Παρέα για Ταξίδια...

Johnpro

Member
Μηνύματα
130
Likes
22
Κοινωνικό είναι να πας ταξίδι μαζί με ένα άνθρωπο που δεν ξέρεις και δεν έχεις όχι από που κρατάει η σκούφια του, αλλά ούτε πως τον λένε καλά καλά? ΟΚ, κι αν αφήσουμε στην άκρη τους κινδύνους, πως ξέρεις ότι θα ταιριάξετε, κι ότι δε θα συγκεντρώνει όλα μαζί τα προβλήματα που αναφέρονται σ' αυτό εδώ το θέμα:
http://www.travelstories.gr/%E3%E5%...%F4%E1%EE%E9%E4%E9%FE%F4%E5%F2-%EC%E1%F2.html ?

Άμα θες να μην είσαι μόνος σου, καλύτερα βρες ντόπιο κόσμο από το couchsurfing και τα αντίστοιχα και βγείτε καμιά βόλτα παρέα.

Τα περί γκρουπ και διαφοράς μονόκλινου τα αφήνω απλώς ασχολίαστα.
εισαι ψοφιος για βαβουρα βλεπω :D
λοιπον ας το θεσουμε διαφορετικα το θεμα ... προσωπικα πιστευω οτι κανεις δεν ξερει κανεναν οσα χρονια και να περασουνε και παντα υπαρχουνε τα κρυμμενα μυστικα , αλλιως συμπεριφερονται καπιοι σαν φιλοι και διαφορετικα σε ενα ταξιδη ;)
ενα μεγαλο παιδι ξεχωριζει το καλο και το κακο οπως και την σκουφια απο τα λουκια ;)
ενοειτε οτι θα πεις και εναν καφε μαζι του και θα δεις αν εχει θετικη ενεργεια για να αποφυγεις τυχον ξυνιλες , αν εχεται κοινα ενδιαφεροντα και αποψεις , οχι στο απολυτο φυσικα αλλα κοιταζεις παντοτε σε μια επικοινονια σοβαρον ανθρωπον ;)
Ολοι ειμαστε παραξενοι ολοι εχουμε τις ιδιοτροπιες μας , και με γυναικα να πας θα σε λυσαξει στην γκρινια , με τον ανθρωπο σου φιλο-φιλη παλι θα φας και θα φαει τις παραξενιες και τις ιδιοτροπιες ;)
φιλε taver ποτε δεν βρισκει καποιος το απολυτο μισο οσον αφορα παρεες γιατι ολοι ειμαστε διαφορετικοι απλα μεσα απο αυτο το φορουμ εχουμε ολοι ενα κοινο στοιχειο , οτι μας αρεσουνε τα ταξιδια και να περναμε καλα :cool:
Ο ντοπιος κοσμος εχει αλλες απαιτισεις και κουλτουρα που το ρισκο ειναι πολυ μεγαλυτερο .
Οταν ο χρονος ειναι χρημα τοτε το γκρουπ ειναι η μονη λυση .

υγ . στα 40 ετοι ζωης μου εχω αρκετες εμπειριες με τους ανθρωπους και οσο εγραψα σχεδον τα εχω βιωση & ζησει :)

Το μονο τελοιο πραγμα που υπαρχει ειναι το γεμισμα τις ψυχης μας , ολα τα αλλα εχουνε ατελιες ...
 

micmic

Member
Μηνύματα
178
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βotswana
Ταξίδι-Όνειρο
Trans-African Highways
Το τί πιθανότητες έχει κάποιος να ταιριάξει με κάποιον λίγο-πολύ άγνωστο είναι κάτι που θα πρέπει να το ξέρει ο ίδιος. Και προφανώς δεν έχουν όλοι τα ίδια όρια, τις ίδιες απαιτήσεις, τα ίδια γούστα κτλ. Οπότε η αντιπαράθεση πάνω σ'αυτόν τον τομέα μου φαίνεται παρόμοια με το να τσακώνονται δυο άτομα για το αν είναι πιο νόστιμο το παστίστιο ή το σουβλάκι.

Αυτό που έχει σημασία όμως (και δυστυχώς άργησα να το καταλάβω) είναι ότι δεν αξίζει να χάνει κανείς τα ταξίδια που θέλει να κάνει επειδή δεν βρίσκει παρέα ανάμεσα στους γνωστούς του. Είτε μόνος του, είτε με άγνωστους ας προσπαθεί να πηγαίνει. Οι πιο κοινωνικοί θα γνωρίσουν σίγουρα κόσμο εκεί που θα πάνε, ή θα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ταιριάξουν με κάποιον άγνωστο συνταξιδιώτη. Οι δε λιγότερο κοινωνικοί θα περάσουν υπέροχα και μόνοι τους ή έστω με λιγότερες παρέες.
 

pokerface

Member
Μηνύματα
25
Likes
5
Και στη φυλακη ειν ωραια αμα χεις καλη παρεα

'Και στη φυλακη ειν ωραια αμα χεις καλη παρεα"
"Μονος σου ουτε στον παραδεισο"
"Ο μοναχος ο ανθρωπος οταν γελουν οι αλλοι, ντρεπεται που ναι μοναχος και σκυβει το κεφαλι"
Δηλαδης τσαμπα τα βγαλεν αυτα ο σοφος λαος και οι τραγουδοποιοι του;
Εδω μεχρι κι ο Νιτσε, απ οτι μου πε ενας φιλος μου- γιατι εγω δε διαβαζω, ειπε οτι υπερανθρωπας δεν ειν αυτος που σταματαει οτομοτρις με το μικρο του το δαχτυλι, αλλα αυτος που την παλευει μονος του.
Και τον Νιτσε στα σκουπιδια δηλαδη;
Η μπας κι ειμαι σε κανα φορουμ τιγκα στον υπερανθρωπο και δεν το ξερα;
Και τα λεγω αυτα διοτι παρακολουθωντας το συγκεκριμενο και αλλα σχετικα τοπικ εδω και καιρο μπας και σταυρωσω κανα χριστιανο παρεακι για ταξιδι, βλεπω αρκετους,ελαφρα τη καρδια, να συμβουλευουν αλληλους "τραβα μπρος- κι οσα ερθουν κι οσα πανε", "πιο καλη η μοναξια", "η κολαση ειν οι αλλοι" etc. etc.
Για μπαστα ρε παιδια, μην τα κανουμε κι ολα ισωμα. ιδιον του ανθρωπινου ειδους ειναι οτι ειναι αγελαιο. Αυτο συμβαινει για πολλους και διαφορους λογους εις εκ των οποιων ειναι οτι με παρεα περνας καλα -δυνητικα τουλαχιστον΄ χωρις;;;μπα -εκτος κι αν εκει που πας βρεις καλυτερη παρεα απ αυτην που θα παιρνες απ το σπιτι σου. Αυτο μπορει μεν να ειναι μαθηματικα σιγουρο αν οπου παρεα βαλεις πεπονια και ως τοπο προορισμου ορισεις την περιοχη της Αργολιδος, οταν ομως προκειται για ανθρωπους και την περιοχη του... Τατλαμακαν πχ το πολυ πολυ να σε βρει ο Μαητρεγιας κι αντε να ξεμπλεξεις μετα- για ρωτα και το Λιακοπουλο που κατι ξερει απο δαυτονα.
Τωρα αν εισαι σαν το τυπακι στη διαφημιση της 7 Days, αυτονανε που του την πεφτουνε ολες και ολοι τονε θελουνε για παρεα, τοτε ωρα καλη στην πρυμνη σου- αν και μεταξυ μας αν ησουν ετσι φιλε μου δε θα μπαινες καν στον κοπο να τσεκαρεις το φορουμ, ποσο μαλλον να εισαι στη γυρα για παρεα.
Για εμας τους υπολοιπους κοινους θνητους ειναι καλο να ξερεις οτι καποιος δικος σου ανθρωπος προσεχει τη βαλιτσα σου οταν επισκεφτεσαι καποια κοινοχρηστο τουαλετα, η οταν γυρνας δεξια κι αριστερα να βρεις δωματιο και που πεταγεται να σου φερι κανα ιμοντιουμ οταν....
Το δια ταυτα: αν δεν υπαρχουν αβυσσαλεες διαφορες του τυπου φουρτουνακηδες -βροντακηδες, Γενοβιτισσα2000-Χρυσαυγιτης, καλλια παρε εναν ανθρωπο να σου βρισκεται κι αχρειαστος να ναι

ΥΓ.Προς το φιλο που απαξιει να σχολιασει τη διαφορα κοστους του μονοκλινου, ........
 

pokerface

Member
Μηνύματα
25
Likes
5
Καλημέρα σε όλους.

Φέτος λόγω κρίσης δεν βλέπω να με ακολουθεί κανένας σε ταξίδι.:(
Οπότε κι εγώ θα ''ρίξω τα μούτρα μου" και βρώ καινούργιους καινούργιους θαραλέους συνοδηπόρους...:clap:

Όπως καταλάβατε είμαι καινούργιος εδώ και ψάχνω παρέα για ταξίδι στη Βραζιλία ,Αργεντινή ,Ουρουγουάη,Παραγουάη .:argentina01:

Οποιοι ενδιαφέρονται ας απαντήσουν η να στείλουν μύνημα.
Α ρε LUCAS κι ενω χρονια ψηνομαι για κει κατω- πλην ομως οι δεσμευμενοι φιλοι και στη σκεψη ακομη τρωγανε παντοφλια- ηρθε φετος το ΔΝΤ και μας τα τσακισε. Εμ δεν το ποσταριζες κι εσυ περσυ που χαμε και κατι ψιλα στην ακρια..
 

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
ιδιον του ανθρωπινου ειδους ειναι οτι ειναι αγελαιο. Αυτο συμβαινει για πολλους και διαφορους λογους εις εκ των οποιων ειναι οτι με παρεα περνας καλα -δυνητικα τουλαχιστον΄ χωρις;;;μπα -εκτος κι αν εκει που πας βρεις καλυτερη παρεα απ αυτην που θα παιρνες απ το σπιτι σου.

ειναι καλο να ξερεις οτι καποιος δικος σου ανθρωπος προσεχει τη βαλιτσα σου οταν επισκεφτεσαι καποια κοινοχρηστο τουαλετα, η οταν γυρνας δεξια κι αριστερα να βρεις δωματιο και που πεταγεται να σου φερι κανα ιμοντιουμ οταν....

καλλια παρε εναν ανθρωπο να σου βρισκεται κι αχρειαστος να ναι
Με καλή παρέα περνάς καλά. Με παρέα που δε συμμερίζεται τα ενδιαφέροντά σου δύσκολο να απολαύσεις το ταξίδι.

Επίσης, έτσι όπως το θέτεις παρακάτω δε μου φαίνεται ότι σε ενδιαφέρει τόσο να μοιραστείς τα θαυμαστά όσα δεις στο ταξίδι σου με κάποιον άνθρωπο που εκτιμάς, αλλά θέλεις ένα συνταξιδιώτη για να σου κρατάει τα μπόσικα. Με την ίδια λογική ούτε για καφέ δε θα 'πρεπε να πηγαίνουμε μόνοι μας για να μπορεί κάποιος να μας κρατάει την τσάντα όταν πηγαίνουμε wc.

Τέλος πάντων, εγώ είμαι από τους "προνομιούχους" που ταξιδεύουν με το έτερον ήμισυ πλεον, έχω όμως κάνει ταξίδια και εκδρομές μόνη μου στο παρελθόν και απόλαυσα τη μοναξιά μου και τον εαυτό μου όσο μπορούσα. Είδα υπέροχα μέρη με το χρόνο και τον τρόπο που ήθελα και κάποιες φορές γνώρισα σπουδαίους ανθρώπους. Δεν ήθελα να ακολουθήσω το "αγελαίο" ίδιον του γένους μου. Σου φαίνεται πολύ περίεργο αυτό;

Από κει και πέρα το βρίσκω πολύ ωραίο και ρομαντικό να γνωρίζεσαι σε ένα φόρουμ ή οπουδήποτε και να κανονίζεις να πας ταξιδάκι με άλλους, ασχέτως με το ότι δεν ξέρω αν θα το έκανα. Νομίζω όμως ότι θα ήταν καλύτερα να είσαι καιρό στο φόρουμ, να έχεις καταλάβει πάνω-κάτω με ποιους ταιριάζεις, ποιοι έχουν τα ίδια γούστα, την ίδια οικονομική δυνατότητα (μην τρώει ο ένας σε αστέρια michelin και ο άλλος σε καντίνες) τα ίδια θέλω κλπ κλπ κλπ προτού απλώς πετάξεις μια πρόταση στον καθένα.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
To θέμα έχει γεμίσει από άσχετα ποστ, που θα διαγραφούν τις επόμενες ώρες. Σας παρακαλώ μείνετε on topic από δω και πέρα.
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Εγώ αυτό που έχω να πω σε όλους είναι να δοκιμάσουν έστω μια φορά κι απ τις δυο συνταγές και να ρθουν να μας πούνε.. Καλά τα λεγα και γω τα περί παρέας και επέμενα ότι δεν πάω πουθενά μόνος μου, ώσπου κατέβηκα στον Λίβανο και ήταν περίφημα! (και δεν το περίμενα). Δηλαδή θα ακυρώσω π.χ. Ισλανδία επειδή δεν έχω παρέα? Θα χω την Ισλανδία για παρέα και δεν θα την χορταίνω κιόλας...


Αυτό που έχει σημασία όμως (και δυστυχώς άργησα να το καταλάβω) είναι ότι δεν αξίζει να χάνει κανείς τα ταξίδια που θέλει να κάνει επειδή δεν βρίσκει παρέα ανάμεσα στους γνωστούς του. Είτε μόνος του, είτε με άγνωστους ας προσπαθεί να πηγαίνει. Οι πιο κοινωνικοί θα γνωρίσουν σίγουρα κόσμο εκεί που θα πάνε, ή θα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ταιριάξουν με κάποιον άγνωστο συνταξιδιώτη. Οι δε λιγότερο κοινωνικοί θα περάσουν υπέροχα και μόνοι τους ή έστω με λιγότερες παρέες.
(τελευταία όλο συμφωνώ μαζί σου!! :p :p)
 

tsoang

Member
Μηνύματα
26
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Rome
Ταξίδι-Όνειρο
πάααρα πολλοί!!!!!
Καλησπέρα και από εμένα...
Συμφωνώ ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα γκρουπ γι'αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν αλλά δεν βρίσκουν παρέα ή τέλοσπάντων δεν το ρισκάρουν να πάνε μόνοι τους.
Εμείς είμασταν μια παρέα 5 άτομα και κανονίζαμε να φύγουμε την επόμενη εβδομάδα για Κούβα μεμονωμένα. Όμως κατι το ΔΝΤ κατι η πετρελαιοκηλιδα ακυρωθηκε.
Έψαξα και βρήκα οργανωμένο (από τους 5 μείναμε 2) για Σκανδιναβία με αναχώρηση 14/8 το οποίο ακυρώθηκε από γνωστο πρακτορείο την Παρασκευη 6/8. Και βρίσκομαι τώρα τελευταία στιγμή να ψάχνω προορισμό! Τα πρακτορεία έχουν κλείσει τα οργανωμένο και δεν ξέρω που να πάω μεμονωμένα.
Οποιος έχει οργανωσει κάτι ή έχει να μου προτείνει κάτι θα με βοηθούσε....
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Μου φαίνεται άδικο και κρίμα να χάσεις το ταξίδι που θες να κάνεις ενδεχομένως μια ζωή επειδή ίσως δεν βρίσκεις παρέα λόγω ημερών, χρημάτων, διάθεσης για τον συγκεκριμένο προορισμό κλπ. Κάποια χρόνια μετά θα μετανιώνεις που δεν πήγες επειδή κάποιος φίλος ή γνωστός δεν μπορούσε. Ουσιαστικά θα έχεις στερήσει εσύ από τον ίδιο σου τον εαυτό το ταξίδι...
Γεγονός είναι πως γι' αυτούς δεν έχουν δοκιμάσει-και εγώ μαζί- μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή ή και παράξενο, ωστόσο προσωπικά θέλω σα τρελή να το πραγματοποιήσω κάποια στιγμή. Δοκιμάζεσαι και δοκιμάζεις μόνος σου.
 

exsta

Member
Μηνύματα
62
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
Ρωσία
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη για 1 μήνα
Τα 2 ταξίδια που έχω κάνει ολομόναχος τα θυμάμαι ως τα καλύτερα της ζωής μου. Τόκιο (5 μέρες) και Βοστώνη (3 μέρες). Σίγουρα κάποια πράγματα θέλεις και να τα μοιραστείς, αλλά το να κάνεις αυτό που θέλεις, όπως και όποτε θέλεις είναι ανεκτίμητο.
 

fitziano

Member
Μηνύματα
1.934
Likes
533
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Έκανα κι εγώ το πρώτο μου ταξίδι μόνος και μπορώ να πω ότι όλα ήταν πολύ καλύτερα από ότι περίμενα. Γνώρισα τόσο κόσμο όσους δεν είχα γνωρίσει στα πέντε προηγούμενα ταξίδια μου μαζί. Καμιά φορά βέβαια το βράδυ είναι λίγο βαρετό να βγαίνεις μόνος σου αν και συνήθως βρίσκεις εύκολα παρέα. Πλέον για μένα δεν υπάρχει λόγος να μην κάνω ένα ταξίδι επειδή δεν βρήκα παρέα.
 

lunallena

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ταυλανδη,βιετναμ
Ταξίδι-Όνειρο
νησι πασχα
Καλημέρα σε όλους. Είμαι μέλος του homeexchange και ψάχνω για παρέα στο εξωτερικό. Ενδιαφέρεται κανείς?
σερενα πηγες πουθενα με το homeexchange?ειναι καλο?ενδιαφερομαι στειλε μου μειλ!χχ
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom