Γερμανία Παραμυθένια Χριστούγεννα στη Βαυαρία...

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
...εκτός αν οι ημερομηνίες αυτές πέσουν μέσα σε ΣΚ (όπως φέτος πχ που 22-23 έπεφτε ΣΚ) ;) :D!
Αλήθεια?? Δεν έχω πάει Βιέννη και θα ήθελα να πάω Χριστούγεννα κάποια στιγμή..είχα την εντύπωση πως έκλειναν και εκεί οι αγορές στις 23 με 24 το αργότερο και πως μόνο μία (αν θυμάμαι καλά), αυτή στο Schönbrunn Palace έμενε ανοιχτή μέχρι τις 26 Δεκ.! Christmas Markets in Vienna Μήπως εκεί μετά ανοίγουν ξανά για Πρωτοχρονιά? :)! Στο Salzburg πάντως, ανοιχτά χαρά θεού στις 25 που πήγαμε και με πολύ κόσμο! Θα έχετε περαιτέρω πληροφορίες και φωτογραφίες στη συνέχεια της ιστορίας...:cool:

Στο Schonbrunn την είχαμε προλάβει, και είμασταν εκεί μετά τις 27/12.. Μία άλλη που ήταν στο κέντρο είχε μόλις κλείσει όταν πήγαμε, το θυμάμαι γιατί ακόμα μαζεύανε.. Ίσως αλλάζουν αυτά κάθε χρονιά.. Θέλαμε πολύ να πάμε και Salzburg αλλά οι μέρες ήταν λίγες και είπαμε να το κάνουμε άλλο ταξίδι.. Περιμένω τη συνέχεια!!!
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.094
Likes
23.920
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
ps: η τελευταία φωτογραφία με το κάστρο είναι κλεμμένη από το google...ήθελα να σας δείξω πως φαίνεται από τη γέφυρα!
Πολύ ωραία αφήγηση !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καταπληκτικές φωτογραφίες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Να και μία φωτογραφία ακόμη από τη Marien Brucke.
Neuschwanstein 2006 a.jpg
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Πολύ ωραία αφήγηση !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καταπληκτικές φωτογραφίες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Να και μία φωτογραφία ακόμη από τη Marien Brucke.
View attachment 13592
Σ'ευχαριστώ πολύ chris7 :D :D!!!
Και η δικιά σου φωτογραφία πάντως δεν πάει πίσω...απλά υπέροχη :clap:!


echo2011 said:
Θέλαμε πολύ να πάμε και Salzburg αλλά οι μέρες ήταν λίγες και είπαμε να το κάνουμε άλλο ταξίδι..
Καλύτερα που δεν πήγατε γιατί είναι μακριά από Βιέννη (296 χλμ), θα ''τρώγατε'' πολλές ώρες στο πήγαινε-έλα για να το δείτε για τόσο λίγο...
Με το Μόναχο συνδυάζεται καλύτερα (145 χλμ)! Στο επόμενο ταξίδι λοιπόν...
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Oberammergau

Μετά το αγαπημένο μας κάστρο, σειρά είχε η επίσκεψη στο χωριό Oberammergau!!! :rolleyes: Πρόκειται για ένα μικρό χωριουδάκι που βρίσκεται χωμένο στις Άλπεις και το χειμώνα ντύνεται με τη λευκή του φορεσιά, κάτι που του χαρίζει κατά τη γνώμη μου τον παραμυθένιο χαρακτήρα...ή μάλλον όχι απαραίτητα, αν σκεφτείτε πως (σχεδόν) όλα τα σπιτάκια του είναι ζωγραφισμένα με κάποια ιδιαίτερη παράσταση στο εξωτερικό τους! Κάθε σπίτι αποτελεί έναν ξεχωριστό πίνακα ζωγραφικής και έχει δικό του θέμα και χαρακτήρα...Οι θρησκευτικές απεικονίσεις είναι οι συχνότερες και εκφράζουν πόσο βαθιά θρησκευόμενοι είναι οι κάτοικοι του χωριού! Αξίζει να σας αναφέρω πως κάθε δέκα χρόνια, από το 1633, γίνεται η αναπαράσταση των παθών του Ιησού με πρωταγωνιστές τους ντόπιους κατοίκους και ερασιτέχνες ηθοποιούς...

Προχωράμε λοιπόν, στα δρομάκια του όμορφου χιονισμένου:)clap:) χωριού και δεξιά αριστερά παρατηρούμε με θαυμασμό τα σπιτάκια...Είναι όλα πολύ εντυπωσιακά και πραγματικά αξίζει να επισκεφτείτε το Oberammergau για τη διαφορετικότητα του! Η θρησκευτικότητα που ανέφερα πιο πάνω είναι εμφανέστατη σχεδόν παντού...Συναντήσαμε την εκκλησούλα του χωριού και λίγα μέτρα πιο κάτω είδαμε έναν τεράστιο εντυπωσιακό ξύλινο σταυρό με τον Ιησού έξω από ένα πανέμορφο ζωγραφισμένο σπίτι με εξίσου αξιοπρόσεκτο κήπο που λεγόταν το <<σπίτι του Πιλάτου>>...


Προχωράμε και βλέπουμε κόσμο με λιχουδιές στο χέρι και καταλαβαίνουμε πως το σκηνικό εδώ επαναλαμβάνεται..ναι καλά το σκεφτήκατε, φυσικά μιλάω για τη χριστουγεννιάτικη αγορά του Oberammergau...μικρά ξύλινα καλυβάκια που πουλάνε ντόπια γλυκίσματα, κρέπες, λουκάνικα και πατατούλες για να γεμίσουν τυχόν κενά και να καλύψουν τις λιγούρες :bleh:, ..αλλά και κλασσικά χριστουγεννιάτικα στολίδια, διάφορα μπιχλιμπίδια, ξυλόγλυπτα και κουκλάκια!!!
Παρά τις μυρωδιές που αποτελούσαν πειρασμό, αποφασίζουμε να φάμε το μεσημεριανό μας παραδοσιακά, βαυαρικά ;)! Έτσι, διαλέγουμε το restaurant '' Hotel Wolf '' και καλά κάναμε γιατί δεν το μετανιώσαμε, σκάσαμε στο φαγητό! Σνίτσελ με πατατούλες για μένα, λουκάνικα με ξινολάχανο, pretzels :D, και το απαραίτητο συνοδευτικό=μπίρα paulaner!!!

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Ώρα αναχώρησης από το Oberammergau 17.30...ο ουρανός είχε αρχίσει να παίρνει ένα φανταστικό ροζ-μοβ χρώμα που έκανε το τοπίο ακόμη πιο ειδυλλιακό και ρομαντικό!

Πίσω στο πούλμαν και το Μόναχο μας περιμένει για βραδινή βόλτα... στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας! ;)
 

Attachments

Last edited:

Italitsa

Member
Μηνύματα
840
Likes
915
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Και κάπου σε αυτό το σημείο τα μάτια μου εστιάζουν στο λευκό χιονάκι που ήταν ωραία στρωμμένο στο πεζουλάκι, ..ρίχνω και μια ματιά στο αγόρι μου..και τη συνέχεια τη φαντάζεστε... το πειραχτήρι μέσα μου δεν κρατιέται και δε θέλει να κάτσει ήσυχο :haha: : Και όταν τον βλέπω να με κοιτάζει με ύφος ''Αν το κάνεις την έβαψες :D'' ε όσο να΄ναι παιδί είμαι και εγώ :bleh: !!!
Ε, όταν σου λέω πως στο μονο που δεν ταιριαζουμε ειναι οι επιλογές μας για τον συντροφο της Helena, το εννοώ!! :bleh::bleh:

στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας! ;)
....άμεσα παρακαλώ!!:D:D
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.723
Likes
14.824
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
αντε....αντε....μεσημέριασε.
 

Italitsa

Member
Μηνύματα
840
Likes
915
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
αντε....αντε....μεσημέριασε.
χαχαχα δες μονο τι ωρα εγραψε το τελευταιο κεφαλαιο και θα καταλαβεις πως τωρα το κοριτσακι μας βρισκεται στο 4ο συννεφο δεξια και ονειρευεται το επομενο ταξιδι (στη Βενετιτσα, για να μην ξεχνιομαστε:bleh:) αφηνοντας εμας τους πρωινους τυπους να ξεροσταλιαζουμε για δυο κουβεντες της και 5-6 φωτογραφιες...... :mad::mad: Και δεν εχω αναπτυξει ακομη την αστρικη προβολη μου να παω στον υπνο της να τα κανω μανταρα μπας κ μας γραψει κατι συντομα..... :D:haha:
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
makisg said:
αντε....αντε....μεσημέριασε.
Italitsa said:
χαχαχα δες μονο τι ωρα εγραψε το τελευταιο κεφαλαιο και θα καταλαβεις πως τωρα το κοριτσακι μας βρισκεται στο 4ο συννεφο δεξια και ονειρευεται το επομενο ταξιδι (στη Βενετιτσα, για να μην ξεχνιομαστε) αφηνοντας εμας τους πρωινους τυπους να ξεροσταλιαζουμε για δυο κουβεντες της και 5-6 φωτογραφιες...... Και δεν εχω αναπτυξει ακομη την αστρικη προβολη μου να παω στον υπνο της να τα κανω μανταρα μπας κ μας γραψει κατι συντομα.....
:haha: :haha: :haha: καλά έχω πεθάνει στα γέλια από τα σχόλιά σας παιδιά..ντροπή βρε :bleh:!!! Μου φτιάξατε τη διάθεση αγαπητοί μου!!! :D Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι καθόλου πρωινός τύπος(με μόνη εξαίρεση όταν ταξιδεύω)..!! Το βράδυ που είναι ήσυχα μου'ρχεται η έμπνευση και γράφω :bleh: :lol:!
Έτσι όπως τα λες ήταν πάντως, εκείνη την πρωινή ώρα ήμουν στο τρίτο όνειρο :haha:...απτόητη κιόλας..άρα Italitsa μου πρέπει να το εξασκήσεις πολύ το χάρισμα..ούτε που γαργαλήθηκε τ'αυτί μου κοριτσάκι μου :haha:!

Τώρα που νύχτωσε όμως, έχετε πιο πολλές πιθανότητες να σας γράψω κάτι από το επόμενο κεφάλαιο :lol:!!!

Italitsa said:
Ε, όταν σου λέω πως στο μονο που δεν ταιριαζουμε ειναι οι επιλογές μας για τον συντροφο της Helena, το εννοώ!!
Χαχαχα, ναιιιι ισχύει...τη διάβασα την κορυφαία χειρονομία προς το ανυποψίαστο αγόρι σου :haha:...έτσι έχει πλάκααααα!!!
 

Italitsa

Member
Μηνύματα
840
Likes
915
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ανάλογα τη διάθεση...μέχρι τις 3.00 το αργότερο :D!!! Σκέφτεσαι να μείνεις ξύπνιος να περιμένεις? :haha:

Κοριτσακι μου γλυκο μας περιμενει και η Τσιβλου αυριο...κανε τα μαγικα σου λιγο νωριτερα αν γινεται!!! :bleh::bleh:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.470
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom