Ταϊλάνδη Πάμε Koh Lipe-Ξαναπάμε Ταυλάνδη

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
:(:(:(:(
Aχ,τι μου θυμιζεις τωρα!!!!!
Ναι,εκει εμενα κι εγω. Και στην αιωρα στο μπαρακι ημουν συνεχεια ξαπλωμενη,οταν δεν ημουν στην θαλασσα!!!:clap::clap::clap:
Υπεροχα!!! Ετσι ειναι και στο Μπορακαυ???:roll: Αν ναι,θα το λατρεψω!!!:clap:
Να σημειωσω,εγω που πηγα high season, η παραλια ηταν το ιδιο αδεια,αφου φευγανε ολοι για καταδυσεις ή εκδρομες και γυρνουσαν το απογευμα. Να φανταστεις οτι οταν εφτασα και ρωτουσα για δωματιο και μου ελεγαν οτι ηταν ολα γεματα(ανα 1 μερα αλλαζα και ξενοδοχειο) πιστευα οτι με δουλευαν...Και καλα ελεγα που ειναι ο κοσμος στην παραλια???:roll::roll:
Το βραδυ τους εβλεπα ολους!!!:shock:
Πες για την πισω την απιστευτη παραλια και το mountain resort (η καπως ετσι)....
Αχ,αυτη η θαλασσινη τυρκουαζ γωνία!!! Με ανοιχτα ματια την ονειρευομαι ακομα.........:cool:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.967
Likes
9.374
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ετσι ειναι και στο Μπορακαυ???:roll: Αν ναι,θα το λατρεψω!!!:clap:Πες για την πισω την απιστευτη παραλια και το mountain resort (η καπως ετσι)....
Οχι , το Μπορακαι ειναι καλυτερο κατα τη γνωμη μου! :cool:
Θα φτασω και στο mountain resort στη συνεχεια :)
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Καλυτερο??? Αχ,τελεια!!!!:clap:
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Το νησι εχει δρομους??
Μπορεις να νοικιασεις κανενα παπι (η κανενα ελεφαντα:haha:) να το γυρισεις?
Η εισαι αραχτος και light ολη την ωρα?

Περιμενω infos απο κο tarutao (αν ξερετε) υπαρχουν καταλυματα εκει? η θα μεινω στην σπηλια των κροκοδειλων.:D
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.967
Likes
9.374
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Το νησι εχει χωματοδρομους και μονοπατια. Ειναι τοσο μικρο που το γυρνας με τα ποδια σε μια μιαμιση ωρα , ή πας απο παραλια σε παραλια με longtail βαρκα.
Το koh Tarutao ειναι εθνικο παρκο οποτε με το που φτανεις πληρωνεις εισοδο και μετα αν θελεις να διανυκτερευσεις υπαρχει εκει που σε αφηνει το ταχυπλοο ενα κεντρο επισκεπτων για πληροφοριες. Απ'οσο ξερω μπορεις να μεινεις σε σκηνες που νοικιαζει το παρκο. Τελευταια καπου διαβασα οτι τωρα νοικιαζουν και δωματια και στο κεντρο επισκεπτων σου δειχνουν φωτογραφιες για να επιλεξεις που θελεις να μεινεις(ετσι ηταν και στο Σαμουι οταν πηγα προ αμνημονευτων). Βεβαια μην περιμενεις πολυτελειες..απλα κατι καλυτερο απο τη σπηλια του κροκοδειλου :bleh:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.967
Likes
9.374
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Εκεινο το απογευμα θα μεινει αξεχαστο!
Το Bundhaya αναβει τα φωτα του , το μπαρμπεκιου μπαινει σε λειτουργια και η πινακιδα Thai Massage αναβει λαμπιονια στο κεφαλι μου. Το αποφασιζω να παω για το απολυτο ρηλαξ στο παραδεισενιο υπαιθριο μασατζιδικο του Bundhaya.
Η μικροκαμωμενη κοπελιτσα με υποδεχεται με ενα ζεστο ροφημα και εξισου ζεστο χαμογελο ενω με ρωταει αν θελω thai ή oil μασαζ. Επιλεγω το thai , με ξαπλωνει στο αναπαυτικο στρωματακι και με τα λεπτεπιλεπτα χερακια της..με σπαει στο ξυλο!!
Αργοτερα στο δειπνο αναρωτιεμαι γιατι με καναν του αλατιου και αν επρεπε να επιλεξω το oil μασαζ ή μπορει και να ειχα αγιο που διαλεξα το Thai. Παντως μπορω να σας περηφανευομαι οτι το παγκοσμιου φημης Thai box το γνωρισα απο πρωτο χερι.

Το επομενο πρωινο αποφασισα οτι ηταν ωρα για εξερευνηση και παραλιοκυνηγι. Το νησι εχει τεσσερις κυριες παραλιες , τις Pattaya , Sunrise , Sunset και Karma , οι οποιες ενωνονται με αμμουδερα μονοπατια. Η πρωτη ειναι αυτη που έμενα , οι δυο επομενες οπως προδιδει και το ονομα τους εχουν το προνομιο της ανατολης – δυσης του ηλιου , και η τελευταια που βρισκεται στο σημειο που συναντιουνται οι Sunset και Sunrise , πηρε το ονομα της απο το ομονυμο μπαρακι το Καρμα το οποιο δυστυχως εκλεισε πριν παω..

Βλεποντας το ξενοδοχειο Pattaya Song να ξεχωριζει πανω στα βραχια στη δυτικη ακρη της παραλιας περπατησα μεχρι εκει με σκοπο να ξεκινησω την εξερευνηση απο τη δυτικη ακτη που ειναι και το πιο απομονωμενο κομματι του νησιου.

Απο κοντα καταλαβαινεις οτι οι διαμενοντες στο Pattaya Song , μπορει να εχουν αριστη θεα ολης της παραλιας απο ψηλα , αλλα το τσιμεντενιο κατασκευασμα που ερχεται σε αντιθεση με το υφος του νησιου μονο με τραγουδι δε μοιαζει.
Ακριβως διπλα του βρισκεται το Daya resort και ο χαρτης δειχνει οτι υπαρχει καποιος χωματοδρομος που οδηγει στην πισω πλευρα του νησιου και συγκεκριμενα προς τη Sunset beach η οποια δεν ειναι μια παραλια , αλλα τρεις-τεσσερις μικρες παραλιες.
Ακολουθησαμε το μονοπατι ενω ενας σκυλος απο τους πολλους που τριγυρνουν στο νησι μας ακολουθουσε και αλλοτε μας προσπερνουσε δειχνοντας μας το δρομο. Οσο απομακρυνεσαι προς τη δυτικη πλευρα του νησιου η βλαστηση πυκνωνει και παραμενει ετσι μεχρι που συναντα τις απιθανες μικρες παραλιες , καποιες εντελως απομονωμενες αναμεσα στα βραχια και χωρις κανενα κτισμα να διακοπτει τη λευκη αμμουδια. Περπατωντας πιο βορεια συναντα κανεις τα ξενοδοχεια Porn και Billa με τις ομωνυμες παραλιες και τα bungalows τους αδεια να περιμενουν τη χαι σιζον.

Υπεροχα τυρκουαζ νερα , λευκη αμμος και -επιτελους- φοινικοδεντρα στην παραλια να αχρηστευουν τις απαραιτητες στην Παταγια ομπρελες. Το δε κυριοτερο απ'ολα , δεν υπαρχει ψυχη τριγυρω. Το μπανιο απολαυστικο με θεα το Koh Adang , το σνορκελ ακομα πιο απολαυστικο με τον υφαλο να μας συντροφευει και σε αυτη την πλευρα του νησιου συστηνοντας μας συνεχως νεους πολυχρωμους κατοικους.



Ωρα για μεσημεριανο και οτι καλυτερο μετα απο το πρωινο περπατημα ειναι το μεσημεριανο περπατημα και αναβαση σκαλοπατιων στο Mountain resort , ετσι για να ανοιξει περισσοτερο και η ορεξη. Το ξενοδοχειο ειναι ιδιαιτερα δημοφιλες ...μαλλον ολοι οι επισκεπτες του νησιου επιβαλλεται να περασουν απο εδω. Ακομα κι αν δε μενεις στα bungalows , θα ερθεις για φαγητο ή ποτο με θέα το σημειο που συναντιουντα οι Sunset και Sunrise δημιουργωντας μια λευκη λωριδα αμμου μεσα σε τυρκουαζ νερα , ενα αριστουργημα απο αυτα που μονο η φυση ξερει να φιαχνει. Μονο που το μισο αριστουργημα ελειπε! Μετα την απογοητευση της πρωτης στιγμης , ρωτησα μια απο τις σερβιτορες - η οποια μια που το εφερε η κουβεντα ηταν..αξυριστη , οπως και η πλειοψηφια των σερβιτορων στο νησι , με το ζορι εκρυβαν τα γενια που ασφυκτιουσαν κατω απο παχυ στρωμα μεικ απ.
Επανερχομαι ομως στο αριστουργημα , το οποιο λεει εξαφανιστηκε κατω απο το νερο , αφου φετος βιωσαν μια απο τις χειροτερες περιοδους μουσωνων με δυνατες βροχοπτωσεις και κακοκαιρια.

Οι φωτογραφιες δειχνουν το Karma sandbar οπως ηταν πριν και οπως το ειδα εγω:
at1_gstatic_com_images_94f330d595a88e1e7255efa86f978cab._.jpg
Πληροφορηθηκα οτι η λωριδα αμμου επανηλθε με τον ερχομο της high season αλλα ακομα και μισο που το ειδα , αυτο που του ελειπε ηταν το μεγεθος και καθολου η ομορφια!
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Αχ!! πόσο ζηλεύω!!! Χαίρομαι όμως που υπάρχουν άνθρωποι που περνάν καλά στην Ταυλάνδη. Οσο για το μασάζ, και το oil να διάλεγες πάλι του αλατιού θα σε κάναν , αφού η μόνη διαφορά είνιαι το ότι σε πασαλείβουν με καμφορά:)
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Αχ,τελεια!!!!:clap::clap:
Η λωριδα επανηλθε!! Την πετυχα και δεν ηθελα να την αφησω άλλο! Αυτη τη γωνια ονειρευομαι....
Οσο για το μασαζ,καλα λεει η γουρλου φιλεναδα μου πιο πανω...κι εγω που διαλεξα το oil, και με τουλουμιασανε και με κανανε λαδοποντικα...:roll::roll:
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Μπραβο go2dbeach!!! Τελειο το παραλιο-ρεπορταζ,και οι φωτογραφιες.Μαθαμε το νησι απ`εξω.

Το Lipe μου θυμιζει ενα αλλο νησακι της Ταιλανδης μια σταλια που μη ξεροντας τις αποστασεις νοικιασα μηχανακι για ολοκληρη μερα,και με κοιταγανε με απορια:shock:Τελικα το γυρνουσες σε 1-2 ωρες με τα ποδια.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες για το ταρουταο.

Περιμενω συνεχεια:D
 

coccobill

Member
Μηνύματα
326
Likes
347
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Ειναι αναμικτες οι αντιδρασεις οσο διαβαζω.. ξεκιναω καπως ετσι :icecream:,συνεχιζω :shock::shock::shock:, κι υστερα:russianroulette:. Αντεχω ομως κι αλλο! Που ειναι η συνεχεια??
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.967
Likes
9.374
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Το Mountain resort ηταν ενα απο αυτα που ειχα βαλει στο ματι για να μεινω , γιατι οντας το μοναδικο σε αυτη την περιοχη του νησιου , υποσχοταν ηρεμια και απομονωση συν αυτη την υπεροχη παραλια ολη μερα για μενα. Οταν ομως βρεθηκα εδω μου φανηκε οτι παραειχε απομονωση , ειδικα τωρα που δεν υπηρχε πια και το μπαρ Καρμα , δεν υπηρχε καμια εναλλακτικη για ποτακι το βραδυ πλην του Mountain beach bar.
acache.virtualtourist.com_1_3450549_Koh_Lipe_Resort_Vs_Mountain_Resort_Ko_Lipe.jpg

Τα bungalows δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο εκτος απο αυτα της μπροστινης σειρας με την καλη θεα αφου χωρις αμφιβολια αυτο που πραγματικα εντυπωσιαζει ειναι η τοποθεσια και οχι το ιδιο το ριζορτ. Εν ολιγοις , χαρηκα που ειχα επιλεξει το Bundhaya και την Παταγια για τη συγκεκριμενη εποχη που πηγα.
Την πρωτη φορα για χαρη της εξερευνησης φυγαμε με τα ποδια απο την πισω πλευρα του Mountain και διαπιστωσα οτι ο δρομος που οδηγει εδω δεν ειναι σε καλη κατασταση – βεβαια ηταν και το τελος της εποχης των βροχων και σχεδον καθε βραδυ τρωγαμε τη βροχουλα μας. Παντως οποιος επιλεξει να μεινει εδω και σκοπευει να κινειται βραδυ , καλο ειναι να εχει μαζι του φακο. Οι τιμες των bungalows ειναι καλες και το προσωπικο μια δυο φορες που ετυχε να τρωμε εκει και εφτασαν longtails με επισκεπτες , τσακιζοταν στα σκαλια να ανεβασει τις βαλιτσες τους. Αλλα ακομα και χωρις βαλιτσες το ανεβα-κατεβα τα σκαλια καθε φορα που ηθελες να πας στην παραλια αλλα και οπουδηποτε αλλου πλην του εστιατοριου , ειναι ενα μειον.
amedia_cdn.tripadvisor.com_media_photo_s_01_22_21_4f_bar_and_stairs_to_restaurant.jpg



Αυτο το σημειο του Lipe ειναι το πιο κοντινο σημειο στο απεναντι Koh Adang , το καταπρασινο νησι ζουγκλα με το ομωνυμο παρκο. Αυτη ειναι μια μονο απο τις πολλες εκδρομες που μπορειτε να κανετε στο γκρουπακι των νησιων Butang. Δυστυχως ο καιρος δε μου επετρεψε να παω στα πιο μακρινα νησακια.


Οι βαρκες σε περνανε απο το koh Lipe απεναντι στο Adang σε εικοσι περιπου λεπτα. Το νησι εχει μονο ενα εστιατοριο το οποιο ηταν ακομα κλειστο αφου δεν ειχε κοσμο. Η παραλιες ηταν εφαμιλλες με αυτες του Lipe αλλα οσον αφορα τη φυση , το Adang εχει μικρο πλεονεκτημα. Σαν μεγαλυτερο εχει πιο εντυπωσιακη χλωριδα-πανιδα , συν τους καταρραχτες των πειρατων , μια φυσικη πηγη νερου που χρησιμοποιουσαν πριν απο χρονια πειρατες και λαθρεμποροι που δρουσαν στην περιοχη. Επισης αξιζει η μισαωρη περιπου αναβαση στο Chado cliff που παλια χρησιμευε σαν παρατηρητηριο των πειρατων. Εσεις που δεν ενδιαφερεστε να επιτεθειτε σε καποιο εμπορικο πλοιο μπορειτε απλα να απολαυσετε θεα απο ψηλα στην παραλια του Adang και στο Koh Lipe.
Βεβαια το εντυπωσιακοτερο κι απο τα δυο νησια ειναι αυτο που βρισκεται αναμεσα τους , τα εκπληκτικα νερα με την μεγαλη ορατοτητα που προσφερουν μια πραγματικη περιπλανηση στα χρωματα του ουρανιου τοξου. Αν φερεις και μια σακουλα με ψωμι του τοστ μαζι , τοτε οι ενοικοι των κοραλλενιων κηπων θα κανουν παρτυ διπλα σου με σενα τιμωμενο προσωπο!
Οι απιστευτες αποχρωσεις απο μωβ , σμαραγδι , βαθυ μπλε και πρασινοκιτρινο αποδεικνυουν οτι η μαμα φυση ξερει να ζαλιζει τις αισθησεις και του πιο αρχαριου σνορκελερ!
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Καλά, στο δικό μου ξενοδοχείο έμεινες? Στην ιδιοκτησία μου?Δεν μου το΄λεγες βρε να σου κάνω και καλή τιμή?:haha::haha::haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.530
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom