15ου αιώνα. Όπως ήταν αναμενόμενο, στο Fougeres κτίστηκε ένα πραγματικά εκπληκτικό μεσαιωνικό οχυρό, το οποίο μάλιστα σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα είναι και το μεγαλύτερο μεσαιωνικό κάστρο στην Ευρώπη (γι’ αυτή την πληροφορία, βέβαια, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες, αλλά τέλος πάντων! Μάλλον εννοούν το μεγαλύτερο σε έκταση στη Βρετάνη). Το κάστρο αυτό, λοιπόν, ξεκίνησε να κτίζεται τον 11ο αιώνα και ολοκληρώθηκε γύρω στο 15ο. Κτισμένο με πέτρα, αποτελούσε στην ουσία ένα οχυρό όπου διέμεναν οι άρχοντες της περιοχής και στο οποίο μπορούσαν να καταφύγουν οι ντόπιοι σε περίπτωση κινδύνου. Ο εξωτερικός του περίβολος αποτελείτο από 13 πύργους και τοίχους πάχους περίπου 3 μέτρων!!!!!


aimg685.imageshack.us_img685_1364_0004zt.jpg


Σήμερα σώζονται οι οχυρώσεις που περιέβαλλαν το κάστρο και σκόρπια κτίσματα στο εσωτερικό. Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική. Ανεβαίνεις στους μισοκατεστραμμένους πύργους των οχυρώσεων, θαυμάζεις την τάφρο που περιβάλλει το οχυρό και είναι γεμισμένη με νερό, όπως εκείνα τα χρόνια, και νιώθεις ότι όπου να΄ναι θα επιτεθούν οι Άγγλοι ιππότες. Στους πύργους οι πολεμίστρες είναι τόσο στενές που πραγματικά απορείς πώς κατόρθωναν να χτυπάνε με ακρίβεια τον εχθρό.

Στην εσωτερική αυλή:
aimg833.imageshack.us_img833_2696_0003wz.jpg


aimg155.imageshack.us_img155_6513_0004mw.jpg


Στον εσωτερικό περίβολο περνάς ανάμεσα από τοξωτά ανοίγματα και στενές πόρτες, ανεβαίνεις πέτρινες σκάλες και ξαφνικά… βρίσκεσαι μέσα σε μία αίθουσα ακροάσεων. Αισθάνεσαι ότι από στιγμή σε στιγμή θα εμφανιστεί μπροστά σου ο βασιλιάς Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος για να δεχτεί τους συμβούλους του ή να καταστρώσει σχέδια για την κατάκτηση των Άγιων Τόπων!






Ειλικρινά, δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα να επισκέπτεσαι ένα τέτοιο μέρος. Παρασύρεσαι, ξεχνάς πλήρως το σήμερα και βουτάς στην ιστορία… Όταν βγαίνεις έξω, στα (λιγοστά είναι η αλήθεια) εστιατόρια έξω από το οχυρό για να πιεις κάτι, νιώθεις ότι ξυπνάς από ένα βαθύ ύπνο…

Η επίσκεψη μας στο Fougeres ολοκληρώθηκε με μία βόλτα στην πόλη, η οποία, για να συνεχίσουμε και το μάθημα ιστορίας :haha:, στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης τάχθηκε στο φιλοβασιλικό στρατόπεδο. Στα νεότερα χρόνια, όμως, και συγκεκριμένα το 1944 βομβαρδίστηκε άγρια από τους συμμάχους, προκειμένου να εμποδιστούν οι Γερμανοί να ενισχύσουν το μέτωπο της Νορμανδίας. Μία θυσία των κατοίκων του Fougeres, που κόστισε περίπου 300 ζωές…Σήμερα είναι μία πόλη που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί για να θαυμάσει ένα καθαρά μεσαιωνικό κάστρο. Εξάλλου, τα περισσότερα κάστρα στην περιοχή της Βρετάνης κτίστηκαν εκείνη την εποχή και ελάχιστα μοιάζουν με τα μεταγενέστερα κάστρα της Κοιλάδας του Λίγηρα, που δίνουν μεγαλύτερο βάρος στις διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στο πανέμορφο Dinan, ένα χωριό που βρίσκεται λίγο μακρύτερα από το Fougeres (κάτι περισσότερο από μία ώρα με το αυτοκίνητο). Κτισμένο στις πλαγιές ενός λόφου προσφέρει υπέροχη θέα στην κοιλάδα Rance, ενώ στις όχθες του ομώνυμου ποταμού η βόλτα δίπλα στο νερό, χαζεύοντας τα κτήρια και τα μαγαζάκια, είναι απολαυστική. Στο ιστορικό κέντρο του χωριού συναντά κανείς μεσαιωνικά ξύλινα και πέτρινα σπίτια (ορισμένα από τα οποία χρονολογούνται τον 13ο αιώνα!), ενώ ο κεντρικός πλακόστρωτος ανηφορικός δρόμος οδηγεί πού αλλού; Στο κάστρο του Dinan, ένα εντυπωσιακό κτήριο, το οποίο στεγάζει το τοπικό μουσείο. Δυστυχώς, όταν επισκεφτήκαμε το χωριό η ώρα ήταν περασμένη και το κάστρο δεν ήταν ανοικτό. Έτσι, αρκεστήκαμε στο να περπατήσουμε στα στενά δρομάκια και να θαυμάσουμε τη θέα προς το ποτάμι, όπου υπάρχει και ένα τεράστιο υδραγωγείο της Ρωμαϊκής εποχής.


aimg683.imageshack.us_img683_3463_0007fy.jpg

Αυτό που μας έκανε εντύπωση στη Βρετάνη ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρχε πουθενά ούτε ένα αδιάφορο μέρος! Αξιοθέατα και μνημεία ξεπρόβαλλαν από παντού. Σε μία από τις διαδρομές μας στην περιοχή περάσαμε και από το μαγευτικό μεσαιωνικό κάστρο του Josselin δίπλα στις όχθες του ποταμού Oust. Είχαμε σχεδόν θαμπωθεί από τις τόσες όμορφες εικόνες, οι οποίες δεν έλεγαν να τελειώσουν!




Η περιήγηση σε αυτό το κομμάτι της Γαλλίας μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και γέμισε το νου εικόνες που ακόμα και σήμερα παραμένουν ζωντανές στη μνήμη μας. Οι λάτρεις της ιστορίας θα βρουν τον παράδεισό τους, καθώς είναι ένας τόπος όπου παντού συναντάς ίχνη από το παρελθόν. Αυτό, όμως, που είναι εντυπωσιακό για μένα είναι το γεγονός ότι τα μνημεία αυτά έχουν αναδειχθεί με σωστό τρόπο και αποτελούν ένα ζωντανό κομμάτι της σύγχρονης καθημερινότητας των Γάλλων.
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Μας μεταφέρεις τόσο όμορφες εικόνες...Πραγματικά παραμυθένια σκηνικά...
 

ikarialover

Member
Μηνύματα
678
Likes
851
Ευχαριστώ πολύ patty! Πραγματικά ύστερα από αυτά τα ταξίδια συνειδητοποίησα πόσο όμορφη χώρα είναι η Γαλλία...
 

ikarialover

Member
Μηνύματα
678
Likes
851
Επόμενη στάση του ταξιδιού η Νορμανδία. Ένας προορισμός που μου δημιουργούσε ανέκαθεν στο μυαλό εικόνες με καταπράσινα λιβάδια και αγελάδες που λιάζονται στον ήλιο!! :lol: Κάτι που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα...
Στη Νορμανδία τα αξιοθέατα είναι πολλά και τα τοπία που αξίζει να δει κ να θαυμάσει κανείς ακόμα περισσότερα. Όταν οι τουρίστες συρρέουν για να δουν το νησάκι του Mont Saint Michael, με το αββαείο του και την παλίρροια που το απομονώνει από τη στεριά, ή το Giverny, όπου βρίσκεται το σπίτι στο οποίο έζησε ο Claude Monet (και ο κήπος όπου εμπνεύστηκε τα περισσότερα έργα του - αν σας φέρει ο δρόμος σας, συνιστώ να το επισκεφτείτε ο π ω σ δ ή π ο τ ε), είναι λογικό τα κάστρα να περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Ωστόσο, στην περιοχή υπάρχει ένα κάστρο, το chateau Gaillard, κτισμένο σε ένα ύψωμα πάνω από τον ποταμό Σηκουάνα, το οποίο αξίζει σίγουρα μία επίσκεψη. Σχεδιάστηκε και κτίστηκε με πρωτοβουλία του τότε δούκα της Νορμανδίας, το γνωστό και μη εξαιρετέο Ριχάρδο το Λεοντόκαρδο, όταν η περιοχή βρισκόταν στα χέρια των Βρετανών, προσφέροντας μία απτή απόδειξη ότι ο βασιλιάς αυτός υπήρξε πραγματικά και δεν ήταν αποκύημα της φαντασίας των συγγραφέων του μεσαίωνα!!!

aimg26.imageshack.us_img26_4668_30006o.jpg

Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι το κάστρο κτίστηκε μόλις μέσα σε ένα χρόνο (1197-1198) ύστερα από τιτάνια προσπάθεια χιλιάδων εργατών που δούλεψαν για την ανέγερσή του. Καινοτομία για την εποχή υπήρξε και η κατασκευή ενός «κυματιστού» τείχους, ώστε να μην μπορεί εύκολα να χτυπηθεί από βλήματα, αλλά και να μπορούν οι πολιορκημένοι να τοξεύουν τους εχθρούς από περισσότερες γωνίες. Το κτίσμα αυτό καθαυτό μπορεί πλέον(κατά την προσωπική μου άποψη) να μην είναι τόσο εντυπωσιακό, καθώς έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο, η θέα από εκεί κόβει την ανάσα…

aimg90.imageshack.us_img90_3631_lesandelys.jpg


Κάτω από το κάστρο βρίσκεται ένας απότομος γκρεμός ύψους εκατό περίπου μέτρων και στο βάθος, στις όχθες του ποταμού, βρίσκεται το παραμυθένιο χωριό Les Andelys. Ό,τι και να γράψω για αυτό το χωριουδάκι είναι λίγο… Απλά να πω ότι πήγα δύο φορές, γιατί μία δεν μου έφτασε! Κουκλίστικο και πανέμορφο, είναι γεμάτο σπιτάκια κτισμένα με την τοπική αρχιτεκτονική (ξύλινα δοκάρια στους τοίχους κτλ.), γοτθικές εκκλησίες και ανθισμένους κήπους. Ύστερα από την απολαυστική βόλτα στο χωριό, επιβάλλεται να καθίσει κανείς στα cafe δίπλα στο ποτάμι και να απολαύσει τον καφέ ή το παγωτό του (εμείς τουλάχιστον αυτό κάναμε! :haha:).



aimg24.imageshack.us_img24_2042_20006j.jpg



aimg213.imageshack.us_img213_3928_0006z.jpg

Το Les Andelys προσφέρεται για μονοήμερη εκδρομή από το Παρίσι, καθώς απέχει μόνο 100 χλμ. από τη γαλλική πρωτεύουσα. Όσο για τις διαδρομές μην τις φοβάστε, είναι πολύ εύκολο να το εντοπίσει κανείς. Μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση στη Νορμανδία το πόσο ευγενικοί και πρόθυμοι να μας βοηθήσουν ήταν οι ντόπιοι, όσες φορές μπερδευτήκαμε και χάσαμε το δρόμο. Να φανταστείτε μία φορά ένας Γάλλος που τον ρωτήσαμε τον τρόπο να πάμε κάπου, πήρε το αμάξι του και μας οδήγησε ο ίδιος εκεί!! Παρά τα όσα λένε και σούρνουν στους Γάλλους, θεωρώ ότι είναι ένας λαός πολύ ευγενικός και εξυπηρετικός…

Στη Νορμανδία επισκέφτηκα και το κάστρο Beaumesnil( το οποίο προφέρεται μπομενίλ- ό,τι να' ναι τα γαλλικά! :bleh:). Αυτό απέχει περίπου 300 χλμ. από το Παρίσι και το ενδιαφέρον για να το επισκεφτώ μου κίνησε μία αεροφωτογραφία που είχα δει στο ίντερνετ! Ιδού:
www.chateaux-france.com - Ch

Μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση αυτό το λοφάκι που υψωνόταν στη μέση της λίμνης που περιέβαλλε το κάστρο, το οποίο, όπως έμαθα κατά την επίσκεψή μου, επρόκειτο για έναν τεχνητό λαβύρινθο! Το κάστρο του Beaumesnil, λοιπόν, κτίστηκε το 17ο αιώνα και είναι ένα καλά διατηρημένο κάστρο, στις αίθουσες του οποίου μπορεί κανείς να θαυμάσει έπιπλα και χρηστικά αντικείμενα εποχής, παίρνοντας μία γεύση για το πώς ζούσαν οι ευγενείς και οι μεγαλοαστοί εκείνα τα χρόνια.

aimg190.imageshack.us_img190_9883_20008y.jpg

Θα είμαι, όμως, ειλικρινής: ύστερα από τόοοσα κάστρα το Beaumesnil, παρόλο που ήταν όμορφο, δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Εξάλλου, τα περισσότερα από τα κάστρα είναι πανομοιότυπα στο εσωτερικό και διαφέρουν κυρίως στις προσόψεις και τους κήπους. Για να μην το αδικήσω, όμως, το Beaumesnil είχε πανέμορφους και καλά φροντισμένους κήπους, ενώ είχε πολύ πλάκα η ανάβαση στο λοφίσκο/λαβύρινθο και η θέα από την κορυφή του. Με έκανε να νιώσω ξανά παιδί! :clap::clap:




aimg213.imageshack.us_img213_8217_0008bq.jpg
 

ikarialover

Member
Μηνύματα
678
Likes
851
Picardie

Στην περιφέρεια του Picardie βρίσκεται το περίφημο στους λάτρεις των γλυκών κάστρο του Chantilly! Ο μύθος αναφέρει ότι εκεί πρωτοφτιάχτηκε η διάσημη σαντιγύ κατά το 17ο αιώνα από τον υπεύθυνο εστίασης του κάστρου. Ωστόσο, μάλλον πρόκειται για ανακριβή ιστορία, καθώς το όνομα «σαντιγύ» μνημονεύεται για πρώτη φορά στα τέλη του 18ου αιώνα και μάλιστα στις Βερσαλλίες. Ίσως, η κρέμα να πήρε το όνομά της από το κάστρο, επειδή ήταν σύμβολο εκλεπτυσμένου φαγητού (μάλιστα, λέγεται ότι κατά την επίσκεψη του Λουδοβίκου του 14ου στο κάστρο ο υπεύθυνος εστίασης αυτοκτόνησε, επειδή φοβήθηκε ότι το ψάρι θα σερβιριστεί κρύο!!! :roll::rolleyes::rolleyes:).

Η επίσκεψή μου, λοιπόν, στο Chantilly έγινε μία μέρα που έβρεχε, έβρεχε μονότονα -και αρκετά δυνατά θα έλεγα- με αποτέλεσμα να μην μπορέσω να απολαύσω τους κήπους (σχεδιασμένοι ΚΑΙ αυτοί από τον Αντρέ λε Νοτρ που σχεδίασε τους κήπους των Βερσαλλιών), οι οποίοι φημίζονται για την ομορφιά τους και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, λίμνες και ένα καταρράκτη.
Ιδού μία φωτογραφία των κήπων τραβηγμένη με πολλή βροχή και ομίχλη!
aimg40.imageshack.us_img40_5884_0009ca.jpg

Έτσι, αναγκαστικά περιορίστηκα στο εσωτερικό του κάστρου, το οποίο στεγάζει το μουσείο Conde και περιλαμβάνει αριστουργήματα ζωγραφικής από κορυφαίους καλλιτέχνες, όπως ο Ραφαήλ, ο Βερονέζε, ο Φρα Αντζέλικο, ο Καράτσι, ο Poussin, ο Van Dyck, ο Ντελακρουά και πολλούς άλλους. Επίσης, στο κάστρο υπάρχει μία τεράστια συλλογή σπάνιων χειρογράφων και βιβλίων. Το κυριότερο και πολυδιαφημισμένο έκθεμα είναι οι λεγόμενες Tres Riches Heures του Δούκα του Berry, το σημαντικότερο εικονογραφημένο βιβλίο του 15ου αιώνα και παράλληλα, το πιο πολύτιμο χειρόγραφο στην Ευρώπη! Ωστόσο, στο κοινό εκτίθεται μόνο ένα αντίγραφο του βιβλίου και όχι το πρωτότυπο, γεγονός που δεν μου άρεσε. Τι το έχετε στη διαφημιστική σας αφίσα κύριοι το χειρόγραφο, αφού προτίθεστε να μας δείξετε κάποιο φτηνό αντίγραφό του;;; Για λόγους συντήρησης αναφέρουν. Κατανοητό μεν, αλλά ολίγον ξενερωτικό.

Το Chantilly μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Να έφταιγε άραγε ο καιρός που δεν μου επέτρεψε να θαυμάσω τους κήπους; Να έφταιγε ότι άλλα περίμενα να δω (ένα εντυπωσιακό κάστρο) και άλλα είδα (ένα μουσείο); Όχι ότι δεν απολαμβάνω τα μουσεία, κάθε άλλο. Απλά περίμενα κάτι διαφορετικό. Όπως και να έχει, όποιος επισκέπτεται το Chantilly πρέπει να είναι προετοιμασμένος ότι θα δει καθαρά μία έκθεση έργων τέχνης. Ποιο είναι το κακό θα μου πείτε; Ότι πολύ απλά λείπει από το κάστρο αυτή η μαγική ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει στο παρελθόν, αυτή η ιδιαίτερη αύρα που χαρακτηρίζει άλλα κάστρα που θαύμασα στα ταξίδια μου…
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.397
στο Chantilly επίσης υπάρχει και το μουσείο αλόγου...γύρω στα 500 μέτρα αριστερά της εισόδου του κάστρου...Για τους κήπους και τις λιμνούλες στο κάστρο απλά καταπληκτικό το όλο σκηνικό και σίγουρα επιβάλλεται βόλτα ακόμα και με χαμηλή βροχή .........
 

ikarialover

Member
Μηνύματα
678
Likes
851
στο Chantilly επίσης υπάρχει και το μουσείο αλόγου...γύρω στα 500 μέτρα αριστερά της εισόδου του κάστρου...Για τους κήπους και τις λιμνούλες στο κάστρο απλά καταπληκτικό το όλο σκηνικό και σίγουρα επιβάλλεται βόλτα ακόμα και με χαμηλή βροχή .........
Έχεις δίκιο, έχει και ιππικές παραστάσεις. Λησμόνησα να το αναφέρω.. Όσο για τη βόλτα στους κήπους, παρόλο που δεν κολλάω σε τέτοια, είχε π ο λ λ ή βροχή!!! :lol:
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom