Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
καλο βόλι και πιστεύω οτι θα τους φάμε σουβλιστούς!!!!!!!!
Μου θυμησες εκεινο το εργο που ο μεγας Richard Pryor ηταν ενας μπατιρης που ειχε κερδισει πολλα λεφτα απο κληρονομια και κατεβηκε στις εκλογες με συνθημα "vote none of the above":lol:
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.922
Αυτό ήταν πάντα το πρόβλημα της Αριστεράς και της μαχόμενης και του σαλονιού... κουβέντα κουβέντα και από έργα τίποτε... τα ίδια διαβάζω και εδώ... ανούσιες συζητήσεις για πρίγκιπες και επί του θέματος ουδέν... γνωρίζετε κυρίες και κύριοι ότι σε 10 μέρες ψηφίζουμε... έχετε καταλάβει ότι η άρχουσα τάξη επιχειρεί για πολλοστή φορά με νέα τεχνάσματα αυτή την φορά να υφαρπάξει ξανά την ψήφο του λαού? Απειλεί, κινδυνολογεί, υπόσχεται, επιστρατεύει μαύρες και κόκκινες εφεδρείες... οι εκλογές αυτές είναι από τις σημαντικότερες στην ιστορία της χώρας κι εσείς μιλάτε για ηγέτες και πρίγκιπες... θεωρείτε τυχαίο ότι ιδεολογικά νεφελώματα τύπου Καμένου και πολιτικά μορφώματα- εκτρώματα τύπου Κουβέλη είναι ο Δουρειος ίππος για την διατήρηση του πολιτικού στάτους? όλοι επιστρατεύονται και δημιουργούν ανίερες συμμαχίες... φασίστες, ακροδεξιοί λαϊκιστές, ανανεωτικοί αριστεροί, Σταλινικοί όλοι υπηρέτες μιας καταρρέουσας αστικής τάξης και στη μέση ο λαός να βομβαρδίζεται από αντικρουόμενες προτάσεις πάντα για το καλό του... αφήστε τον Κροπότκιν στον τάφο του λοιπόν και αντιδράστε... πες μας ρε maltakias λοιπόν, ο απλός κόσμος, που ιδέα καμία δεν έχει για το ποιος ήταν ο πρίγκιπας και ποιος είναι ο σωτήρας πως πρέπει να αντιδράσει? Τι να πιστέψει και που να ρίξει την σφαίρα του ενάντια στις αντιδραστικές δυνάμεις που τον πολιορκούν?
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
Αυτό ήταν πάντα το πρόβλημα της Αριστεράς και της μαχόμενης και του σαλονιού...?
Γιατί δεν βοηθάς να λυθεί αυτό το πρόβλημα προτείνοντας εσύ κάτι??
Ορίστε λοιπόν,εσύ τι προτείνεις στον απλό κόσμο να κάνει σε 10 μέρες?
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγώ θα κάνω μια τοποθέτηση επί του ζητήματος των εκλογών κι όχι των υπαρξιακών μου αναζητήσεων,έτσι για να υπάρχει ψωμί.

Ξεκινώ από το γενικό πριν εξειδικεύσω.

Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του συντηρητικό ον.Αποζητάει συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα της ζωής του.Όταν αυτά διακυβεύονται έχει την περίεργη τάση να συντηρητικοποιείται περισσότερο.Αυτό συμβαίνει γιατί μέσα στη σύγχυσή του,εξαιτίας της διατάραξης των σταθερών του,προτιμά να συνεχίσει να εμπιστεύεται ένα μοντέλο/σύστημα,πείτε το όπως θέλετε,που γνωρίζει πως λειτουργεί παρά κάτι νέο και ριζοσπαστικό.

Βέβαια κάθε κοινωνία αλλά και κάθε άτομο ξεχωριστά έχει διαφορετικά όρια.Όταν αυτά ξεπεραστούν,οι κοινωνίες οδηγούνται στην κοινωνική αναταραχή και ενίοτε στην επανάσταση.Η μορφή της διαφέρει κάθε φορά και δεν εξυπηρετεί τη συζήτηση να αναλωθώ σε αυτή,προς το παρόν έστω.

Οι ιδεολογικές μετακινήσεις καθώς και διεκδικήσεις μπορούν να είναι μαζικές και πλήρως αντιφατικές σε περιόδους κρίσης.Πλέον χαρακτηριστική περίοδος,με την οποία έχει πολλές ομοιότητες η σημερινή αν δεχτούμε κάποιες συμβάσεις,είναι αυτή της διάσημης Δημοκρατίας της Βαϊμάρης που οδήγησε μια κοινωνία από τα όρια της επανάστασης όπως την ορίζει ο Μαρξ κατευθείαν στα χέρια του Ναζισμού και της φρίκης που γνώρισε η ανθρωπότητα στη συνέχεια.

Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα το οποίο βασίζεται στους οικονομικούς κύκλους.Έχει περιόδους έξαρσης και ύφεσης.Δεν χρειάζεται να σας πω σε ποια ζούμε σήμερα.Όμως οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται κάτι αντίστοιχο,με μικρότερη ένταση,τη δεκαετία του '70 (αν και όχι τόσο εδώ λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούσαν).Όπως συνέβη και το '30,όπως είχε συμβεί και την περίοδο 1873-1896 στο περίφημο Long Depression.Όλη η οικονομική ιστορία των καπιταλιστικών οικονομιών συνοδεύεται από τεράστιες κρίσεις του συστήματος.

Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό,ο λαός έχει την ευκαιρία να αντιδράσει και να τον ανατρέψει.Την εποχή των μεγάλων επαναστάσεων αυτό συνέβη σε πολλά μέρη της γης.Δεν θα μπω στην κουβέντα του που οδήγησαν αυτές,θα πω απλώς ότι δεν με βρίσκουν σύμφωνο οι εξελίξεις τους αλλά κι ότι δυσφήμησαν κατ'ουσίαν τις έννοιες του Σοσιαλισμού και του Κομμουνισμού που κανένα εκ των δύο δεν υπηρέτησαν.

Η αντίδραση του Καπιταλισμού ήταν από τη μία να αποκοιμίσει τον λαό με δραστικά και πολύ επιθετικά μέσα (βλ. ΜΜΕ,καταναλωτισμός,αισθητική του φαίνεσθαι,υποκουλτούρα,οπαδισμός,άρτος και θεάματα κατά το Ρωμαϊκόν αλλά με εξελιγμένα μέσα).Ένα άλλο βασικό εργαλείο του Καπιταλισμού είναι οι πόλεμοι και οι εθνικοί διαχωρισμοί που μπορούν εύκολα να χειραγωγήσουν πλήθοι και μάλιστα σε πολύ γρήγορο χρόνο.Η τελευταία του ανακάλυψη,μετά την πτώση του τοίχους,ήταν η ραγδαία παγκοσμιοποίηση.

Κάπου εδώ μπαίνουμε εμείς που ενταχθήκαμε στην ΕΕ πριν από κάποια χρόνια.Στην περίοδο της ανόδου του Καπιταλισμού -και με ταυτόχρονη τη κατάρρευση του αντίπαλου δέους- η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της Ευρώπης θεώρησε ότι αυτός είναι πλέον μονόδρομος και μάλιστα σωστός.Όμως ένα μοντέλο που δεν χτίστηκε πάνω σε όρους αλληλεγγύης των λαών αλλά σε αυτούς της φιλελευθεροποίησης της αγοράς στην πρώτη μεγάλη κρίση έδειξε τα δόντια του και την αληθινή του φύση.Να εξυπηρετεί δηλαδή το κεφάλαιο και μόνο αυτό.

Οι λύσεις που προτάθηκαν αλλά και τα προβλήματα που εμφανίστηκαν είναι παρόμοια σε όλες τις χώρες της ΕΕ,άρα κατ'αρχήν οι πιπίλες για λαμόγια,βολεμένους,φακελάκια και δεν ξέρω'γω τι άλλο θα είχαν νόημα αν η κρίση είχε χτυπήσει μόνο εμάς.Βλέπετε όμως μόνοι σας που έχουν οδηγηθεί η 3η & 4η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Αφού οι δικτατορίες των αγορών πέρασαν μέτρα σε όλες τις χώρες με ελεγχόμενες κυβερνήσεις-μαριονέτες,προεξάρχουσας της δικής μας που όντως αποτελεί πείραμα και προπομπό των υπολοίπων,έρχονται τώρα δήθεν να νομιμοποιήσουν τις αποφάσεις τους ζητώντας ψήφο.Και τρομοκρατούν με όποιο τρόπο μπορούν τον λαό για να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους.

Η προσωπική μου αντίληψη για τις διαδικασίες της αστικής δημοκρατίας είναι άκρως αρνητική.Απέχω μόνιμα του εκλογικού μου "καθήκοντος" από την ενηλικίωσή μου και μετά με εξαίρεση την πρώτη φορά που ψήφισα στις δημοτικές της Αθήνας (τον Λέοντα Αυδή του ΚΚΕ,δεν έχω να κρυφτώ από κανέναν,εξάλλου ο αναμάρτητος....).Ναι,γέλα Traveller.Η άποψή μου για τις δήθεν δημοκρατικές διαδικασίες των αστικών συστημάτων συνοψίζεται εύκολα σε αυτό το κείμενο (ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ) κάνοντας μερικές εύκολες παραδοχές.Εξάλλου ποτέ δεν έκρυψα την συμπάθειά μου για τον αντιεξουσιαστικό χώρο,χωρίς αυτό να με δεσμεύει όμως.

Στην επικείμενες εκλογές,προσωπικά,θεωρώ ότι η ψήφος είναι ιστορική αναγκαιότητα.Η συνειδησιακή σύγκρουση που είχα ήταν αν θα πάω να ψηφίσω κι όχι τι.Σε ότι αφορά την ίδια την ψήφο θεωρώ ότι η αριστερά είναι η μοναδική λύση.Όταν λέω αριστερά εννοώ ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δυστυχώς ΚΚΕ.Δεν με εκφράζει κάτι από αυτά,με κάποια είμαι πιο συμπαθής απ'ότι με άλλα,όμως σας είπα κάνω τον προσωπικό μου συμβιβασμό και θα το ρίξω κάπου εκεί.

Έχει δίκιο ένα μεγάλο μέρος της Αριστεράς όταν λέει ότι ακόμα κι αν προκύψει μια αριστερή κυβέρνηση δεν θα αλλάξει ριζικά το μοντέλο,μέσα σε ένα καπιταλιστικό περιβάλλον και χωρίς κοινωνικοποίηση των παραγωγικών μέσων.Όμως ο δικός μου πλέον φόβος εκφασισμού της κοινωνίας και οι εικόνες που αντικρίζω γύρω μου με κάνουν να οδηγούμαι στην αναγκαστική ψήφο και να αναβάλω την επανάσταση για αργότερα,αν και θεωρητικά θα βόλευε να περιμένω να σκάσει στα βράχια αυτό το σύστημα.

Εξάλλου αν κάτι όντως με εκφράζει είναι η φράση του Ισπανού Αναρχικού και επαναστάτη (που παροδικά έχω και ως υπογραφή) Buenaventura Durruti.

«Όποιος ψηφίσει και δεν προετοιμάσει την κοινωνική επανάσταση είναι για εμάς βλαβερός, αλλά το ίδιο βλαβερός είναι και όποιος απόσχει από τις εκλογές και δεν προετοιμάσει την κοινωνική επανάσταση»
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.173
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Οι Ελληνες πετανε στα σκουπιδια το μονοδικο οπλο ελεγχου της εξουσιας στον υπαρχων πολιτικο συστημα, την ψηφο. Πολυ φοβαμαι πως για αλλη μια φορα με τις εκλογες θα καταφερουμε μια τρυπα στο νερο. Οσο δεν εφαρμοζεται η απλη αναλογικη θα ειμαστε ερμαια των βολεμενων και των ηλιθιων. Δυστυχως σε 10 μερες δεν αλλαζει κατι. Η βλακεια ειναι καλυτερος συμμαχος των 2 μεγαλων κομματων. Λυπαμαι που τα κομματα της αριστερας δεν μπορουν να συνεργαστουν μονο και μονο για να παρουν το μπονους των 50 εδρων του πρωτου κομματος, να αλλαξουν τον εκλογικο νομο σε απλη αναλογικη και να ξαναπροκυρηξουν εκλογες. Ισως δεν θα ξαναυπαρξει τετοια ευκαιρια.
Για τα χρυα αυγα δεν εχω να προσθεσω κατι. Τα ειπατε πολυ ωραια οι προηγουμενοι. Οσοι βλακες περισσεψαν απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εγιναν οπαδοι τους...
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.546
Likes
7.958
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
.. εγω παλι απογοητευμενη απο χρονια τωρα( πανε 10 χρονια που το ελεγα) που δεν εγινε κοινωνικη επανασταση( ναι ακραια πολυ ακραια , καταστροφικη)..
και θεωρωντας πως τα κομματα δορυφόροι( υποκομματα) των 2 μεγάλων, δημιουργηθηκαν ακριβως για να μαζεψουν αυτους που αποχωρησαν και οι οποιοι πιστευουν πως κανουν και μαγκια αν οχι επανασταση , για να συνυπαρξουν πάλι ολοι μαζι μια χαρα-χαρουλα...φτου γμ..ολα προκανονισμενα...
Ετσι θα παω με μισος, θυμο και αγανακτηση για να ψηφισω...
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.041
Likes
6.431
Λυπαμαι που τα κομματα της αριστερας δεν μπορουν να συνεργαστουν μονο και μονο για να παρουν το μπονους των 50 εδρων του πρωτου κομματος, να αλλαξουν τον εκλογικο νομο σε απλη αναλογικη και να ξαναπροκυρηξουν εκλογες. Ισως δεν θα ξαναυπαρξει τετοια ευκαιρια.
Δεν νομιζω οτι ειναι και τοσο ευκολο να συνεργαστουν τα κομματα της αριστερας.
Οι ιδεολογικες αποστασεις ειναι μεγαλες.
Και σε θεματα πολυ ''χοντρα''.Εντος ευρωπης οι μεν εκτος ευρωπης οι δε.

Αλλα θα αξιζε και μονο για την αλλαγη του εκλογικου νομου.

Γιατι κυβερνηση δεν νομιζω να μπορουν να κανουν μαζι η δημοκρατικη αριστερα και το κκε.Εχουν μεγαλες διαφορες.

Αλλα αυτο που ειπες θα μετρουσε.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.922
Eδώ και καιρό με έχει απασχολήσει το "φαινόμενο" της Χρυσής Αυγής και όσο πλησιάζουμε προς της εκλογές είμαι σίγουρος πια ότι η συγκεκριμένη συμμορία είναι έργο του συστήματος για πολλούς λόγους.

Πρώτον και κυριότερο στερείται σοβαρού πολιτικού λόγου και λέγοντας αυτό δεν εννοώ μόνο το αυτονόητο, ότι δηλαδή λέει ασυναρτησίες, αλλά και ότι αυτό τον φαιδρό πολιτικό λόγο δεν μπορεί να τον αρθρώσει αξιοπρεπώς... τα πολιτικά ανδρείκελα που ηγούνται αυτής της συμμορίας δεν έχουν ούτε το μίνιμουμ το δυνατοτήτων για να γοητεύσουν τον κόσμο. Το πως μια ναζιστική φράξια του 0,02% μέσα σε 3-4 χρόνια μαζεύει 4-5% είναι απορίας άξιο και εξόχως ύποπτο... οι συνθήκες μπορεί να ευνοούν τα άκρα αλλά αν το σύστημα ήθελε θα μπορούσε να την εξαφανίσει... και εξηγούμαι... η σύγκριση που κάνουν με τον Χίτλερ και την Βαϊμάρη τα παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε είναι ατυχέστατη και ύποπτη. Η Γερμανία τότε ζούσε ένα άνευ προηγουμένου δράμα. Βγήκε από έναν πόλεμο εξουθενωμένη οικονομικά και ηθικά. Ταπεινωμένη και με λαϊκό κίνημα ακρωτηριασμένο από την συντριβή των Σπαρτακιστών πάσχιζε να πιαστεί από κάπου. Και τότε ως δια μαγείας εμφανίστηκε ο Χίτλερ. Μην παραμυθιάζεστε... ο Χίτλερ ήταν ένας έξοχος λαοπλάνος χαρισματικός ρήτορας και σε καμιά περίπτωση βλάκας όπως πολλοί θέλουν να τον παρουσιάζουν... Ο Εθνικοσοσιαλισμός που πρέσβευε ήταν μια πολύ γλυκιά καραμέλα υπέροχα σερβιρισμένη στον ταπεινωμένο Γερμανικό λαό. Ήταν ο κατάλληλος ηγέτης που το σύστημα εμφάνισε την κατάλληλη ώρα για να το σώσει από μια βίαιη ταξική ανατροπή που ήταν αναπόφεκτη... αν δεν υπήρχε ο Χίτλερ το σύστημα στη Γερμανία θα κατέρεε από στιγμή σε στιγμή... Σωτήρας λοιπόν ήταν ο Αδόλφος, αλλά σωτήρας του συστήματος και όχι του Γερμανικού λαού... το τι σχέση έχει ο Χίτλερ σαν προσωπικότητα με τον σημερινό ηγέτη της Χρυσής Αυγής είναι λοιπόν αστείο και να το κουβεντιάζουμε... η Χρυσή Αυγή σήμερα προμοτάρεται από τα ΜΜΕ και με την ανοχή του συστήματος θα μπει στη βουλή γιατί εξυπηρετεί τα σχέδια τους... αντιπροσωπεύει τον φόβο ενάντια στο τέλμα της συντηριτικότητας των Ελλήνων... αν ανατραπεί το σύστημα οι φασίστες θα θριαμβεύσουν... κοίταξε βλάκα λαέ, από το τίποτε πήραν 5% σε δυο χρόνια θα πάρουν 10%... ψηφίστε εμάς για να τους σταματήσουμε...

Ο Ελληνικός λαός ναι είναι προδομένος βασικά από το σύστημα και από τους ηγέτες που το εκφράζουν, αλλά το αριστερό κίνημα υποτίθεται είναι παρόν... το ύποπτο είναι γιατί αυτό το αριστερό κίνημα την στιγμή που οι συνθήκες ευνοούν μια δομική αλλαγή παραμένει στο περιθώριο... αν είναι προδοτική η στάση των δύο μεγάλων πουλημένων κομμάτων μια φορά πόσες φορές είναι προδοτική η στάση του κόμματος που πρεσβεύει την αλλαγή του πολιτικού μας συστήματος όσο κανένα άλλο? Το ξέρω maltakias θα με πεις ρεφορμιστή αλλά πιστεύω ότι σήμερα χάνεται μια ιστορική ευκαιρία για τον τόπο... αν τα κόμματα της Αριστεράς δημιουργούσαν ένα συνασπισμό θα σάρωναν στις εκλογές και θα προκαλούσαν τεράστιες αντιδράσεις στους λαούς της Ευρώπης... κάτι θα άλλαζε, ο κόσμος θα φώναζε παρόν... ανταυτού βλέπουμε θλιβερά γερόντια με μυαλά του 50 να ψελλίζουν δικαιολογίες και υποτίθεται λαμπρούς αριστερούς ηγέτες τύπου Κουβέλη να είναι γαντζωμένοι σε καρέκλες και να μην θέλουν με τίποτε να ανατρέψουν ένα πολιτικό σκηνικό που οι ίδιοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του...

όχι maltakias... εγώ δεν θα μπορέσω να ψηφίσω τα γενόσημα του ΠΑΣΟΚ ούτε τους πουλημένους Σταλινικούς του Περισσού... τους συντρόφους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ τους κοιτάζω με συμπάθεια αλλά αναλογίζομαι το πάντα επίκαιρο τσιτάτο του Λένιν... αριστερισμός παιδική ασθένεια του Κομμουνισμού... συμπέρασμα? Τσίπρας με βαριά καρδιά για αυτούς που δεν τολμούν και ΕΕΚ για τους ρομαντικούς...
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.041
Likes
6.431
Εγω με την σειρα μου να σου πω traveller οτι δεν ξερω αν μπορει ο τσιπρας και γενικα ο συριζα να ερθει σε ρηξη με το συστημα,δυναμικα,χωρις μισολογα.

Σε φαση θελουμε και λιγο ευρωπαικη ενωση αλλα αν μπορουμε και εκτος αυτης να φυγουμε.
Τους βλεπω λιγο απο ολα.
Τους θεωρω λιγο υποχωρητικους,θα τους προτιμουσα ποιο δυνατους.

Θα ηθελα να κκε με παφιλη γραμματεα στη θεση της αλεκας για να εχει ενα αλλο προσωπο και να ''πουλαει'' ευκολοτερα στον κοσμο,οπως ο τσιπρας,που καποιος μπορει να καταληξει ευκολοτερα σε αυτον παρα στην αλεκα.

Ο κοσμος εχει περιεργα κριτηρια,δυστυχως...
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.173
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Θα ηθελα να κκε με παφιλη γραμματεα στη θεση της αλεκας για να εχει ενα αλλο προσωπο και να ''πουλαει'' ευκολοτερα στον κοσμο,οπως ο τσιπρας,που καποιος μπορει να καταληξει ευκολοτερα σε αυτον παρα στην αλεκα.

Ο κοσμος εχει περιεργα κριτηρια,δυστυχως...
Δηλαδη εσυ πιστευεις πως οσοι προκειται να ψηφισουμε Τσιπρα το κανουμε για την ομορφια του;
Για το ΚΚΕ δυστυχως ο χρονος εχει σταματησει να κυλα εδω και κατι δεκατιες. Και δεν φταιει η εμφανιση της Αλεκας γι αυτο.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.544
Likes
1.960
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Το ζήτημα ειναι να κατανοήσει ο κοσμος την σοβαρότητα των τωρινων εκλογών!!
ίσως για πρώτη φορά η ψήφος του καθενός θα έχει τέτοιο ηχηρο αντικτυπο!
Εχει μια ευκαιρία και μοναδική να "τιμωρήσει" τους δημιους εκεινου και της χώρας του.
Τωρα δεν σηκώνει ουτε λευκο ουτε ακυρο ουτε βαριέμαι ουτε παω εκδρομή τη μερα αυτή!!
Η ψήφος τώρα ειναι υποχρεωτική!!!!!!!!!
παμε λοιπον αποφασισμένοι σοβαροί και μετρημένοι!
ο φόβος ειναι ο χειρότερος σύμβουλος.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.544
Likes
1.960
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Δηλαδη εσυ πιστευεις πως οσοι προκειται να ψηφισουμε Τσιπρα το κανουμε για την ομορφια του;
Για το ΚΚΕ δυστυχως ο χρονος εχει σταματησει να κυλα εδω και κατι δεκατιες. Και δεν φταιει η εμφανιση της Αλεκας γι αυτο.
εεε παιζει ρόλο και λιγο αυτο..
αν άλλαζε λίγο τους σκελετους απο τα γυαλιά και αντι για καλημέρα να λέει διαφωνω,κατι θα γινόταν!!:rolleyes:
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.335
Μηνύματα
888.656
Μέλη
38.999
Νεότερο μέλος
MARGI HPC

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom