Πάμε Μαδαγασκάρη για δουλειά;;;

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.488
Likes
7.978
Εννοείται πως δε βαριόμαστε αλλά ψοφάμε για ανταποκρίσεις!
Για λέγε! Πόσο καιρό είσαι εκεί και πόσο ακόμα θα μείνεις? Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου? Έχεις κάνει φίλους? Πώς είναι οι ντόπιοι? Καταιγισμός ερωτήσεων ε? Μάλλον εσύ θα βαρεθείς να απαντάς... :haha:
 

efi.hania

Member
Μηνύματα
624
Likes
938
Ταξίδι-Όνειρο
papua
Χαχαχα! Καλό! :haha::haha::haha:
Κοίτα, δε ξέρω για αλλού, αλλά τα λίτσι που έχουν εδώ είναι κάτι κόκκινα όπως και κάτι κινέζικα εισαγόμενα (αυτά ειδικά είναι που μοιάζουν με αχινούς)... Τα ξεφλουδίζεις και τρώς ένα ημιδιάφανο χυμώδες ψαχνό που έχει όψη ζελέ.
Στην συνημμένη φωτό είναι κάτι ντόπια στα δεξιά. Δεν βρήκα ακόμα φώτο με τα κινέζικα.
Πράσινα είναι τα αβοκάντο, ή ζ'αβούκα όπως τα λένε εδώ...
δεν ξερω αν ειναι το ιδιο αλλα θυμιζει πολυ αυτο
P3130852_640x480.jpg απολαυστε το με πολυνησιακο φοντο!!!(παντως μη φατε αν δεν εχετε οδοντικο νημα μαζι σας:bleh:)
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Αυτά είναι....λέγονται ραμπουτάν και είναι πεντανόστιμα φρουτάκια......τι μου θυμίζετε τώρα, τα έτρωγα με το σουγιαδάκι με το κιλό στη Ταϋλάνδη........τα είχε και στα Harrods, 25 λίρες το κιλό (τσάμπα)
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Αυτά είναι....λέγονται ραμπουτάν και είναι πεντανόστιμα φρουτάκια......τι μου θυμίζετε τώρα, τα έτρωγα με το σουγιαδάκι με το κιλό στη Ταϋλάνδη........τα είχε και στα Harrods, 25 λίρες το κιλό (τσάμπα)
θα πεθάνω!!!!!! τα ραμπουτάν μυρίζουν ποδαρίλα..και στο τσουνάμι που δεν είχαμε τι να φάμε πήραμε μερικά,και όλο το βράδυ σκυλοβριζόμαστε ποιός δεν έπλυνε τα πόδια του!!! gts οι γευστικοί σου κάλυκες ειναι εντάξει????????:D
 

efi.hania

Member
Μηνύματα
624
Likes
938
Ταξίδι-Όνειρο
papua
renata μου ισως ειναι κατι διαφορετικο γιατι κι αυτα που τρωγαμε κι εμεις στην πολυνησια ηταν πεντανοστιμα
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
renata μου ισως ειναι κατι διαφορετικο γιατι κι αυτα που τρωγαμε κι εμεις στην πολυνησια ηταν πεντανοστιμα
χμμ μπορεί!! άσε να το δεί η lullu να το διευκρινίσει πρίν με βρίσει ο gts ...παντως τα λίντς τα ξέρω και είναι τρέλλα!! τα ραμπουτάν ήταν πρασινα μεγάλα σαν ένα κεφάλι..αυτά πρέπει να ήταν..
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.219
Likes
5.731
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
renata μάλλον τα ντούριαν θα εννοείς... πράσινα, μεγάλα και βρωμερά έως αηδίας...

το ραμπουτάν είναι νόστιμο φρούτο, καμία σχέση :)
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Με πρόλαβε η Μαρία.....durian πρέπει να είναι τα "βρωμερά" και lychee οι συγγενείς του ραμπουτάν.....υπέροχα και αυτά....

Λες βρε να έβαζαν σε ολόκληρο Harrods φρούτα-ποδαρίλα με 25 λίρες το κιλό ? :haha::haha:

amount_kinabalu_borneo.com_blog_wp_content_uploads_2007_07_red_durian.jpg
 

tony_gr

Member
Μηνύματα
35
Likes
21
Γενικώς, πως είναι η χώρα από Ευρωπαίους expats? Είστε πολλοί? Είστε απομονωμένοι ("Γκετοποιημένοι") ή ανάμικτοι στον πληθυσμό?? Συνεργάζεσαι με ντόποιους? Έχεις βρεί κόσμο που μπορείτε να κάνετε κουβέντα "επιπέδου" (π.χ. στα Αγγλικά)?

Γενικά πως είναι το να δουλεύεις εκεί?
Εδώ απο ξένους θα δεις κυρίως Γάλλους, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό ζούν μόνιμα εδώ και είναι αρκετά εξοικειωμένοι με το περιβάλλον και τους ντόπιους (αν εξαιρέσεις το οτι ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μεσ' το γάλα :haha: ).
Η εταιρία μου είναι αραβικών συμφερόντων οπότε έχω γνωρίσει και συνεργάζομαι κυρίως με ανθρώπους απο χώρες της μέσης ανατολής, ινδίας, φιλιππίνες, κτλ., αλλά υπάρχουν και άλλοι expats, καναδοί, αμερικάνοι, βρετανοί, νοτιαοαφρικανοί...
Επειδή η εταιρία είναι κατασκευαστική, δεδομένης της φύσης της δουλειάς υπάρχουν και camp sites όπου ναι, μπορείς να πεις οτι είσαι αρκετά απομονωμένος αν μένεις εκεί. Βέβαια στην Tamatave που είμαι εγώ και στην Τάνα, που το περιβάλλον είναι πιο αστικό, έχεις τη δυνατότητα να αναμειχθείς περισσότερο με τους ντόπιους. Έχουμε εξάλλου και αρκετούς που εργοδοτούμε. Κουβέντα επιπέδου στα αγγλικά ξέχνα την... Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί που ξέρουν καλά αγγλικά. Στα γαλλικά μπορείς να συννενοηθείς καλύτερα στις περισσότερες περιπτώσεις (ευτυχώς που θυμάμαι απο το σχολείο), αλλά σε χωριά και εκτός πόλης περιοχές μάλλον η νοηματική θα σου φανει πιο χρήσιμη! :p:clap:
Εργασία στο εξωτερικό θα είναι πάντα δύσκολη για τον καθένα, για ένα και μοναδικό λόγο: Είσαι μακριά απο συγγενείς και φίλους. Απο άποψης ποιότητας ζωής όμως, μην περιμένεις να δεις κάτι το "ευρωπαικό" ή έστω και remotely civilized. Καμμία σχέση.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Τόνι.Μια τέτοια θέση εργασίας σε τέτοιο μέρος άν μή τι άλλο θεωρείται εμπειρία!
όσο είσαι νέος μπορείς να το κάνεις έως ότου κατασταλαξεις στο τι θέλεις και τί αλλες ευκαιρίες θα σου παρουσιαστούν μελλοντικά..Και μόνο που απομακρύνθηκες απο την μητέρα πατρίδα, φίλους κλπ,σημαίνει πολλα! θα έχεις την εμπειρία μιάς ζωής..σίγουρα εκεί δεν είναι ρόδινα,όμως δοκιμάζεσαι σε πολλα επίπεδα ζωής.
η tamatave θυμάμαι ήταν μιά μέτρια έως αδιαφορη πόλη με φοβερή ζέστη ακόμα και τον μήνα νοέμβριο..μπορείς σε ένα weeked να διασχίσεις το κανάλι του bangalanes και να πάς να μείνεις στο bush house ειναι εμπειρία...φαντάζομαι θα σου κοστίσει ελάχιστα!!θα είναι κατι σαν μίνι διακοπές ...το bush house είναι στο τέλος του καναλιού,το οποιο βέβαια για να το διασχίσεις χρειάζονται πολλές ώρες με καποιο ταχύπλοο...απλώς έχετο υπόψιν!
οι βανίλιες που είναι και η κύρια παραγωγή του νησιού θα μου μείνουν αξέχαστες...μου εκανε εντύπωση ο τρόπος που τις εμπορεύονται..είναι σαν να αγοράζεις κάποιο κόσμημα,με κριτήριο την ποιότητα,το χρώμα,την παλαιότητα και την μυρωδια...νομίζω είναι τρίτη στον κόσμο σε παραγωγή....πές μας και για τους πολύτιμους λίθους που έχει μπόλικους το νησί...πηγαίνοντας για isalo νότια ,περάσαμε απο το ζαφειροχώρι...τι εμπειρία!!! ένα τσίγκινο χωριό οπου ζούσαν οι εργάτες των ορυχείων και στο δρόμο όλοι οι έμποροι να παζαρεύουν...το περάσαμε γρήγορα γιατί πρόσφατα είχαν σκοτώσει έναν τουρίστα που τόλμησε να φωτογραφίσει κοντά ένα απο τα ορυχεία...φόβος και τρόμος!! δουλεύουν για κομμάτι ψωμί οι ντόπιοι,μένουν σε άθλιες συνθήκες και κάποιοι πλουτίζουν τρελλά πουλώντας σε απίστευτες τιμές αυτό που βγαζουν με τόσο ιδρώτα οι εργάτες ..έτσι ειναι όμως !!! παντού τα αντίστοιχα καρτέλ εκμετάλευσης και πλουτισμού!!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom