• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Απρίλιο - Μάιο 2019 !!

Βέλγιο Πληροφορίες για Βέλγιο

dimitrak

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
παιδια υπαρχει καποια εταιρεια λεωφορειων που συνδεει πολεις στο Βελγιο?

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική

Borealis

Member
Αν κάποιος επιμένει να μη χρησιμοποιήσει τρένο που στο βέλγιο είναι το απόλυτο μέσο, ναι υπάρχουν και λεωφορεία και μάλιστα με ανταγωνιστικές τιμές (καλά μη τρελαθούμε κάπου στο ευρώ παίζει η διαφορά) μία εταιρία εδρεύει στον Midi σταθμό τρένων, δεν θυμάμαι πως τη λένε.

panagiotis3

Member
Παιδια καλησπερα σκοπευω να ταξιδεψω στο βελγιο τον μαρτιο. Το πλανο που εχω στο μυαλο μου ειναι 2 νυχτες μπριζ,2 νυχτες βρυξξελες. Θα ηθελα να χωρεσω καπου μεσα και την Γανδη ως μονοημερη εχετε να μου προτεινετε ενα συνδυασμό.? Επιστρεφοντας απο μπρυζ για βρυξξελες αν κανω με το τρενο μια σταδη Γανδη (αφηνοντας τις βαλιτσες στον σταθμο) δεν θα ηταν ιδανικό.? Μετα θα μου φτασει μια μερα μονο για Βρυξξελες?Γιατι την τελευταια μερα φευγω και πρωι..

prefontaine

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όκλαντ , Νέα Ζηλανδία
Παιδια καλησπερα σκοπευω να ταξιδεψω στο βελγιο τον μαρτιο. Το πλανο που εχω στο μυαλο μου ειναι 2 νυχτες μπριζ,2 νυχτες βρυξξελες. Θα ηθελα να χωρεσω καπου μεσα και την Γανδη ως μονοημερη εχετε να μου προτεινετε ενα συνδυασμό.? Επιστρεφοντας απο μπρυζ για βρυξξελες αν κανω με το τρενο μια σταδη Γανδη (αφηνοντας τις βαλιτσες στον σταθμο) δεν θα ηταν ιδανικό.? Μετα θα μου φτασει μια μερα μονο για Βρυξξελες?Γιατι την τελευταια μερα φευγω και πρωι..
Εαν αφήσεις πρωι πρωι το δωμάτιό σου στη Μπρύζ , μετα από μισή ώρα είσαι Γάνδη.Οπότε έχεις άπλετο χρόνο.
Προλαβαίνεις μέσα σε μια ημέρα να δείς όλα χρειάζεσαι.
Προσωπικά θα προτιμούσα μια λιγότερη μέρα στις Βρυξέλλες και θα την αφιέρωνα στην Γάνδη.Είναι καθαρά θέμα επιλογών και χρόνου.

evik

Member
Γεια σας φίλοι μου!
Αν μπορούσατε θα ήθελα να μου πείτε πώς πάμε από το αεροδρόμιο Σαρλερουά στην Αμβέρσα! Το ήδη κλεισμένο εισιτήριο με τρένο γράφει ZONE CHARLEROI -ZONE ANTWERPEN και είναι το GO PASS 1 . Από πού ξεκινάει το τρένο;;; Ευχαριστώ!!!

flying Doc

Member
Ξεκινάει από οποιονδήποτε σταθμό στο Charleroi και ισχύει για οποιονδήποτε σταθμό μέσα στην Αμβέρσα. Λογικά θα το πάρετε από τον Gare Central του Charleroi και θα κατεβείτε στον Centraal Station της Αμβέρσας.

maria91

Member
Δε ξερω αν ειμαι στο σωστο τοπικ βεβαια αλλα θα θελα να ρωτησω μεσω ποιας χωρας βολευει να παω Βελγιο αντι για απευθειας;πχ να παω Γερμανια κ απο κει πουλμαν ή τρενο...

North66

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
Αν εννοείς αεροπορικώς ο πιο βολικός και συνήθως φθηνότερος τρόπος από απευθείας είναι πτήση για Ντύσελντορφ και από κει τρένο για Βρυξέλλες.

taver

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Δε ξερω αν ειμαι στο σωστο τοπικ βεβαια αλλα θα θελα να ρωτησω μεσω ποιας χωρας βολευει να παω Βελγιο αντι για απευθειας;πχ να παω Γερμανια κ απο κει πουλμαν ή τρενο...
Σε ποιό μέρος στο Βέλγιο θες να πας; Αν πάς βόρεια, καλύτερα μέσω Ολλανδίας, αν πας νότια/δυτικά καλύτερα μέσω Γαλλίας (Lille ή ακόμα και Παρίσι), αν πας ανατολικά καλύτερα μέσω Γερμανίας (Κολωνία ή Dusseldorf).
Για Βρυξέλλες, έχε υπόψη σου ότι τα γρήγορα τρένα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΤΗΝΑ.

North66

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
To απευθείας (ή με μια αλλαγή στην Κολωνία) Τhalys για αεροδρόμιο DUS από Βρυξέλλες το βρίσκεις συχνά με 19 ευρώ o/w, τιμή καθόλου ακριβή.

Ntt

Member
Σκοπεύω να ταξιδέψω στις Βρυξέλλες (pre christmas season) ναι το ξέρω κλείνω νωρίς (ήδη έκλεισα τα αεροπορικά ).
Θέλουμε 2 δίκλινα (παίζει και 3ο). 2 βασικές προϋποθέσεις είναι πρώτον να είναι κεντρικό (με τα πόδια grand place) και μετά να έχει γνήσιο πρωινό για Βρυξέλλες (π.χ. βάφλες) . Θεωρώ αυτονόητο το να είναι καθαρό κτλ

Είμαι ανάμεσα στα εξής ξενοδοχεία (Όλες οι τιμές αφορούν τιμή ανά νύχτα με πρωινό για 2 άτομα):

https://www.booking.com/hotel/be/metropole.el.html το βρίσκω 140€ την νύχτα
https://www.booking.com/hotel/be/leplaza.el.html το βρίσκω 180€ την νύχτα
https://www.booking.com/hotel/be/warwick-brussels.el.html το βρίσκω 160€ την νύχτα

Επίσης βρίσκω το
https://www.booking.com/hotel/be/amigo.el.html αλλά το θεωρώ υπερβολικά ακριβό (>250ευρώ ανά νύχτα) και πραγματικά δεν μπορώ να δικαιολογήσω πως ένα 5αστερο μπορεί να έχει διαφορά π.χ. 100 ευρώ από άλλο 5στερο ανά νύχτα.

Όσοι μένετε ή έχετε ταξιδέψει στις Βρυξέλλες ποιο ξενοδοχείο θα προτείνατε που να έχει κατά βάση γνήσιο τοπικό πρωινό. Όλα τα άλλα τα θεωρώ αυτονόητα (όπως π.χ. καθαριότητα) για ξενοδοχεία 5*.

Επίσης το πλάνο μας είναι
Βρυξέλλες - 2 ημέρες
Γάνδη - 1 ημέρα (επιστροφή Βρυξέλλες)
Μπρυζ - 1 ημέρα (επιστροφή Βρυξέλλες)
Αμβέρσα - 1 ημέρα (επιστροφή Βρυξέλλες)

Μερικές ερωτήσεις:
Πιστεύετε ότι Γάνδη - Μπρυζ μπορούν να γίνουν σε 1 ημέρα? (θα έχουμε αμάξι)
Αμβέρσα μονοήμερη είναι καλά ή πρέπει να μείνουμε 1 ημέρα.

Έχουμε κλείσει 5 ημέρες γεμάτες (φτάνουμε το πρωί 8:20 και πετάμε απόγευμα 20:50), αν έχει σημασία πετάμε προς και από το brussels international.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.071
Μέλη
38.041
Νεότερο μέλος
[email protected]

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα