Περού Περού τέσσερα χρόνια αργότερα, ή αλλιώς «Ο επιμένων νικά»

Jose_antonio

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Argentina-Patagonia 2026
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
@psilos3, αν και επιστέφτηκα το Περού αρχές Αυγούστου και το έχω πολύ πρόσφατο, με έκανες να ταξιδέψω ξανά! Μυθικά τα τοπία που είδαμε, ταξίδι από τα λίγα..

Να επισημάνω ότι με το υψόμετρο και εγώ είχα θεματάκι παρόλα τα φύλλα κόκας και χαπιών, και κατά την άφιξή μου στο Κούσκο από Λίμα καθώς από sea level προσγειώνεσαι στα 3400 μέσα σε 1'.

Επίσης στο rainbow mountain από τα 4800 μέχρι τα 5040μ ήμουν λες και είχα πιεί τρείς κάβες περουβιανής μπύρας!
DSC08359(1).jpeg

IMG_9180.jpeg

IMG_9174.jpeg

Συγχαρητήρια και πάλι και καλά επόμενα ταξίδια! :)

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
@psilos3, αν και επιστέφτηκα το Περού αρχές Αυγούστου και το έχω πολύ πρόσφατο, με έκανες να ταξιδέψω ξανά! Μυθικά τα τοπία που είδαμε, ταξίδι από τα λίγα..

Να επισημάνω ότι με το υψόμετρο και εγώ είχα θεματάκι παρόλα τα φύλλα κόκας και χαπιών, και κατά την άφιξή μου στο Κούσκο από Λίμα καθώς από sea level προσγειώνεσαι στα 3400 μέσα σε 1'.

Επίσης στο rainbow mountain από τα 4800 μέχρι τα 5040μ ήμουν λες και είχα πιεί τρείς κάβες περουβιανής μπύρας!
Είσαι ωραίος, ευχαριστώ για τα όμορφα σχόλια σου και τις φωτογραφίες που μοιράστηκες. :)
Ομολογώ πως ζήλεψα λίγο με το Rainbow mountain, θα ήθελα να το χω καταφέρει κι εγώ αλλά δε γίνονται πάντα όλα σε μια εκδρομή.
Όσο για το υψόμετρο, είναι και λίγο ρέντα. Χωρίς προσαρμογή είναι δύο φορές πιο δύσκολο αν έχεις ειδικά την προδιάθεση σ' αυτό.
Καλά ταξίδια με υγεία και πολλές μπύρες, Περουβιανές και μη!

annoula

Member
Όχι δα!
Είμαι ο γιατρός της δίψας. :cool: :haha:

Ωραίο πάτημα μου δίνεις, το αναλύω έτσι κι αλλιώς σε επόμενα κεφάλαια που ερχόμαστε σε επαφή με το υψόμετρο, κάτι που όπως είναι λογικό μας άγχωνε ιδιαίτερα κι εμάς.

Όπως γράφω και στην εισαγωγή, ρώτησα τους δύο γιατρούς του φόρουμ εδώ στη Θεσσαλονίκη, έβαλα και μια καλή φίλη φαρμακοποιό να ξεσκονίσει τα βιβλία της όσον αφορά το σκεύασμα και τις πιθανές επιπτώσεις/παρενέργειες του μιας και απ' όσο θυμάμαι συνίσταται για άλλο λόγο και το πήρα δίχως δισταγμό.
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το υψόμετρο δεν είναι σίγουρο αν θα σε επηρεάσει, μιας και είναι κυρίως θέμα γενετικής προδιάθεσης, ωστόσο ο κύριος λόγος που προχωρήσαμε εν τέλει στη λήψη του φαρμάκου ήταν ο πολύ περιορισμένος χρόνος που δε μας έδινε την πολυτέλεια να πάμε στο «βλέποντας και κάνοντας». Δε θέλαμε με τίποτα να ρισκάρουμε πιθανές επιπτώσεις και να χάσουμε όχι μέρα, ούτε ώρα στις Άνδεις.

Έτσι ακολουθώντας τις οδηγίες για λήψη τρεις μέρες πριν (και μετά) την παρουσία μας σε μέρος με υψομετρική διαφορά ξεκινήσαμε την αγωγή, που δε ξέρω αν έπαιξε το ρόλο της, μια φορά πάντως μας άφησε ανεπηρέαστους απο ανεπιθύμητες καταστάσεις, αν εξαιρέσεις μόνο κάποια μουδιάσματα στα άκρα που μας βρήκαν μετά από λίγες ώρες στο Κούσκο, γεγονός αμελητέο σε σχέση με το τι μπορούσε να συμβεί. Δε ξέρω βέβαια αν αυτά ήταν αποτελέσματα της έκθεσης για ώρα σε υψόμετρο άνω των 3500 μέτρων ή παρενέργεια του σκευάσματος, η δουλειά όμως έγινε.

Αυτό δε σημαίνει ότι δε μας κόστισε σε ανάσες/κόπο/κούραση, κάθε άλλο. Δεν είναι ίδιες οι συνθήκες όταν κινείσαι για λίγες μέρες σε τέτοιο ύψος όπως είναι λογικό, αλλά τουλάχιστον δεν είχαμε να σκεφτούμε κάτι πέρα απ' το να πηγαίνουμε συντηρητικά στις περιηγήσεις μας, εκτός απ' τις στιγμές που ξεχνιόμουν βέβαια και πήγαινα με τον κλασσικό ρυθμό ψηλού, κάτι που μετάνιωνα μετά από λίγο μιας και μου 'βαινε η γλώσσα. :haha:

Αυτό δε μπορώ να το γνωρίζω. Το όνομα του φαρμάκου είναι «Ακεταζολαμίδη» και προφανώς θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες ανά ηλικία.
Τις τρεις πρωτες μερες πηρατε απο 1 χαπι την μερα ή μισο? Υπέροχη ιστορία, την διαβάζω 2η φορά!

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Τις τρεις πρωτες μερες πηρατε απο 1 χαπι την μερα ή μισο?
Μισό μόνο την πρώτη μέρα αν θυμάμαι καλά για να τσεκάρω παρενέργειες, μετά κανονικά ολόκληρο το χάπι, σε συνδυασμό πάντα με βιταμίνη C.

Υπέροχη ιστορία, την διαβάζω 2η φορά!
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ. :)
Το Περού ήταν συναίσθημα!

annoula

Member
Μισό μόνο την πρώτη μέρα αν θυμάμαι καλά για να τσεκάρω παρενέργειες, μετά κανονικά ολόκληρο το χάπι, σε συνδυασμό πάντα με βιταμίνη C.

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ. :)
Το Περού ήταν συναίσθημα!
Εγω σ ευχαριστω! Γιατί με βιταμινη c?

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Εγω σ ευχαριστω! Γιατί με βιταμινη c?
Έτσι μας είχε συσταθεί μαζί με τη λήψη του σκευάσματος αλλά και ανεξάρτητα, σχετικά με το υψόμετρο απ' ότι θυμάμαι. Όπως και να 'χει ο συγκεκριμένος συνδυασμός δούλεψε, τουλάχιστον σε 'μας.
Δε μπορώ να ξέρω αν ήταν όντως απαραίτητος, αλλά δούλεψε.;)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.286
Μέλη
40.283
Νεότερο μέλος
zinaki

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom