Π.Γ.Δ.Μ. Οχριδα εισαι τρελα!

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
- Από εστιατόρια "καλά" τι μου προτείνεις ? Τιμές ?
- Γνωρίζεις αν δέχονται Mastercard ?

Ευχαριστώ
Τι εννοείς καλά? τύπου γκουρμέ ας πούμε? ένα αξιοπρεπές ψαράκι ή ψητό κρέας θα το βρεις παντού, τι άλλο θα ήθελες?
Για την μάστερ μάλλον θα κάνεις πλάκα...
 

sfakhania

Member
Μηνύματα
142
Likes
40
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
visa

δεν ξερω για μαστερ αλλα γενικα εχει πολλες τραπεζες και ανταλλακτηρια και γεινκα πιστωτικες παιρνουν
εστιατορια εχει πολλα αλλα οπως καθε τουριστικο μερος....ισως καλυτερα να ρωτησεις καποιον ντοπιο που πανε αυτοι....
 

gandrian

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Οχρίδα
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Ταϋλάνδη
Οχρίδα - Χρηστικές πληροφορίες

Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες.
Λοιπόν, είμαι εδώ (Ωχρίδα) από τις 6/11 με αρκετά καλές έως πολύ καλές εντυπώσεις θα έλεγα.
Μόνο ο καιρός να ήταν λίγο πιο ζεστός (πέφτει αρκετά η θερμοκρασία το βράδυ και την ημέρα που έχει ήλιο είναι ήλιος με "δόντια" που λέμε.
Η πόλη ? πανέμορφη, πεντακάθαρη, ευγενικός κόσμος
Μπροστά η λίμνη φοβερή/καθαρή για βόλτες κλπ
Δεξιά ο λόφος μέσα στο πράσινο δάσος με το κάστρο του Σαμουήλ και τις εκκλησίες/μνημεία κλπ
Αριστερά και όσο πιάνει το μάτι στο τέλος (αν μπορεί να χαρακτηριστεί τέλος διότι εκτείνεται μέχρι δεν ξέρω κι εγώ που) της παραλίας το πάρκο/δάσος (Ohrid Park όπως το λένε) ιδανικό μέρος για περπάτημα, ποδήλατο, jogging κλπ)
Πίσω και πάνω από τον κεντρικό δρόμο ξεκινάει βουνό καταπράσινο.

Οι τιμές (φαγητό, καφές, υπηρεσίες)? Αφήστε το καλύτερα. Μ' έχει πιάσει στεναχώρια για το πόσα κερατιάτικα πληρώνουμε εμείς στην Ελλάδα. Βέβαια, Μ.Ο. μισθών 200-500 / μήνα και % ανεργίας 35%. Κι εμάς βέβαια εκεί μας πάνε μου φαίνεται. Τεσπα.
Αυτά προς το παρόν. Νά'στε καλά
Γιώργος
 

Spyros-007

Member
Μηνύματα
756
Likes
1.815
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Τελικά μαστερ δέχονται; :rolleyes:
Nα περνάς καλά! :p
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
θα ειναι ωραια αρχες Γεναρη λετε εκει?:rolleyes:
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Εγώ πήγα 28 Οκτωβρίου και έκανε κρύο αρκετό μπορώ να πω. Το καλό είναι οτι δε θα έχει τουρίστες και θα είναι πιο ήσυχα, όταν είχα πάει εγώ έπηζε στους Έλληνες αλλά ήταν και 3μερο οπότε λογικό. Θα σου πρότεινα να πας προς την άνοιξη επειδή θα έχουν ανθίσει τα πάντα, θα μπορέσεις να βολτάρεις χωρίς πολύ κρύο, να κάτσεις και έξω σε κάποια μαγαζιά και να πας και μια βόλτα στα γύρω παραθαλάσσια χωριουδάκια. Ο Γενάρης θα σε δυσκολέψει λίγο από άποψη κρύου, από την άλλη αν θες να πας και έχεις καλή διάθεση και καλή παρέα ο καιρός δεν θα πρέπει να σταθεί εμπόδιο...
 

burtonitsa

Member
Μηνύματα
102
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
θα είμαι οχρίδα αυτον τον μάιο και θα ήθελα να ρωτήσω αν σε περίπτωση καλοκαιρίας μπορούμε να κάνουμε μπάνιο στην λίμνη; Γνωρίζει κανείς αν αξίζει; :surf1:
 

tsolias1979

Member
Μηνύματα
419
Likes
189
Επόμενο Ταξίδι
Φιλανδία-Εσθονια-Πολωνια
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΠΕΚΙΝΟ
Τελικα εκανες μπανιο?Εμεις θα παμε ΠΣΚ,γνωριζει καποιος κανενα καλο ξενοδοχειο?
 

burtonitsa

Member
Μηνύματα
102
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
ναι κάναμε μπάνιο. Μας βοήθησε πολύ ο καιρός. Έχει αρκετά σημεία που μπορείς να κολυμπήσεις. Ειδικά στον Naum. Απειρα ξενοδοχεία να μείνεις αναλόγως τι ζητάς.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Άρτι αφιχθείσα από Οχρίδα, ας γράψω κι εγώ δυο λόγια για τις εντυπώσεις μου! :)

Σε γενικές γραμμές πέρασα πολύ καλά και η πόλη μου άρεσε πολύ! Τελείως διαφορετική από Σκόπια και Τέτοβο που είχα πάει το χειμώνα, έχει έναν ευρωπαϊκό και τολμώ να πω κοσμοπολίτικο αέρα! Μου έκανε εντύπωση το πλήθος Ευρωπαίων (αλλά και Αμερικανών και Ασιατών) τουριστών. Το αμφιθεατρικό χτίσιμο της πόλης, τα όμορφα σπιτάκια με τις κεραμιδένιες στέγες, τα πλακόστρωτα στενάκια, όλα δημιουργούν μια γραφική και ευχάριστη εικόνα! Ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος είναι απλά μαγεία να χαζεύεις την ατελείωτη (σαν θάλασσα) λίμνη από κάποιο ύψωμα!

Λάτρεψα τις απογευματινές βόλτες στην παραλία, αλλά και την ανάβαση στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, σε ένα εκπληκτικό σημείο με συγκλονιστική θέα! Από εκεί συνεχίσαμε το ανηφόρισμα για το φρούριο. Οι βυζαντινές εκκλησίτσες είναι κομψοτεχνήματα!

Εντύπωση μου έκανε το πόσο καθαρή αλλά και καλοσυντηρημένη είναι η πόλη! Όλα όμορφα και περιποιημένα. Ακόμα και η λίμνη είναι πραγματικά διαυγής και πολύ καθαρή. Αρκετός κόσμος έκανε μπάνιο στις διάφορες παραλίες εντός και εκτός πόλης, εγώ, μολονότι είχα πάρει μαγιώ, δεν βούτηξα εν τέλει και ψιλοματανιώνω. Λίγο που έβρεξα τα πόδια μου στον Όσιο Ναούμ διαπίστωσα πάντως ότι τα νερά ήταν πολύ δροσερά, για να μην πω κρύα!

Το μοναστήρι του Όσιου Ναούμ πολύ καλοσυντηρημένο και αυτό, αλλά και πολύ τουριστικοποιημένο. Δίπλα υπάρχουν (μικρά) ξενοδοχεία, εστιατόρια και πλαζ. Εντυπωσιακά τα παγώνια στον προαύλιο χώρο της μονής, ενώ μου άρεσαν πολύ και οι τοιχογραφίες. Επίσης σε εκείνο το σημείο εκβάλλει ένα ποταμάκι. Κάναμε μια μικρή πεζοπορία προς τις πηγές του σε ένα μονοπατάκι που διέρχεται μια όμορφη, καταπράσινη περιοχή, ενώ υπάρχουν και βαρκάρηδες εκεί που κάνουν βόλτες τους τουρίστες.

Το μοναστήρι, όπως προαναφέρθηκε, απέχει από την πόλη 29χμ. Εμείς μεταβήκαμε με το πούλμαν του γκρουπ μας (πήγαμε με γκρουπ για πρακτικούς λόγους αλλά ακολουθούσαμε δικό μας πρόγραμμα), αλλά γυρίσαμε με πλοιάριο. Είχα διαβάσει σε ένα blog για τη συγκεκριμένη εναλλακτική και την προτιμήσαμε σε σχέση με τις κλασσικές τουριστικές βαρκάδες στη λίμνη! Με 400 δηνάρια (ή 7 euro) το άτομο απολαμβάνεις μια μίνι-κρουαζιέρα διάρκειας 1.5 ώρας, η οποία ήταν απολαυστική! Χαζέψαμε το μοναστήρι και τα διάφορα παραλίμνια χωριουδάκια (αλλά και το Πόγραδετς καθώς το μοναστήρι είναι δίπλα στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Αλβανία), απολαύσαμε μια πανοραμική όψη της Οχρίδας, ενώ χαλαρώσαμε με το αεράκι της λίμνης να μας χαϊδεύει (και τα κύματα να μας καταβρέχουν :p ). Μας κέρασαν και κρασί μάλιστα (εντάξει, όχι της καλύτερης ποιότητας!).

Κάναμε και ένα πέρασμα από Μοναστήρι/Bitola. Συμπαθές, με έναν όμορφο πεζόδρομο, μερικά ενδιαφέροντα κτίρια και τα σχετικά, αλλά δεν εντυπωσιάστηκα!

Και βέβαια πήγαμε και Struga! @Nedelja ΠΟΣΟ γέλασα με αυτό! :D

H Struga είναι κυριολεκτικά αίσχος αλλά αν θες να γελάσεις πήγαινε, εμείς πήγαμε μετά από προτροπή ελληνίδας που συναντήσαμε στην Οχρίδα και μας είπε οτι είναι πολύ πιο ωραία και μοιάζει με τη Βενετία...:haha: Ένα θα σου πω έχει καφέ με το όνομα Lady D και έχει φωτο την πριγκήπισσα Νταϊάνα ντυμένη νύφη...
Το καφέ αυτό όλα τα λεφτά! Γελάσαμε τρελά! Από εκεί και πέρα εμάς μας βοήθησε η εποχή και μπορώ να πω ότι βρήκα αρκετά συμπαθές το κομμάτι της παραλίας και των εκβολών του ποταμού Crn Drim. Πολύ μεγάλη παραλία για δεδομένα λίμνης, σουλουπωμένη, γίνονται προσπάθειες! Αλλά ως εκεί. Και εντάξει, αν έχεις πάει βέβαια πρώτα Οχρίδα η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Από αξιοθέατα πραγματικά τίποτα. Το γκρουπ πήγε σε ένα Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, εμείς ούτε καν (νομίζω πως για έναν άνθρωπο που έχει πάει σε 1-2 μεγάλα μουσεία αυτού του στυλ το συγκεκριμένο αποτελεί χάσιμο χρόνου). Υπάρχει ένας Τεκές στην πόλη, αλλά μιλάμε για κάτι πραγματικά υποτυπώδες (καμία σχέση με αυτόν του Τετόβου που με είχε εντυπωσιάσει και είχα αναφερθεί σχετικά σε μια ιστορία μου για την περιοχή).

Συμπερασματικά, προτείνω σίγουρα την Οχρίδα για μια σύντομη, low-budget απόδραση ή σαν μέρος ενός Balkan trip! Ειδικά η εποχή που πήγαμε εμείς ήταν ιδανική νομίζω! Για χειμώνα δεν ξέρω, φοβάμαι ότι θα χάσει κανείς αρκετά από αυτά που προσφέρει, ενώ Ιούλιο-Αύγουστο φαντάζομαι θα βουλιάζει από κόσμο!
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Πήγες τελικά ε?:)
Ευχαριστούμε για τις φρέσκες πληροφορίες.
Χαίρομαι που σου άρεσε η Οχρίδα.Πάντως όντως εκτός από την πόλη και το φυσικό τοπίο με την λίμνη καθιστούν την περιοχή άκρως ενδιαφέρουσα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.326
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom