Π.Γ.Δ.Μ. Οχριδα εισαι τρελα!

gligli

Member
Μηνύματα
41
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
Κιργιζία
απλα μου φαινεται εντελως τραγικο , να εισαι εξω απο ενα μνημειο...εξαιρετικης ομορφιας , να συζητας οτι εχει εισοδο 2 ευρω και μετα να λες οτι ξοδεψα 80 και ευρω για να φαω ψαρια κτλ κτλ ,επειδη το ιδιο επεισοδιο το εχω ζησει απειρες φορες απο ελληνες τουριστες , να γκρινιαζουν για τις εισοδους στους περιποημενους και πεντακαθαρους ξενους αρχαιολογικους χωρους και μετα να σκορπανε χρηματα σε οποια βλακεια βρεθει μπροστα τους....επετρεψε μου να πιστευω οτι ειναι δειγμα κουλτουρας και παιδειας.....
Μαζί σου είμαι στο θέμα των εκκλησιών, έχω τρέλα με τις βυζαντινές εκκλησίες και τις αγιογραφίες- και δεν είμαι θρήσκα :p.
Αλλά μου φαίνεται αγένεια να τον ξενερώνεις έτσι τον άλλον, που πάει να διηγηθεί την τραβελοϊστορία του, ενώ ταυτόχρονα εσύ δε ζητάς "να απολογηθεί για το που και πως ξοδευει το χρονο και τα χρηματα του", αλλά μετά αποκαλείς "τραγικές" τις επιλογές του. Ο άνθρωπος ήθελε να φάει ψάρι και να πιεί μπύρες, ταξιδάκι έκανε, όπως του κάπνιζε θα την περνούσε, τα έγραψε στην ιστορία του. Αυτά.
 

geopnd

Member
Μηνύματα
268
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
Ναπολη Σικελια
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
καλως και σβηστηκαν τα ασχετα σχολια.οποιος θελει εννοειται μπορει να συμπληρωσει κατι περισσοτερο.απο εκκλησιες π.χ. που εγω ειμαι ασχετος και τις αγνοω.οπως και για κατι αλλο το οποιο δεν εχει πει καποιος.και κατι τελευταιο.το να συμπληρωνει καποιος με πληροφοριες ειναι και θεμιτο και αναγκαιο για καλυτερη πληροφορηση.το να κανει κριτικη πρικροσχολη μονο και μονο για να κανει ή γιατι εχει αλλα γουστα δεν ειναι θεμιτη.ευχαριστω.να συμπληρωσω επισης και για το ωραιο μουσειο του χαρτιου.βεβαια δεν ειναι και κατι σπουδαιο,δειχνει απλος πως εβγαινε και βγαινει το χαρτι.μαλλον η ξεναγος του μουσειου ειναι all the money:clap:
 

gandrian

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Οχρίδα
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Ταϋλάνδη
Οχρίδα - Χρηστικές πληροφορίες

Γειά χαρά σε όλους,
θα είμαι Οχρίδα για επαγγελματκούς λόγους 1 μήνα.
Μπορείτε να μου δώσετε παρακαλώ κάποιες χρηστικές πληροφορίες σχετικές με:
- Καλά εστιατόρια (ονόματα, τοπικές σπεσιαλιτέ κλπ)
- Δέχονται euros ή μόνο δινάρια (MKD)?
- Τα μαγαζιά/εστιατόρια δέχονται κάρτες (π.χ. Mastercard etc)?
- Μιλάνε (έστω κάποιοι) ελληνικά ?
- Εκτός από θρησκευτικού ενδιαφέροντος αξιοθέατα τι άλλο μπορεί κάποιος να δει/επισκεφθεί έστω σε κοντινή απόσταση? Υπάρχει κάποιο μτφ μέσο για να επισκεφθείς κάποια κοντινή πόλη/αξιοθέατο (π.χ. λεωφορείο) ?

Ευχαριστώ
 

sfakhania

Member
Μηνύματα
142
Likes
40
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
info

δεν θα εχεις κανενα προβλημα στην αχριδα . ελληνικα δεν μιλανε , περα απο καλημερα τι κανεις? ευρω δεν πολυδεχονται αλλα εχει παντου ανταλλακτηρια οποτε δεν γινεται θεμα. συγκοινωνια εχει συνεχως για σκοπια ακομα και για θεσσαλονικη , δεν ξερω βεβαια τι παιζε αν πας τωρα χειμωνα . αξιοθεατα μεσα στην πολη ειναι κυριως εκκλησιες , αλλα χειμωνα μπορεις να πας στο χιονοδρομικο στο μαβροβο που ειναι καμια ωρα με το αυτοκινητο . τα σκοπια ειναι 2-3 ωρες δρομος και αξιζει μια βολτα αλλα οχι τιποτα περισσοτερο , μπορεις απο αχριδα να κανεις το γυρο της λιμνης και να πας και αλβανια στο πογραδετς που ειναι μια χαρα για μια βολτα .η πολη της αχριδας ειναι μικρη , γενικα ευχαριστη , οι ανθρωποι πολυ φιλικοι και λογω τουρισμου πιο ανοικτοι στους ξενους απο οτι στα σκοπια ....αν θες κατι αλλο ,,,ρωτα ελευθερα...
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Λοιπόν όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω ένα ωραίο μαγαζί είναι το Sveti Sofija που είναι απέναντι και από την ομώνυμη εκκλησία Αγία Σοφία, το δοκιμάσαμε και ήταν πολύ ωραίο, βρίσκεται στήν οδό Car Samoil που είναι πλακόστρωτο δρομάκι στην παλιά πόλη. Καλά λόγια και ωραίο χώρο είχε και το Antiko στον ίδιο δρόμο αλλά δεν προλάβαμε να φάμε. Γενικά νομίζω οτι όσα βρίσκονται μέσα στα στενά της παλιάς πόλης είναι καλύτερα από αυτά που είναι πάνω στη λίμνη. Στα μαγαζιά αυτά δεν καπνίζεις πουθενά παρά μόνο έξω στο κρύο.Οι τοπικές σπεσιαλιτές μοιάζουν με τη γενικότερη περιοχή των βαλκανίων cevapcici (μικροσκοπικά σουτζουκάκια ψητά),ajvar (σάλτσα κόκκινης πιπεριάς με σκόρδο, πάρα πολύ ωραίο), έχουν πολλά κρέατα μαγειρεμένα σε φούρνους μέσα σε πήλινα, πιπεριές μαγειρεμένες με όλους τους τρόπους και φυσικά μανιτάρια που τα φτιάχνουν σωτέ και τα πασπαλίζουν με γλυκιά πάπρικα, αν σου αρέσουν τα μανιτάρια δοκίμασε τα οπωσδήποτε.
Μπαράκια χαλαρά δεν έχει πολλά, ένα πολύ συμπαθητικό όμως είναι το Jazz blues Dukes cafe απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ που κάνει καλά live και έχει και σκεπαστό χώρο καπνιστών με σόμπες και οθόνη για να παρακολουθείς το live.
Αξιοθέατα και εκκλησίες (ειδικά αυτές) έχουν αναφερθεί και πιο πάνω, χρόνο θα έχεις πήγαινε εννοείται. Ειδικά η βόλτα από την παλιά πόλη να ανεβείς στην εκκλησία του Sveti Jovan Kaneo (Kaneo ονομάζεται ένα κομμάτι της παλιάς πόλης συνοικία ψαράδων έχει απίστευτη θέα και είναι πολύ γραφικό) και από εκεί να συνεχίσεις περνώντας μέσα από το δάσος στο κάστρο Samoil Fort είναι πολύ ωραία αν και λίγο ανηφορική, ιδανική πάντως για ένα χαλαρό περπάτημα απογευματάκι, στο δρόμο μέχρι το κάστρο θα συναντήσεις άλλες δύο εκκλησίες Sveti Kliment και Pantelejmon ενώ μετά το κάστρο την εκκλησία Sveti Bogorodica Bolnička και ένα αρχαίο θέατρο.
Για μονοήμερη θα σου πρότεινα να πας μια βόλτα μέχρι το μοναστήρι Sveti Naum όπου η διαδρομή είναι παραλιακή και το μοναστήρι βρίσκεται σε πολύ ωραίο χώρο αν και είναι εμπορευματοποιημένο αρκετά, η τοποθεσία θα σε αποζημιώσει πάντως.Μετά το μοναστήρι να πας σε ένα μικρό ψαροχώρι που λέγεται Trpjeca θα κατεβείς από τα σκαλάκια που θα δεις κάτω στις όχθες της λίμνης και φάε πέστροφα (red macadonian trout είναι το όνομα της πέστροφας που θεωρείται σπεσιαλιτέ τους) στο μοναδικό ανοιχτό μαγαζάκι που θα βρείς πάνω κυριολεκτικά στο νερό με θέα ψαράδες, καϊκια, γλάρους και πάπιες. Συμβουλή μη φας πολύ από το φοβερό σκόρδο-ντιπ που σου φέρνουν θα βρωμάς 3 μέρες όπως εμείς -αν και άξιζε τον κόπο. Για τα παραπάνω θα χρειαστείς βέβαια μεταφορικό μέσο, δεν ξέρω αν θα πάρεις αυτοκίνητο αλλά καλό θα ήταν, είναι απόλυτα ασφαλές και θα μπορείς να γυρίζεις. Πάνω από την ευρύτερη περιοχή βρίσκεται και το εθνικό πάρκο Galichica όπου αν σου αρέσουν οι βόλτες στα βουνά νομίζω πως πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μια εξόρμηση.
H Struga είναι κυριολεκτικά αίσχος αλλά αν θες να γελάσεις πήγαινε, εμείς πήγαμε μετά από προτροπή ελληνίδας που συναντήσαμε στην Οχρίδα και μας είπε οτι είναι πολύ πιο ωραία και μοιάζει με τη Βενετία...:haha: Ένα θα σου πω έχει καφέ με το όνομα Lady D και έχει φωτο την πριγκήπισσα Νταϊάνα ντυμένη νύφη... Να τονίσω κάτι πολύ πολύ σημαντικό ποτέ στη χώρα capuccino, τον σερβίρουν αντί για αφρόγαλα με σαντιγύ...Πιες machiatto είναι πιο μεγάλος από τον κανονικό machiatto και θυμίζει Capuccino.:shock:
Τέλος αν έχεις τόσες μέρες πήγαινε κι ένα ΣΚ στα Σκόπια δεν είναι και τόσο τρομερά αλλά πριν την πόλη υπάρχει το Matka Lake & Canyon όπου είναι ο σχηματισμός μιας τεχνικής λίμνης μετά την κατασκευή φράγματος όπου μπορείς να περπατήσεις περιμετρικά το φαράγγι ακολουθώντας διάφορες διαδρομές από αρχάριους μέχρι και αναρρίχηση για πολύ έμπειρους. Εμείς κάναμε έναν πολύ ωραίο περίπατο περίπου μια ώρα και μετά ήπιαμε καφεδάκι σε ένα παραδοσιακό καφέ- ταβέρνα που υπάρχει στο φαράγγι. Αν πας Σκόπια η περιοχή Carsija -Old Bazaar με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο έχει πολύ ενδιαφέρον και αξίζει να την περπατήσεις, βρίσκεται μετά την πέτρινη γέφυρα που περνάς από την κεντρική πλατεία Μακεδονίας (αυτή με το άγαλμα το τεράστιο). Αν πας Σκόπια φάε οπωσδήποτε στο Stara Kuka πολύ ωραία φαγητό και πολύ όμορφο σπίτι, παραδοσιακό μακεδονικό κονάκι άψογα διατηρημένο.
Τώρα κάποια πρακτικά, για να είμαι ειλικρινής ήμουν με αμάξι και δεν έχω άποψη για συγκοινωνίες, αν πάρεις αμάξι πάντως η βενζίνη κοστίζει 1,25 ευρω, δέχονται και τα δύο νομίσματα αλλά αν έχεις ethnocash (την αναφέρω γιατί παίρνει τη μικρότερη προμήθεια κι οι άλλες όμως μια χαρά κάνουν) τραβάς από ΑΤΜ απλά και γρήγορα, μέχρι και ALPHA BANK υπάρχει στη χώρα... Ελληνικά μπορώ να πώ οτι κάποιοι προσπαθούν να μιλήσουν λόγω του τουρισμού και νομίζω πως με λίγη προσπάθεια συνεννοήσε, ειδικά στα πιο τουριστικά μέρη και στα Σκόπια όμως. Πάντως οι άνθρωποι που συναντήσαμε ήταν πολύ ευγενικοί απέναντι μας και κάνανε τα πάντα προκειμένου να σε βοηθήσουν. Ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι, καλά να περάσεις α και μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα κρασιά τους είναι φοβερά...
 

Elenik

Member
Μηνύματα
295
Likes
97
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
Μου φτιάξατε τη διάθεση και άρχισα να την σκέφτομαι την Οχρίδα σαν προορισμό που είναι αλήθεια ότι μέχρι τώρα δεν μου είχε περάσει από το μυαλό. Μεταξύ άλλων ήθελα να ρωτήσω εσάς που πήγατε με αυτοκίνητο αν παίζει κάτι με την ασφάλεια, εννοώ αν είναι ασφαλές να πας με αυτοκίνητο ή κινδυνεύεις να στο αφήσουν σε τάκους;
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Με το αυτοκίνητο δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα, στην Οχρίδα έχει και δημοτικό πάρκινγκ με 30 λεπτά την ώρα αλλά εμείς παρκάραμε χύμα κοντά στα δωμάτια που μέναμε στην παλιά πόλη και ήταν οκ. Τώρα στα Σκόπια είχε πάρκινγκ το ξενοδοχείο μπροστά στο δρόμο και υποτίθεται οτι ήταν πιο ασφαλές αλλά γενικά η μεριά που μέναμε ήταν πολύ κεντρική και δε νομίζω να υπήρχε ούτως ή άλλως πρόβλημα, απλά όπως και σε κάθε μεγάλη πόλη θέλει μια κοινή λογική και προσοχή. Βέβαια δεν είχαμε και καμια Porsche...:haha:
Το οδικό δίκτυο δεν είναι και το καλύτερο αλλά όποιος έχει συνηθίσει τους δικούς μας επαρχιακούς δρόμους και τις παλιές μας εθνικές δεν θα έχει πρόβλημα. Είναι μια περιοχή που κατά τη γνώμη μου μόνο με αυτοκίνητο πας ώστε να έχεις ελευθερία κινήσεων και ειδικά για τους Βορειοελλαδίτες είναι νομίζω μια ωραία και πολύ οικονομική εξόρμηση. Εννοείται οτι χρειάζεσαι πράσινη κάρτα, δίπλωμα δεν ζήτησαν καν και περάσαμε σχετικά γρήγορα από τα σύνορα.
 

gandrian

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Οχρίδα
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Ταϋλάνδη
δεν θα εχεις κανενα προβλημα στην αχριδα . ελληνικα δεν μιλανε , περα απο καλημερα τι κανεις? ευρω δεν πολυδεχονται αλλα εχει παντου ανταλλακτηρια οποτε δεν γινεται θεμα. συγκοινωνια εχει συνεχως για σκοπια ακομα και για θεσσαλονικη , δεν ξερω βεβαια τι παιζε αν πας τωρα χειμωνα . αξιοθεατα μεσα στην πολη ειναι κυριως εκκλησιες , αλλα χειμωνα μπορεις να πας στο χιονοδρομικο στο μαβροβο που ειναι καμια ωρα με το αυτοκινητο . τα σκοπια ειναι 2-3 ωρες δρομος και αξιζει μια βολτα αλλα οχι τιποτα περισσοτερο , μπορεις απο αχριδα να κανεις το γυρο της λιμνης και να πας και αλβανια στο πογραδετς που ειναι μια χαρα για μια βολτα .η πολη της αχριδας ειναι μικρη , γενικα ευχαριστη , οι ανθρωποι πολυ φιλικοι και λογω τουρισμου πιο ανοικτοι στους ξενους απο οτι στα σκοπια ....αν θες κατι αλλο ,,,ρωτα ελευθερα...
- Από εστιατόρια "καλά" τι μου προτείνεις ? Τιμές ?
- Γνωρίζεις αν δέχονται Mastercard ?

Ευχαριστώ
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Nedelja ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.742
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom