Χίος Πληροφορίες για Χίο

spirosninja

Member
Μηνύματα
286
Likes
507
Η Χιος θελει αυτοκινητο για τις μετακινησεις.εχει ωραιες παραλιες για ολα τα γουστα αλλα να μην χασεις την παραλια Αγια δυναμη! γοογλε ιτ και πριν επισκεψη στο σπηλαιο εκει κοντα. Μαυρα βολια .
Νορμαλ τιμες γενικα. λα μπουσολα για πιτσα στην χωρα must, λουκουμαδες αχνη και κανελα στην χωρα must ,Απομερο (πιατο "το βυζί της κόρης" must!) στον καμπο ,Χωτζας στην χωρα , να πατε στον καμπο στο citrus . δοκιμαστε μπυρα χιος αν δεν εχετε βρει στα μερη σας.
Μαστιχοχωρια.... Πυργι και Μεστα κ.α.
μονοημερη για σμυρνη ειχαμε βρει με 15ευρω στο λιμανι , ενα γωνιακο τουριστικο γραφειο κοντα στα κτελ. αλλα εχει λιγες μερες για να προλαβεις να γυρισεις το νησι, εσυ αποφασιζεις!
 

hliad1990

Member
Μηνύματα
52
Likes
3
ευχαρηστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση θα με βοηθησουν πολυ ολα αυτα !!! νοικιασα αυτοκηνιτο θα προσπαθησουμε να δουμε οσα πιο πολλα μπορουμε αλα λογο καταγωγης θα θελαμε να παμε και σμυρνη!!!αν θυμηθηται κατι ακομα παρακλω στειλτε μου!!
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Καλησπερα σε ολη την παρεα!! Θα ηθελα για ακομα μια φορα την βοηθεια σας!! Θα ταξιδεψω με την κοπελα μου 16 με 22 αυγουστου στην χιο! Εχωντας εισητιρια κοινονικου τουρισμου θα μεινουμε στην περιοχη καρφα αν το λεω σωστα σε ενα 4 * ξενοδοχειο! Απο θαλασσες τι γνωμη εχετε? Ειναι οικονομικο νησι? Αξιζει να παμε τουρκια με το καραβακι ? Και γενικα αν εχετε κατι που να πρωτινετε θα μας βοηθουσε πολυ καλο καλοκαιρι σε ολους
Αν πηγαίνετε πρώτη φορά Χιο με τίποτα δεν θα πήγαινα Τουρκία. Έχω κάνει το ταξίδι σε Σμύρνη κλπ. με γραφεία από τη Χιο, αλλά έχω ήδη πάει πάνω 10 φορές στο νησί. Έχει πολλά να δεις και να κάνεις δεν προλαβαίνεις για Τουρκία.

Φαγητό βόρεια στο χωριό Κηπουριές στην "Πέτρινη Πλατεία" και για ψάρι στις ταβέρνες που βρίσκονται πάνω στη θάλασσα στη Λαγκάδα΄(Βόρεια) ή στην Κώμη (Νότια). Οπωσδήποτε παγωτό στον Κρόνο ειδικά γεύσεις Μαστίχα, Πικραμύγδαλο και Μανταρίνι. Είναι στην πόλη της Χιου, φέτος άνοιξε και στον Καρφά.

Η φρέσκια, υπέροχη και μικρής παραγωγής μπύρα Χίος θέλει ψυγειάκι.Αν έχετε θα μπορέσετε να πάρετε και μαζί σας.Ειδικά η ντόπια αλυσίδα σούπερ μάρκετ "Χαρά" πουλάει σίγουρα.


Παραλίες πολλές π.χ.Βρουλίδια η πιο νότια του Νησιού με τυρκουάζ νερά, Κώμη στο Νότο(από τις πιο ζεστές), Αποθήκα στο Δυτικό κομμάτι που είναι ήρεμη με καθαρά νερά....

Οπωσδήποτε μαστιχοχώρια Μεστά, Πυργοί , Ολυμποι....Αν μείνει χρόνος βλέπετε και τα μικρότερα....

Ο Καρφάς είναι από τα πιο τουριστικά αλλά και τα πιο αδιάφορα μέρη της πανέμορφης Χίου, έχει όμως πολλές επιλογές για φαγητό.

Οπωσδήποτε βόλτα στο Κάστρο το βράδυ.


Να πάτε οπωσδήποτε στα αρχοντικά του Κάμπου και στο μουσείο εσπεριδοειδών-πολυχώρο Citrus...

Να οδηγείτε αργά και με προσοχή, ειδικά στο βόρειο κομμάτι. Σκοτώνεται πολύς κόσμος, δυστυχώς και φέτος πριν λίγες μέρες έγινε φοβερό δυστύχημα, παρόλο που οι δρόμοι είναι λίγο καλύτεροι από παλιά. Παραμένουν επικίνδυνοι όμως.
 

DELIDEB

Member
Μηνύματα
70
Likes
102
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παταγονία
Καλησπέρα παιδιά, ξέρει κάποιος αν υπάρχει κάτι οργανωμένο για μονοήμερη εκδρομή από Χίο σε Ψαρά/Οινούσσες;
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Οργανωμένο δεν ξέρω αλλά με το πλοίο της γραμμής είναι εύκολο να πας.Το έχω κάνει ,ειδικά Οινούσσες μονοήμερη αρκεί.

Ψαρά θα έβαζα και διανυκτέρευση,αν και για Αύγουστο λίγο χλωμό το βλέπω να βρεθούν δωμάτια.

Ένα τηλ.σε πρακτορεία της Χίου θα σου λύσει τις απορίες.
 
Μηνύματα
35
Likes
41
Μόλις γύρισα από 13 ημέρες στη ΧΙΟ. την γυρισαμε ολη,οικογενειακως. μειναμε 7 μερες νότια στον κάμπο , ο οποίος είναι πολυ κοντα στην πόλη της χιου. θα τα παρουμε με τη σειρα ειναι πάρα πολλά.
Κατ αρχην μειναμε στον κάμπο στο http://www.avgerinoshotel.gr/ η ιδιοκτητρια Μήτσι , απλά σκλαβωτικη με την ευγενεια και την προθυμία.αυτα τα δωματια ειναι παραπανω από τέλεια. παμε νοτια χιος καταπληκτικα μεσαιωνικα χωρια ΜΕΣΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΙ , ΠΥΡΓΙ, ΒΕΣΣΑ με το καθε ενα να εχει την ομορφια του. κατσαμε για παγωμενη μπύρα στην πλατεια στο πυργι οπου εκει εχει και 2 ταβερνες να φας . το πυργι εχει και 3-4 καφενεια. Εννοειται οτι αφου εισαι στη ΧΙΟ πίνεις μόνο τοπικα δικα τους ΜΠΥΡΑ ΧΙΟΥ,ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΧΙΩΝ,ΚΑΜΠΟΣ,ΠΑΠΑΛΕΩΝΙΔΑΣ. και ζητας σουμα διοτι ολοι εχουν αλλα πουθενα δεν την γραφουν σε καταλογους γιατι ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ δεν ειναι εγκεκριμενο προιον προς πωληση......... Από νότια ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ: επίσκεψη στο μουσειο μαστιχας,επισκεψη στο citrus ,σπηλαιο ΟΛυμπων. παραλίες :Ξεκιναμε, κοντα στην πολη υπαρχει ο ορμος λω και ακομη καποιες αλλες οι οποιες ειναι πανω στο δρομο ,καλες απλα εμεις δεν κατσαμε για μπανιο εκει διοτι ειχε πολυ κοσμο και ειναι σαν να εισαι στο ξυλοκαστρο ακριβως. , πάντα νότια όπως κοιτάς τον χάρτη δεξια του απο την πολη και προς τα κατω εως το λιθι οπως πανε οι δεικτες του ρολογιου.... Καρφας: αμμουδια με παρα πολυ κόσμο ρηχη ιδανικη για παιδια ,πισω ξενοδοχεια τα οποια μπροστα σερβιρουν τα παντα,μεγας λιμνιωνας η αμεσως επομενη καλη με μαγαζια.και πολυ κοσμο επισης. φτανουμε στην αγια φωτια που για ενα ανεξηγητο λογο παει το μισο νησι. βοτσαλα τεραστια απο πισω δρομος με 10-12 ξενοδοχεια και μαγαζια 200 ξαπλωστρες η θαλασσα πολυ βαθια και απλα δεν καταλαβαινω γιατι να πας εκει για μπανιο αν εισαι ΧΙΟ.παμε παρακατω και μεχρι να φτασουμε στο λιμανακι Εμπορειος..... δεν μπαινουμε σε καμμια αλλη αριστερα του δρομου γιατι θα χασουμε τον χρονο μας.Πριν τα Βόλια ειναι η κωμη στην οποια εχει μπιτσομπαρα πιο νεο κοσμο και χαλασμο κυριου. στο ΕΜΠΟΡΕΙΟΣ που αφηνουμε το αυτοκινητο και περπαταμε γυρω στα 300-350 μετρα για να φτασουμε στα μαυρα βολια.ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ. απλά έχει Τόσο πολυ κοσμο που θα πρεπει να βρεις 1 τετραγωνικο να βαλεις μια πετσετα.εγω προσωπικα πηγα για 5 λεπτα.αλλα καταπληκτικη.προχωραμε απο κει και βρισκουμε τα βρουλιδια .πολυ ωραια παραλια με μια καντινουλα επανω κατεβαινεις κατω με 50 περιπου σκαλια. αλλα πολυ βρωμικη με σκουπιδια εξω και μυγες που οταν πηγαμε μας σακατεψαν στο τσιμπημα. μετα απο κει αυλωνια,καριντα με βοτσαλο ..η καριντα οργανωμενη με 5-6 ξαπλωστρες και ομπρελες.... αλλα χοντρο βοτσαλο.κι ερχομαστε στα No 1. ΚΑΤΩ ΦΑΝΑ: Η καλυτερη παραλια του νησιου με διαφορα , άμμος με 10-12 αρμυρικια πισω χωρις την υπαρξη καντινας και ομπρελων. ΑΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ: τρομερα πρασινα νερα και αμμουδια , πιο μικρη απο τα κατω φανα καταπληκτικη και αυτη χωρις καντινα και ομπρελες και εδω. μετα ΣΑΛΑΓΩΝΑ και ΑΠΟΘΗΚΑ πολυ καλες με βοτσαλο χοντρο βεβαια χωρις οργανωση και αυτες . απο κει μεχρι και το Λιθι δεν εχει κατι αξιο αναφορας οσον αφορα τις παραλιες.
Φαγητο στα Νότια: θα γραψω σε αυτα που εφαγα.
Αμεθυστος(ΟΛΥΜΠΟΙ) : Καταπληκτικος Σπύρος , καταπληκτικο φαγητο κοκκορας μακαρονια χερισια κοτοπουλο αλα σπυρος τρομερη πλατεια ολυμπων .
Πειρασμος(Βρονταδος) : τρομερο φαγητο γιδα κοκκινιστη με μακαρονι , μπιφτεκι , μουσακας
Απόμερο(Κάμπος) : εχει ξακουστο ονομα , καλο φαγητο εννοειται πολυ κοσμο λιγοτερο καλο απο τα άλλα.πάντα καλομαγειρεμενα εννοειται και φρεσκα απλα οχι κατι εξαιρετικο.
Ρουσσικο(θυμιανα): ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. τιποτ άλλο. εστω και για 2 μερες να εισαι ΧΙΟ, την μια τρως εκει.
Ψαρια στο ΛΙΘΙ εχει 5 ψαροταβερνες η μια καλυτερη απ την άλλη.
Την μια μερα φαγαμε σουβλακια καταπληκτικα στα Θυμιανα το μαγαζι λέγεται το ΓΕΡΜΑ. Τρομερα σουβλακια.
μεσ στην πόλη εχει παρα πολυ βαβουρα ειναι σαν να εισαι ιανουαριο πχ στη σταδιου....... μακρια απο χωρα.
παμε να γραψουμε και δυο πραγματα ακομη για τους χιωτες.
Εχω γυρισει Ολη την ελλαδα ( στην κυριολεξια ) δεν εχω ξανασυναντησει πιο φιλοξενους και ευγενικους ανθρωπους απεναντι στους τουριστες. καταπληκτικοι απλά.
Οι χιωτες τρεχουν σαν παλαβοί , εκει που εσυ οδηγεις αμεριμνος να δεις το νησι , σκαει ξαφνικα απο πισω αμαξι με 150 χλμ. προσοχη .
Αν πατε με αμαξι , παρτε καποιο μικρο αν εχετε δυο διοτι οι δρομοι μεσα στα χωρια ειναι παρα πολυ στενοι και δεν χωρανε 2...
Οπωσδηποτε αν πάτε να φατε επιλεξτε ωρα μετα τις 8 να χει πεσει ο ηλιος διοτι οι σφηκες στο νησι ειναι αμετρητες.... σε ολα τα τραπεζια υπαρχει επανω καφες για να τις διωχνει...ειναι λιγο ενοχλητικες.δεν μας τσιμπησε καμμια στις 13 μερες , αλλα ειναι ενοχλητικο να θες να φας και τις διωχνεις συνεχεια.
Οπωσδηποτε βολτα και στα 4 μεσαιωνικα χωρια οπως και στην παραλια στο βρονταδο.
Aυτά για Νότο , σε λίγο ο βορράς..
Υπόψιν στη ΧΙΟ οι τουριστες ειμαστε λιγοι ..... το 80% των επισκεπτων ειναι επαναπατρισθεντες χιωτες απο αθηνα κ αλλα μερη κ απο αμερικη...οι οποιοι φερνουν κ κανα φιλο τους .συνεπως οταν τους λεγαμε οτι δεν εχουμε καμμια σχεση με το νησι μας κοιταγαν σαν εξωγηινους. Αλλα η εξυπηρετηση σε ευρωπαικα στανταρντς.μακραααν απο τον μεσο ορο στην ελλαδα. Δεν κατσαμε σε μαγαζι κ να μην εξυπηρετηθουμε σε 1 λεπτο. Οπουδηποτε.
 
Last edited:

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Χαίρομαι που σας άρεσε τόσο το νησί,έχω πάει τόσες φορές και πραγματικά δεν το χορταίνω. Οι τουρίστες σαφώς είναι λίγοι (αν εξαιρέσουμε τους Τούρκους), φέτος είχε charter μόνο από Λιουμπλιάνα ενώ άλλες χρονιές είχε λίγο περισσότερα, από διάφορα μέρη της Ευρώπης.

Ωστόσο έχει πολύ πιστούς θαυμαστές το νησί, ξέρω Δανούς που έρχονται κάθε χρόνο και τους αρέσει ακριβώς για την ηρεμία του και τον ελάχιστο τουρισμό, σε συνδιασμό με τα πολλά αξιοθέατα και τις τιμές που τους φαίνονται πολύ καλύτερες από τα τουριστικά νησιά.Ξέρω και Άγγλους που πάνω-κάτω για τους ίδιους λόγους αγόρασαν σπίτι στο νησί.

Το μουσείο μαστίχας είναι πράγματι απίστευτο, σύγχρονο περιλαμβάνει χρήση πολυμέσων κλπ., και δεν έχω γνωρίσει ως τώρα κάποιον που να μην του άρεσε.Και είσοδος μόνο 3 ευρώ γενική και 1,5 ευρώ ή δωρεάν για ειδικές κατηγορίες.

Ελπίζω βόρεια να πήγατε και στο σπήλαιο,την εκκλησία και τον πολυχώρο "Άγιο Γάλας" ή "Άγιο Γάλα". Αξίζει πολύ.
 
Μηνύματα
35
Likes
41
Πάμε και στον Βορρά. Υποψιν για καποιον που θέλει να πάει και να δει ολο το νησι , αυτο που εκανα εγω χωρις ν εχω καποια προηγουμενη πληροφορηση η εμπειρια , δλδ Καμπος για Νότια και Βολισσό για βόρεια νομιζω πως ειναι το ιδανικοτερο. Εννοειται πως χωριζουμε στα δυο το νησι αν θελουμε να το δουμε όλο. Πάμε. διαδρομη απο καμπο για βολισσό μεσα απο μεγαλα βουνα και χαραδρες ο δρομος ειναι πολυ καλος οπως και ολο το οδικο δικτυο του νησιου. απο πολη για βολισσο κανεις 50 - 55 λεπτα ειναι μακρια. Βολισσος πολυ ωραιο χωριο μειναμε στο http://www.lithoschios.gr/ πολυ ωραια σπιτακια στην κορυφη του καστρου της Βολισσου.η βολισσος εχει 2 μινι μαρκετ φαρμακειο 1 κρεπερολουκουμαδοπαγωτοκαφε και 2 ταβερνες Η ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. μετα ομως αυτα.Πάμε για μπάνιο πρωτη μερα στην παραλία Λευκάθια. και παθαινουμε το ΣΟΚ της 44 χρονης ζωης μου.το νερο πιο παγωμενο και απο ποταμι....... απιστευτη εμπειρια πραγματικα σαν να κολυμπας σε ποταμι με αλμυρο νερο.πεντακαθαρες εννοειται ολες οι θάλασσες της ΧΙΟΥ αλλα στο βορρα ενα κλικ ακομη.Αυτη στην ουσια ειναι μια παραλια χιλιομετρων 4 περιπου που καθε λιγο αλλαζει ονομα... μαγεμενα,μαναγρος,λευκαθια(οργανωμενη),λημνια(οργανωμενη),λημνος(οργανωμενη),λαμψα. πήγαμε στα αυγωνυμα και στον αναβατο . ο αναβατος ειναι ενα μεσαιωνικο χωριο μη κατοικησιμο η εχει2 κατοικους και ενα καφενειο. καταπληκτικη εμπειρια. Πηγαμε στην Νεα Μονη , επιβάλλεται επισκεψη καταπληκτικη η ξεναγηση απο την κυρια που ηταν εκει.ανατριχιαστικες οι λεπτομερειες της ιστοριας της.τα Αυγωνυμα πολυ ωραιο χωριο με μια μεγαλη πλατεια και 2 ταβερνες και 1 καφενειο.εκει στα αυγωνυμα απο κατω εχει 3-4 παραλιες με γαλαζοπρασινα νερα βαθειες με χοντρο βοτσαλο και πετρες.Ανοργανωτες εννοειται.πηγαμε στην αγια μαρκελλα.Πολυ ενδιαφερουσα η επισκεψη εκει. Πήγαμε στο χωριο Κηπουριες που εχει τρεχουμενα νερα μια πλατεια με πλατανια και μια ταβερνα.Πήγαμε στα αγιασματα που εχει ενα καφενειο κατω στην θαλασσα και πινεις τον καφε σου στην απολυτη ησυχια.εκει ειναι και οι ιαματικες πηγες οργανωμενες και πολυ καλες.περασαμε εννοειται απο ολα τα χωρια και Φτανουμε στο Άγιο Γάλας. χωρις λόγια ενα χωριο με ιστορια σαν παραμυθι.βρειτε τον δημητρη να σας ξεναγησει στο σπηλαιο και στην εκλλησια την παναγια την αγιογαλουσαινα.Ενας χωρος μεσα σε πλατανια με μια πηγη που τρεχει παγωμενο νερο και πολλα παιχνιδια για τα παιδια.1 ημερα θα την περασετε εκει.οπωσδηποτε. συνεχιζουμε βορεια περναμε ολα αυτα τα χωρια και περναμε απο καμπια,βικι και φτανουμε απο κει καρδαμυλα....απο κει ο δρομος ειναι ο χειροτερος του νησιου,λιγο προσοχη ειναι στενος.απο κει εχει βουνισια ομορφια , οι παραλιες γιοσωνας,ναγος και καποιες αλλες εκει εχουν παρα πολυ κοσμο.οι 2 πιο πανω ειναι οργανωμενες.και εχουν βοτσαλο χοντρο πετρα δλδ.και περισσοτερο κυμα απο τις αλλες λογω βορρα.φτανουμε λοιπον στην λαγκαδα και στα καρδαμυλα που αξιζει μια βολτα μεσα στον οικισμο.
ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ:
ΦΑΜΠΡΙΚΑ(βολισσος) : Χωρίς Λόγια. καταπληκτικο φαγητο μαγειρεμενο απο μαγειρισσες του χωριου.οπωσ και δηποτε
Πυθωνας (Βολισσος) : ΤΟ ίδιο με το προηγουμενο.
Για ουζακι(βολισσος) : πολυ καλο ολα χειροποιητα οπως γενικα στον βορρα περιποιημενο μαγειρευτα και σουβλακια.
το μαυρο προβατο(βολισσος) : πιο καλη κουζινα burgers,ριζοτο,μακαρονια με κοτοπουλο . πάρα πολυ καλοεδω πινεις και καταπληκτικα ποτα και κοκτειλς.
Το αστερι ( Αυγωνυμα ) : τρομερο φαγητο , ισως στο μαγαζι με την καλυτερη θεα της ΧΙΟΥ.
Πετρινη πλατεια(Κηπουριές) : Άλλη αποθέωση του φαγητου. με την ψυχη σου κατω απο τα πλατανια.
αλωνι(καταβαση) : το ιδιο με τα προηγουμενα κατω απο πλατανια και εδω.
Αύρα (λημνος παραλια) : μαγαζι που μπροστα εχει ξαπλωστρες. πηραμε τσιμπηματα για παραλια καταπληκτικα ολα και χειροποιητα.
Γενικα στον βορρα το φαγητο ειναι σε άλλο level. τα περισσοτερα μαγαζια εχουν δικες τους ντοματες,αγγουρια,κολοκυθια,πατατες. Απίστευτες γευσεις.ειδικα η ντοματα ειναι εμπειρια.ο Βορρας εχει πολλες ομορφιες και γενικα η ΧΙΟΣ εχει πολλες ομορφιες και τρομερη Ιστορια.
Α ,,,, παραλιγο να το ξεχασω. πηγαινοντας βολτα , βλεπει η κορη μου νεροτσουληθρες.οποτε 1 ημερα την περασαμε εκει.παρα πολυ καλες και με εντυπωσιακο φαγητο προχειρο μεν αλλα καλομαγειρεμενο δε και με καλα υλικα.
Επαναλαμβανω στη ΧΙΟ τα υλικα μαγειρεματος ειναι 2-3 επιπεδα πανω απο αλλα νησια .εχεις μια εντυπωση οτι κανεις δεν θελει να σε κοροιδεψει κι αυτο ειναι το σημαντικοτερο για μας που ειμαστε Τουριστες.α
Αν εχω ξεχασει κατι θα κανω update.
Υ.Γ 1: Υπόψιν στο νησι ΔΕΝ υπαρχει φουρνος οπως υπαρχει σε αλλα νησια που εχει ξερω γω τα παντα μεσα..... στυλ βενετη . και γενικα προχειρο φαγητο δεν βρισκεις ευκολα. οποιος καταλαβαινει τι λεω δεν εχει γυραδικα ξερω γω σε καθε χωριο και ειδικα στο βορρα δεν υπαρχει πουθενα τυροπιτα. εχει εξηγηση αυτο διοτι το 80-85% (στον βορρα 98% ) ειναι ντοπιοι επαναπατρισθεντες οι οποιοι τρωνε σπιτια τους. Γενικα αν ανοιγε ενας φουρνος εκει σε τετοιο στυλ θα σαρωνε.(βαζω ιδεες).
Υ.Γ 2: το καραβι εφτασε στις 3.30 το πρωι και λεεμε εμεις θα βρουμε κανα φαγαδικο εκει που τρωνε αυτοι που ξενυχτανε......... μαντεψτε ... μπισκοτα απο περιπτερο. γενικα με το προχειρο φαγητο δεν..... για το μεγεθος του νησιου.
ΥΓ 3 : Τρωμε στο αχνη και κανελλα , παρολο που ειναι στον παραλιακο δρομο της πολης και γινεται το συστριγγλο , μπουγατσα .-
 
Last edited:

Nadito

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Να οδηγείτε αργά και με προσοχή, ειδικά στο βόρειο κομμάτι. Σκοτώνεται πολύς κόσμος, δυστυχώς και φέτος πριν λίγες μέρες έγινε φοβερό δυστύχημα, παρόλο που οι δρόμοι είναι λίγο καλύτεροι από παλιά. Παραμένουν επικίνδυνοι όμως.[/QUOTE]

Alma με τρομάζεις κοπέλα μου!!!!
Θα πάω μόνη μου για 1 εβδομάδα κ σίγουρα θα νοικιάσω αυτοκίνητο.
Λες να έχω θεμα;;;;;
Καλά, δεν τρέχω αλλά Αυτό που με προβληματίζει είναι πόσο εύκολα βρίσκονται τα αξιοθέατα....
Δε θέλω να χαθωωωωωωω!
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Τα περισσότερα αξιοθέατα είναι στο Νότο που το οδικό δίκτυο είναι καλό για τα δεδομένα νησιού. Και στο Βορρά έχει βελτιωθεί κάπως σε σχέση με παλιά. Αν δεν τρέχεις και οδηγείς με προσοχή και τηρώντας τον Κ.Ο.Κ δεν θα έχεις θέμα.Υπάρχουν νησιά με πολύ χειρότερο οδικό δίκτυο(π.χ.Ικαρία)....

Να περάσεις καλά.Η Χίος είναι πανέμορφη.Τα αξιοθέατα εννοείται πως θα τα βρεις.Οι ντόπιοι είναι πολύ ευγενικοί κι εξυπηρετικοί και θα σε βοηθήσουν.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
3.397
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
Να οδηγείτε αργά και με προσοχή, ειδικά στο βόρειο κομμάτι. Σκοτώνεται πολύς κόσμος, δυστυχώς και φέτος πριν λίγες μέρες έγινε φοβερό δυστύχημα, παρόλο που οι δρόμοι είναι λίγο καλύτεροι από παλιά. Παραμένουν επικίνδυνοι όμως.
Alma με τρομάζεις κοπέλα μου!!!!
Θα πάω μόνη μου για 1 εβδομάδα κ σίγουρα θα νοικιάσω αυτοκίνητο.
Λες να έχω θεμα;;;;;
Καλά, δεν τρέχω αλλά Αυτό που με προβληματίζει είναι πόσο εύκολα βρίσκονται τα αξιοθέατα....
Δε θέλω να χαθωωωωωωω![/QUOTE]

Στη Χίο βρέθηκα (για πρώτη φορά στη ζωή μου) πριν λίγες ημέρες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Λόγω του ότι μάλιστα ότι ο καιρός δεν βοηθούσε και πολύ για μπάνια αλλά και του ότι είχαμε αυτοκίνητο, κάναμε αρκετές διαδρομές και είδαμε αρκετά μέρη του νησιού. Το οδικό δίκτυο κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα καλύτερα που έχω δει σε νησί και ειδικά στο νότιο κομμάτι προς τα Μαστιχοχώρια αλλά και γύρω από την πόλη. Ειλικρινά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Λίγο πιο στενοί είναι οι δρόμοι στα βόρεια αλλά και εκεί γενικά παλεύονται. Ωραίο νησί πραγματικά και μη νοιάζεσαι δεν θα χαθείς. Ακόμα και η σήμανση στους δρόμους ήταν εξαιρετική. Και οι άνθρωποι επίσης είναι πολύ εξυπηρετικοί, παρόλο που όταν θα πας θα διαπιστώσεις πως δεν αποτελεί για αυτούς ο τουρισμός το Α και το Ω. Να περάσεις όμορφα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.827
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom