Ταϊλάνδη Πάμε Koh Lipe-Ξαναπάμε Ταυλάνδη

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
go2
απολαυστική όπως πάντα!!
ενισχύεις τις καψούρες μας!!
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
:clap::clap::clap:
Συνεχισε.....
εγω δεν καταφερα να παω καμια εκδρομη....
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.373
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Καλά, στο δικό μου ξενοδοχείο έμεινες? Στην ιδιοκτησία μου?Δεν μου το΄λεγες βρε να σου κάνω και καλή τιμή?:haha::haha::haha:
Αυτα τα λενε νωριτερα καλη μου , που να ξερω οτι εισαι Ταυλανδη ξενοδοχα :haha::haha: Δε λες καλα που δεν κανατε τιποτα επισκευες οταν ημουν εκει! Ξερεις τι ειναι να ξυπνας με τρυπανια και κομπρεσερ?:bleh::haha:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.373
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Sunrise beach

Αλλη μια μερα στο σχολειο , το πολυποθητο διαλλειμα φτανει και τα παιδια τρεχουν στο προαυλιο , το ανοιχτο χωρις τοιχους και καγκελα. Τα περισσοτερα πετανε τα παπουτσια και παιζουν μπαλα ξυπολητα στην αμμο. Τα κοριτσια μαζευονται για κουβεντουλα στα παγκακια της παραλιας και αλλα παιδια τρεχουν στις κουνιες που κρεμονται απο τα γυρω δεντρα. Ακουγεται φανταστικο κι ομως ειναι ενα συνηθισμενο διαλειμμα στο σχολειο του Κο Λιπε το οποιο βρισκεται πανω στη Sunrise beach , μια παραλια πολυ πιο ησυχη απο την Παταγια και φυσικα με λιγοτερο κοσμο.

Τελος Νοεμβρη που βρεθηκα εδω ειναι εντελως αδεια και τα ξενοδοχεια σε αυτη την πλευρα του νησιου δεν αρχισαν να δουλευουν ακομα. Την προσοχη μου τραβαει το Castaway , ενα πανεμορφο eco-lodge με ανεξαρτητα διοροφα bungalows με χιπυ στυλ , μπαλκονακια με υπεροχη θεα και φυσικα αιωρες. Απο κοντα ειναι τοσο ωραιο οσο φαινεται και στις φωτογραφιες , τοσο τα δωματια οσο και το μπαρακι-εστιατοριο που μοιαζει πολυ με αυτο του Blue Tribes.


Πιο περα μια συσταδα longtails λικνιζεται στο κυμα μπροστα απο μια πινακιδα που δειχνει το δρομο προς το εσωτερικο του νησιου σε περιπτωση τσουναμι. Ναι , περασε κι απο εδω το τσουναμι το 2004 ευτυχως χωρις να αφησει πισω του θυματα , παρα μονο μερικες σπασμενες βαρκες και σιντριμια. Δυστυχως η παραλια απο το Forra dive και νοτια μοιαζει σαν το τσουναμι να περασε μολις χθες , ή σα να μην καθαρισαν απο το 2004 και μετα! Μου εκανε εντυπωση το σκουπιδομανι απο ξεβρασμενα κλαδια , πλαστικα μπουκαλια , σακουλες μεχρι και σαγιοναρες κατα μηκος της μισης παραλιας. Ισως ειμαι λιγο υπερβολικη , ή ισως ηταν η απιστευτη θαλασσα στο φοντο που εκανε την ακτογραμμη ακομα πιο θλιβερο θεαμα. Η υπολοιπη παραλια απο το Tarutao cabana και προς βορρα ηταν διαφορετικη. Λες και καποιος καθαριζει τη μιση μονο παραλια και αφηνει το κομματι που βρισκονται τα πιο οικονομικα ριζορτ στη μοιρα τους. Αργοτερα εμαθα οτι με το που ξεκιναει η χαι σιζον αρχιζει και το καθαρισμα της ακτης και οτι αυτα που ειδα δεν ειναι πεταμενα απο τους διαμενοντες στο νησι , αλλα μεταφερονται απο την ανοιχτη θαλασσα με τα κυμματα. Αν ερχομουν ενα μηνα πιο μετα δε θα εβλεπα τιποτα απο αυτα. Και για του λογου το αληθες , αρκετοι ντοπιοι καθαριζαν τους χωρους γυρω απο τα bungalows της βορρειας ακτης οπως τα Andaman και Asia resort , τα οποια λειτουργουσαν ηδη αφου το Koh Adang ΄κοβει΄ αρκετα τον αερα και τα κυμματα κανοντας αυτη τη μερια παραδεισο ακομα και στο τελος της εποχης των βροχων. Στη νοτια μερια της παραλιας ηταν αδυνατο να κολυμπησεις τοσο απο αερα και κυμα , οσο και απο τα σκουπιδια στην ακτη που σου κοβουν την ορεξη.


Η Sunrise beach ειναι πανεμορφη , με πολλες και οικονομικες επιλογες για διαμονη πανω στην παραλια. Στα ανοιχτα της Sunrise , νησακια , μικροι ακατοικητοι παραδεισοι φιλοξενουν μινι ζουγκλες στην επιφανεια και πιο εντυπωσιακες κοραλλενιες ζουγκλες υποβρυχιως. Και ολα αυτα τοσο ευπροσιτα , μολις 100-150 μετρα απο την ακτη , αναμεσα στα νησακια Koh Usen και Koh Kra τα οποια κλεβουν και την παρασταση σε ολες σχεδον τις φωτογραφιες της Sunrise.
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
:clap::clap::clap:
Περιμενω με αγωνια τις εκδρομες!!!
Ποσο μεινατε συνολικα?
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Eξοχες περιγραφες απο εξωτικες παραλιες!!!

Παντα τετοια go2dbeach!!!!

:sharkisland:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.373
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
:clap::clap::clap:Περιμενω με αγωνια τις εκδρομες!!! Ποσο μεινατε συνολικα?
Μειναμε πεντε μερες. Μονο στο γειτονικο Koh Adang πηγαμε , δυστυχως ο καιρος δεν ηταν πολυ καλος για πιο μακρινα νησακια.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.373
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ο χρονος μοιαζει να εχει σταματησει στο χωριο των Chao ley που βρισκεται σε μικρη αποσταση απο τη Sunrise beach. Οι λιγοστοι κατοικοι του koh Lipe ειναι τσιγγανοι της θαλασσας , μεταναστες απο τη Μαλαισια και την Ινδονησια και εγκατασταθηκαν εδω πριν δεκαετιες. Ζουν κυριως απο το ψαρεμα προμηθευοντας ψαρια τα ξενοδοχεια και τελευταια καποιοι και απο τον τουρισμο , μεταφεροντας τουριστες με τις βαρκες τους. Το νησι εχει γινει γνωστο στους backpackers και απο οτι ειδα φιαχνονται σπαρτιατικες καλυβες προς ενοικιαση ακομα και στο εσωτερικο του νησιου , κοντα στο χωριο.
alh5.google.com_jandbworldtravel_R5Vm1OUfHUI_AAAAAAAACzo_BOmwiMl6qtE_s288_IMG_5258.jpg
Το χωριο βασικα ειναι μικρες συσταδες απο ξεχαρβαλωμενα ξυλινα ή μπαμπουδενια υπερυψωμενα σπιτια σε ενα αμμωδες πλατωμα κατω απο φοινικοδεντρα. Σκυλια κυνηγιουνται με κοτοπουλα (και τα δυο βρισκονται σε αφθονια στο νησι) αναμεσα σε μπουγαδες απλωμενες σε σχοινια απο τους φοινικες. Γυναικες νανουριζαν μωρα σε αιωρες που κρεμοντουσαν απο την οροφη. Πιατικα και ρουχα πλενονται σε τενεκεδενιους καδους. Οι πορτες ειναι ορθανοιχτες και ειναι προφανες οτι τους λειπουν πολλα απο τα φτωχικα τους σπιτια αλλα οχι τα χαμογελα.

Λιγο πιο πισω απο το χωριο και προς την Παταγια , ξεκιναει ο κεντρικος δρομος που δεν ειναι πια αμμωδης αλλα απο τσιμεντο. Στο νησι δεν κυκλοφορουν αυτοκινητα , παρα λιγα μονο μηχανακια και αυτα για εξυπηρετηση των ντοπιων και οχι για ενοικιαση – δεν χρειαζεται εξαλλου , το νησι ειναι πολυ μικρο. Η κυκλοφορια των ελαχιστων μηχανοκινητων απαγορευεται στον κεντρικο δρομο του νησιου απο τις 6 το απογευμα μεχρι τις 6 το πρωι. Δεν υπαρχει ΑΤΜ , τραπεζα , ή ανταλλακτηρια στο νησι , τα μεγαλυτερα ξενοδοχεια αλλαζουν χρηματα και δεχονται πιστωτικες.Υπαρχει ιντερνετ καφε στον κεντρικο δρομο και σε καποια ξενοδοχεια. Εστιατορια , μαγαζια σουβενιρ , μικρα bbq , υπαιθρια μασατζιδικα και λιγα μπαρακια υπαρχουν εκατερωθεν του δρομου που παιρνει ζωη μετα τις 6 το απογευμα. Υπαρχουν ακομα ενα-δυο μινι μαρκετ και στα περισσοτερα μαγαζια βλεπεις σειρες απο σαγιοναρες στην εισοδο αφου ολοι μπαινουν ξυπολητοι. Και ολα αυτα στον 200 μετρων main road.

Το νησι οδευει ολοταχως προς την χαι σιζον , παρολα αυτα σχεδον καθε απογευμα μας χαριζει ενα γρηγορο ντουζακι και πιο αργα το βραδυ φαντασμαγορικες αστραπες απο καταιγιδες που ξεσπουσαν στα ανοιχτα. Το πρωι θα ειναι αλλη μια υπεροχη μερα στα νησια της θαλασσας Adnaman , αλλα εμεις πρεπει να αποχαιρετησουμε τις 'Μαλδιβες της Ταυλανδης'..Δεν ξερω αν οντως το νησι δικαιολογει το ονομα Μαλδιβες της Ταυλανδης αλλα εμενα μου θυμισε πολυ τα Phi-phi πριν απο το τσουναμι. Οι ανθρωποι ντοπιοι και επισκεπτες ειναι ζεστοι και χαμογελαστοι και σε κανουν να νιωθεις μερος του νησιου απο τα πρωτα λεπτα. Αν αυτο που θελεις ειναι να βρεις το Νεμο , να ηρεμησεις σε ενα φυσικο παραδεισο μακρια απο τα πληθη τοτε αυτο ειναι το τελειο νησι. Οι μερες κυλανε σε αργους ρυθμους , σμαραγδι βουναλακια που καθρεφτιζονται σε βαθυ τυρκουαζ νερα σε καλουν για εκδρομες , τα αστερια ειναι αμετρητα οσα και τα νησακια της θαλασσας Ανταμαν. Κανενα προβλημα! Ή μαλλον υπαρχει ενα...το να μου ζητησετε να διαλεξω αγαπημενη παραλια στο Koh Lipe!
awww.mynetbizz.com_pages_travelresources_koh_lipe.jpg
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Υπέροχα ταξιδιάρικη η ιστορία σου! Τέλειες και φωτογραφίες! Ευχαριστούμε!
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Αυτό είναι διακοπές!!! Φοίνικες, νησάκια, παραλίες. Μπραβο βρε παιδί μου. Μεταφέρθηκα και εγώ νοερά με τις φωτογραφίες και την περιγραφή. Την επόμενη φορά που θα διαλέξεις κάτι ανάλογο θα με πάρεις μέσα στην βαλίτσα σου? please.......
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Ωραια η ιστορια σου Ζωη!!!
Ευχαριστουμε για τις πληροφοριες και ευχομαι να βρισκεις παντα στα ταξιδια σου secret gems οπως αυτο.
Ειμαι σιγουρος στην Ταιλανδη υπαρχουν πολλα ακομα.........
 
Μηνύματα
46
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Ασία παντού
Εγώ γιατί την έχασα αυτήν την ευκαιρία όταν ήμουν εκεί 12 ημέρες :(
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.299
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom