Σεϋχέλλες Πάμε για τρέλλες στις Σευχέλλες......

Evmenis

Member
Μηνύματα
162
Likes
33
Επόμενο Ταξίδι
london baby
υπεροχη ιστορια ,αναμενουμε την συνεχεια :D

μην ντρεπεσε καλε ,πεστα ολα :clap:
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Anse Lazio!!!
Ψηφιστηκε σαν μια απο τις 10 καλυτερες παραλιες στον κοσμο...Τυχαιο? Δεν νομιζω...:D
Με το που παρκαραμε μεσα απο μια χαραμαδα πρασινου,ειδαμε ενα εκπληκτικο τυρκουαζ χρωμα!! Ηταν η θαλασσα,απλα ενα ονειρο,ασπρη αμμο,μια μαγεια!! Στον παραδεισο ομως δεν ημασταν μονοι μας δυστυχως...ειπαμε,η πιο γνωστη παραλια ηταν αυτη του νησιου! Απομακρυνθηκαμε απο το κεντρο της παραλιας και τερμα αριστερα,περνωντας μια πορτα φυσικη-εναν απο τους χαρακτηριστικους βραχους εδω στις Σευχελλες-μεσα απο ενα μικρο μονοπατακι,βρεθηκαμε σε μικρη παραλια το ιδιο πανεμορφη!!!
Και φυσικα δεν πηγαμε πουθενα αλλου....
Το ηλιοβασιλεμα-σχεδον- μας βρηκε εκει....Λεω σχεδον γιατι απο αυτη την πλευρα δεν εβλεπες τον ηλιο να δυει..κατι που προσωπικα λατρευω στη θαλασσα!!!:clap:
Μερικες συμβουλες :
Τα 2 εστιατορια που ειναι εκει,υπερτιμημενα,πανακριβα,ακομα και απλα πραγματα οπως το νερο 10 φορες πανω απο οπουδηποτε αλλου!! Tourist trap ,με ολη τη σημασια της λεξης και φαγητο τιποτα το ιδαιτερο...Πηγαινετε εφοδιασμενοι με νερα,φρουτα και οτι άλλο θελετε να μην χρειαστε να το κουνησετε απο την παραλια...εξαλλου αυτα κλεινουν νωρις,στις 5.
Στο Cote Dor,υπαρχει το ποιο ωραιο εστιατοριο που εφαγα στις Σευχελλες γενικα,με γκουρμε κουζινα,πολυ ωραιες γευσεις,ωραιο περιβαλλον,σερβις. Θα το βρειτε ευκολα,το μονο που ξεφευγει σε ντεκορ και ειναι προσεγμενο...Και το κυριοτερο δεν εχει μενου!!
Αυτο ηταν μια απογοητευση...Τα περισσοτερα εστιατορια ειχαν μενου,ψαρι,κοτοπουλο,ολα ανακατεμενα,αυτο προσωπικα δεν μου αρεσει και στανταρ τιμη περιπου στα 17 ευρω το ατομο. Το παραδοξο ηταν οτι οταν τα ιδια πιατα στα εβαζαν για take-away σου εβγαινε να πληρωσεις 3-5 ευρω...:shock:
Κατι το οποιο προτιμησα,γιατι περα απο την διαφορα τιμης,τα περιβαλλον δεν ελεγε τιποτα-εξαιρεση μονο το πιο πανω που αναφερω-και το μπαλκονακι του σπιτιου μας με την υπεροχη θεα ηταν σαφως καλυτερο,ασε που και με την μικρη βολευομουνα καλυτερα..
Ηταν ομως αυτη οντως η καλυτερη παραλια του νησιου???
Την επομενη μερα βλεποντας τον ηλιο να δυει κολυμπωντας θα διαφωνουσα...
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Και που να στα λεω...η καινουργια μου ιστορια εχει και νοσοκομεια...σου ανοιξα την ορεξη??:D
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Εχεις δικιο...:roll:
Αλλα το φθινοπωρο παντα μου πεφτει βαρυ..:mad:
(απο θεμα δουλειας εννοω:))
Μολις συνελθω θα επανελθω και με Αγιο Δομηνικο..;)
 

taxidakia

Member
Μηνύματα
285
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
ΟΚ, περιμένουμε κι ευχαριστούμε!!!
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Anse Kerlan!!!!
Ηθελα να δω αυτη την παραλια,αφου αυτα που μου εχαν πει ηταν τα καλυτερα..:clap:
Εκεινο ομως που δεν μου ειχαν πει ηταν οτι επρεπε να κανω κρατηση για να παω στην παραλια!!:roll:
Ναι,καλα ακουσατε, reserve παρακαλω,το πρωτο τραπεζακι,πετσετα δηλαδη, αριστερα στην πιστα,στο κυμα ηθελα να πω, με ενα μπουκαλι heig πανω,δηλαδη καρυδα,παλι μπερδευτηκα...:lol::lol:
Για να πας στην παραλια πρεπει να περασεις απο το υπερχλιδατο ξενοδοχειο Lemuria ,οπου ναι μεν η διελευση ειναι ελευθερη,αλλα η κρατηση απαραιτητη,αφου δεχονται ως ενα αριθμο ατομων την ημερα ωστε να μην εχει πολυ κοσμο η παραλια!:shock:
Κι ετσι φτανοντας στην εισοδο ο φυλακας μας εξηγησε οτι επρεπε να υπαρχει το ονομα μας στην λιστα του για να περασουμε..Μετα απο γκρινιες,δικες μας και της μικρης,που φωναζε απο το πισω καθισμα(μαλλον η δικια της επιασε) μας αφησε και χρησιμοποιησαμε το τηλεφωνο του και πηραμε την τρελλη Γαλλιδα που μεναμε(θυμαστε?) η οποια παλι ως εκ θαυματος μας τακτοποιησε και μετα απο 10 λεπτα το ονομα μας βρεθηκε στην λιστα!!!:shock::shock:
Βρε αθανατη Ελλαδα!!! Δεν ξερω ποιος Ελληνας ηταν αυτος που ειχε γνωρισει και τοσο της "εκατσε" που μας ελεγε συνεχεια "σαγκαπω",παντως ναναι καλα ο ανθρωπος!!!:clap::clap:
Μπηκαμε στο χωρο του ξενοδοχειου,κι αφου παρκαραμε, μας σκασανε εκει το επομενο μυστικο...Επρεπε να περπατησουμε κανα μισαωρο για να φατσουμε στην παραλια..περνωντας μεσα απο τα γηπεδα γκολφ,φορτωμενοι οοοολααα τα μικροπραγματακια της μικρης...Με τον ηλιο να καιει,παιχνιδακι καλε..:bleh:
Και ξεκιναμε,τραγουδωντας η μικρη, το περπατημα,ωσπου ξαφνικα ακουω μια ξιπασμενη φωνη να κανει ενα μακρυσυρτο "σσσσσσσ........." κι ενα κατεβατο βρισιδι στα γαλικα,το οποιο και δεν καταλαβα,αφου μονο ουι ξερω..:D
Το προβλημα ηταν μια "νεανικη" παρεα πλουσιων(γιαλατζι πλουσιοι τελικα,οπως θα δειτε στην συνεχεια),οπου προσπαθουσαν να χτυπησουν το μαπλακι του γκολφ και η μικρη τους χαλαγε την αυτοσυγκεντρωση,,:D
Ολοι μεσα στα νειατα των 70 και βαλε με 2 παντανεες με τον ιδιο πλαστικο χειρουργο μαλλον, με χειλη σαν παπιες μαδημενες να μας στραβοκοιτανε...:haha:
Και δωστου περπατημα εμεις και δωστου αυτοι απο καντα μας με το μπαστουνι να κυνηγανε το μπαλακι και δωστου τα "σσσσσσ......." και δωστου εγω να αρχιζει να μου την δινει και να βριζω στα ελληνικα κανοντας τους κομματια την βολη τους...:mad:
Ωσπου ενας ευγενεστατος υπαλληλος του ξενοδοχειου με ενα μινι βαν σταματησε και μας πηρε κι εμας μαζι με τους ενοικους του ξενοδοχειου,μαλλον λογω της μικρης και παλι...κι ετσι φτασαμε επιτελους!!!
Δεν εχω λογια για την παραλια αυτη..Οτι και ναπω,φοβαμαι πως θα την αδικησω....
Πραγματικα ελαχιστος κοσμος,ιχνος πλαστικης καρεκλας και ομπρελλας,πιασαμε μια γωνια και τρεξαμε αμεσως για βουτια..
Μα μπαινοντας ατο νερο δεχτηκαμε επιθεση!!!:shock:
Πραγματικα!! Απο ψαρια...Να πεταγονται κυριολεκτικα εξω απο το νερο και να τσιμπανε τα ατιμα..Τρεχω φερνω κατι μπισκοτακια της μικρης και να γινεται πανικος!! Αυτο το πραγμα δεν το εχω δει στην ζωη μου...λες και ημασταν σε ενυδρειο τεραστιο...Και στο Λανγκαουι σε ενα θαλασσιο παρκο ειχα μια παρομοια εμπειρια,αλλα εκει ηταν αλλιως ηταν προστατευομενο,ηταν εκπαιδευτες,οχι αυτη η φαση... Τρομερο πραγμα..Ερχοτανε κοντα μας να φανε,και τα πιαναμε! Δεν το πιστευα!!:shock:
Η μικρη επαθε πλακα κα αυτη φυσικα,που χαιδευε τα ψαρια..!!!!:shock:
Βγαινοντας εξω,μετα το παιχνιδι με τα ψαρια "κατοικιδια" πεινασα...
Βεβαια δεν υπηρχε τιποτα εκει να φας,μονο κατι ντοπιοι πουλουσανε φρουτα..πλησιασα για να παρω μια καρυδα,αλλα μολις ακουσα την τιμη καταλαβα πως ηταν ειδικη τιμη για τους ενοικους του πανακριβου αυτου ξενοδοχειου....20 φορες πανω αποτι τις πουλουσανε εξω..και φυσικα εφαγα κι εγω ενα μπισκοτο οπως τα ψαρια..:haha:
Η ωρα περνουσε...Ηρθαν κατι ζευγαρια απο το ξενοδοχειο προφανως,και απο πισω τους υπαλληλοι με κατι μεγαλα ψαθινα καλαθινα και ομπρελες που τους τους εφτιαξαν σκια και βαλανε και φαγανε και ηπιανε στην παραλαι και μετα αμεσως φυγανε...τι κριμα,σκεφτηκα..δεν ξερουνε να χαρουνε την φυση,την πραγματικη της ομορφια...Με τα καλα τους ρουχα,τα κρασια τους και μενανε για λιγο ολοι και εφευγανε να πανε στην φτιαχτη πολυτελεια του ξενοδοχειου,κι οχι να χαρουνε αυτη την πολυτελεια της φθσης που ετσι αφθονα βρισκοτανε μπροστα μας...
Καλυτερα βεβαια για μας...γιατι...
....... τελικα μειναμε μονοι μας....!!!!!:clap::clap::clap:
Ναι,ολομοναχοι σαυτον τον παραδεισο...Να κολυμπαμε σε αυτα τα υπεροχα νερα, στην κυριολεξια μαζι με τα ψαρια και να βλεπουμε τον ηλιο να δυει και να βαφει το μπλε του ουρανου και το τυρκουαζ της θαλλασας κοκκινα και ολα αυτα να μαζι να κανουν ενα βιολετι χρωμα κι εμεις να ειμαστε μεσα σε αυτο το θεαμα...:shock:
Ακομα και τωρα ,κλεινω τα ματια μου και μπορω με καθε λεπτομερεια να φερω στο μυαλο μου,αυτες τις στιγμες.........
Κι ετσι φυγαμε τελευταιοι, νιωθοντας ευγωμοσυνη για τις τοσες στιγμες ευτυχιας,ηρεμιας και γαληνης που νιωσαμε,και υποσχεθηκαμε οτι καποτε θα ξαναρθουμε...:)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Επιτελους η συνεχεια σε μια εκπληκτικη παραλια :clap::clap:
Ο λαός εκτος απο φωτος - αν ειναι ευκολο να ανεβασεις :) - απαιτει και αφηγηση απο Praslin συντομα παρακαλω!

Υ.Γ. Και να παιρνει σειρα και ο Δομηνικος!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.746
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom