Αλβανία Π.Γ.Δ.Μ. Ο γύρος των Πρεσπών σε ... 4 ημέρες. (Άνοιξη 2019)

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού

Μετά από αρκετούς μήνες ταξιδιωτικής απραξίας και έπειτα από πολλές ακυρώσεις ταξιδιωτικών εξορμήσεων, επιτέλους ήρθε η στιγμή για να κάνουμε το συνηθισμένο μας τετραήμερο road trip του Πάσχα.

11.jpg

10.jpg

Πέρυσι, τελειώνοντας την ιστορία της “Νότιας Αλβανίας” προγραμμάτιζα νοερά το επόμενο ταξίδι μας στα βόρεια της χώρας, στις λεγόμενες αλβανικές Άλπεις.
Ο άσχημος δρόμος για την Theth, η έλλειψη 4χ4 αυτοκινήτου, καθώς και οι λίγες ημέρες που διαθέταμε, ματαίωσαν την εξόρμηση αυτή και έμεινα να προγραμματίζω ένα σύντομο πέρασμα από τα Τίρανα και τα νοτιοανατολικά της χώρας.

9.jpg

IMG_20190503_124124.jpg

Ένα μήνα όμως πριν το ταξίδι, η συνήθης ταξιδιωτική παρέα μας, η κουμπάρα, εξέφρασε την επιθυμία να δούμε και τις Πρέσπες, οπότε το ταξίδι επαναπροσδιορίστηκε και κατέληξε να είναι ένας νοητός κύκλος γύρω από τη Μικρή και τη Μεγάλη Πρέσπα, κάνοντας ένα σύντομο πέρασμα και από τις άλλες δύο χώρες που κατέχουν μέρος των λιμνών.

1.jpg
2.jpg


Εάν ο τίτλος προδιαθέτει για επαφή με τις λίμνες και στις τρεις χώρες, αυτή η εντύπωση είναι ψευδής.
Πέρα από την πλευρά της Ελλάδας, στις άλλες δύο χώρες είχαμε μόνο μία μικρή οπτική επαφή με αυτές, οδηγώντας σε κάποιες περιπτώσεις σε παραλίμνιους δρόμους της Μεγάλης Πρέσπας και τίποτα περισσότερο.;)
Επισκεφτήκαμε όμως ακόμη δύο λίμνες, της Καστοριάς και της Οχρίδας.

4.jpg
3.jpg


Η συνήθης πολυπληθής παρέα μας, για οικονομικούς, οικογενειακούς και άλλους λόγους δεν μπόρεσε να μας ακολουθήσει, οπότε στη συγκεκριμένη διαδρομή είμαστε μόνο δύο οικογένειες με δύο αυτοκίνητα, συνολικά 6 άτομα. Μικρό και ευέλικτο σχήμα.

6.jpg

5.jpg


Η διαδρομή που ακολουθήσαμε φαίνεται στον παρακάτω χάρτη.

12.JPG


Πάμε λοιπόν να διηγηθούμε τι είδαμε σε αυτό το σύντομο, ανοιξιάτικο road trip.

 

Attachments

  • 577 KB Προβολές: 0
Last edited:

underwater

Member
Μηνύματα
2.702
Likes
11.118
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Η Οχρίδα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, όπως και οι υπέροχες Πρέσπες, στις οποίες έκανα μια μονοήμερη από Θεσσαλονίκη πριν ενάμιση μήνα και ενθουσιάστηκα! Περιμένω με ενδιαφέρον να δω πώς βιώσατε και εσείς αυτά τα όμορφα μέρη, όπως και την Καστοριά, στην οποία δεν έχω ακόμα αξιωθεί να πάω. :)
 

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Μόλις τώρα συνειδητοποίησα ότι περάσαμε και από τις 4 λίμνες της ευρύτερης περιοχής. Οπότε ο τίτλος της ιστορίας θα μπορούσε να είναι " Τέσσερις λίμνες σε 4 ημέρες". :)
Λίμνες και ποτάμια είναι από τα αγαπημένα μου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτές που μας έκλεψαν την καρδιά όμως είναι οι Πρέσπες. ;)
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.208
Likes
5.673
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη η Νότια Αμερική
Κάναμε μόνο ένα μικρό κομμάτι της διαδρομής σας, το ελληνικό τμήμα των Πρεσπών και τη λίμνη της Καστοριάς, σε ένα τριήμερο πάνω κάτω τις ίδιες μέρες με σας. Είδα ενδιαφέρουσες φωτογραφίες και περιμένω και την αφήγησή σου!
 

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Κάναμε μόνο ένα μικρό κομμάτι της διαδρομής σας, το ελληνικό τμήμα των Πρεσπών και τη λίμνη της Καστοριάς, σε ένα τριήμερο πάνω κάτω τις ίδιες μέρες με σας. Είδα ενδιαφέρουσες φωτογραφίες και περιμένω και την αφήγησή σου!
:):):)
Ναι το διαπίστωσα από το θέμα με τις live φωτογραφίες ότι ήσουν στους Ψαράδες μια ημέρα μετά από εμάς.
Όπως έγραψα και στην εισαγωγή, αν και πολύ θα το θέλαμε, το μη ελληνικό τμήμα των Πρεσπών δεν το είδαμε, γιατί είχαμε θέσει άλλους στόχους. Ίσως μια άλλη φορά.
Ελπίζω το βράδυ να ανεβάσω την πρώτη ημέρα.
 

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Ημέρα 1η :Δισπηλιό - Καστοριά - Κορυτσά.

Η ημέρα αυτή είχε κυρίως πολλά χιλιόμετρα, αφού από την Πελοπόννησο, έπρεπε να φτάσουμε στα βόρεια σύνορα της χώρας μας.

Η Καστοριά ήταν με ερωτηματικό στον σχεδιασμό του ταξιδιού, αφού την είχαμε δει αρκετές φορές παλιότερα και σχεδίαζα να την αφήσω για την τελευταία ημέρα μας, εάν μας έμενε χρόνος. Όμως ένα πρόβλημα στο αυτοκίνητο της άλλης οικογένειας, που έπρεπε να λυθεί εκείνο το πρωί, μας οδήγησε να κάνουμε μόνοι μας μία παράκαμψη λίγων ωρών την πρώτη ημέρα.
Έτσι λίγο πριν το μεσημέρι, κάναμε την πρώτη μας στάση στο Δισπηλιό.
1.jpg

Το Δισπηλιό το είχαμε επισκεφτεί πάλι όταν τα παιδιά μας ήταν μικρούτσικα κι έτσι είπαμε να το δουν πάλι τώρα που είναι μεγαλύτερα και θα μπορούσαν να αντιληφθούν τη σημασία του.

Ο προϊστορικός λιμναίος οικισμός στο Δισπηλιό απέχει μόλις 8 χλμ από την Καστοριά και βρίσκεται στη νότια όχθη της Ορεστιάδας λίμνης. Στο αρχαιολογικό πάρκο έχει δημιουργηθεί μία πιστή αναπαράσταση ενός προϊστορικού λιμναίου οικισμού με οκτώ φυσικού μεγέθους καλύβες, κάποιες εκ των οποίων είναι στηριγμένες πάνω σε πασσάλους, ενώ άλλες βρίσκονται στις όχθες της λίμνης.

2.jpg
7.jpg


Ο επισκέπτης που διαβαίνει την πύλη του πάρκου έχει μπροστά του μία εικόνα της ζωής την νεολιθική εποχή σε πραγματικές διαστάσεις όπως αυτή ήταν 7.500 χρόνια πίσω.
Οι καλύβες είναι σε διάφορα στάδια κατασκευής, ώστε να αντιληφθεί ο επισκέπτης πως αυτές χτίζονταν.

3.jpg
6.jpg


Μέσα στις κατοικίες αυτού του οικισμού έχουν τοποθετηθεί αντικείμενα καθημερινής χρήσης, πιστά αντίγραφα των ευρημάτων που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών.
Ανάμεσα στα σπουδαία αντικείμενα που ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι ξεχωρίζουν οστέινες φλογέρες που μαρτυρούν ότι ο προϊστορικός άνθρωπος γνώριζε μουσική αλλά και μια ξύλινη πινακίδα με εγχάρακτα γραμμικά στοιχεία, η οποία χρονολογείται στο 5260 π.Χ. και δεν αποκλείεται να αποτελεί μια πρώιμη μορφή γραπτού λόγου.

4.jpg
5.jpg


Στον παραλίμνιο οικισμό του Δισπηλιού υπολογίζεται ότι ζούσαν περίπου 3.000 άτομα σε μία καλά οργανωμένη κοινωνία. Αποθήκευαν την τροφή τους, είχαν κατοικίδια ζώα, ψάρευαν και κατασκεύαζαν εργαλεία και είδη καθημερινής χρήσης, γνώριζαν μουσική και ίσως γραφή.

8.jpg


Το αρχαιολογικό πάρκο είναι δημοτική επιχείρηση, το εισιτήριο είναι στα 4€ για τους μεγάλους και 1€ για τα παιδιά και περιλαμβάνεται ξενάγηση στο χώρο.

Το πρόβλημα στο αυτοκίνητο της κουμπάρας είχε λυθεί, ήταν καθ’ οδόν, και σε μία ώρα θα βρισκόταν κοντά στην Καστοριά, οπότε στο λίγο χρόνο που μας απέμενε, επιλέξαμε να πιούμε ένα καφέ στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, από όπου μπορείς να θαυμάσεις τη θέα από ψηλά, προς τη λίμνη και την πόλη της Καστοριάς.

9.jpg
10.jpg
11.jpg
 

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Ημέρα 1η : ... συνέχεια

Έπειτα ξεκινήσαμε για τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής, όπου θα συναντούσαμε και τους υπόλοιπους.

Μπήκαμε στην Αλβανία και συζητήσαμε για το αν θα κάναμε την παράκαμψη για την Dardhe ή αν θα πηγαίναμε απευθείας στην Κορυτσά. Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα σύντομο πέρασμα από τη Dardhe και στρίψαμε στη Βίγλιστα, ακολουθώντας τον δρόμο που περνά μέσα από πολλά μικρά χωριά. Στο βάθος τα βουνά είχαν ακόμη χιόνια. Εκεί αντικρίσαμε σκηνές που μας έφεραν αναμνήσεις κάποιων δεαετιών πίσω.

12.jpg
13.jpg


Ψάχνοντας τους χάρτες της Google θεώρησα ότι ο δρόμος ήταν βατός έως το χωριό της Dardhe και έτσι φαινόταν για τα πρώτα χιλιόμετρα. Όταν όμως προσπεράσαμε το χωριό Miras, ο δρόμος έγινε τραγικά χωμάτινος. Σταματήσαμε, πήραμε με δυσκολία αντικρουόμενες πληροφορίες για τα επόμενα 10 χιλιόμετρα που μας απέμεναν, όπου στην αρχή μας είπαν ότι ο δρόμος ήταν άσχημος, ενώ μετά μας πρότειναν να τους ακολουθήσουμε και ότι δεν είναι και τόσο χάλια.

Έτσι αποφασίσαμε να μην το ρισκάρουμε και πήραμε τον δρόμο από όπου ήρθαμε, κατευθυνόμενοι προς την Κορυτσά. Η Dardhe έμεινε με ερωτηματικό για την επόμενη ημέρα.

Από την Κορυτσά δεν είχα υψηλές προσδοκίες και είχε μπει στο πλάνο σαν ένας οικονομικός τόπος διαμονής. Οι πρώτες όμως εικόνες που αντικρίσαμε από το αυτοκίνητο δεν ήταν καθόλου αποθαρρυντικές.
Το διαμέρισμα που είχαμε κλείσει ήταν στην αρχή της Bulevardi Republika πολύ κοντά στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό.
Γρήγορα λοιπόν αφού τακτοποιηθήκαμε, κατηφορίσαμε την δεντροφυτεμένη λεωφόρο,

14.jpg


περάσαμε από τον ορθόδοξο ναό,

15.jpg
16.jpg
17.jpg


στρίψαμε στον όμορφο πεζόδρομο Shën Gjergji με τις καφετέριες, το πρώτο σχολείο της Αλβανίας,

18.jpg
19.jpg
20.jpg


μερικά όμορφα παλιά κτίρια του περασμένου αιώνα, αλλά και κάποια πιο σύγχρονα.

21.jpg

22.jpg


Στο τέλος του πεζόδρομου υπάρχει το θέατρο, η δημοτική βιβλιοθήκη, αλλά και ο red tower από όπου με 50 lek ή μισό ευρώ μπορείς να δεις πανοραμικά μεγάλο κομμάτι της πόλης, αλλά εκείνη την ώρα ήταν κλειστός.

23.jpg
24.jpg


Έπειτα συνεχίσαμε προς το παλιό παζάρι, όπου αρκετά παλιά κτίρια έχουν αναπαλαιωθεί και λειτουργούν ως καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ.
Με κέντρο την μικρή πλατεία ξεκινούν μικροί πλακόστρωτοι δρόμοι, η ζωή όλη όμως περιστρέφεται γύρω από την πλατεία. Φαντάζομαι ότι το καλοκαίρι εδώ θα υπάρχει πολλή ζωή.

25.jpg
26.jpg
27.jpg


Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν ο τρόπος που είχαν επιλέξει να ζεσταίνουν τους πελάτες που κάθονταν στον εξωτερικό χώρο. Κουβέρτες και μικρά μαγκάλια με αναμμένα ξύλα δίπλα από τα τραπέζια, με το ανάλογο σύννεφο καπνού να περιβάλλει τους πελάτες.

28.jpg


Συνεχίσαμε τη βόλτα μας προς τον πύργο του ρολογιού και το τζαμί Iliaz Bej Mirahori που βρίσκεται δίπλα. Εκείνη την ώρα έκαναν την βραδινή τους προσευχή, οπότε δεν μπορέσαμε να μπούμε μέσα.

29.jpg


Η πείνα είχε χτυπήσει κόκκινο, οπότε ανηφορίσαμε προς το διαμέρισμα για να πάμε για φαγητό.
Στο τραπέζι είχαν πέσει τρεις προτάσεις. Η κουμπάρα είχε διαβάσει για το εστιατόριο Antoneta στο χωριό Boboshticë, ο σπιτονοικοκύρης μας μας πρότεινε το Vila Melko στο ίδιο χωριό ως καλύτερο και εγώ πρότεινα το εστιατόριο Birra Korça που είχε προτείνει πέρυσι το μέλος @martha_ab. Τελικά επικράτησε η Antoneta.

Το χωριό ήταν περίπου 15 λεπτά μακριά. Στο εστιατόριο ήμασταν σχεδόν μόνοι μας και καθίσαμε δίπλα στο αναμμένο τζάκι, καθώς το κρύο ήταν τσουχτερό. Πέρα από τις λεπτές πίτες με σπανάκι και τυρί ή κρεμμύδι και ντομάτα, τα υπόλοιπα φαγητά δεν μας φάνηκαν τόσο εξαιρετικά, ενώ οι τιμές ήταν σχεδόν σε επίπεδα Ελλάδας.

Έτσι επιστρέφοντας στο διαμέρισμα και αφού τελικά δεν πήγαμε για μια δεύτερη μπύρα Korça στο ανάλογο μαγαζί, τελειώσαμε την πρώτη μέρα του ταξιδιού μας.
 
Last edited:

liakos2302

Member
Μηνύματα
8
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Σόφια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κολομβία
Πολύ ωραία εκδρομή, θα την ακολουθήσω και εγω με την οικογένεια το καλοκαιράκι.:)
 

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Πολύ ωραία εκδρομή, θα την ακολουθήσω και εγω με την οικογένεια το καλοκαιράκι.:)
Όντως έχει πολλά ωραία πράγματα να δεις η συγκεκριμένη διαδρομή.
Αν έχετε χρόνο να κάνετε ένα πέρασμα από το St Naum και μία διανυκτέρευση στην πόλη της Οχρίδας που πραγματικά αξίζει. Εμείς δεν το κάναμε γιατί είχαμε πάει πριν 3 χρόνια.
 

Mantaralena

Member
Μηνύματα
45
Likes
198
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ισλανδία
Οι ιστορίες σας είναι πάντα καλογραμμένες, ευκολοδιάβαστες, γεμάτες χρήσιμες πληροφορίες. Όσα έχετε γράψει για τα οδικά σας ταξίδια στα Βαλκάνια με βοήθησαν και με ενέπνευσαν για το δικό μου περσινό big balkan tour και για αυτό σας ευχαριστώ πολύ! Περιμένω με ενδιαφέρον λοιπόν τη συνέχεια κι αυτή της ιστορίας! Τα περισσότερα είναι μέρη τα οποία έχω επισκεφτεί κι έχω πολύ καλές εντυπώσεις.
 

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Οι ιστορίες σας είναι πάντα καλογραμμένες, ευκολοδιάβαστες, γεμάτες χρήσιμες πληροφορίες. Όσα έχετε γράψει για τα οδικά σας ταξίδια στα Βαλκάνια με βοήθησαν και με ενέπνευσαν για το δικό μου περσινό big balkan tour και για αυτό σας ευχαριστώ πολύ! Περιμένω με ενδιαφέρον λοιπόν τη συνέχεια κι αυτή της ιστορίας! Τα περισσότερα είναι μέρη τα οποία έχω επισκεφτεί κι έχω πολύ καλές εντυπώσεις.
Σε ευχαριστώ πολύ @Mantaralena για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι πολύ που οι ιστορίες μου ήταν πηγή έμπνευσης για το δικό σου ταξίδι.
Εάν έχεις χρόνο λοιπόν, μη διστάσεις να γράψεις κι εσύ μια ιστορία για το δικό σου big Balkan tour. Κάθε νέα ματιά έχει το δικό της ενδιαφέρον και είμαστε πολλοί στο φόρουμ που αγαπάμε τα road trip και θα την διαβάζαμε με ενδιαφέρον. :)
 

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Ημέρα 2η: Κορυτσά - Μοσχόπολις - ...

Αυτά που θέλαμε να κάνουμε αυτή τη μέρα ήταν αρκετά, οπότε κάτι έπρεπε να αφήσουμε πίσω. Η Κορυτσά μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον, οπότε άφησα πίσω την Dardhe για μια επόμενη φορά και κατά τις 8 ξεκινήσαμε μία νέα περιήγηση στην πόλη για να την δούμε καλύτερα. Η διαδρομή μας ήταν παρόμοια με την χτεσινή, όμως περιπλανηθήκαμε περισσότερο στα στενάκια, όπου συναντήσαμε ενδιαφέροντα κομμάτια της παλιάς Κορυτσάς πλακόστρωτους δρόμους και παλιά σπίτια, αλλά και εικόνες εγκατάλειψης.

5.jpg
3.jpg
6.jpg
4.jpg


Η ορθόδοξη εκκλησία ήταν ανοιχτή και βάλαμε ένα κεράκι, όμως το παλιό σχολείο που ήθελα να μπω δυστυχώς ήταν κλειστό.

1.jpg
2.jpg
9.jpg


Κατηφορίσαμε αρκετά την Bulevardi Republika για να φτάσουμε έως το πάρκο Rinia, στον δρόμο όμως το μετανιώσαμε γιατί θα χάναμε αρκετό χρόνο και μέσα από τα στενάκια βρεθήκαμε στον πεζόδρομο Shën Gjergji,

7.jpg
8.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg


όπου αυτή τη φορά ο red tower ήταν ανοιχτός και ανεβήκαμε με τα πόδια, αφού το ασανσέρ ήταν χαλασμένο. Χαζέψαμε την πόλη από ψηλά

13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg


και στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε πάλι προς το παλιό παζάρι, το μικρό εμπορικό κέντρο που βρίσκεται εκεί,

20.jpg
21.jpg
22.jpg

23.jpg


το τζαμί και τον πύργο του ρολογιού.

24.jpg
25.jpg


Στις 11 ήμασταν έτοιμοι στα αυτοκίνητα για να φύγουμε για Μοσχόπολη( Voskopojë).

Η Μοσχόπολις ήταν μεγάλο εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο του 18ου αιώνα στην Βαλκανική χερσόνησο. Τον 18ο αιώνα η πόλη αναπτύχθηκε σε ένα από τα κύρια αστικά κέντρα των Βαλκανίων. Την περίοδο της μεγάλης ακμής της πόλης, τη δεκαετία του 1730, ο πληθυσμός της είχε φτάσει τις 60.000. Μάρτυρες της ακμής της είναι οι επιβλητικοί ναοί του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Αθανασίου και των Ταξιαρχών που κοσμούνται από πολλές και αξιόλογες αγιογραφίες. Μέσα στο πέρασμα των χρόνων η πόλη υπέστη πολλές καταστροφές και λεηλασίες και έτσι ποτέ δεν μπόρεσε να ανακτήσει την παλιά της δόξα. Σήμερα είναι ένας μικρός οικισμός 700 κατοίκων, το ένδοξο παρελθόν της το υπενθυμίζουν οι εναπομείναντες ναοί που κοσμούν τους δρόμους της και τους οποίους επισκέπτονται αρκετοί τουρίστες.

Σήμερα είναι πρωτομαγιά και αρκετός κόσμος τριγυρνάει στα στενά του χωριού. Πρώτη μας στάση ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο οποίος είναι και ο μόνος που βρίσκεται εκείνη την ημέρα ανοιχτός και μπορούμε να μπούμε μέσα για να δούμε τις αγιογραφίες.

27.jpg
28.jpg
IMG_20190501_113412.jpg

29.jpg
30.jpg


Συνεχίζουμε προς τον Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό και διαπιστώνουμε ότι μόνο εξωτερικά μπορούμε να τον δούμε.

31.jpg


Κάνουμε μία μικρή βόλτα στο χωριό - που δεν το λες και μεγάλο- αγοράζουμε και μερικά τοπικά προϊόντα από τους μικροπωλητές

32.jpg
33.jpg


και με τα αυτοκίνητα κατευθυνόμαστε προς τον ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου βρίσκεται και το ορθόδοξο νεκροταφείο του χωριού

34.jpg
35.jpg


Τελειώσαμε λοιπόν με την Μοσχόπολη και βάλαμε πλώρη για…..
 

Attachments

  • 153 KB Προβολές: 0
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.594
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom