Μαρόκο Πληροφορίες για Μαρόκο

Voyager1

Member
Μηνύματα
286
Likes
68
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος της Γης
Προσωπικα η Φεζ (θρησκευτικη πρωτευουσα) δεν μου αρεσε τόσο-βέβαια γουστα είναι αυτα, μπορει καποιος να ξετρελλαθηκε- γιαυτο δε θα μενα σε καμια περιπτωση 2 βραδια εκει.
Οσο για την Ουαρζαζατ πραγματικα είναι κατι το ξεχωριστό, αν κ ολοι λιγο πολυ την εχουμε δει μεσα απο ταινιες, ειναι απ τα μερη που δεν προκειται να ξεχασω...ωστοσο οποιος εχει σκοπο να νοικιασει αμαξι για να παει ελπιζω να του αρεσει πολυ η οδηγηση κ να χει υπομονη. Παροτι ειχαμε οδηγο, μιας κ πηγαμε με γκρουπ, μου βγηκε η πιστη αναποδα απ τις στροφες!!
Δε θυμαμαι ποιος εριξε την ιδεα για ομαδικη εκδρομη με τον κανονα, αλλα συμφωνω κι επαυξανω.
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
επειδη δεν εκλεισα ακομα τα εισητηρια πιστευεις οτι θα επρεπε να αλλαξω την σειρα των πολεων λογω του πλανου που μου εδωσες?με ποσα χρηματα μαζι μας αν εξαιρεσεις εισητηρια κ ξενοδοχεια πιστευεις θα ειμαστε ανετα 8 μερες???
Δεν ξέρω με ποια εταιρεία έχεις σκοπό να ταξιδέψεις πάντως από τη στιγμή που θες να πας οπωσδήποτε στην έρημο, είτε πας Μαρακές και φύγεις από Φεζ είτε το αντίστροφο είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα...Τώρα όσον αφορά τα χρήματα θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο αντικειμενική γίνεται (εμένα π.χ δε μου αρέσουν τα ψώνια) νομίζω πως 300-400 ευρώ είναι αρκετά λεφτά δύσκολα θα τα ξοδέψετε ακόμα και αν ψωνίσετε και υπολογίζω και μετακινήσεις μέσα, εγώ είχα χαλάσει πολύ λιγότερα, απλά σου λέω ένα ποσό που θα σου προσφέρει άνεση.Αν έχεις ειδικά κάρτα Εθνικής (ethnocash) κάνεις ανάληψη από ΑΤΜ -στις μεγάλες πόλεις βέβαια- και παίρνεις dirham με την καλύτερη ισοτιμία..


Προσωπικα η Φεζ (θρησκευτικη πρωτευουσα) δεν μου αρεσε τόσο-βέβαια γουστα είναι αυτα, μπορει καποιος να ξετρελλαθηκε- γιαυτο δε θα μενα σε καμια περιπτωση 2 βραδια εκει.
Οσο για την Ουαρζαζατ πραγματικα είναι κατι το ξεχωριστό, αν κ ολοι λιγο πολυ την εχουμε δει μεσα απο ταινιες, ειναι απ τα μερη που δεν προκειται να ξεχασω...ωστοσο οποιος εχει σκοπο να νοικιασει αμαξι για να παει ελπιζω να του αρεσει πολυ η οδηγηση κ να χει υπομονη. Παροτι ειχαμε οδηγο, μιας κ πηγαμε με γκρουπ, μου βγηκε η πιστη αναποδα απ τις στροφες!!
Εγώ προτείνω τη Φεζ γιατί πραγματικά με το που μπαίνεις στη μεντίνα της νομίζεις οτι γυρνάς αιώνες πίσω...επίσης έχει τεράστιο ενδιαφέρον από πλευράς αρχιτεκτονικής και αν ενδιαφέρεται κάποιος νομίζω οτι σε μια μέρα δεν προλαβαίνει να τα δει όλα...βέβαια δεν παύει να είναι μια τουριστική πόλη αλλά αν πας Μαρόκο αξίζει νομίζω να τη δεις...ειδικά τα λιγότερα τουριστικά σημεία όπως π.χ την εβραϊκή συνοικία...
Βέβαια όπως σωστά αναφέρεις τα πάντα είναι θέμα γούστου Ουαρζαζάτ εγώ πάλι δε θα έμενα γιατί μου φάνηκε αδιάφορη πόλη και νεκρή πόλη κυριολεκτικά (μάλλον λόγω καλοκαιριού) με μεγάλα ξενοδοχεία και τα κινηματογραφικά studio που σκάνε ορδές τα αμερικανάκια...εξάλλου τα μικρά χωριουδάκια στον Άτλαντα είναι από μόνα τους σκηνικά για ταινία...Για την οδήγηση θα διευκρινίσω οτι δεν οδηγούσα εγώ μεν αλλά και μετά από συζήτηση με τον οδηγό καταλήξαμε οτι το να γυρνάμε με το αυτοκίνητο από χωριουδάκι σε χωριουδάκι, να πηγαίνουμε σε φαράγγια και να απολαμβάνουμε τεράστιες ευθείες σε σεληνιακά τοπία ήταν από τα απολαυστικότερα μέρη του ταξιδιού...ακόμα και όταν πέσαμε σε αμμοθύελλα.....:xmas_cheesygrin:
 

μαρια Κ

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
μαροκο
Ταξίδι-Όνειρο
ο γυρος του κοσμου
πραγματικα σας ευχαριστω για τις πληροφοριες..μακαρι να μπορεσω να σας βοηθησω κ εγω καποια στιγμη!!!!!!
 

kanaliotis

Member
Μηνύματα
143
Likes
58
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Θα συμφωνήσωμε την Nedelja. Η Φεζ είναι ιδιαίτερη,ενδιαφέρουσα, μαγευτική.Πρέπει να πας. Θέλει -όπως παντού άλλωστε- λίγη προσοχή, έχει εγκληματικότητα, έχει κακοφημες συνοικίες στη "νέα πόλη". Απλώς θα τα αποφύγεις.
 

rulenstein

Member
Μηνύματα
13
Likes
1
Καλησπέρα,
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: σκεφτόμαστε να πάμε Μαρόκο(Καζαμπλάνκα,Μαρακες/Φεζ) για 7-8 μερες τον Μάιο αλλά χωρίς γκρουπ.Επίσης να σημειώσω ότι θα είμαστε μόνο κοπέλες,συνολικά 5-6 άτομα.Είναι ασφαλής χώρα για μια παρέα μόνο γυναίκες ή είναι λίγο παρακινδυνευμένο σαν σκέψη το να πάμε εκεί ανοργάνωτα,χωρίς γκρουπ;
Επίσης υπάρχουν λεωφορεία/τρένα για να μετακινηθούμε από την μια πόλη στην άλλη με ασφάλεια ή και αυτό είναι επικίνδυνο και καλύτερα να πάμε μόνο σε μία πόλη;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Καταρχήν Καζαμπλάνκα θα σου πρότεινα να την αποφύγεις κι αν δεν γίνεται λόγω πτήσης μη μείνεις πάνω από μια μέρα. Η πόλη δε λέει και πολλά και καλύτερα να αφιερώσεις το χρόνο σου αλλού. Το Βόρειο Μαρόκο έχει σχετικά καλό σιδηροδρομικό δίκτυο και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις. Το site των τρένων είναι το παρακάτω και όπου δεν πάει τρένο σου δίνει δρομολόγια που εκτελούνται με λεωφορεία με την ένδειξη Supratours :
::.. Oncf ..::
Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρουν και πιο μικρά μέρη χωρίς ιδιαίτερη τουριστική υποδομή αλλά να ξέρεις οτι και το Νότιο Μαρόκο έχει απίστευτα μέρη και πολύ πιο αυθεντικά.
Γενικά το Μαρόκο είναι αρκετά ασφαλής χώρα και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα παρόλο που θα είστε γυναικοπαρέα. Όπως έχω ξαναπεί χρειάζεται την απαιτούμενη προσοχή όπως οπουδήποτε αλλού που μαζεύει τουρίστες πράγμα που σημαίνει λεφτά, κινητά, μηχανές όχι σε κοινή θέα και έναν σχετικό σεβασμό από άποψη ενδυμασίας μιας και είναι μουσουλμανική χώρα. Στις μεγάλες πόλεις που θέλεις να πας όμως ούτως ή άλλως υπάρχει μεγαλύτερη ανεκτικότητα χωρίς αυτό να σημαίνει οτι γενικά τα πράγματα είναι και ιδιαίτερα αυστηρά. Απλά αν είστε γυναικοπαρέα και ντυμένες προκλητικά μπορεί να ακούσετε από βρισιές μέχρι να σας την πέσουν...:D
Και ναι εννοείται να πάτε χωρίς γκρουπ!
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Μόλις επέστρεψα από το Μαρόκο και σε διαβεβαιώ ότι είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες που έχω ταξιδέψει! Μην ανησυχείτε καθόλου και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ μην κλείσετε με γκρουπ, θα χάσετε όλη τη γλύκα της χώρας! Οι συγκοινωνίες είναι άψογες (μόνο στη διαδρομή Essaouira - Καζαμπλάνκα το λεωφορείο έτυχε να είναι αρκετά βρώμικο, αλλά από πλευράς ασφάλειας μια χαρά), οι οδηγοί αξιόπιστοι, το οδικό δίκτυο άψογο. Όπου βρείτε, βέβαια, προτιμήστε τρένο και καλύτερα 1η θέση για μεγαλύτερη άνεση και απόλαυση. Αν μπορείτε να προσθέσετε 2-3 μέρες στο ταξίδι σας, προτείνω ανεπιφύλακτα μια οργανωμένη εκδρομή με Jeep στη Σαχάρα. Γύρισα όλη τη χώρα και πραγματικά αυτό ήταν το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της. Καλά να περάσετε!
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Καλώς την....Θα συμφωνήσω κι εγώ οτι τα χωριά στον Άτλαντα και στη Σαχάρα είναι το καλύτερο μέρος της χώρας, εμείς είχαμε νοικιάσει αυτοκίνητο και το κάναμε μόνοι μας...Δε μας γράφεις και καμιά ιστορία να αναπολήσουμε λίγο άρωμα από κάσμπες και βερβέρικα χωριουδάκια...???
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Δυστυχώς δεν είμαι καλή στις περιγραφές, αλλά μόλις διάβασα το οδοιπορικό σου στο Μαρόκο και γέλασα πολύ, αφενός γιατί τη ζημιά με το Μαρόκο κι εμένα μου την είχε κάνει η Τσόκλη, αφετέρου για τον τρόπο που περιγράφεις τους Μαροκινούς! Insallah και πάντα τέτοια, όσο για την Καζαμπλάνκα, να σημειώσω ότι είναι το μόνο σημείο στο οποίο διαφωνώ με τους περισσότερους. Εμένα μου άρεσε πολύ. Πήγα βέβαια χωρίς προσδοκίες και καταλαβαίνω ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον τουρίστα που θέλει συνέχεια να εντυπωσιάζεται. Ωστόσο, έχει καταπληκτικά κτίρια (υπάρχει μια προτεινόμενη διαδρομή στην τελευταία αγγλική έκδοση του Lonely Planet) και έναν αέρα νοσταλγικής παρακμής που εμένα με συγκίνησε. Ε, και να μην υποτιμάμε και τη θέα του Ατλαντικού... Μία με μίαμιση μέρα πάντως όντως αρκεί. Όσο για κάσμπες, Tamnougalt και πάλι Tamnougalt... Απίστευτο στολίδι, μακράν καλύτερη από κάποιες άλλες γνωστές πόλεις. Και για ενοικίαση Jeep και αυτόνομη μετακίνηση στην έρημο, ναι για Erg Chebbi που πήγατε εσείς, αδιανόητο για Erg Chigaga χωρίς προηγούμενη εμπειρία. Η τελευταία απαιτεί 4 ώρες οδήγησης σε πετρώδες έδαφος μέσα στην έρημο για να φτάσεις στους αμμόλοφους, οπότε τίθεται μεταξύ άλλων και θέμα προσανατολισμού (αφού δρόμοι δεν υπάρχουν).
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Οι ενστάσεις μου με την Καζαμπλάνκα δεν αφορούν ειλικρινά τον τρόπο που μπορεί να εντυπωσιάσει έναν τουρίστα...το αντίθετο.Εμένα ας πούμε τα μαγαζιά κατά μήκος της παραλιακής που για τους τουρίστες ήταν όαση εμένα μου φάνηκαν καταθλιπτικά...Για τον Ατλαντικό πάω πάσο αλλά αν τον έχεις απολαύσει στην Εσσαουίρα μετά στην Καζαμπλάνκα δε σου κάνει και τόσο αίσθηση...
Πάντως ας τις ντροπές στην άκρη για τις περιγραφές και δώσε κάποιες πληροφορίες έστω και επιγραμματικά και φωτογραφίες...:lol:
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Ευχαρίστως να δώσω συμβουλές και πληροφορίες, αλλά το θέμα έχει καλυφθεί επάξια από εσένα και το χρήστη stavros με το πολύ καλό άρθρο του Μαρόκο, 2.700 χιλ. σε 12 ημέρες με ΙΧ. Άξιζε τον κόπο????
Μερικές σκόρπιες παρατηρήσεις:

- Αν θέλετε να δείτε τον Ατλαντικό όόόόχι Agadir, αλλά Essaouira. Κλάσεις ανώτερη και συμμαζεμένη.
- Αγοράστε λάδι argan και για φάγωμα και για καλλωπισμό. Και πολύ καλή δουλειά κάνει, και βοηθάτε τους συνεταιρισμούς γυναικών. Επίσης ενδείκνυται για δώρο σε γκουρμέ φίλους.
- Όπου και να είστε, φάτε στο δρόμο. Λογικά οι περισσότεροι/-ες είστε εμβολιασμένοι παιδιόθεν για τα βασικά, οπότε μην ξινίζετε τα μουτράκια σας με τους πλανόδιους και τσιμπήστε από λαχταριστά σαλιγκάρια μέχρι σουπίτσες και βέβαια τα καταπληκτικά μυρωδάτα κρεατικά τους. Αξίζουν πολυ περισσότερο από τα βαρετά πιάτα ταζίν και κους-κους που σερβίρουν παντού.
- Φάτε στη Jamaa El Fna στο Μαρακές! Ειδικά το υπαίθριο εστιατόριο με τον αριθμό 14 έχει φοβερό ψάρι και τιμές!
- Αν θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό, σκεφτείτε μαθήματα μαροκινής μαγειρικής! Προσφέρονται αρκετά, καλύτερα πρέπει να είναι αυτά του Μαρακές και της Essaouira. Θα βρείτε πλήθος πληροφοριών και κριτικών στο Tripadvisor.
- Εξοικειωθείτε με την ιδέα ότι θα σας παρενοχλούν συνέχεια παιδάκια στη μεντίνα της Φεζ και του Μαρακές για να σας δείξουν το δρόμο (ειδικά στη Φεζ ο προσανατολισμός είναι δύσκολος) με μικρό οικονομικό αντάλλαγμα :roll:. Μην εκνευρίζεστε και κυρίως μη χαλιέστε. Η καλύτερη τακτική είναι να αδιαφορείτε. Μην απαντάτε, μη δείχνετε ότι ξέρετε αγγλικά ή γαλλικά. Αν θέλετε, ένα χαμόγελο και ένα ευχαριστώ στα ελληνικά είναι υπεραρκετά για να σας αφήσουν στην ησυχία σας. Εμείς σε τέτοιες περιπτώσεις ρωτούσαμε μαγαζάτορες πού είναι αυτό που ψάχνουμε. Κατατοπίζουν χωρίς να πρήζουν. :rolleyes:
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Φωτογραφίες

Ανέβασα λίγες φωτό, μπορεί κανείς να τις δει στο προφίλ μου, αλλά η βουλωμένη μύτη μου (ένεκα η βαυαρική δροσά) μου λέει ότι κάτι άλλο πρέπει να κάνω για να μπουν στο σωστό σημείο, δηλ. στις φωτό του Μαρόκου. Ξαναδιάβασα προσεκτικά την ιστορία σου, μα τι ωραία που τα λες!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.199
Μηνύματα
883.604
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom