Ποιο τραγούδι σας ταξιδεύει?

paefstra

Member
Μηνύματα
13.053
Likes
41.208

Σε διεύθυνση ενός μεγάλου Έλληνα μαέστρου , φυσικά στην Ελλάδα οι τηλεοράσεις μας δείχνουν άλλους.
Αχ ρε @jimp, να κι ενας που ξερει τον Θοδωρα εκει στο μακρινο Περμ της Σιβηριας...
Αντε κι αλλο ενα γιατι πολυ μ αρεσει η τρελα που κουβαλάει. Απο την Μπαροκ οπερα "Διδώ και Αινείας" που εκανα το λάθος να δω εδω στην Αθηνα με αλλους συντελεστές, αλλα το διέγραψα από το μυαλό μου αμέσως. Σαν τον Θόδωρα δεν έχει....


 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.053
Likes
41.208
Μετα το προσφατο περιστατικο με το φτυσιμο στην ορχηστρα που επαιζε Μπαχ που δεν ηταν Ελλην, ας τολμησουμε ρωσο που εξυμνει τη Σεχραζαντ, τα ύστερα του κόσμου δηλαδή.

 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Τη δεκαετία του 2000 ήταν της μόδας τα latin και το belly dance (Ουκρανία, Αγ. πετρούπολη κλπ). Παρά τα οικονομικά χάλια υπήρχε πάθος, όταν στην Αθήνα η ξυνίλα της σαπροκουλτούρας της εποχής ξεραινόταν πάνω σε πρόσωπα γεμάτα δυσφορία, παρά την ευημερία, όλο κάτι έλειπε για την ευτυχία. Διαμένοντας πάντα με καλή παρέα βρέθηκα και σε σχολές χορού, σε μόνιμο mode for love.
Το συγκρότημα αυτό εδώ εγινε πολύ δημοφιλές και η διασκευή του τσιάο μπαμπίνα με ταξιδεύει στα νιάτα μου αφού εκεί έμαθα τους βασικούς χορούς latin με πανέμορφες μπαμπίνες και έχοντας πιεί τη μισή μαύρη θάλασσα σε βότκα.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.719
Likes
11.395
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Έχω κολλήσει τρελά εδώ και 4-5 μέρες, το ακούω ξανά και ξανά. Το συγκεκριμένο τραγούδι σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου έχει μελοποιηθεί, πέρα από την ελληνική γλώσσα, στα τούρκικα, τα ιταλικά, τα βουλγάρικα και άλλες γλώσσες. Η τουρκική βερσιόν είναι μάλλον η αγαπημένη μου, με μεταφέρει νοερά σε βραδινό περίπατο πλάι στον Κεράτιο. :)
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.883
Likes
14.445
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Λατρεύω την ελληνική έκδοση αυτού του τραγουδιού που ανέβασες @underwater ,η Αλεξιου άλλωστε είναι η αγαπημένη μου τραγουδίστρια (μετά η Αντζι Σαμίου :)
Θέλω πολύ να μάθω να παίζω αυτό το τραγούδι στο κλαρινέτο. Είναι το όνειρο μου! Το ακούω κάθε μέρα και νομίζω πως το ξέρουν όλοι στην πολυκατοικία γιατί δεν έχουμε καλή ηχομόνωση και το τραγουδάω πάντα :)
Και η τουρκική εκδοχή του είναι καλή. Τα τουρκικά σαν γλώσσα έχουν κάτι το δραματικό στην ηχώ τους. Ένας λόγος που θα ήθελα να μάθω τουρκικά είναι αυτό το υπέροχο τραγούδι που σε κάνει να νιώθεις τον πόνο του τραγουδιστή κι ας μη ξέρεις λέξη Τουρκικά.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.719
Likes
11.395
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
η Αλεξιου άλλωστε είναι η αγαπημένη μου τραγουδίστρια (μετά η Αντζι Σαμίου :)
:haha::haha: :kissing2:Φενάκι με τα ωραία σου!

Βάλε το και στα ιταλικά με τη Μίλβα αν δεν το έχεις ακούσει ήδη, είναι αρκετά συμπαθητικό.

Ένας λόγος που θα ήθελα να μάθω τουρκικά είναι αυτό το υπέροχο τραγούδι που σε κάνει να νιώθεις τον πόνο του τραγουδιστή κι ας μη ξέρεις λέξη Τουρκικά.
Κι εγώ τελευταία το σκέφτομαι συνέχεια. Ελπίζω τα τούρκικα να μου κάτσουν καλύτερα από τα αραβικά που τα παλεύω (τελείως ανεπιτυχώς) χρόνια. :p
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.146
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Οταν θελω να αδειασω το μυαλο μου συνηθως βαζω να ακουσω την απιστευτη φωνη της LP που κυριολεκτικα με μαγευει. Ιδιαιτερα λατρευω το αντιπουριτανικο Other people

Well, go fuck yourself with other people

 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
@underwater κι εγώ πιστεύω πως η ερμηνεία της Αλεξίου στην ελληνική version είναι αξεπέραστη. Η διασκευή με τη Μίλβα μου ηχεί καλύτερα στα Ιταλικά παρά της Sezen Aksu στα Τούρκικα.

Και επειδή αγαπάς την Κων/πολη, θα σου αφιερώσω το πιο ταξιδιάρικο τραγούδι στα Ελληνικά και τα Τούρκικα. Λογικά θα το ξέρεις. Το αγαπημένο μου.
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.375
Likes
6.883
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO

Για δύο μέρες, πριν λίγες μέρες, το τραγούδι αυτό ακουγόταν συνεχώς κατά την είσοδο 8 καλύτερων παικτών τένις του κόσμου στην "Ο του" αρένα του Λονδινου.
Έτσι κάθε φορά που το ακούω τώρα, ταξιδεύω νοερως στα ATP FINALS 2018 στο Λονδίνο
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.209
Μέλη
38.914
Νεότερο μέλος
daglas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom