Οι γειτονιες του Παρισιου. Ποιες ειναι οι πιο επικινδυνες, ποιες οι πιο ασφαλεις.

tripakias

Member
Μηνύματα
7.988
Likes
12.053
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Αν και πρωτευουσα ενος συγχρονου πολιτισμενου και αναπτυγμενου ευρωπαικου κρατους το Παρισι αντιμετωπιζει προβληματα εγκληματικοτητας σε πολλες γειτονιες του. Υπαρχει μια εντονη ανησυχια απο τουριστες για το αν η περιοχη που βρισκεται το καταλυμα που θα τους φιλοξενησει στις διακοπες του ειναι ασφαλης ή οχι. Η γενικη μου αισθηση ειναι πως οσο υπαρχει φως του ηλιου δεν υπαρχει σχεδον κανενα ιδιαιτερως επικδυνο σημειο στα 20 arrodisements (διαμερισματα) του Παρισιου. Και δοξα τω Ρα η μερα ειναι μεγαλη, ειδικα Απριλιο-Οκτωβριο που ειναι η πιο τουριστικη εποχη.
Στην προσπαθεια να βοηθησουμε οσους θελουν να επισκεφθουν το Παρισι και δεν ξερουν που να μεινουν (οσο αφορα το θεμα ασφαλεια) θα δωσουμε μια εικονα του εγκληματικου χαρτη της Γαλλικης πρωτευουσας. Τα στοιχεια θα αφορουν μελετες της Δημοτικης Αρχης, της Κυβερνησης, της Αστυνομιας και αναγνωρισμενων φορεων. Βεβαιως θα υπαρχουν και αποψεις της υποκειμενικης εικονας που δινει η καθε περιοχη συμφωνα με την εμπειρια μας.

Ξεκιναμε με τα βασικα και ευκολα: Τα πιο ασφαλη διαμερισματα που δεν διατρεχει ο τουριστας κανενα ή σχεδον κανενα κινδυνο (εξυπακουεται πως την προσοχη μας την εχουμε παντα) και που ολες οι περιοχες τους θεωρουνται απολυτα ασφαλεις ειναι τα 1,2,4,5,6,7,8 και 16. Το μεγαλο κομματι της πιτας του κεντρου λοιπον ειναι απολυτα ασφαλες, οπως και το πλουσιο 16ο διαμερισμα.
Στη συνεχεια ακολουθουν τα διαμερισματα 3 και 9 οπου ειναι μεν απολυτα ασφαλη στο μεγαλυτερο τους μερος αλλα υπαρχουν ορισμενοι δρομοι ή μικρες περιοχες οπου χρειαζεται λιγη παραπανω προσοχη, οπως δρομακια στην περιοχη του Les Halles τη νυχτα. Και σε αυτα ομως τα σημεια συμβαινουν μικροεπισοδεια, οπως καυγαδες, πορνεια, ναρκωτικα κλπ.
Τα διαμερισματα 10,11,12,15 ειναι διαμερισματα γενικα ασφαλη αλλα με καποιες περιοχες ή δρομους αρκετα επικινδυνες κατα τη διαρκεια της νυχτας κυριως.
Τα διαμερισματα 14 και 17 ειναι αρκετα ιδιαιτερα αφου ειναι χωρισμενα σχεδον στα 2. Απο τη μια γειτονιες με καθωσπρεπει κοσμο και σχετικη ασφαλεια και απο την αλλη με αρκετα επικινδυνες εως ακρως επικινδυνες γειτονιες.
Το 13ο διαμερισμα ειναι το διαμερισμα οπου καταγραφεται ο μεγαλυτερος αριθμος εγκληματων αλλα αφορα μικροεγκλημτα, οπως μικροκλεψιες, καυγαδες κλπ.
Τα διαμερισματα 18,20 και 19 βρισκονται στην κοκκινη ζωνη. Ολες τους οι γειτονιες ειναι λιγο εως παρα πολυ επικινδυνες. Τα σκιπτρα κρατα το 19ο διαμερισμα οπου θεωρειται το πλεον επικινδυνο. Παρ'ολ'αυτα ακομα και σε αυτα τα διαμερισματα υπαρχουν κομματια που μπορουμε να τα θεωρησουμε απολυτα ασφαλη.

Συμφωνα με μια μελετη του Ministere de la Ville, de la Jeunesse et des Sports που δημοσιευτηκε προσφατα οι πιο chauds (καυτες) γειτονιες του Παρισιου κατατασσονται σε 4 niveaux (επιπεδα) συμφωνα με την επικινδυνοτητα τους.

Το Niveau 1 περιλαμβανει γειτονιες γεματες απο συμμοριες και παραβατικοτητα, πραξεις αστικης βιας, πυροβολισμους, ξεκαθαρισμα λογαριασμων και διακινηση ολων των παρανομων ειδων. Οι γειτονιες αυτες θεωρουνται ανομες και δεν ελεγχονται απο την αστυνομια.

Το Niveau 2 περιλαμβανει γειτονιες με τακτικα εγκληματα ολων των ειδων. Οι γειτονιες αυτες μεχρι προσφατα ηταν ανομες.

Το Niveau 3 περιλαμβανει γειτονιες οπου σημειωνονται αρκετα περιστατικα κανονικου εγκληματος, διακινησης ναρκωτικων, σωματεμποριας. Επισης νυχτες αστικης βιας που προκυπτουν επειτα απο εντασεις (οπως συμβαινει στα εξαρχεια)

Το Niveau 4 περιλαμβανει γειτονιες οπου σημειωνεται τακτικη μικροεγκληματικοτητα η οποια μπορει να εκραγει κατα περιοδους αλλα γενικα θεωρουνται ησυχες περιοχες οπου κατα καιρους κανουν λογω γι' αυτες πως προκαλου προβληματα στην πολη. Αυτες οι γειτονιες κατα βαση δεν θεωρουνται chauds.



75 PARIS
Niveau 1:
Paris 18eme: la Goutte d’Or (Barbes)
Paris 19eme: Flandre: (Cambrai-Curial-Riquet-Stalingrad)


Niveau 2:
Paris 13eme: Quartiers Sud
Paris 19eme: Place des Fetes
Paris 20eme: Belleville-Amandiers
Paris 20eme: Saint-Blaise

Niveau 3:
Paris 14eme: Porte de Vanves
Paris 17eme: Porte de Saint Ouen
Paris 18eme: Porte de Clignancourt
Paris 19eme: Danube
Paris 20eme: Porte de Bagnolet

Niveau 4:
Paris 10eme: Grange aux Belles
Paris 11eme: La Roquette
Paris 12eme: Passerelle
Paris 14eme: Moulins de la vierge-156-Cité de l’eure-Porte de Chatillon
Paris 15eme: Les Perichaux
Paris 17eme: Porte d’Asnieres
Paris 18eme: Porte de la Chapelle
Paris 18eme: Porte d’Aubervilliers
Paris 19eme: Jaurès
Paris 19eme: Ourcq-Rue Petit-Laumiere
Paris 20eme: 140 Menilmontant
 
Last edited:

tripakias

Member
Μηνύματα
7.988
Likes
12.053
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Το πλεον ανασφαλες ΜΜΜ στο Παρισι αναμφισβητητα ειναι ο προαστιακος, γνωσος ως RER. Ειδικα μετα τις 9 μμ και σε γραμμες που εξυπηρετουν επικινδυνα προαστια δεν ειναι και ο,τι καλυτερο να εισαι μεσα στα βαγονια του. "Μεχρι τις 7-8 να εχεις ερθει" ηταν τα λογια φιλου μου που επισκεφθηκα οταν πηγα πρωτη φορα στο Παρισι και ο οποιος ζουσε σε ενα απομακρυσμενο μεν καθολου κακοφημο ομως προαστιο. Για επιστροφη ουτε λογος να με αφησει να γυρισω στο Παρισι νυχτιατικα.

Σχεδον 17 χρονια μετα και η κατασταση δεν εχει αλλαξει ιδιαιτερα. Σε μια μεγαλη ερευνα που εγινε το 2013 εδειξε πως το 60% των επιβατων του RER δεν νιωθει ασφαλεια οταν παιρνει RER. Χαρακτηριστικο ειναι πως την ιδια χρονια καταγραφηκε ενας μεσος ορος απο 150 εγκληματα καθημερινα σε ολο το δικτυο του RER. Επισης η κινεζικη πρεσβεια ηταν η πρωτη πρεσβεια που το 2015 εξεδωσε οδηγια προειδοποιωντας τους Κινεζους να μην χρησιμοποιουν RER.

Αυτην την εικονα ειναι αποφασισμενοι να αλλαξει η αστυνομια της Ile-de-France. Ανακοινωθηκε λοιπον πως ολοι οι αστυνομικοι της περιφερειας IDF θα μετακινουνται δωρεαν με τα ΜΜΜ. Δινοντας του ενα κινητρο να αφησουν τα αυτοκινητα στην ακρη και να μπουν στα ΜΜΜ. Υπενθυμιζεται πως οι Γαλλοι αστυνομικοι μετα τις τρομοκρατικες επιθεσεις στο Παρισι εχουν το δικαιωμα απο το νομο να κουβαλουν το οπλο τους. Ενω οι επιβατες δεν θα γνωριζουν αν υπαρχει αστυνομικος μεσα εφοσον θα ειναι ντυμενοι με απλα ρουχα.

Επισης θα υπαρξουν και αλλα μετρα οπως:

Μεχρι το 2018 και μεχρι το 2021 θα εχουν εξοπλιστει με καμερες ασφαλειας ολα τα λεωφορεια και τραινα αντιστοιχα.

Μια ομαδα απο 200 σεκιουριτι θα βρισκεται σε λεωφορεια των προαστιων, εχοντας δικαιωμα να ακινητοποιει τους υποπτους μεχρι να ερθει η αστυνομια.

Ενω και 20 νεες ομαδες με εκπαιδευμενους σκυλους θα κυκλοφορουν στα τραινα βοηθωντας στις αντιτρομοκρατικες ερευνες.

Οι επιβατες που θελουν να αναφερουν θεματα ασφαλειας στα ΜΜΜ να καλουν στο 3117 ή να στελνουν μηνυμα στο 31177.
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.280
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ονειρεμένο Ταξίδι
ρωσια
Τα ανηψια μου που χρησιμοποιουν RER καθημερινα,εχουν πεσει θυματα αρκετες φορες..την τελευταια εκλεψαν το λαπτοπ που ηταν κλειδωμενο και τωρα του ζητανε λεφτα για να το παρει πισω αφου ειδαν οτι τους ειναι αχρηστο.Προσωπικα ειχα μια ασχημη εμπειρια σε νυχτερινο δρομολογιο απο Rambouillet,μαζι με την εφηβη τοτε κορη μου.Δεν το ξαναπηρα αργα..
 

christi_pvg

Member
Μηνύματα
17
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΝΝΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ
Ένα θα πω, Noctilien! Και συγκεκριμένα Ν13 από κέντρο για ourcq! το δρομολόγιο του τρόμου! Γιατί μπορεί να μπορεί να μείνουμε στο niveau 4, μα το bus πιάνει όλα τα υπόλοιπα niveaux!!! :shock::lol:
 

EVISKAL

Member
Μηνύματα
18
Likes
2
Θα επισκεφτουμε το Παρισι απο 7/4 και ειμαιστε μια οικογενεια με 2 μικρα παιδια σε ποια περιοχη πιστευετε οτι μπορουμε να παμε για φαγητο βραδυ? Εννοω μια περιοχη που δεν ειναι επικυνδινη. θα μεινου με στο 17 διαμερισμα κοντα porte de Clichy εαν το εγραψα σωστα...
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.988
Likes
12.053
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Place de Clichy, St Georges, Ternes, Bd Haussmann, Grands Bds, Gaillon
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.280
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ονειρεμένο Ταξίδι
ρωσια
οι σχετικα ασφαλεστερες περιοχες γυρω απο κει που θα μεινετε.
 

ASPASIAKATS

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπέρα σας, ενδιαφέρομαι να κλείσω διαμονή στο Παρίσι, στο 10 διαμέρισμα, 9 rue Jarry. Είναι ασφαλής η περιοχή; Και επιπλέον οι στάσεις του μετρό Gare de l' Est και Chateau d'Eau, ενδείκνυνται για μία σχετικά εύκολη πρόσβαση στο κέντρο και στα περισσότερα αξιοθέατα;;;
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.280
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ονειρεμένο Ταξίδι
ρωσια
αν δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος να μεινετε εκει,θα προτεινα να το ψαξετε παραπανω,ουτε απο τις ασφαλεστερες περιοχες ειναι και πολυ λιγα αξιοθεατα ειναι σχετικα κοντα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.674
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom