BASILISPAP
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Απο εδώ και από εκεί...
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΝΖηλανδία,Περού,Κιργιστάν
Ξημέρωσε επίσημα η τελευταία μέρα στην Σικελία… Επιτέλους νιώθω καλύτερα και αποφασίζω ότι σήμερα όλα θα πάνε βάση «βλέποντας και κάνοντας», θα οδηγήσω για πολλά χιλιόμετρα και ο επόμενος στόχος θα αποφασίζεται όταν θα εκπληρώνω τον προηγούμενο.
Αρχικά θέλω να πάω στο Randazzo (ο λόγος είναι προσωπικός, η Α πέρναγε εδώ κάποια καλοκαίρια όταν ήταν μικρή με τον παππού της). Αντικρίζω για πρώτη φορά την εντυπωσιακή Αίτνα, το υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ηπείρου μας. Θα πάρω τα γλυκά που θέλω από ένα συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο και αποφασίζω ότι είναι κρίμα να μην δω και εγώ την τουριστική Taormina.
Παρκάρισμα στο Porta Catania Parking και μπαίνοντας στο ασανσέρ πατάς τον όροφο 7. Όταν ανοίξει η πόρτα βρίσκεσαι στην ιστορική είσοδο της παλιάς πόλης. Όμορφη θέα από ψηλά, καταλαβαίνω γιατί αρέσει σε πολλούς. Ας προχωρήσουμε και στον επόμενο στόχο της ημέρας, θέλω να δω από σχετικά κοντά το ηφαίστειο, οπότε βάζω στο gps το Rifugio Sapienza και θα δούμε τι θα κάνουμε εκεί.
Φτάνοντας το τοπίο είναι πραγματικά εντυπωσιακό, θέλω να ανέβω με το τελεφερίκ αλλά δυστυχώς δεν λειτουργεί λόγω εργασιών. Μόνη επιλογή είναι το ειδικό λεωφορείο με τους μεγάλους τροχούς και 52 ευρώ κόστος. Σε 20 λεπτά σε αφήνει στον τελευταίο σταθμό και από εκεί μπορείς να κάνεις ακόμα κάτι. Αν ήταν νωρίς θα ήθελα πολύ να έκανα μια πεζοπορία (υποχρεωτικά με ξεναγό) αλλά αφού έχει ήδη πάει τρεις το απόγευμα θα αρκεστώ σε μια ώρα μικρής εξερεύνησης. Χιόνι, κρύο, άγρια βλάστηση, πέτρες που δημιουργήθηκαν από την λάβα, μια μικρή πασχαλίτσα και φυσικά η θέα της Αίτνας που δεσπόζει στον χώρο.
Επιστρέφω σχεδόν με το σκοτάδι στην Ortigia, με μια πολύ γεμάτη μέρα και πάνω από 340 χιλιόμετρα οδήγησης. Είμαι πραγματικά κουρασμένος αλλά συνάμα ευτυχισμένος για την επιλογή μου. Θα φάω το τελευταίο γεύμα νωρίς στο πολύ καλό La Dogana και θα επιστρέψω στο διαμέρισμα για να φτιάξω το σακίδιο και να προσπαθήσω να χωρέσω και τα ενθύμια/δώρα μου…
Last edited:

Άντε και στο επόμενο με περισσότερο ζουμί!