Λευκάδα Πληροφορίες για Λευκάδα

Marinetta

Member
Μηνύματα
326
Likes
2.303
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησί του Πάσχα
εγώ προτείνω οπωσδήποτε ραχη, ένα άλλο φοβερό σημείο είναι το amente κοντά στην ράχη, και το porto nikiana στην ευθεία χώρας με νυδρί.
Α το πόρτο νικιάνα θα το δοκιμάσω!
 

bialex

Member
Μηνύματα
26
Likes
34
Ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τις φετινές μου διακοπές στη Λευκάδα , όπου είχα πολλά χρόνια να επισκεφτώ.

Καταρχήν με την παράκαμψη της Αμφιλοχίας που δόθηκε πριν μερικές μέρες η διαδρομή από τον κόμβο της Ιονίας οδού μέχρι την πόλη της Λευκάδας με χαλαρή οδήγηση είναι στα 50 λεπτά.

Καταπράσινο νησί με ωραίες παραλίες , παραδοσιακά ορεινά χωριά όπου σε πολλά από αυτά έχουν δημιουργηθεί αξιόλογα εστιατόρια , και της παγκοσμίου φήμης παραλίες της στα δυτικά.

Μοναδική εμπειρία που αξίζει, η ενοικίαση βάρκας και η επίσκεψη στις ανατολικές παραλίες και νησάκια γύρω από το Νυδρί , τον Σκορπιό και το Μεγανήσι με κόστος περίπου στα 100€ + καύσιμα , χωρίς να απαιτείται να διαθέτετε διπλώμα ταχύπλοου.

Από φαγητό σε αυτά που μείνανε ευχαριστημένοι ήταν η ράχη στην Εξάνθεια όπου έχει γραφτεί στο forum, το Amente που δεν είναι φαγητό αλλά μία κανονική έξοδος για δείπνο, με πολύ υψηλό βέβαια κόστος , πάνω από 50 € το άτομο και το παρδαλό κατσίκι στην Καρυά.

Τα δύο πρώτα μπορείς να το επισκεφθείς και μόνο για ποτό αλλά τις ώρες που δύει ο ήλιος γίνεται, ο χαμός.

Πολύ ωραία για ποτό στην πόλη της Λευκάδας είναι και το μαγαζί Χάρτες .

Τέλος το κορυφαίο beach bar για εμένα είναι το Copla στο κάθισμα.

Τέλος στα αξιοπρόσεκτα το πολύ ευγενικό προσωπικό στα περισσότερα από τα μαγαζιά που πήγαμε , με ελάχιστες εξαιρέσεις , ενώ ίσως το μόνο αρνητικό είναι οι τσιμπημένες τιμές σε διαμονή και φαγητό που πολλές φορές δεν άξιζαν.
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.772
Likes
1.097
Επόμενο Ταξίδι
paris- japan
Ονειρεμένο Ταξίδι
japan
update για Λευκαδα, η Ράχη εξακολουθεί να έχει αξιόλογο φαγητό αν και για κάποιο λόγο ήταν πολύ αλμυρά όλα, το bar της Ράχης εξακολουθεί να έχει τα καλύτερα κοκτέηλ και φανταστική θέα, το επισκέφτηκα 2 φορές.
Το amente είναι ένα ποιημα αξίζει να πληρώσεις το τίμημα (50-60 ευρώ το άτομο) για να ζήσεις την εμπειρία, το σέρβις εμφανώς βελτιωμένο από πέρσι το φαγητό και τα γλυκά μας άρεσαν αρκετά (σεβίτσε ψαριού, λαβράκι και ένα πολύ νόστιμο καλαμάρι) όχι όμως και το ριζότο γαρίδας.
Η μαργαρίτα την οποία ξαναεπισκέφτηκα και μάλιστα 2 φορές είναι ένα από τα καλύτερα value for money στο νησί αν δεν θέλετε να την βγαλετε τελείως οικονομικά με σουβλάκια, μας άρεσαν πολύ τα αχνιστά μύδια (ειδικά την πρώτη φορά που ήταν ποιο μεγάλα) οι φρέσκιες σαλάτες και η νόστιμη φαβα, χειροποιήτες πατατες μιά χαρά, αξιοπρεπέστατο και το χύμα ντόπιο κρασάκι με 10ευρώ το κιλό.
Το γωγως γεύσεις το ξαναεπισκέφτηκα και αυτό και μας άρεσε περισσότερο από την πρώτη φορά, μην πάρετε τα κλάσσικα όμως (μπιφτεκι, κοτα, σουβλάκι κτλ) δοκιμάστε πιάτα ημέρας και μεζέδες (μελιτζάνα και τα μυαλά στα κάγκελα)
στο ορεινό χωριό Καρυά το παρδαλό κατσίκι ηθελα από καιρό να το επισκεφτώ αλλά τώρα έγινε πράξη, αξίζει με χίλια την επίσκεψη, μοσχαρίσιες ταλιάτες, ωραιότατες σαλάτες, πιάτα ημέρας πολύ νόστιμα και στο τέλος μία συγκλονιστική πορτοκαλόπιτα με παγωτό.
το porto nikiana το οποίο ξαναεπισκέφτηκα από σπόντα (πηγαμε στο 7islands και μας είπαν το σέρβις ξεκινάει στις 2:00 και ήταν 1:00) έχει ανεβάσει πολύ τις τιμές και απευθήνεται πλέον σε μεγάλα πορτοφόλια, 15 ευρώ η σαλάτες και 22ευρώ ένα σωτε λαβράκι είναι πάρα πολλά, οι δε τιμή για τον αγαπημένο μου λευκό οβηλο απαγορευτική ( 69 ευρώ) ηρεμήστε παιδιά....

296867461_1477192689390116_1694509320247465290_n.jpg


τα πιάτα είναι από amente η τελευταια θέα απο ραχη
 

Attachments

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
Απο τα ορεινά χωριά της αξίζει κανένα για επίσκεψη;
Δρυμώνας, Εγγλουβή, Κατούνα, Καρυά, όλα τα ορεινά χωριά είναι κατάφυτα κι ωραία. Εμένα πάλι δεν μου άρεσαν οι παραλίες εκτός από τους Εγκρεμνούς (στις top 10 για μένα) αλλά μάλλον έφταιγε το ότι είχα πάει Αύγουστο και γινόταν ο χαμός. Είχε και πολλή ζέστη. Αξίζει όμως πολύ η εκδρομή με το καικάκι από το Νυδρί (Μαδουρή, Σκορπιός κλπ.), ο τάφος του Doerpfeld ως τοποθεσία και επίσης αξίζει και μια ημερήσια μέχρι την Ιθάκη με μπάνιο στο Γιδάκι.
 
Last edited:

MVSylvia

Member
Μηνύματα
513
Likes
2.241
Μερικα ινφος κ απο εμενα:

-To amente οπως ειπωθηκε, αξιζει οσο δεν παει για την τοποθεσια αλλα το φαγητο δεν ειναι και για να τρελαθεις, ειναι απλως οκ. Προτεινω να κλεισετε την κατηγορια των 90€ το ατομο που περιλαμβανει κ παρκινγκ, ωστε να εχετε ολη τη θεα απο κατω πριβε, πληρωνεις μια φορα αλλα το ζεις. Στα πιο μεσα τραπεζια δεν ξερω κατα ποσο κανεις μικροτερο λογαριασμο χωρις να βλεπεις κ καλα.

-Στη ραχη θα ελεγα πιο πολυ για ποτο, πραγματικα φοβερα κοκτειλ κ βλεπεις κ τους paragliders να ξεκινουν απο διπλα σου.

-Παρδαλο κατσικι must αλλα δεν δεχονται κρατησεις.

-Κανιωρια υπεροχη τοποθεσια, θελει κλεισιμο για να προλαβετε τα τραπεζια μπροστα, φαγητο καλο αλλα οχι τιποτα το τρελο κ θεωρω πολυ ακριβο για αυτο που ειναι.

Ηθελα να δοκιμασω κ αλλα εστιατορια αλλα δεν προλαβα.

Τιπς για παραλιες:

-Πορτο κατσικι. Παρκαρεις με 10€ ακριβως απο πανω, επομενως η προσβαση δεν ειναι σωματικα απαιτητικο. Κοσμος πολυς, ομπρελες/ξαπλωστρες δεν υπαρχουν, τα βραχια δινουν σκια ομως αυτη μειωνεται καθως ο ηλιος δυει. Το γεφυρακι πανω στο βραχο που πηγαινες για viewpoint το ειδα μισογκρεμισμενο. Εχει κυμα, μια φορα την ειχα πετυχει χωρις κ ηταν ονειρο. Δυστυχως ομως αυτο συμβαινει σπανια. Νερα, καφεδες, σνακ, εχει εκει που παρκαρεις σε καντινες.

-Αγιοφυλλι: Τοσο ομορφη παραλια ειναι πληρως διαλυμενη απο τον υπερτουρισμο. Προσβαση με αμαξι κ παρκινγκ 8€ απο νορμαλ δρομο κ καταβαση με τα ποδια λιγο κατηφορα κ μερικα σκαλια, οχι κατι απαιτητικο. Νερα κτλ σε καντινες μετα το παρκινγκ διαθεσιμα. Κατω αν θες ομπρελα κ ξαπλωστρες 20€ το σετ αλλα εχει τοσο κοσμο που δεν εχει ουτε ενα σημειο να βαλεις πετσετα κ ερχεται ανα λιγο κ λιγακι η βαρκα απο βασιλικη κ φερνει κοσμο. Κ αλλο κ αλλο κ αλλο, κ θορυβος, θορυβος, χαος. Δεν εχει κυμα. Αν την πετυχετε αδεια θα ειναι παραδεισος. Αλλα υπο αυτες τις συνθηκες με τιποτα.

-Μυλος: Πολυ κυμα, θεικο περιβαλλον κ ατμοσφαιρα, λιγος κοσμος, ιδανικη για απογευμα, ενιωθα λες κ ειμαι σε ακτογραμμη χαβαης, αυστραλιας, καπου αλλου. Προσβαση με καραβακι απο αγιο νικητα που γινεται μονο οταν το επιτρεπει το κυμα. Προσβαση με τα ποδια μεσω μονοπατιου γυρω στο 15-20λεπτο αλλα πολυ απαιτητικο αν δεν ειστε στα καλυτερα σας σωματικα. Θελει κ αθλητικο αν κ πολυς κοσμος φορουσε σαγιοναρα, δεν το προτεινω, δεν θελει κ πολυ να τσακιστεις κ να χαλασεις τις διακοπες σου. Νερο μπορεις να βρεις σε ενα μικρο καντινακι στην παραλια, εχει κ ομπρελες, τιμη δεν ξερω ομως.

-Εγκρεμνοι: Παρκινγκ 8 η 10 ευρω, δεν θυμαμαι ακριβως. Νερα, καφες μετα το παρκινγκ αλλα κ πριν τα σκαλοπατια αργοτερα, οπου εχει κ ενα καφε με τελεια θεα. Κ μετα ξεκιναει η κολαση. Αν το κανετε μεσημερι οπως εκανα εγω, θανατος. Η καταβαση ευκολη, 1.1 ασφαλτος με 15% κλιση κ μετα τα 400 σκαλια. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν υπαρχει βανακι επι πληρωμης να κανει το 1.1 χιλιομετρο γιατι στο κατεβα ειναι οκ, στο ανεβα ομως;;; Αφου εχεις κολυμπησει, εχεις ανεβει κ τα 400 σκαλια, σε περιμενει 1 χιλιομετρο ανηφορας μεσα στο καμα. Ε δηλαδη γιατι καμια υποδομη; Εβλεπα κ μεγαλυτερους σε ηλικια ανθρωπους κ κοντευαν να καταρρευσουν. Η θεα κατεβαινοντας συγκλονιστικη. Εχει να νοικιασεις ομπρελα χωρις ξαπλωστρα με 5-8 ευρω. Εχει κ νερα κτλ κατω στην παραλια οποτε ειστε οκ απο προμηθειες. Το κυμα πολυ, την εχω πετυχει κ χωρις κ ηταν απιστευτο. Ειναι ατελειωτη οποτε οσο κοσμο κ να εχει μπορεις να εισαι απομονωμενος.

-Μικρος γυαλος: ενα ποιημα. Δυστυχως εβαλαν ενα δασος απο ομπρελες τη μια πανω στην αλλη κ χαλαει την ομορφια αλλα δεξια κ αριστερα ευτυχως ειναι ελευθερη. Ενα κολπακι χωρις καθολου κυμα, ιδανικο κ για παιδια, διαφανο τυρκουαζ νερο, φοβερη τοποθεσια. Εχει κ ενα μπαρακι/καφετερια/σνακαδικο πολυ ατμοσφαιρικο με θεα, το Lithos cafe, σε παει ενα δρομακι πριν την παραλια, ευκολο να το παραβλεψεις εκει που ειναι χωμενο αλλα αξιζει φουλ.

Αλλες εμπειριες:

-Τρεκ στο ακρωτηριο
-Καφες στο μυλο του ορλωφ στον αγιο ιωαννη, ωρα ηλιοβασιλεματος κ χαζεμα των kite surfers, νιωθεις οτι εισαι σε αλλη ηπειρο.
-Εχει πολλα τρεκ το νησι αλλα για καλοκαιρι με τοσο ηλιο δεν προτεινονται
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
γκρεμνοι: Παρκινγκ 8 η 10 ευρω, δεν θυμαμαι ακριβως. Νερα, καφες μετα το παρκινγκ αλλα κ πριν τα σκαλοπατια αργοτερα, οπου εχει κ ενα καφε με τελεια θεα. Κ μετα ξεκιναει η κολαση. Αν το κανετε μεσημερι οπως εκανα εγω, θανατος. Η καταβαση ευκολη, 1.1 ασφαλτος με 15% κλιση κ μετα τα 400 σκαλια. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν υπαρχει βανακι επι πληρωμης να κανει το 1.1 χιλιομετρο γιατι στο κατεβα ειναι οκ, στο ανεβα ομως;;; Αφου εχεις κολυμπησει, εχεις ανεβει κ τα 400 σκαλια, σε περιμενει 1 χιλιομετρο ανηφορας μεσα στο καμα. Ε δηλαδη γιατι καμια υποδομη; Εβλεπα κ μεγαλυτερους σε ηλικια ανθρωπους κ κοντευαν να καταρρευσουν. Η θεα κατεβαινοντας συγκλονιστικη. Εχει να νοικιασεις ομπρελα χωρις ξαπλωστρα με 5-8 ευρω. Εχει κ νερα κτλ κατω στην παραλια οποτε ειστε οκ απο προμηθειες. Το κυμα πολυ, την εχω πετυχει κ χωρις κ ηταν απιστευτο. Ειναι ατελειωτη οποτε οσο κοσμο κ να εχει μπορεις να εισαι απομονωμενος.
Κατέβηκα Αύγουστο σχετικά νωρίς το πρωί και έμεινα μέχρι που σουρούπωσε για τα καλά για να μπορέσω να ανέβω τα σκαλιά. Αξέχαστη εμπειρία και μοναδική (μόνο για μια φορά!!) ;):cool:
Το 1999 δεν είχε ξαπλώστρες ούτε πλήρωνες τίποτα σε πάρκινγκ κλπ., είχε όμως ένα μικρό μαγαζάκι με τα απαραίτητα.
 

MVSylvia

Member
Μηνύματα
513
Likes
2.241
Κατέβηκα Αύγουστο σχετικά νωρίς το πρωί και έμεινα μέχρι που σουρούπωσε για τα καλά για να μπορέσω να ανέβω τα σκαλιά. Αξέχαστη εμπειρία και μοναδική (μόνο για μια φορά!!) ;):cool:
Το 1999 δεν είχε ξαπλώστρες ούτε πλήρωνες τίποτα σε πάρκινγκ κλπ., είχε όμως ένα μικρό μαγαζάκι με τα απαραίτητα.
Το 1999 τίποτα στη Λευκάδα δεν είχε πάρκινγκ επί πληρωμής, σε ελάχιστες παραλίες μερικές ομπρέλες/ξαπλώστρες. Αλλά θεωρώ δεν έχει νόημα πια η σύγκριση με το παρελθόν. Τα νέα δεδομένα στον τουρισμό είναι αυτά που ζούμε όλοι, η συζήτηση που πρέπει να γίνει είναι αν η προσβασιμότητα στα highlight θα απευθύνεται σε όλο και πιο έχοντες με την πάροδο των δεκαετιών.
 

Marinetta

Member
Μηνύματα
326
Likes
2.303
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησί του Πάσχα
αν η προσβασιμότητα στα highlight θα απευθύνεται σε όλο και πιο έχοντες με την πάροδο των δεκαετιών.
Ο βασικός λόγος που ακόμα και αν έχω ένα 3ωρο ελεύθερο κάποια μέρα δεν πάω στην αγαπημένη μου παραλία στο μέρος που ζω γιατί πρέπει κάθε φορά να πληρώνω 8ευρα και το θεωρώ νταβατζιλίκι. Ευτυχώ για εμένα μένω 2-3 λεπτά μακριά από την Δεσίμι που είναι πανέμορφη και δεν χρειάζεται να πληρώσω πάρκιν και κάνω εκεί κανένα μπάνιο τουλάχιστον .
 

iAkis

Member
Μηνύματα
127
Likes
275
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα
Θα είμαστε στη Λευκάδα το 3μερο του Αγ. Πνεύματος. Η πρώτη σκέψη ήταν να πάμε το ένα βράδυ στη Ράχη και το άλλο στο Amente. Επειδή όμως είναι αρκετά ίδια στο στιλ και θέλουμε να δοκιμάσουμε και κάτι πιο παραδοσιακό, είπαμε να πάμε στο ένα από τα δύο. Ποιο θα προτείνατε;
 

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.276
Likes
1.343
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
Θα είμαστε στη Λευκάδα το 3μερο του Αγ. Πνεύματος. Η πρώτη σκέψη ήταν να πάμε το ένα βράδυ στη Ράχη και το άλλο στο Amente. Επειδή όμως είναι αρκετά ίδια στο στιλ και θέλουμε να δοκιμάσουμε και κάτι πιο παραδοσιακό, είπαμε να πάμε στο ένα από τα δύο. Ποιο θα προτείνατε;
Καλησπέρα, έχετε ξαναπάει Λευκάδα Αγίου πνεύματος;θα γίνεται χαμός... Γιατί γιορτάζει η Φανερωμένη. Στα δύο μαγαζιά θα έχετε κάνει κράτηση; Κάνουν; Ρωτήστε καλύτερα γιατί να πάτε τόσο δρόμο δύσκολο με κίνηση.... Και να μη βρείτε να κάτσετε είναι κρίμα...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.504
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom