Γερμανία Πάω Βερολίνο.Τι μου προτείνετε?

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ονειρεμένο Ταξίδι
Route 66
ο ζωολογικός λειτουργεί κανονικά τον χειμώνα???
Εχω την εντύπωση ότι δουλεύουν μόνο τα ενυδρεία, κ οι εξωτερικοί χώροι είναι κλειστοί...Θα πάω με την κοπέλα μου και θέλει οπωσδήποτε να περάσουμε από εκεί...και της είπα ότι είναι κλειστά...έχει πάει κανείς χειμώνα???
Εμείς θα είμαστε 7 με 13 Dec...

είχα πάει Δεκέμβριο κι εγώ..οι εξωτερικοί χώροι είναι ανοικτοί, φαντάζομαι ότι σε κάποια ζώα αλλάζουν χώρο και τα βάζουν κάπου εντός, αλλά λειτουργεί κανονικά..
 

marikaki

Member
Μηνύματα
131
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
νησια ειρηνικου
εγω που το ειδα στον χαρτι μια χαρα ειναι ο δρομος που ειναι,το πολυ 5 λεπτα απο την εκκλησια kaiser-wilhelm το κουφιο δοντι οπως την λενε και οι μεγαλοι εμπορικοι δρομοι επισης,πηγα πολλες φορες σε εκενη την περιοχη και φανηκε μια χαρα.τωρα σιγουρα ανατολικα ειναι διαφορετικα πιο κοντα σε μουσεια αλλα και παλι αμα δεν βρεις δεν νομιζω οτι τρεχει και κατι!
 

cosette

Member
Μηνύματα
8
Likes
0
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ
Cosette πες μου σε παρακαλώ πως να οργανώσω την επίσκεψη στο Ζωολογικό και στο aquadom.Πότε είναι καλύτερα να το επισκεφθώ ( θα μείνω πέμπτη , παρασκευή , σάββατο και μισή κυριακή από 3/12 έως 7/12) Θα έχουμε μαζί και την κόρη μας. Για δώσε μου τα φώτα σου για να μην χάσω το χρόνο μου . επίσης ότι άλλη πληροφορία έχεις είναι ευπρόσδεκτη.
Λοιπόν... από οποιοδήποτε σημείο της πόλης θα πάρεις το μετρό ή τον ηλεκτρικό και θα κατέβεις στη στάση στο ζωολογικό κήπο (στην περιοχή Kurfuerstendamm). Στο ζωολογικό βγάλτε combi ticket, εμείς βγάλαμε απλό και για να μπούμε στο ενυδρείο πληρώσαμε και δεύτερο... Για ζωολογικό να υπολογίζεις minimum 4 ώρες (εμείς τόσο καθίσαμε και δεν τον γυρίσαμε όλο...) και είναι ανοιχτός μέχρι την δύση του ήλιου, αλλά πρωί πρωί δεν είναι όλα τα ζώα έξω. Εμείς πήγαμε 11 παρά και εκείνη την ώρα βγάλανε τους ελέφαντες. Αλλά πραγματικά είναι πολύ εντυπωσιακό ειδικά για παιδιά!
Για παιδιά επίσης το Aquadom είναι εκπληκτικό! είναι στην Alexanderplatz (επίσης προσβάσιμο με μετρό και ηλεκτρικό) στο ξενοδοχείο Radisson Sas. Εμείς βγάλαμε combi ticket Aquadom και Legoland, που είναι στο Sony Center στην Potzdamer Platz, αλλά ήταν πάρα πάρα πολύ παιδικό το Legoland, αν και πολύ συμπαθητικό :)
Αυτό που θεωρώ πως έχασα τον χρόνο μου είναι το Ιουδαϊκό μουσείο... Μάλλον όμως μου χάλασε την διάθεση που μας κάνανε παρατήρηση επειδή κρατούσαμε τα μπουφάν στο χέρι και μας είπαν ή να τα φορέσουμε ή στην γκαρνταρόμπα..!!! Επίσης η περιοχή ήταν γεμάτη Τούρκους και στην στάση του μετρό ήταν κάτι μεθυσμένοι (αν και λόγω Ιουδαϊκού μουσείου η αστυνόμευση ήταν μεγάλη)
Στον πύργο της τηλεόρασης είναι ωραία, μια φάση όπως στον πύργο του Eiffel. Στο Reichstag πήγαμε, αλλά δεν μπήκαμε, η αναμονή υπολογιζόταν σε 1,5 με 2 ώρες....

είχα πάει Δεκέμβριο κι εγώ..οι εξωτερικοί χώροι είναι ανοικτοί, φαντάζομαι ότι σε κάποια ζώα αλλάζουν χώρο και τα βάζουν κάπου εντός, αλλά λειτουργεί κανονικά..
ήμουνα την Παρασκευή, λειτουργούσε κανονικά, όλα τα ζώα ήταν έξω ή στα εσωτερικά κλουβιά τους σε σπιτάκια

Καλημέρα σε όλους. Κανόνισα 1 6ήμερο ταξίδι στο Βερολίνο για αρχές Νοεμβρίου και νομίζω ότι οι πληροφορίες σας θα μου φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμες. Αυτό που με ενδιαφέρει και δεν βρήκα κάτι σχετικό είναι η Δρέσδη. Βρήκα στο ιντερνετ ότι απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα. Έχει πάει κανείς? Αξίζει να θυσιάσω μία μέρα από το Βερολίνο για να πάω εκεί ή όχι. Και αν ναι, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάω? Να νοικιάσω αυτοκίνητο? Τι έχει ενδιαφέρον να δω εκεί?
Ναι, η πόλη είναι παραμυθένια! Εμείς νοικιάσαμε αυτοκίνητο (θέλει δίπλωμα, διαβατήριο και πιστωτική) και ξεκινήσαμε το πρωί και ήταν 1,5-2 ώρες απόσταση με πολύ χαλαρή οδήγηση..
Περιοχή της Fraunekirche, πολύ εντυπωσιακός ναός και στην πλατεια είχε παντομίμες, μασκαρεμένους, κάτι Ρώσους που τραγουδούσαν με στολές και έναν τύπο με φορητό πιάνο (!!!!) που έπαιζε φοβερά!
Έκανα χαζομάρα και δεν εκτύπωσα τα αξιοθέατα της Δρέσδης από το ίντερνετ πριν πάω και ξέχασα να πάω στο Zwinger :cry: Όταν το θυμήθηκα είχε νυχτώσει και δεν φαινόταν τίποτα, αλλά φωτπγραφίες που είδα ήταν φανταστικό!

Να ρωτήσω κάτι για το Βερολίνο;

Η easyjet φτάνει (από Θεσσαλονίκη) στο Schoenefeld ενώ από εκεί με Ολυμπιακή για πίσω, φεύγει από το Τέγκελ.

Άρα έχει δύο αεροδρόμιο το Βερολίνο, right? Επικοινωνούν με το κέντρο ας πούμε του Βερολίνου με κάποιο τρόπο;

Αυτό βασικά προς το παρόν. Απλά το έχω απορία (υπάρχουν σκέψεις να ταξιδέψω εκεί τον Δεκέμβρη.)
Εμείς πήγαμε και φύγαμε μέσω Τέγκελ. Το Τέγκελ είναι 20 λεπτά από KuDamm και το ταξί μας πήρε 15 ? (με κλήση). Τα S- και U-Bahn που είχα δει τις διαδρομές τους για Τέγκελ, φτάνανε κοντά, αλλά όχι στο αεροδρόμιο. μετά λεωφορείο. Νομίζω το ίδιο ήταν και για Schonenfeld, αλλα μπορεί να κάνω και λάθος....
 

Blacksuede

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
το Βερολίνο αν δεν κάνω λάθος έχει συνολικά τρία αεροδρόμια, tegel - tempelhof - schonefeld(easyjet). To schonefeld είναι στο πρώην ανατολικό βερολίνο, για αυτό και πετάει από εκεί η easy γιατί τουλάχιστον πριν την ανακαίνηση ήταν "παρακμιακό" και είχε φτηνότερους δασμούς. Είναι το μόνο αεροδρόμιο στο οποίο μου έσκισαν τη βαλίτσα και είχε ουρά στις τουαλέτες, 2 νομίζω όλες κι όλες...Αλλά τώρα σχεδιάζουν να γίνει το κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης για αυτό και οι ανακαινήσεις...
Παραθέτω κάποια link για ζωολογικό , μέσα μεταφοράς , και μουσεία σε περίπτωση που κάποιος δεν τα έχει βρεί....

Zoo Berlin <-----επίσημη του ζωολογικού
Aquarium Berlin <----- επίσημη του aquarium

Berlin Tourist Information - Berlin-Info <---- εισητήριο 3 συνεχών ημερών για 70 μουσεία (δεν το έχω πάρει ποτέ - με κάθε επιφύλαξη...)
Berlin Museums Visitor Information: Opening Hours, Admission Prices, and Deals on Cheap Passes <--- γενικότερες πληροφορίες για τα μουσεία και τα εισητήρια...

BVG.de - Es lebe Berlin - Fares Overview - Weekly, monthly and annual Passes - 7-Day Pass <----το εισητήριο που παίρνω πάντα μόλις πατήσω το πόδι μου στο αεροδρόμιο, χαχαχαααα 26? και καθαρίσατε....

Αρα συνολικά, εκτός ξονοδοχείων κτλ υπόλογίζετε πάγια έξοδα
26? bvg + 18? ζωάκια/ψάρια + 19? όλα τα μουσεία = 63? για να κινηθείτε άνετα και χωρίς άγχος....

ειδικά αυτό το εισητήριο μουσείων είναι bargain...μόνο της Περγάμου έχει είσοδο περίπου 10 12? αν θυμάμαι καλά....

επίσης ήθελα να ρωτήσω, από barάκια/ μπυραρίες παραδοσιακές και φαγητό έχετε καμια πρόταση???Γιατί εγώ δεν θυμάμαι τίποτα της προκοπής...εκτός από το maximilians που το προτείνω ανεπιφύλακτα....
 

marikaki

Member
Μηνύματα
131
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
νησια ειρηνικου
κανείς??? κανείς....
κοιτα αν και δεν πηγα σε αυτα γιατι οπως εξηγησα ημουν την περιοδο που ειχε χριστουγεννιατικες αγορες οποτε ετρεχα σε αυτες,μπαρακια εχει στην περιοχη hachescher markt και εστιατορια παραδοσιακα στο nikolaiviertel τα οποια προσπαθησα να επισκευθω ενα μεσημερι αλλα γινοταν χαμος(δεν χαλαστηκα πολυ γιατι δεν ειμαι και πολυ φαν τις κουζινας τους,κοτσια κλπ)αλλα τα λουκανικα ειναι αψογα!
ειναι αναλογα τι θελεις,στο ιταλικο που πηγαινα ειχε την πιο ωραια μαυρη μπυρα και δυνατη να σημειωθει:D
 

Blacksuede

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
thankz!!! καλά για λουκάνικα δεν το συζητώ, currywurst mit pommes frites, δίπλα από το KDW και από παντού στην ουσία χαχαχααααα!!!Πλάκα είχαν οι πλανόδιοι με τα φορητά....ανυπομονούμε να περάσουν οι μέρες...!!!
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.882
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
κανείς??? κανείς....
Τις τρεις μέρες που έκατσα το καλοκαίρι, αν και δεν φάγαμε σε εστιατόρια αλλά κυρίως φτηνά στο πόδι, πολύ καλά ήταν στο Βαυαρέζικο μέσα στο Sony Center το άλλο με αποκλειστικότητα στις πατάτες (σε πολλές παραλαγές μαγειρέματος) μέσα στο εμπορικό κέντρο δίπλα στην Πότσντάμερ Πλάτζ και στην πλατεία που είναι η εκκλησία kaiser-wilhelm, μέσα στο Europa Center μια πολύ ωραία Ιρλανδική Πάμπ. Το βράδυ που πήγαμε ένα γκρούπ (κάποιας ηλικίας, στα μέτρα μου δηλ!!:haha:) έπαιζε έχοντας βραδυά αφιερωμένη στους Beatles. Πολύ ωραία ατμόσφαιρα.
 

gps vagelis

Member
Μηνύματα
160
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ-NO MONEY
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Δες και στη σελιδα αν σου αρεσουν αυτου του ειδους τα show www.friedrichstadtpalace.com .Επιπλεον αν μπορεις και σου αρεσει να δεις ποδοσφαιρικο αγωνα της Hertha Berlin.Εμπειρια μοναδικη ως ατμοσφαιρα με τις μπυρες και τα wurst ανα χειρας.Να πας και στο Ποτσδαμ ειναι σχετικα κοντα απο Berlin(30 λεπτα).Ειναι τα εντυπωσιακα ανακτορα Sansouci.Ψαξε λιγο και στο νετ βρε παιδι μου.Αξιζει τον κοπο.
 

Blacksuede

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
ευχαριστώ παιδιά!!!Στο νετ υπάρχουν πολλά να βρείς αλλά τα περσσότερα είναι αμφίβολα, εννοώ έχω βρει και ένα restaurant guide για βερολίνο αλλά για πολλά λέει μόνο διευθυνση...!(Μου έχει κοπεί και η dsl και με την pstn είναι αργό μαρτύριο...χαχααα!Πως άλλαξαν οι εποχές...). Με τα λουκάνικα θα την βγάλουμε πάλι, κλασσικά!!!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.622
Likes
50.276
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Οι σινεφίλ που πάνε Βερολίνο να δουν οπωσδήποτε τα "Η Ζωή των άλλων" και το "Goodbye Lenin", εκπληκτικά και τα δύο και θα προκαλέσουν dejavu.
 

Dr_Michael

Member
Μηνύματα
10
Likes
2
awww.dpgr.gr_usergalleries_albums_userpics_10176_thumb_greyscalesansuci.jpg

O άνθρωπος εφηύρε τον πόλεμο, ο ίδιος δημιούργησε την τέχνη...
Βερολίνο, η κατ' εξοχήν πόλη σύμβολο αυτής της ανθρώπινης σχιζοφρενικής συμπεριφοράς.
Βερολίνο και αυτόματα σκέφτεσαι τον πόλεμο, την πρωτεύουσα του Γ' Ράιχ, το τείχος του μίσους. Ένα πολύτιμο βάζο που κάποτε το έσπασαν και τώρα ξανακόλλησαν.
Αυτή είναι η άδικη μοίρα αυτής της πόλης, να σέρνει συνειρμικά το όνομά της την ρετσινιά της ιστορίας.
Όμως είναι μια υπέροχη πόλη, από τα σπουδαιότερα πολιτιστικά και πολιτισμικά κέντρα της Ευρώπης, που αγκαλιάζει όλες της μορφές τέχνης και έκφρασης. Μια σύγχρονη, ελεύθερη και ανοιχτή πόλη.
Αξίζει να την γνωρίσουμε καλύτερα, και με τη φωτογραφία μου προσπάθησα να δώσω κάποιες πληροφορίες.
Αξίζει να αλλάξουμε αυτόν τον συνειρμό στο μυαλό μας και από Βερολίνο-πόλεμος να τον μετατρέψουμε σε Βερολίνο-πολιτισμός.

Για 3η φορά, επισκέπτομαι το Βερολίνο 14-17 Νοεμβρίου.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.624
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom