Γαλλία Παρισι-Disneyland

harris

Member
Μηνύματα
15
Likes
13
Θα πω κι εγώ ότι για τις 2 μέρες αξίζει να πάρεις είσοδο και στα 2 πάρκα. Το Σεπτέμβριο του 2009 που είχα πάει κόστιζε 112 ευρώ το άτομο.Το εισιτήριο είναι για την είσοδο, όπως σε όλα τα θεματικά πάρκα που έχω επισκεφθεί στο εξωτερικό. Δεν είναι τύπου "Αλλού" που μπαίνεις και παίζουν τα παιδιά και εσύ τα περιμένεις π.χ. Είναι ένας μαγικός κόσμος με 4 διαφορετικές ζώνες, κατάλληλα διαμορφωμένες ανάλογα με τη θεματική τους ενότητα που και να τη γυρίσεις πρέπει να πληρώσεις γιατί όλο αυτό είναι μέρος του θεάματος. Δεν πρόκειται για "θες δε θες πρέπει να παίξεις", αλλά μπαίνοντας μέσα θα δεις παρελάσεις, θεάματα, δε γίνεται να μην πληρώσεις. Προτείνω για να μη χάνετε χρόνο να μην μπαίνετε σε κάθε μαγαζάκι, αλλά για τα ψώνια σας να βγείτε στα αντίστοιχα μαγαζιά εκτός πάρκου. Τέλος επδ για να μπουν τα παιδιά στα τρενάκια υπάρχει όριο ελαχίστου ύψους, καλό είναι να συμβουλευτείς έναν οδηγό να δεις τι απαιτήσεις έχουν -δεν ξέρω και τις ηλικίες των παιδιών σου.

Μη χάσετε την ευκαιρία... Επίσης, αν σκοπεύετε να γυρίσετε και το Παρίσι και θέλετε απλά να πάτε και 1-2 μέρες Eurodisney θα πρότεινα διαμονή εκτός Πάρκου και μετακίνηση με τρένο, γιατί η διαμονή μέσα αν έχει κάποιος χαμηλό budget είναι απαγορευτική.
 
Μηνύματα
90
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
φιλανδια
πριν απο λιγες μερες γυρισα απο παρισι και ντισνευ.ειχα εισητηρια francilien ετσι λεγονται με 35 ευρω το ατομο τα πηρα απο την ιστοσελιδα τησ disney.ειναι για ενα παρκο και συγκεκριμενη μερα.ειχε πολυ κοσμο 2 ωρες στην εισοδο και αναμονη μεσο ορο 1 ωρα σε καθε παιχνιδι.
 

Saviperrr

Member
Μηνύματα
10
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Μαρόκο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Μη χάσετε την ευκαιρία να πάτε και στο δεύτερο πάρκο. Θα δείτε πολλά που θα σας ενθουσιάσουν-κυρίως τα παιδιά- και είναι μια εμπειρία που αξίζει κανείς να τη ζήσει ολοκληρωμένη. Μια μικρή συμβουλή, να αποφύγετε το Twilight Zone Tower, είναι κάτι σαν το Shock Tower του Allou! αν γνωρίζεις, σε ανεβάζει σε ένα ύψος και σε κατεβάζει απότομα. Τόσο απότομα όμως που σε πιάνει πονοκέφαλος και γενικά δεν είναι ευχάριστο, ούτε κάτι που αξίζει την αναμονή. Όλα τα άλλα είναι απλά ονειρικά για μικρούς και μεγάλους. Επίσης, φροντίστε να είστε έγκαιρα στο σημείο απο όπου περνάει η παρέλαση για να είστε μπροστά μπροστά..
Όσο για τα εισιτήρια, κι εγώ online τα είχα κλείσει. Είναι προτιμότερο γιατί γλιτώνεις και την ουρά στο ταμείο, και νομίζω είναι και πιο οικονομικό
 

AERAS

Member
Μηνύματα
772
Likes
1.122
Το λεγόμενο ασανσέρ που περιγραφείς είχα τημ χαρά να απολαύσω σου ορλάντο .είναι στο στυλ του παιχνιδιού του αλλού όσον αφορά την κεντρική ιδέα της κατακόρυφης πτώσης, αλλά ουσιαστικά διαφέρουν μέρα με την νύχτα .εκεί έχει μια υπόθεση, το ασανσέρ σε κάνει βόλτα στα δωμΆτια του πύργου και μπροστά σου εξελίσεται μια ιστορία μέχρι να κορυφωθεί με τις πτώσεις .και σε εμένα και στην σύζυγό μου που έχει υψοφοβια μας άρεσε, ενθουσίασε, εντυπωσίασε εξίσου,
Τελικά θεωρώ δεν έχει καμία σχέση με το αλλού που είναι μια ξερή πτώση
 

harris

Member
Μηνύματα
15
Likes
13
Συμφωνώ, δεν έχουν καμία σχέση... άσε που η πτώση δεν είναι όπως στο "Αλλού". Σε ανεβάζει όροφο, όροφο και δε σε αφήνει να περιμένεις με τις ώρες, η δε στιγμή που ανοίγουν τα παράθυρα και βλέπεις όλη τη Eurodisney από ψηλά, απλά μαγική.

Να πω επίσης για τις ουρές ότι αρκετά παιχνίδια έχουν fast pass, τα οποία στη Eurodisney τα βγάζεις δωρεάν πριν από κάθε παιχνίδι (λίγη ώρα νωρίτερα πριν το κάνεις και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μια φορά σε ένα μισάωρο που σου λέει) ώστε να γλιτώνεις τις ουρές. Ίσως να μην το είχε πάρει χαμπάρι ο alexandros serres.
 

AERAS

Member
Μηνύματα
772
Likes
1.122
οντως το fast pass είναι μεγάλη εξυπηρέτηση.Στην eurodisney είχα πάει πριν περίπου μια δεκαετία,δεν νομίζω τότε να υπήρχαν,όμως στο orlando αλλά και στην Hong Kong disney τα τίμησα πάρα πολύ.κρίμα που δεν τα έχουν σε όλα τα παιχνίδια.επίσης αν έχεις πάρει για ένα παιχνίδι fast pass μέχρι να έρθει η ώρα που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις δεν σου δίνει το μηχάνημα fast pass για άλλο παιχνίδι.είναι όμως ελαστικοί και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και αφού περάσει το χρονικό περιθώριο που αναγράφει.
στην Universal στο Orlando δεν έχει δωρεάν fast pass,έχει όμως ακριβότερο εισιτήριο το οποίο σου επιτρέπει να παρακάμπτεις όλες τις ουρές αλλά και να μπεις στα παιχνίδια όσες φορές θέλεις,γιατί με το απλό εισιτήριο μπορείς μόνο μία φορά κάθε παιχνίδι.
 

lucia

Member
Μηνύματα
57
Likes
5
Εμένα το site της Disney με μπέρδευε αρκετά, γιατί φαινόταν να θέλει γαλλική διεύθυνση στα στοιχεία που έδινες,διαφορετικά σε έβγαζε ξανά στα ακριβά εισιτήρια για τους μη Γάλλους. Έκλεισα από τα fnac on line το francilien για Δευτέρα βέβαια, άρα λίγο πιο ακριβό, στα 41Ε. Πήγα πριν 2 εβδομάδες, μάλλον όμως ήμουν τυχερή-δεν είχε τρελό κόσμο. Καλό είναι να πάει κανείς με το άνοιγμα του πάρκου, να τρέξει πρώτα προς πειρατές Καραϊβικής στην Adventureland που δεν έχουν εκείνη την ώρα πολύ κόσμο (μπήκα αμέσως) και fast pass για τα πιο διάσημα μετά. To space mountain είχε μόνο 30 λεπτά αναμονή, τσάμπα χαράμισα το fast pass μου-η περισσότερη ήταν 70 λεπτά στο Big thunder mountain(για τους άλλους, διότι εγώ δεν πήγα τελικά)
 

AERAS

Member
Μηνύματα
772
Likes
1.122
Μπήκες τόσο νωρίς και κατάφερες να μην προλάβεις να απολαυσεις το Big thunder mountain?Ή μήπως δεν πήγες από επιλογή?
Ξεκινώντας από τις 9 που ανοίγουν τα πάρκα υπάρχει χρόνος να κάνεις τα πάντα και 2-3 επιπλέον φορές αυτά που σου αρέσουν περισσότερο.
Έχεις απόλυτο δίκιο ότι αν μπει κάποιος νωρίς προλαβαίνει να κάνει ορισμένα παιχνίδια χωρίς καθόλου ουρά.το ίδιο επίσης συμβαίνει και προς το κλείσιμο...
 

lucia

Member
Μηνύματα
57
Likes
5
Κατά τις 10 το Big Thunder είχε αναμονή 75 λεπτά (!!), άκουγα και κόσμο να τσιρίζει, νομίζω ότι αποθαρρύνθηκα κάπως και δεν ξαναπήγα από κει:) Επίσης, είναι εκπληκτικά εκείνα τα γλυκά ποπ κορν που πουλάνε σε όλο το πάρκο-τα συστήνω:)
Τιμές στα μαγαζιά εντός πάρκου κομματάκι υψηλές,σε σουβενίρ πάντα, αν και λόγω εκπτώσεων πέτυχα σε δυο μαγαζάκια προσφορές σε μπλουζάκια κυρίως. Υπάρχει κι ενα μεγάλο Disney store έξω από τα πάρκα σε περίπτωση που ξεχάσατε να αγοράσετε κάτι μέσα στο πάρκο,με τιμές ίδιες με μέσα.
 

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
555
Likes
442
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Σχεδιαζουμε δυο οικογενειες να παμε στη eurodisney την Ανοιξη αλλα το ψαχνω απο τωρα... Εχοντας παει χωρις παιδια για μια μονο μερα διαπιστωσα οτι το να μενεις στο Παρισι δεν λεει γιατι χανεις παρα πολυ χρονο στις μετακινησεις και πληρωνεις και εξτρα τα εισιτηρια οποτε βγαινει και πιο ακριβα,και οτι μια μερα εφτασε για να γυρισουμε μονο το 1/4 του παρκου της fantasyland και ολο των πειρατων της Καραϊβικης,δηλαδη 1,5 παρκο κι αυτο τρεχοντας συνεχεια απο το ενα στο αλλο παιχνιδι.Περιττο να σας πω οτι μαγευτηκα,επαθα την πλακα μου,τσιριζα σαν χαζη στην παρελαση του μικυ,βγηκα και φωτος με τη χιονατη και τη σταχτοπουτα....καντε εικονα τωρα πως θα ειναι τα 2 μου κοριτσια που τις κοιμιζω με το ταξιδι-ονειρο αυτο απο οταν ηταν 2 χρονων....

Απορια.4 μερες 5 νυχτες αποκλιειστικα eurodisney ειναι πολλες μηπως? Πιστευετε οτι ενα 6χρονο και δυο 7χρονα κοριτσια και ενα 9χρονο αγορι ισως να βαρεθουν? Για μενα δε ρωταω δεν παιζει τετοιο σεναριο....:lol:

Αυτες τις ηλικιες αξιζει να τις παμε και μια μερα Παρισι ετσι για την ιστορια? Ενα πυργο του Αιφελ μονο ή και Λουβρο? Μηπως παραειναι ακαταλαβιστικο για τοσο μικρα? Ή να μην τους παμε καθολου,να το αφησουμε για οταν μεγαλωσουν κι αλλο?
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Αυτες τις ηλικιες αξιζει να τις παμε και μια μερα Παρισι ετσι για την ιστορια? Ενα πυργο του Αιφελ μονο ή και Λουβρο? Μηπως παραειναι ακαταλαβιστικο για τοσο μικρα? Ή να μην τους παμε καθολου,να το αφησουμε για οταν μεγαλωσουν κι αλλο?
Θα δώσετε τόσα χρήματα για να πάτε στο Παρίσι και αντί να δώσετε στα παιδιά σας τη χαρά να δουν μια ξένη πόλη και πώς ζουν ξένοι άνθρωποι, θα τα κλείσετε σε ένα τεχνητό πάρκο να παίζουν με το Μίκυ και τη Χιονάτη;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.764
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom