Ιταλία Πασχαλινή low-budget Τοσκάνη (και λίγη Bologna)

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.433
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Τα κατάφερες ομορφοκόριτσο ;)
ήμουν σίγουρη :)
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
3η μέρα (μέρος 'α): Φλωρεντία-Wine tasting στο Chianti

Την επομένη ξυπνήσαμε νωρίς-νωρίς, ετοιμαστήκαμε γρήγορα, κάναμε check out, αφήσαμε τις αποσκευές μας στον αποθηκευτικό χώρο του hostel και ξεκινήσαμε για να βρούμε το σημείο από όπου θα ξεκινούσαμε το tour μας. Επρόκειτο για ένα tour που προωθούσε, μεταξύ άλλων, το hostel μας και το οποίο διοργάνωνε ένα καινούριο όπως μάθαμε αργότερα πρακτορείο (ονομάζεται ή Toscana on budget ή Tuscany on budget, δεν μπορώ να θυμηθώ και δεν το βρίσκω on line-να ανησυχήσω; ). Το tour θα διαρκούσε από τις 10 ως τις 5 και περιλάμβανε wine tasting, επίσκεψη σε οινοπαραγωγική μονάδα με ελαφρύ γεύμα, καθώς και εξόρμηση στο San Gimignano με συνολική τιμή τα 49 euros. Μας φάνηκε καλή λύση ελλείψει αμαξιού, καθώς θα βλέπαμε αρκετή εξοχή.

Ξεκινήσαμε λοιπόν, αυτή τη φορά ντυμένες ελαφρά και χωρίς αδιάβροχα, καθώς η μέρα ήταν υπέροχη, ζεστή και ηλιόλουστη. Κάναμε μια στάση σε ένα χαριτωμένο καφέ κοντά στο hostel όπου απολαύσαμε ένα ωραίο πρωινό (εγώ κινήθηκα κλασσικά στην επιλογή κρουασάν-χυμός πορτοκάλι), το οποίο μας βγήκε πολύ φθηνότερο από το Robiglio (το οποίο όμως ομολογώ είχε καλύτερα προϊόντα). Το καφέ ήταν τίγκα στους Αμερικανούς. Γενικότερα είδαμε πάρα πολλούς Αμερικανούς τουρίστες στην Τοσκάνη εκείνες τις μέρες, νομίζω ότι αποτελούσαν μακράν την πλειοψηφία των επισκεπτών. Το συγκεκριμένο ανέσυρε μια τρελή συζήτηση μεταξύ εμένα και της Μ. σχετικά με το ζήτημα, για να καταλήξουμε αμήχανα ότι οι εκ των ΗΠΑ ορμώμενοι τουρίστες μας την ψιλοέσπαγαν. Ντρέπομαι που το λέω επειδή έχω πάει δύο φορές στις ΗΠΑ, έχω φίλους Αμερικανούς, οι άνθρωποι είναι συμπαθέστατοι, αλλά ο Αμερικανός τουρίστας στην Ευρώπη είναι συχνά κάπως ενοχλητικός! Τα σχόλια, τα βλέμματα, οι ατάκες, η αντιμετώπισή της ηπείρου μαζικά «I’m going to EUROPE» (όχι to Italy, Greece, whatever) μου φαίνονταν πολύ εκνευριστικά. Μερικά λεπτά αφού έριξα το σχετικό «θάψιμο» πάντως ήταν η σειρά μου να κοκκινίσω ως Ελληνίδα. Προσεγγίζοντας το σημείο συνάντησης (από το οποίο από ό, τι κατάλαβα ξεκινούσαν τα περισσότερα tours) που βρισκόταν απέναντι από ένα από τα τείχη που δεσπόζουν στην πόλη, είδα πάνω στο μεσαιωνικό μνημείο αυτή την εικόνα:

afarm8.staticflickr.com_7130_6948339328_449264ff8c.jpg
Olympiakos_hooligans

Το πόσο ξενέρωσα δεν περιγράφεται. Αφήστε που όλο αυτό ανέσυρε πάλι την απέχθειά μου για το ποδόσφαιρο, το οποίο θεωρώ ότι όπως έχει καταντήσει ελάχιστα αντιπροσωπεύει το αθλητικό ιδεώδες και βρίσκω τα άτομα που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες για χάρη της εκάστοτε «ομαδάρας» τελείως ανεγκέφαλα. Τέλος πάντων.

Με τα πολλά σιγά-σιγά μαζεύτηκε όλο το γκρουπ, με νεαρά κατά βάση άτομα. Η πλειοψηφία προερχόταν-οποία πρωτοτυπία-από τις ΗΠΑ, αλλά υπήρχαν και άτομα από τη Λατινική Αμερική, τον Καναδά και αλλού. Ο αρχηγός της εκδρομής, του οποίου το όνομα δεν θυμάμαι, ήταν ένας συμπαθής 30άρης Ιταλός, ο οποίος φαινόταν αρκετά αγχωμένος, καθώς όπως μας είπε μετά επρόκειτο για το πρώτο wine tour τους. Γενικότερα πρέπει να πω ότι δεν περίμενα και τα τρελά, καθώς αυτού του είδους τα tours συνήθως είναι πολύ τουριστικά, και επιπροσθέτως το συγκεκριμένο ήταν και πολύ οικονομικό. Από την άλλη εμάς μας βόλεψε απίστευτα αφού κάναμε όλες τις συνεννοήσεις με το hostel και δεν μπήκαμε στη διαδικασία να ψάξουμε επισταμένα για να αποφασίσουμε που θα κλείναμε.

Ξεκινήσαμε τη διαδρομή οδεύοντας προς την έξοδο της Φλωρεντίας, περνώντας από όμορφους δρόμους και μερικά πολύ ζωντανά πάρκα. Όχι τρελού μεγέθους, αλλά σίγουρα όμορφα. Και καθώς η μέρα ήταν καλή πλήθος κόσμου είχε “εκδράμει” για να την απολαύσει. Καθώς βγήκαμε έξω από την πόλη άρχισα κι εγώ να καταλαβαίνω τα όσα έχουν γραφτεί μέσα στους αιώνες για την εξοχή της Τοσκάνης με τους περίφημους λόφους της. Η ανοιξιάτικη καταπράσινη φύση ήταν απλά αφοπλιστική. Δεν χόρταινα να κοιτάω. Βέβαια όλο αυτό δεν ήταν τίποτα σε σχέση με την πεζοπορία που θα έκανα δύο μέρες μετά, αλλά εντάξει, σαν πρώτη επαφή ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική!

Καμιά ώρα μετά σταματήσαμε σε ένα χώρο στο Chianti για το wine tasting. Καθίσαμε σε κάτι τραπεζάκια μέσα στη φύση και δοκιμάσαμε διάφορα είδη κρασιού, όπως το περίφημο Chianti, αλλά και λιχουδιές όπως ελαιόλαδο με τρούφα και ελαιόλαδο με pepperoncino συνοδεία ορισμένων σνακς. Τα αμερικανάκια άρχισαν να γίνονται ντίρλα, εγώ πάλι όσα κρασιά δεν με ικανοποιούσαν πλήρως τα έχυνα για να μην καταλήξω Ορέστης Μακρής 11 η ώρα το πρωί. Προς το τέλος μας έδωσαν να δοκιμάσουμε το γνωστό γλυκό κρασί Vinsanto συνοδευόμενο από μπισκοτάκι, το οποίο ήταν πολύ καλό. Εκείνη τη στιγμή βέβαια άρχισαν να με ζώνουν να φίδια: «Ρε συ δεν είναι ΠΟΠ Σαντορίνης το Vinsanto; Μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο όπως γουστάρουν»; Από τη μία μου ερχόταν να κάνω παρέμβαση, από την άλλη σκεφτόμουν ότι ο οινοπαραγωγός που μας μίλαγε ήξερε ότι είμαι Ελληνίδα και δεν θα έκανε κάτι τόσο προκλητικό. Τέλος πάντων, δεν είπα τίποτα, αλλά μόλις γύρισα Αθήνα η αδερφή μου που είναι πιο ειδήμων από μένα στο κρασί μου τα ψιλοέχωσε επειδή όντως είναι ΠΟΠ το Vinsanto. Από την άλλη αυτοί το έγραφαν Vin Santo, οπότε δεν ξέρω. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω τον παρακαλώ να με διαφωτίσει, ώστε να είμαι πιο διεκδικητική σε ανάλογη περίπτωση!

Ο χώρος που έγινε το wine tasting

afarm6.staticflickr.com_5275_7094098261_db6863a4d9.jpg
Wine tasting place
afarm8.staticflickr.com_7248_6948384990_2c8dc1886e.jpg
Wine tasting place2

Εν συνεχεία πήγαμε σε μια μικρή οινοπαραγωγική μονάδα όπου μας ξενάγησαν στα αμπέλια τους, τις εγκαταστάσεις τους και λοιπά. Το συγκεκριμένο μέρος ήταν σε μια απίστευτη τοποθεσία. Από τη μία πλευρά ήταν το San Gimignano με τους εντυπωσιακούς του πύργους και από την άλλη ένας γκρεμός με μια απίστευτη θέα στο Chianti και τους πράσινους λόφους. Κάτσαμε λοιπόν μετά σε μια ας πούμε «βεράντα» κοιτώντας λόφους ως εκεί που έφτανε το μάτι μας και φάγαμε ένα ελαφρύ και λιτό γεύμα με διάφορα απλά τοπικά προϊόντα (τοπικά αλλαντικά, τυρί πεκορίνο με μέλι, μπρουσκέτες και λοιπά) δοκιμάζοντας και πάλι 3-4 διαφορετικά είδη κρασιού (εκεί δεν έχυσα τίποτα). Ήταν πολύ ωραία και χαλαρά. Συζητούσαμε με κάτι κοπέλες που ήταν στο τραπέζι μας, όλες Αμερικανίδες εκτός από μία που ήταν από το Περού (αναστεναγμός). Οι Αμερικανίδες ήταν τόσο «excited» που ήταν στο «Europe» και τα σχετικά, αλλά πρέπει να πω ότι τις ψιλοσυμπάθησα παρά τα στερεοτυπικά των λεγομένων τους. Μπας και έφταιγε το κρασί; Πιθανώς. Μετά το φαγητό και κάμποσες φωτογραφίες με φόντο την τοσκανική ύπαιθρο ετοιμαστήκαμε για San Gimignano, αλλά για να μην κουράζω θα σας τα διηγηθώ αυτά στο επόμενο κεφάλαιο!

Το San Gimignano από μακριά

afarm8.staticflickr.com_7110_7094080915_c77243bbeb.jpg
San Gimignano1

Οινοπαραγωγική μονάδα

afarm6.staticflickr.com_5032_6948026048_e831e205f5.jpg
Chianti 1
afarm8.staticflickr.com_7108_7094089323_8d39471701.jpg
Chianti2
afarm6.staticflickr.com_5155_6948017948_49a23dd716.jpg
Chianti3
afarm8.staticflickr.com_7043_7094086917_ef4cde9ca7.jpg
Chianti 4

Μερικές απόψεις του μεσημεριανού μας

afarm8.staticflickr.com_7279_7094394595_b15b03db32.jpg
Chianti_food3
afarm8.staticflickr.com_7087_7094395919_505bc72d0e.jpg
Chianti_food2
afarm8.staticflickr.com_7129_6948327954_4e4f8be405.jpg
Chianti_food3

Chianti

afarm8.staticflickr.com_7083_7094091193_50fdb5239d.jpg
Countryside_Chianti2
afarm8.staticflickr.com_7215_7094092847_0407863d57.jpg
Countryside_Chianti

 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.433
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Κόλαση οι φωτογραφίες ...
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Κόλαση οι φωτογραφίες ...
Σε ευχαριστώ, αν και για μένα οι μακράν καλύτερες του ταξιδιού ήταν αυτές που έβγαλα δύο μέρες μετά στη via Francigena. Τι θεϊκά μέρη ήταν αυτά!
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.433
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Σε ευχαριστώ, αν και για μένα οι μακράν καλύτερες του ταξιδιού ήταν αυτές που έβγαλα δύο μέρες μετά στη via Francigena. Τι θεϊκά μέρη ήταν αυτά!
Θεικά μέρη; Εγώ για τα φαγητά μιλούσα :D:D:D
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.221
Likes
5.758
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Ωραία η ιστορία σου! Είσαι πολύ περιγραφική και οι φωτογραφίες είναι το ιδανικό συμπλήρωμα στις διηγήσεις σου!
Για την ιστορία, το βινσάντο Σαντορίνης δεν είναι ΠΟΠ (προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης), όπου δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιείται το όνομά του από άλλα παρόμοια κρασιά, αλλά ΟΠΑΠ (ονομασίας προέλευσης ανωτέρας ποιότητας) κάτι που έχει να κάνει με την ελληνική νομοθεσία και μόνο. Το vinsanto είναι πολύ γνωστό επιδόρπιο ιταλικό κρασί και γίνεται από διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών απ' ότι το βινσάντο Σαντορίνης.
 

Spyros-007

Member
Μηνύματα
756
Likes
1.815
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Vin Santo - Information on wines and producers - Berry Bros. & Rudd
Biscotti Di Prato Recipe : Debi Mazar and Gabriele Corcos : Recipes : Cooking Channel
Ναι το vin santo είναι διαφορετικό από το vinsanto της Σαντορίνης και το πρώτο είναι πάρα πολύ ωραίο με biscotti di prato και είναι υπέροχο να τελειώσεις, έτσι, ένα γεύμα!
Πάντως ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γεια κείμενο και φωτογραφίες!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ωραία η ιστορία σου! Είσαι πολύ περιγραφική και οι φωτογραφίες είναι το ιδανικό συμπλήρωμα στις διηγήσεις σου!
Για την ιστορία, το βινσάντο Σαντορίνης δεν είναι ΠΟΠ (προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης), όπου δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιείται το όνομά του από άλλα παρόμοια κρασιά, αλλά ΟΠΑΠ (ονομασίας προέλευσης ανωτέρας ποιότητας) κάτι που έχει να κάνει με την ελληνική νομοθεσία και μόνο. Το vinsanto είναι πολύ γνωστό επιδόρπιο ιταλικό κρασί και γίνεται από διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών απ' ότι το βινσάντο Σαντορίνης.
Vin Santo - Information on wines and producers - Berry Bros. & Rudd
Biscotti Di Prato Recipe : Debi Mazar and Gabriele Corcos : Recipes : Cooking Channel
Ναι το vin santo είναι διαφορετικό από το vinsanto της Σαντορίνης και το πρώτο είναι πάρα πολύ ωραίο με biscotti di prato και είναι υπέροχο να τελειώσεις, έτσι, ένα γεύμα!
Πάντως ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γεια κείμενο και φωτογραφίες!
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας! :D
Οπότε καλά έκανα και δε μίλησα, θα γινόμουν εντελώς ρόμπα.:D

Ναι, με αυτά τα biscotti το δοκιμάσαμε και εμείς και επειδή μας άρεσε πολύ κλείσαμε και ένα δείπνο μας σε μια osteria λίγες μέρες μετά έτσι! Αμαρτία. :D
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Δεν εξρω τι ειναι καλυτερο.

Το μερος?
Το κρασι?
Το φαγητο?

Συνεχισε,περιμενουμε!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.901
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom