Αυστρία Ο Μύθος της Βιέννης

MIRROR

Member
Μηνύματα
15
Likes
8
Φίλοι του forum γεια σας.Σήμερα επέστρεψα απο τη βιέννη και θα ήθελα να γράψω και εγώ τις εντυπώσεις μου απο το ταξίδι αυτό.Αν και σίγουρα διαβάσατε πολλά απο πολλούς σίγουρα δεν διαβάσατε ποτέ τα παρακάτω.
Σε λίγες γραμμές θα προσπαθήσω να απομυθοποιήσω ορισμένα πράγματα.
1}πρώτος μύθος το κρύο της βιέννης είναι χοντρό {αρα αντέχεται},η απάντηση είναι οχι το κρύο λόγω μεγάλης υγρασίας είναι ψιλό και διαπεραστικό.
2}Δεύτερος μύθος τα χριστούγεννα η βιέννη είναι πολύ όμορφη,η απάντηση είναι οτι αν δεν είναι χιονισμένη έχει ομίχλη πολλή και υγρασία απλά είναι μια ευρωπαική πόλη οπως πολλές άλλες.
3}τρίτος μύθος πολλά αξιοθέατα,η απάντηση είναι όλο το ιστορικό κέντρο αποτελείται απο δυο πεζόδρομους 500-600μέτρα ο καθένας πολλά καταστήματα με αξιοθέατο το ναό του αγίου στεφάνου, την ισπανική σχολή,τα χειμερινά ανάκτορα.{σε μία ώρα εχετε τελειώσει}
4}τέταρτος μύθος παλάτι σομπρούν πληρώνετε 14 ευρώ το άτομο για είσοδο και στην ξενάγηση θα δείτε αρκετές απομιμήσεις {βερσαλίες,και παλάτι τύπου ντολμά μπαχτσέ κ.λ.π.}ξεχάστε το.απλά θα θα σας πουν που καθόταν η μαρία θηρεσία κλπ.....
5}πέμτος μύθος η διαδρομή για σάλτσμπουργκ είναι φανταστική,η απάντηση είναι οτι θα κάνετε 11 ώρες περίπου με την επιστροφή για να σας αφήσουν 2,5 ώρες να δείτε το σάλτσμπουργκ,{εκτός απο ενα χωριό στις λίμνες κοντά στο σάλτσμπουργκ η υπόλοιπη διαδρομή είναι στον αυτοκινητόδρομο ανευ ενδιαφέροντος}
6}έκτος μύθος ρεβεγιόν σε κρασοταβέρνες η απάντηση είναι αν θέλετε πραγματικά καλό ρεστωράν θα πρέπει να το κλείσετε μόνοι σας και να το ακριβοπληρώσετε.
Αυτά τα λίγα οσο αφορά περί βιέννης {οι λεπτομέρειεςδεν έχουν σημασία} πάντως ανεξάρτητα απο τα ανωτέρω οσοι επιμένουν να πάνε χριστούγεννα στη βιέννη καλή τους τύχη!!!
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Πολλοί θα αναρωτηθούν μα όλοι γράφουν τα καλύτερα το παρακάτω παράδειγμα θα σας διαφωτίσει.
Οταν ταξιδεύαμε στο μπάντεν κάποια συνταξιδιώτισσα απήντησε στο κινητό,η συνομιλία έχει ακριβώς οπως παρακάτω.
{ναι περνάμε πολλή καλά πάμε στο μπάντεν ναι και χιονίζει πολλή}Παρατήρηση έξω έβρεχε συνεχώς απο το πρωί!!! Τα συμπεράσματα δικά σας.:
 

marquis

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
898
Καθώς δεν έχω πάει Χριστούγεννα στη Βιέννη, στο μόνο στο οποίο μπορώ να αναφερθώ από τα γραφόμενα σου είναι το 3, το οποίο είναι σαφώς ανυπόστατο. Η Βιέννη έχει πολλά περισσότερα αξιοθέατα από αυτά που αναφέρεις.
 

thgr

Member
Μηνύματα
362
Likes
288
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
marquis said:
το 3, το οποίο είναι σαφώς ανυπόστατο. Η Βιέννη έχει πολλά περισσότερα αξιοθέατα από αυτά που αναφέρεις.
Συμφωνώ και, επιπλέον, η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πόλης είναι θαυμάσια.
 

bantou

Member
Μηνύματα
9
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
πραγα,βαρκελωνη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια,ταιτη
εσυ να κοιταξεις να πας στη βιεννη και να μην κολας απο τετοια.....ειναι ενα πολυ ομορφο μερος που εχει πολλα να σου δωσει....εχει τρομερη ενεργεια και πολυ κρυο.......:xmas_rolleyes:
..
Μην ακούω τέτοια πράγματα κ φεύγω μεθαύριο...
 

a_nikos

Member
Μηνύματα
907
Likes
226
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Κι εγω επειδη εχω τυχει Χριστουγεννα στη Βιεννη εχω να πω οτι η ατμοσφαιρα ειναι φανταστικη κι επειδη εχω παει και καλοκαιρι, δν εχει καμια σχεση, τα Χριστουγεννα ειναι απο τους καλυτερους προορισμους για εναν ταξιδιωτη. Οσο για το ρεβεγιον, κλεινεις ενα τραπεζι σε ενα καλο μαγαζι και τρως σαν ανθρωπος, δν ξερω τι σας ειχαν πει απο το γραφειο. Και με λογικες τιμες, εμεις φαγαμε σε αυστριακο μαγαζι πρωτο πιατο, κυριως και γλυκο και δωσαμε 80€ νομιζω 4 ατομα...

Αξιοθεατα εχει πολλα και καθε φορα που πας μπορεις να βλεπεις και κατι διαφορετικο.

Αλλη φορα μην πας με γκρουπ, πηγαινε μονος σου και θα δεις οτι θα περασεις καλυτερα (και φθηνοτερα θα σου βγει)

Αληθεια πρωτη φορα ακουω τοσο ασχημα λογια για την Βιεννη, κατα την αποψη μου(και πολλων ακομα) ειναι απο τις πιο ομορφες πολης της Ευρωπης...
 

Juan2013

Member
Μηνύματα
56
Likes
25
Eκανα πρωτοχρονιά στη Βιέννη πριν 2 χρόνια και ήταν η καλύτερη πρωτοχρονιά που έχω κάνει. Η πόλη μαγευτική όσον αφορά τον στολισμό, κλίμα αφάνταστα γιορτινό, από τη δεύτερη μέρα του χρόνου ξεκινούν εκπτώσεις με 50% και ψωνίζεις καταπληκτικά πράγματα πάμφθηνα, γλυκά ατελείωτα κ υπέροχα, φαγητό πάρα πολύ καλό, καθόλου ακριβό. Διασκέδαση δεν έχει, τα παλάτια σε οποιαδήποτε πόλη δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε άλλο έτσι κι αλλιώς από το πού κοιμόταν κ πού έχεζε η βασίλισσα, αλλά όταν πας σε ένα τέτοιο μέρος ξέρεις τι θέλεις να δεις κ τι θα αντιμετωπίσεις. Εμεινα 7 μέρες, χωρίς να πάω Σάλτσμπουργκ ή κάπου αλλού κ δεν υπήρξε μέρα που δεν είχα τίποτα να κάνω ή να πάω να δω. Τη συνιστώ σε όποιον θέλει ρομαντικές γιορτές(μόνο κ μόνο η αλλαγή του χρόνου έξω από το δημαρχείο με όλο τον κόσμο να χορεύει βαλς είναι αξέχαστη)!:xmas_redface:
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.145
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
κ μόνο η αλλαγή του χρόνου έξω από το δημαρχείο με όλο τον κόσμο να χορεύει βαλς είναι αξέχαστη)!:xmas_redface:
Ο Χριστος και ο Γιοχαν Στραους... Πανω που τα 'λεγες τοσο ωραια για την πολη, τα διελυσες ολα μ' αυτο.

Δεν εχω πατησει ακομα στη Βιεννη αλλα εχω ακουσει τα καλυτερα. Βεβαια ειναι πολλες οι υπερεκτιμημενες πολεις (βλ. Πραγα, Ρωμη, Παρισι κλπ.) κι ετσι ο καθρεφτης μ' εβαλε σε σκεψεις και φυσικα στην αναγκη να επισκεφτω τη Βιεννη ωστε να σχηματισω προσωπικη αποψη.
Το μονο σιγουρο ειναι πως για αλλη μια φορα αποδεικνυεται πως το γκρουπ σου στερει να απολαυσεις τις διακοπες.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αν το ταξίδι έγινε με πρακτορείο, είναι άλλος ένας λόγος να το ξανασκεφτεί κάποιος αν αξίζει να τον περιφέρουν δείχνοντάς του τα βασικά σε ελάχιστο χρόνο. Απαράδεκτη λογική η μονοήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ στην άλλη άκρη της χώρας 300 χλμ απόσταση.
Προσωπικά δεν έχω βρεθεί Βιέννη τα Χριστούγεννα αλλά σίγουρα δεν εξαντλείς τα αξιοθέατα σε μερικές ώρες, εδώ έφαγα ένα πρωι στο Belvedere μόνο. Όσο για τα παλάτια θα συμφωνήσω. τα έχω κάνει αχταρμά στο κεφάλι μου. Μόνο το εξωτερικό του Peterhof στην Αγία Πετρούπολη παραμένει ανεξίτηλο και το Neuschwanstein
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Προσωπικά δεν κατάλαβα το νόημα του άρθρου.Σεβαστό να παραθέσει οποιοδήποτε μέλος τις εμπειρίες του αλλα δεν κατάλαβα ποιό είναι το συμπέρασμα?Οτι η Βιέννη είναι υπερεκτιμημένη,δεν έχει αξιοθέατα και τα Χριστούγεννα εκεί είναι χάλια ή ότι το συγκεκριμένο ταξίδι έγινε με γκρούπ οπότε λογικό να έχεις λανθασμένη άποψη?

Γιατί αναφέρεις συγκεκριμένα για το Σάλτσμπουργκ οτι σας άφησαν να το δείτε 2,5 ώρες.

Καλύτερα λοιπόν να είχες τίτλο θέματος 'Ποτέ στην Βιέννη με γκρούπ' για να έχει και μια λογική το όλο θέμα.
 

Gromi

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα!

Από προσωπική Χριστουγεννιάτικη εμπειρία στη Βιέννη έχω να συμπληρώσω ότι η στολισμένη παλιά πόλη είναι απλά πανέμορφη. Το κρύο είναι όντως διαπεραστικό, αλλά με την κατάλληλη προετοιμασία μπορεί πολύ εύκολα να αντιμετωπισθεί. Η πόλη έχει πολύ καλή αγορά και εορταστικές εκδηλώσεις σε κάθε γωνία. Θεωρώ ότι δεν έχει αποκτήσει άδικα την καλή της φήμη. Και φυσικά κάθε φορά που πλησιάζουν οι γιορτές ο νους μου ταξιδεύει για λίγο στη χιονισμένη Βιέννη.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.504
Likes
8.028
Nταξει ρε παιδια..και μενα δεν με ξετρελανε η Βιεννη κι ας ειχα παει και χωρις γκρουπ... γουστα ειναι αυτα, τι πεσατε ολοι να τον φατε? Δηλαδη ολοι εδω μεσα πρεπει να βγαλουν ακυρα Πραγα-Ντουμπαι-Μαλδιβες και να λατρευουν Παρισι-Ρωμη-Βιεννη?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.981
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom