Χίος Πληροφορίες για Χίο

damasta

Member
Μηνύματα
192
Likes
393
Επόμενο Ταξίδι
ιού επιτρέποντος ΠΑΝΤΟΥ
υπαρχει κανεις να μου δωσει πληροφοριες για το νησι προς το τελος Σεπτεμβριου;γενικα τι θα συναντησω σε θερμοκρασιες καιρο,πιθανοτητα μπανιου.η παραμονη μας θα περιοριστει σε ενα πενθημερο οποτε τι θα πρεπει οπωσδηποτε να εχω ως εμπειρια.
 

el de abajo

Member
Μηνύματα
202
Likes
586
Ήρθα πριν από μία εβδομάδα από Χίο όπου πήγα για ένα σεμινάριο και μπορώ να πω ότι είναι ένα αδικημένο νησί καθώς έχει πολλά να προσφέρει και περνάς άνετα 6-7 μέρες...
Έχει χωριά όπως το Πυργί και τα Μεστά τα οποία είναι απλά μοναδικά, μερικά ακόμα μαστιχοχώρια που είναι επίσης ωραία αλλά και η Βολισσός, η Πιτυούς με το κάστρο της και η Λαγκάδα (βράδυ για ούζο είναι τέλεια) όπως επίσης αξίζει (αν και δε πρόλαβα να πάω) ο Κάμπος με παλια αρχοντικά ανάμέσα σε πορτοκαλιές και λεμονιές.
Επίσης ακούγοντας από πριν τα μύρια όσα για την Πόλη εγώ δε την βρήκα καθολου χάλια...απλά μεγάλο μείον είναι το πολύ τράφικ που έχει αλλά οκ, αντέχεται...
Έχει παραλίες στην πλειοψηφία με πέτρα αλλά πολύ καλές παρόλα αυτά όπως τα Μαύρα Βόλια, Δασκαλόπετρα, Ναγό αλλά και μία κορυφαία αν και όχι τόσο γνωστή την Αγία Δύναμη (με νερό σαν την Καραιβική)...
Φαγητό πολύ καλό και φθηνό σχεδόν παντού...
Ντόπια προιόντα πολύ καλά και ποιοτικά...
Και τέλος πολύ ευγενικούς ανθρώπους οι οποίοι είναι πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουνε...
Αν είσαι 20 χρονών δεν πάς, αν είσαι κοντά στα 30 και πάνω που έχεις άλλες προτεραιότητες πρέπει κάποια στιγμή να πας οπωσδήποτε...
 

fraulina

Member
Μηνύματα
217
Likes
402
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
υπαρχει κανεις να μου δωσει πληροφοριες για το νησι προς το τελος Σεπτεμβριου;γενικα τι θα συναντησω σε θερμοκρασιες καιρο,πιθανοτητα μπανιου.η παραμονη μας θα περιοριστει σε ενα πενθημερο οποτε τι θα πρεπει οπωσδηποτε να εχω ως εμπειρια.
να πας οπωσδήποτε στα μαστιχοχώρια -πυργί, μεστά-, στα ορεινά χωριά αυγώνυμα κ αναβατός, στην νέα μονή να δεις τα ψηφιδωτά, στον κάμπο να δεις τα αρχοντικά, στη λαγκάδα..πιο μακριά από την πόλη είναι η βολισσός..για μπάνιο τέλη σεπτέμβρη δν ξέρω..εγώ πάντως πέρσι που είχα πάει μέσα σεπτέμβρη έκανα 2-3 μπάνια..
 

Kat - Sta

Member
Μηνύματα
35
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
ΗΡΑΚΛΕΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΛΔΙΒΕΣ
:lol: θα αγριευτίτε σίγουρα!!!! Είναι ποοοολύ μακρια απ την πόλη!αν δεν θέλετε να μείνετε μέσα στη βαβούρα της χώρας που κι εγώ δεν το προτείνω, υπάρχουν τριγύρω περιοχές σε αποσταση πεντάλεπτου-δεκάλεπτου το πολύ απ τη χώρα. Πάντως γραφικά σπιτάκια και σοκάκια στο κέντρο δεν 8α βρεις!Η νυχτερινη ζωή είναι περισσότερο κι απο
καλή, τα μαγαζιά ειναι γεμάτα απο νεαροκοσμο μέχρι το πρωί. Οπότε το οικογενειακά είναι σχετικό. Ναι υπάρχουν μέρη που είναι οικογενειακά αλλα η πόλη δεν είναι ενα απο αυτα!
Και μακριά απ τ βουνό ε!!! :bleh: :bleh: :bleh:
Γεια σας και εγω σκεφτομαι με τον καλο μου να παμε Χιο Τελη Σεπτεμβρη και να μεινουμε στο Βουνο θελουμε να συνδιασουμε ξεκουραση με επισεκψη σε κατι φιλους που μετακομισαν προσφατα στο νησι.
Το Βουνο το ειδα κι εγω και μαγευτικα ...το χωριο εχει τιποτα για φαγητο και κανα καφεδακι?
Ποση ωρα ειναι απο Χιο και απο την ζωη γενικα?
Και επισης με μηχανακι αν νοικιασουμε θα ναι πολυ μακρυα?δηλαδη να παρουμε αμαξι απαραιτητως?
Ευχαριστω εκ των προτερων
 

Thvagd

Member
Μηνύματα
32
Likes
9
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς,Ισλανδία,Ιαπωνία
Καλημέρα σε όλους. Προγραμματίζω 6ήμερο ταξίδι στη Χίο μετά τις 20 Αυγούστου και μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το νησί ''χωλαίνει'' στον τομέα φαγητό. Δεν έχω διαβάσει κάπου (και έχω ψάξει αρκετά) καμία ιδιαίτερη μνεία σε κάποιο εστιατόριο ή ταβέρνα του νησιού, ούτε διάβασα για τοπικές γεύσεις (μαστίχας και φρούτων εξαιρουμένων). Ενώ π.χ. στη Λέσβο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Θα μπορούσε κάποιος, ντόπιος ή μη να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος; Πληροφοριακά θα μείνω 2 μέρες βόρεια (Καρδάμυλα) και 4 νότια (λέω για Βέσσα). Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
 

alma

Member
Μηνύματα
3.726
Likes
15.094
Το νησί έχει γενικά αρκετές καλές επιλογες για φαγητό.Απλώς δεν είναι πολύ τουριστικό και αν κάποιος πάει για πρώτη ,δεύτερη φορά μάλλον δεν τις έχει ανακαλύψει.Ενδεικτικά:<<Μάκελλος>> στο Πιτυός,έχει αγνά φαγητά κ οι Χιώτες πηγαίνουν στο ορεινό χωριό για φαγητό ακόμα και τα σκ του χειμώνα.Θα φας οπωσδήποτε χερίσια μακαρόνια.Αν αποφασίσεις να πας προσοχή στο δρόμο-φέτος οι δρόμοι στη βόρεια Χίο είναι άθλιοι.Είμαι στη Χίο κάθε χρόνο και μόνο φέτος δεν ανεβήκαμε Πιτυός για φαγητό,λόγω των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο.<<Πάσσας>> στη Λαγκάδα.Διάσημη ψαροταβέρνα με φρέσκα ψάρια.Παλιά ωστόσο ήταν ακόμη καλύτερος.Σαργός,φαγκρί ελιναι must αν την επιλέξεις.<<Το μελτεμάκι>>στον Καταρράκτη.Ψαρικά φρέσκα σε πολύ λογικές τιμές.<<Καρατζάς>>στον Καρφά.Τρως με θέα θάλασσα και έχει τα πάντα από μαγειρευτά μέχρι φρέσκα ψάρια.

Τώρα τα Καρδάμυλα στον τομέα φαγητό χωλαίνουν.Ωστόσο αν αποφασίσεις να φας εκεί συμπαθητικό ταβερνάκι με καλές τιμές είναι η <<Γεύση>> πάνω στην πλατεία.Ειδικεύεται σε μεξικάνικες γεύσεις fajitas,empanadasκτλ,τα οποία αν δεν τα θες καυτερά όπως εγώ τα κάνει και πιο mild.Έχει και πίτσες ,καθώς και νόστιμες μεξικάνικες σαλάτες με αβοκάντο.Γενικά στα Καρδάμυλα θα δεις κ αλλού μεξικάνικο(πολλοί ναυτικοί είχαν παντρευτεί μεξικάνες).Επίσης στα Καρδάμυλα το βράδυ αν σου αρέσει το περπάτημα ανέβα στο ξενοδοχείο <<Άη-Γιάννης>>,για ποτό.Φοβερή θέα,πολυτελείς χώροι,με διαφορά το καλύτερο ξενοδοχείο στη βόρεια Χίο και κατά τη γνώμη μου ανάμεσα στα καλύτερα όλης της Χίου.

Εννοείται όσα σου είπα είναι μόνο ενδεικτικά και έχει πολλά περισσότερα που αξίζουν,π.χ.ψαροταβέρνες στην Κώμη,ταβερνάκια με υπέροχα μαγειρευτά στα Μεστά κτλ.Απλώς σε 6 μέρες που θα μείνεις δεν προλαβαίνεις να πας μάλλον σε πολλά.Να περάσεις τέλεια και να αποφεύγεις τις μετακινήσεις από Καρδάμυλα προς Χίο το βράδυ(οι ταμπέλες λένε ότι ο δρόμος είναι επικίνδυνος και η διέλευση γίνεται με ευθύνη των οδηγών).Πιο καλός είναι ο δρόμος απο Καρδάμυλα προς Λαγκάδα.Περιμένουμε να τον φτιάξουν,είναι έτσι από το χειμώνα.
 

Thvagd

Member
Μηνύματα
32
Likes
9
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς,Ισλανδία,Ιαπωνία
Σε ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη και χρησιμότατη ανταπόκριση! Όσον αφορά την επιλογή μου για διαμονή στη Βέσσα, από τον χάρτη τουλάχιστον δεν μου φαίνεται απαγορευτική για βραδινή έξοδο στην πόλη, κάνω λάθος; Και τη θεωρώ αρκετά βολική για το νότιο τμήμα του νησιού (μαστιχοχώρια-παραλίες), όσο και για το κεντρικό (Ανάβατος-Αυγώνυμα)...
 

alma

Member
Μηνύματα
3.726
Likes
15.094
Στο νότιο τμήμα του νησιού γενικά είναι καλύτερα από το βόρειο, σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο.Το βόρειο εχει πιο ιδιαίτερη φύση και είναι πιο ανεξερεύνητο.Επειδή πάντα μένω στο βόρειο τμήμα δεν ξέρω πολλά για τη διαμονή στη Βέσσα.Ωστόσο,όπως σου είπα και πιο πάνω δεδομένου του καλού σχετικά οδικού δικτύου στα νότια δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.Μην παραλείψεις να πας Μεστά,Αναβατο,Αυγώνυμα,καθώς και στον Κάμπο.Στα Καρδάμυλα που σκέφτεσαι να μείνεις?
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Μετά από ένα σύντομο τετραήμερο στη Χίο που αποφασίσα τελευταία στιγμή να πάω (είχα ορκιστεί μετά το 2005 που πήγα Σύμη οτι δε θα ξαναμπώ σε πλοίο για πάνω από 4-5 ώρες) να πω κι εγώ επιγραμματικά τις εντυπώσεις μου από όσα πρόλαβα να δω.Το νησί αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη και σε συνδιασμό με την εποχή και το λιγοστό τουρισμό δε μετάνιωσα καθόλου που έκανα το δρομολόγιο των 8 ωρών με το Νήσος Χίος.

Χώρα Χίου
Αντικειμενικά δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, η παραλιακή της για τα γούστα μου είναι τραγική, μαγαζιά χωρίς αισθητική το ένα δίπλά στο άλλο, μουσικές οτι να ΄ναι, η μία να παίζει πιο δυνατά από την άλλη, κοινώς ούζα, καλαμάρια, φραπεδιές, πιτόγυρα, σκυλάδικα, ποπ, οθόνες με μπάλα, μαγαζιά με σουβενίρ, νυφοπάζαρο... όλα ένα.
Αν δεν είστε φοιτητές, φαντάροι ή Τούρκοι τουρίστες να την αποφύγετε.
Τώρα γύρω από την Απλωταριάς (τον κεντρικό πεζόδρομο) έχει κάποια στενάκια με μικρά μπακάλικα, καφενεδάκια, μαγαζιά με μπαχαρικά κτλ που μου φάνηκαν πιο αυθεντικά και συμπαθητικά.

Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω στο Κάστρο της Χίου που μου άρεσε πάρα πολύ να περπατάω στα στενά του δρομάκια με τα προσεγμένα σπιτάκια και τις αυλές με τις βουκαμβίλιες και τους βασιλικούς. Επίσης στο Κάστρο μπορείτε να δείτε την πολυτελή οικεία της οικογένειας Ιουστινιάνι, τη Σκοτεινή Φυλακή, το Οθωμανικό νεκροταφείο στην πλατεία του Κάστρου όπου είναι και θαμμένος ο ναύαρχος Καρά Αλής που συντέλεσε στην καταστροφή της Χίου το 1822, το Μπαϊρακλή Τζαμί (ένα από τα 3 μουσουλμανικά τεμένη της Χίου), το Ναό του Αγίου Γεωργίου που στο παρελθόν είχε μετατραπεί σε τζαμί με αποτέλεσμα στο προαύλιο του να σώζεται Μεντρεσές και μια σαρκοφάγος που λειτουργούσε ως κρήνη, τα Οθωμανικά Λουτρά που αναστηλώθηκαν πρόσφατα και τον Κουλά (πύργος του κάστρου). Πάντως μου φάνηκε λίγο παρατημένο θα μπορούσε να έχει φροντιστεί περισσότερο.
Οθωμανικό Νεκροταφείο
6475-1379437521-c9107da09ac2753cde42358fb45ec194.jpg

Οθωμανικά Λουτρά (χαμάμ)
6476-1379437544-db5ec56ead4f53e2cf504e8af76e190e.jpg

Μπαϊρακλή Τζαμί
6477-1379437565-bfe051386ef5b0f6ff4b94d56703ff68.jpg

Ενδιαφέρουσα ήταν και η επίσκεψη τόσο στο Βυζαντινό (πρώην Μετζιτιέ Τζαμί-που μου είπαν οτι έχει ξεκινήσει και η αποκατάσταση του παλιού μιναρέ ύψους 25 μέτρων) όσο στο Αρχαιολογικό Μουσείο όπου υπάρχουν ευρήματα από ανασκαφές στο νησί με κυριότερα το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου μακεδονικό ελληνιστικό τάφο και το κρανίο με κρανιοανάρτηση του 2ου αιώνα π.Χ.
Η τιμή εισόδου είναι πολύ μικρή 2 ευρώ και για τους φοιτητές δωρεάν και επειδή την Πέμπτη είχα άπλετο χρόνο να γυρίσω την πόλη μόνη μου μιας και ο συνταξιδιώτης μου είχε δουλειά πέρασα 2-3 ωρίτσες πολύ ευχάριστα.

Στη Χώρα φάγαμε πολύ ωραία στο ''Χότζα'' με μεγάλη ιστορία μιας και παλιά ήταν και ποτοποιία, τώρα το ούζο του διατίθεται μόνο για κατανάλωση στην ταβέρνα. Επίσης πολύ συμπαθητικό το φαγητό αν και περισσότερο μας κέρδισε ο χώρος στο μικράκι ''Μπεντέμι'' μέσα στο κάστρο με θέα τα Οθωμανικά λουτρά.
Παγωτό στον ''Κρόνο'' εννοείται, σε ένα στενάκι κοντά στην Απλωταριάς, σορμπέ μανταρίνι και πικραμύγδαλο αλλά το κορυφαίο ήταν παγωτό μαστίχα σκέτη κόλαση.
Ποτό της προκοπής πίστευα οτι δε θα πιώ στο νησί αλλά διαψεύστηκα πανηγυρικά όταν πήγα στο Bar Oz στη Στοά Φραγκάκη (κι αυτό στην Απλωταριά). Απίστευτα κοκτέιλ που βάζουν τα γυαλιά σε πολλά cocktails bars της Αθήνας, G'Mine (beefeater, πολτός φράουλας, lime και σιρόπι γιασεμί) και Why so bitter honey (παραλλαγή του αγαπημένου μου negroni με προσθήκη κυδωνιού). Εννοείται οτι το τίμησα δεόντως, ψαγμένη μουσική σε σωστή ένταση και τιμές πολύ καλές.


Χωριά και πέριξ
Εννοείται οτι ταξίδι στη Χίο χωρίς βόλτα στα χωριά της απλά δε γίνεται. Νοικιάσαμε αυτοκίνητο και ξεκινήσαμε από τα Μαστιχοχώρια στη Νότια πλευρά του νησιού. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής εκτός τα διάσημα μαστιχόδεντρα με λύπη αντικρύσαμε και τις συνέπειες της φωτιάς που έχει υποστεί το μέρος.
Το δέντρο που δακρύζει...
6479-1379437611-63e277b8537fb4e81361f109c5696548.jpg

Το Πυργί το πολυφωτογραφημένο ήταν όπως το περίμενα, τα σπίτια με τα διάσημα ''ξυστά'', τα στενά δρομάκια και λιαστά ντοματίνια να κρέμονται στα μπαλκόνια. Με απογοήτευσε λίγο οτι στην κεντρική πλατεία τα 2-3 καφέ- εστιατόρια είχαν μοντέρνα αισθητική αλλά το προσπέρασα πίνοντας το καφεδάκι στο καφενείο πιο πίσω που προτιμούσαν τα παππούδια του χωριού.
6481-1379437655-01b1b8069324c0c0ee6279e1b2839bb2.jpg


Οι Ολύμποι ήταν κι αυτοί ιδιαίτεροι με την πέτρα και τις στενές καμάρες να κυριαρχούν ,κοντά υπάρχει και σπήλαιο αλλά δεν προλάβαμε να το επισκεφτούμε.

6482-1379437681-c935f7fffe600809e9b89097dda0cedd.jpg

Το χωριό που λάτρεψα κυριολεκτικά ήταν τα Μεστά, καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό χωριό με πεντάγωνη οχύρωση και στενά σοκάκια που χάνεσαι με τις ώρες και σε πάνε σε άλλες εποχές. Ενδιαφέρουσα ήταν και η Εκκλησία του Μεγάλου Ταξιάρχη με κάποιες ιδιαίτερες εικόνες όχι μόνο από θρησκευτικής άποψης αλλά και καλλιτεχνικής. Παρόλο που δε τα πάω πολύ καλά με εκκλησίες κτλ η ευγενέστατη κυρία που δούλευε ως ξεναγός μας είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τόσο για την εκκλησία όσο και για την ιστορία του χωριού.
6483-1379437704-cec7403305ac8d7897f2c4cf487056e0.jpg

Εννοείται οτι από τα Μεστά δε φεύγεις άμα δεν αράξεις στην πλατεία του χωριού για ούζα και μεζεδάκια. Εμείς καθίσαμε στο Μεσαίωνα, λιώσαμε στις παγωμένες Fix (έχω πιει τόσο ούζο στη ζωή μου που πλέον το στομάχι μου με τιμωρεί όποτε το παρακάνω), μας κεράσανε αχινούς, σούμα (απόσταγμα από σύκα με 60% αλκοόλ!!!), μάθαμε τη λέξη ούργια (δίνοντας στο συνταξιδιώτη μου τη χαρά να μου βγάλει νέο παρατσούκλι) και μας βρήκε το βράδυ σε κατάσταση απόλυτης χαλάρωσης με αποτέλεσμα να παρακάμψουμε εντελώς τη Βέσσα.
6484-1379437726-f3032359ba26992625225c0b6dc77da7.jpg



Η επόμενη μέρα αφιερώθηκε στα Βόρεια. Επισκεφτήκαμε τη Νέα Μονή που χρονολογείται τον 11ο αιώνα και ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Αξίζει να δείτε τα ιδιαίτερα ψηφιδωτά που μου θύμισαν τη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη,τη Μαρμάρινη τράπεζα και
την κινστέρνα.
6485-1379437748-c0e1d437508ec1a98012a2f21b7de1b3.jpg


6486-1379437768-b22a209f95017179123349ab7ac32605.jpg




Μετά κατευθυνθήκαμε προς Αυγώνυμα και Ανάβατο. Τα Αυγώνυμα τα είδαμε πολύ γρήγορα οπότε δε μπορώ να εκφέρω άποψη αλλά ο Ανάβατος αναμφισβήτητα αξίζει να του αφιερώσετε λίγη ώρα. Μεσαιωνικός οχυρωματικός οικισμός σε ύψος 450 μέτρων σε πολύ απότομο τοπίο που του προσέφερε φυσική οχύρωση. Πλέον έχει εγκαταλειφθεί μετά τις σφαγές του 1822 με τελειωτικό χτύπημα το μεγάλο σεισμό του 1881.
6487-1379437795-627d4fd8ec7c55a849856b676bc5697d.jpg


Ενδιαφέρουσα και η αμφιθεατρική Βολισσός με το κάστρο της να δεσπόζει στο λόφο, το πολύ ωραίο σχολείο και τις ανηφορικές γειτονιές της με θέα το Αιγαίο ενώ τη συμπάθεια μου κέρδισε και ο Πιτυός που οφείλει το όνομα του στο πεύκο (πιτύς), ένα μικρό χωριουδάκι με έναν μεσαιωνικό πύργο να δεσπόζει άγρυπνος φρουρός, πέτρινες καμάρες και χερίσια μακαρόνια στο ταβερνάκι ''Μάκελλος'' κάτω από έναν τεράστιο πλάτανο συνοδεία ντόπιου κόκκινου κρασιού.

Τώρα όσον αφορά Αγία Ερμιόνη, Λαγκάδα, Εμπορειό, Κάρφα τα είδα πολύ περαστικά, μου φάνηκαν τουριστικά αν και στον τελευταίο πήγαμε μετά από προτροπή ντόπιου σε ένα μπαράκι τον ''Κόκκινο Βράχο'' πάνω στη θάλασσα που πίνεις το ποτό σου χαζεύοντας τα φώτα των παραλίων της Τουρκίας.

Εννοείται οτι περιπλάνηθηκαμε και στον πασίγνωστο Κάμπο με τα περιβόλια και τα απίστευτα αρχοντικά. Αφήστε κάπου το αυτοκίνητο και περπατήστε όσο μπορείτε, είναι ένα καταπράσινο μέρος που πιστεύω οτι την άνοιξη που θα ανθίζουν οι πορτοκαλιές και οι μανταρινιές θα είναι μαγικό. Μετά την περιπλάνηση πιείτε και μια μανταρινάδα στο Περιβόλι του Citrus και αγοράστε και θεϊκά αμυγδαλωτά με πικραμύγδαλο, μανταρίνι, μαστίχα.

Παραλίες
Τα Μαύρα Βόλια η πιο γνωστή παραλία του νησιού μου φάνηκε συμπαθητική απλά, δεν είχε και πολύ κόσμο παρόλα αυτά δεν ξετρελλάθηκα.
6478-1379437587-01af58fd7bc72e2483c006b72c626d13.jpg


Την καρδιά μου έκλεψαν τα Βρουλίδια, ένας όρμος κρυμμένος σε απόκρημνα βράχια με απίστευτα νερά, λιγοστά δεντράκια για σκιά, ελάχιστο κόσμο και πραγματικά αξίζει η μικρή κατάβαση ή πιο σωστά η ανάβαση γιατί το κατέβα είναι πάντα ευκολότερο.
6480-1379437633-d4d7fa19ad21ef2f2a63775d07fe9fdd.jpg


Και οι δύο παραλίες είναι Νότια κοντά η μία στην άλλη αλλά τα Βρουλίδια παρόλο που έχουν μια καντίνα που κατεβάζει με τροχαλία στην παραλία πράγματά όταν πήγαμε εμείς ήταν κλειστή οπότε πάρτε νερό, καφέδες κτλ αν πάτε σε μη τουριστική περίοδο.

Γενικά αποφύγαμε τις οργανωμένες και τουριστικές παρόλο που τα Λευκάθια κοντά στη Βολισσό ήταν συμπαθητικά και σχετικά ήρεμα.
6489-1379439569-b8b6a67b88a29eb63732b7fd3e241bd6.jpg


Μου άρεσε πάρα πολύ το Τραχήλι με τα καταλάγανα νερά, τα λευκά βότσαλα και τη Βίγλα στα αριστερά σου να στέκεται επιβλητική, επίσης έχει δέντρα που προσφέρουν φυσική σκιά και είναι κοντά στα Αυγώνυμα.
6488-1379437817-3c23a432dc06cb96c751a244f010537f.jpg

Αγία Δύναμη μας τα χάλασε ο καιρός και κάποιοι άλλοι παράγοντες αλλά αν ποτέ επιστρέψω θα είναι η πρώτη μου επιλογή.

Τέλος να πω πως αυτό το νησί πέρα τα τόσα αρώματα που έχει, μαστίχα, μανταρίνι, έχει και απίστευτα γατιά, ήθελα να τα πάρω όλα μαζί μου
6474-1379437497-ef3e301b7f29a734afb0c887399bbdb9.jpg
 
Last edited:

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Nedelja,
δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύτιμες είναι οι πληροφορίες σου σε συνδιασμό με τις φωτογραφίες σου, οι οποίες είναι υπέροχες.
Η Χίος είναι ένας προορισμός που τα τελευταία τρία χρόνια ψαχνόμαστε για να πάμε αλλα τελικά δεν το κάνουμε γιατί δεν έχουμε και τόσο καλή πληροφόρηση.
Νομίζω ότι τώρα τελικά θα το τολμήσουμε και θα πάμε το επόμενο καλοκαίρι!!!
Έστω κι αν δεν είναι και τόσο βολικά με τα παιδιά.
Σ' ευχαριστώ πολύ!!!!
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Ευχαριστούμε πολυ για το φώτο-οδοιπορικό....
Η Χίος μου άρεσε πολύ και χάρηκα που μου τα ξαναθύμισες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.196
Μηνύματα
883.562
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom