Τυνησία Πληροφορίες για Τυνησία

duty_free

Member
Μηνύματα
903
Likes
3.223
Γνωρίζει κάνεις τι παίζει με ασφάλεια στο ταξίδι γενικότερα τελευταία; Σκοπεύουμε να πάμε παρέα Δεκέμβρη ή Γενάρη για καμιά βδομάδα.

Επίσης τι παίζει με επίσκεψη σε έρημο;
Πήγα μονον Τύνιδα και Καρχηδόνα (ως το πλέον καλλίτατο αξιοθέατο στις δύο αυτές πόλεις θεώρησα αυτο: The Rotunda of Damous El Karita · V86J+82M, Bd de l'Environnement, Site archéologique de Carthage, Tunisie), θέμα ασφαλείας δέν παίζει, ολα ειναι κυριλε.



Για το θεμα της ερήμου, θα σου πουν αρκετοι συμφορουμίται.



Παρεμπιπτόντως τά σέβη στο άβατάρ σου, τον κο Λαμπιρικο, στην κλασικη του πόζα, με τον μορφασμό που αποκτάει όταν πλερώνει
 
Μηνύματα
109
Likes
605
Εντυπωσεισ Και σκέψεις μου από πολύ πρόσφατο ταξίδι μου στην Τυνησία.

Δεν υπάρχει μέρος που να είναι κακό.
Ολα τα μέρη της γης έχουν τη δικιά τους γοητεία.
Δυστυχως λίγοι ταξιδιώτες πάνε στη Τυνησία και οι περισσότεροι με οργανωμένο πρακτορείο στη θάλασσα.
Έχει κάποιες ατυχίες η χώρα με διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις που την τραυμάτισαν σε ότι αφορά την ασφάλεια για τους τουρίστες η πιο πρόσφατη στη Djerba σε Εβραϊκή συναγωγή.
Ωστόσο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον μέρος!
Ευγενείς και φιλικοί οι ντόπιοι!Και καθόλου ενοχλητικοί! Δεν μπορώ να φανταστώ σε τι επίπεδο θα είναι και οι Ιρανοί που θεωρούνται από τους πιο φιλόξενους στη γη!
Παρότι δεν είναι ακόμα ανοικτό το μουσείο Bardo έχεις πολλά να δει κάποιος πάλι. Η Καρχηδόνα περιμένει τους πιστούς να την εξερευνήσουν. Το ίδιο και η Dougga. Πανέμορφο το Καιρουαν το ιερότερο μεροσ Της Αφρικής με πολύ ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική .Εξίσου συναρπαστική η Σουσε (Μεντινα,,Ribat,το αρχαιολογικό μουσείο της) Στη Σουσά θα δεις και τους περισσότερους τουρίστες!
Δυστυχώς ακύρωσα το Τοζερ δεν βρήκα εισιτήριο γινότανε χαμός στο κεντρικό σταθμό αλλά αν περίμενα λίγο θα μπορούσα να βρω εισιτήριο όπως μου εξήγησε ένας υπάλληλος στις τουριστικές πληροφορίες αλλά πια ήταν αργά.Λίγοι μιλάνε Αγγλικά. Περισσότερο Γαλλικά.
Πολύ φτηνές οι μετακινήσεις. Απλά στα shared taxi υπάρχει περίπτωση να περιμένει κανείς λίγο ειδικά στις επαρχιακές και όχι πολύ τουριστικές πόλεις!
Εξαιρετικές σάντουιτς άρες θα φάει οπουδήποτε κανείς και ένα πολύ καλό καφέ πρόταση από μένα είναι το cafeteria Ben yedder στη RUE Al Jazira κοντά στη ban Al bahr στη Τύνιδα γύρω στα 2 ευρώ κάτι ψιλά κόστισε ένας καπουτσίνο και ένα νόστιμο τζηκεικ.Πολλοί Τυνήσιοι ήταν στο συγκεκριμένο.
Μερικές μέτριες φωτό από έναν ατάλαντο
Τυνιδα
IMG_0636.jpeg

Καρχηδονα
IMG_0660.jpeg
IMG_0681.jpeg

Byrsa
IMG_0691.jpeg
Dougga

IMG_0728.jpeg
IMG_0786.jpeg
Kairouan
IMG_0824.jpeg
IMG_0837.jpeg
IMG_0849.jpeg
Sousse
IMG_0907.jpeg

El jem
IMG_0998.jpeg
IMG_1002.jpeg
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.415
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Κρίμα που δε πήγατε Τοζέρ, γιατί από κει ξεκινούν τα ωραία με την έρημο και τις οάσεις! Εμάς μας μάγεψε η Σους, από βορρά. Πανέμορφη ! Λίγη καθαριότητα να είχε περισσότερη και θα ήταν υπέροχος προορισμός η Τυνησία. Όσο για τη φιλοξενία, οι Ιρανοί απέχουν παρασάγγας !
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Γνωρίζει κάνεις τι παίζει με ασφάλεια στο ταξίδι γενικότερα τελευταία; Σκοπεύουμε να πάμε παρέα Δεκέμβρη ή Γενάρη για καμιά βδομάδα.

Επίσης τι παίζει με επίσκεψη σε έρημο;
Η Τυνησία γενικότερα είναι ασφαλής χώρα και αρκετά φιλική στον ταξιδιώτη. Οι ντόπιοι φιλόξενοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν με το αζημίωτο δυστυχώς τις περισσότερες φορές. Φυσικά και θέλει προσοχή στα προσωπικά αντικείμενα γιατί ιδιαίτερα σε συνωστισμό μπορεί άνετα να βρεθείς χωρίς πορτοφόλι αλλά αυτό είναι γενικός κανόνας γενικά σε πολλά μέρη του κόσμου όπως και της Β. Αφρικής.
Θεωρώ σίγουρα ασφαλέστερη την Τυνησία από το Μαρόκο και λιγότερο καταπιεστική ως προς τον τουρίστα.
Δεκέμβρης και Γενάρης γενικά είναι καλή εποχή ειδικά αν θέλετε να επισκεφθείτε την έρημο.Προετοιμαστείτε όμως για μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας ακόμα και στην Τύνιδα εκείνη την εποχή που σημαίνει το πρωί ακόμα και με κοντομάνικο και το βράδυ μπουφάν και σκούφος .
 

fani b

Member
Μηνύματα
30
Likes
8
Σκεφτόμαστε να παμε Τυνησία , εγώ και τα παιδιά μου στα μέσα του Ιουλίου . Επειδή όμως στις κριτικές διαβάζω ότι κάποια πρακτορεία δεν ήταν τόσο αξιοπρεπή , θα ήθελα αν μπορείτε να έχω την άποψή σας. έχω δει οτι έχουν οργανώσει εκδρομή τα boutros travel , grefis , pyramis , cosmorama , famous, χωρίς όμως να ξέρω ποιοι είναι οι βασικοί διοργανωτές.
 

travel_lover

Member
Μηνύματα
156
Likes
89
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ -
Το τετραήμερο είναι "καθαρό" ή έχει μέσα και τις μέρες μετάβασης - επιστροφής;
Το μοναδικό κακό αυτού του forum είναι οι αργοπορημένες απαντήσεις! Ο τύπος είχε ρωτήσει κάτι το 2019, εσύ απάντησες το 2022 και εγώ απαντάω σε σένα τώρα του 2023!! 😂😂😂
 

travel_lover

Member
Μηνύματα
156
Likes
89
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ -
Τι νεα έχουμε το 2023 για το Bardo; Άνοιξε; Έχει πάει κάποιος;
 
Μηνύματα
109
Likes
605
Τι νεα έχουμε το 2023 για το Bardo; Άνοιξε; Έχει πάει κάποιος;
Δυστυχώς όταν ήμουν εγώ εκεί ήταν κλειστό! Αλλά υπάρχουν καλές πιθανότητες να ανοίξει εντός το 2923.

Να ξέρετε ότι σε πολλά μουσεία και μνημεία στη Τυνησία υπάρχουν κατά την είσοδο σε αυτά έλεγχοι όπως γίνεται στα αεροδρόμια μην τυχόν κουβαλάτε τίποτα ύποπτα εκρηκτικά και πιστόλια !

Μονο στη Ντουγκα δεν είχανε τα μηχανήματα αν δεν με απατά η μνήμη απλά εκεί σας περιμένει ένας στρατιώτης και θα σας ζητήσει το διαβατήριο σας πριν εισέλθετε!
 

roz_panthiras

New Member
Μηνύματα
3
Likes
12
Καλησπέρα! Σχεδιάζουμε μ ένα φίλο μου να πάμε Τυνισία 11-19 Νοεμβρίου. Το πλάνο μας είναι το εξής:

- Άφιξη στην Τύνιδα και άμεση αναχώρηση για Sousse όπου και θα διανυκτερεύσουμε.
- Στη συνέχεια οι προορισμοί που μας ένδιαφερουνε να δούμε είναι Matmata, Chenini, Toujane, Tamezrat, Tatouine και Camp Zmela.
- Τελευταία 2 βράδια σκεφτόμασταν επιστροφη και διανυκτέρευση στην Τύνιδα απ όπου και θα αναχωρήσουμε.`

Το ερώτημα είναι ποιο θα ήταν το ιδανικό μερος/μέρη να μείνουμε προκειμένου να δούμε τους παραπάνω προορισμούς. Μια σκέψη θα ήταν να κάνουμε όλες μας τις διανυκτερεύσεις στο Camp Zmela και απο εκεί να κάνουμε τις εκδρομές μας την ημέρα, αλλά δεν έχω καταλάβει κατά πόσο είναι εύκολα προσβάσιμο το καμπ και κάτα πόσο θα χρειαζόμαστε δικό μας όχημα προκειμένου να φεύγουμε απο το καμπ και να επισκεφτομαστε τις γυρω πόλεις. Έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω μαζί τους χωρίς τύχη μέχρι στιγμής. Έχετε κάποια ιδέα; Επίσης πιστεύετε ότι ειναι ασφαλής προορισμός αυτήν την περίοδο για solo travellers?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.216
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom