Ποιό σημείο στη Νέα Υόρκη σας αρέσει περισσότερο;

montecristo

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
ΤΟΚΥΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΪΑΜΙ - ΜΠΑΧΑΜΕΣ
Από όλους εσάς που είχατε την τύχη να επισκεφθείτε τη Νέα Υόρκη, ποιό σημείο της σας αρέσει/εμπνέει περισσότερο και γιατί;
Προσωπικά προτιμώ το Grand Central Terminal με τους δαιδαλώδεις διαδρόμους, τους χιλιάδες περαστικούς που πηγαινοέρχονται βιαστικοί, τα πολυάριθμα μαγαζιά μέσα στις στοές, τους πολυελαίους που συντείνουν στο να δημιουργηθεί όλη αυτή η "μητροπολιτική" ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει εξάλλου ολόκληρη τη Νέα Υόρκη.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.956
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Χμ... Εγώ δεν ξέρω τι να διαλέξω (οπότε πάρτε ένα κατεβατό :) )....
Το Great Lawn στο Central Park, μια κυριακή απόγευμα, με όλο τον κόσμο πάνω στο γρασίδι με picknick από το Whole foods, κόσμο να πάιζει softball, basketball, volleyball, και τις κορυφές των ουρανοξυστών στο βάθος να περισσεύουν πάνω από τα δέντρα?
Το Υσηχαστήριο του Roosvelt island, με το απίθανο τελεφερίκ για να πας, και την απίστευτη θέα στους ουρανοξύστες του upper east side, τα United nations και το midtown, απέναντι από το East river, να καθρεφτίζονται στο νερό?
Το Top of the rock, ένα ήσυχο βράδυ ή ένα busy πρωινό?
Τη θέα του απίστευτου κόσμου να περνάει, καθισμένος πίσω από τη τζαμαρία ενός εστιατορίου στην Times Square?
Τους Γιάπηδες που κάνουν lunch break sto Bryant Park?
Τη θέα του Lower Manhattan από το Staten Island Ferry, το Ellis island, τα Brooklyn Heights, to Fulton Ferry State Park στο Dumbo και φυσικά από το Brooklyn bridge?
Τις διάφορες πλατείες με το "γειτονίστικο κλίμα", όπου μπορείς να πιάσεις κουβεντούλα με τους φιλικότατους ντόπιους στο Tompkins Square park ή στο Marcus garvey Park (Harlem), να παίξεις σκάκι με τους locals στο Washington square park, αλλά και να συναντήσεις τους κλασσικούς γείτονες σε ένα dog run, ή ακόμα και να παίξεις basket με τους αυριανούς πρωταθλητές, σε ένα από τα cages στο 4th street sto village?
Το gospel και το γενικότερο κλίμα μια Κυριακή πρωί μέσα κι έξω από τις Μαύρες εκλησίες του Hamilton heights και του Ηarlem?
Ο 5ος όροφος στο MoMA?
Sorry, i cannot pick just one. Όλα είναι μοναδικά.
Και όλα αυτά ψάχνοντας μόνο για συγκεκριμένα σημεία στην πόλη. Έχει όμως κι άλλη γοητεία, που δεν τη βρίσκεις σε συγκεκριμένο σημείο. 5-6 φοβεροί ουρανοξύστες, που φαίνονται από όλη σχεδόν την πόλη, μοναδικά θέατρα, up-to-the-minute cinemas, όλα τα μέρη που έχουμε δεί σε τόσες ταινίες... Αλλά και η μοναδική εικόνα της πρωτεύουσας του καταναλωτισμού, ένα από τα λίγα μέρη όπου οι διαφημίσεις και τα street campaigns δεν ενοχλούν καθόλου, αλλά αντίθετα συμπληρώνουν αρμονικά το τοπίο. Το τοπίο με τα brick-covered σπίτια που έχουν όλα μπροστά το κλασσικό μεταλλικό fire escape... Αλλά και η συννενόηση με τους Ταρίφες, με τους περισσότερους να μιλάνε μόλις στοιχειωδώς τα Αγγλικά, τα βρισίδια όταν θες να πας στην επόμενη στάση και κάνεις το λάθος να πάρεις το express subway... Όλα είναι τμήματα του unique New york experience που δε συναντάς σε κανένα bestof, αλλά όλα μαζί είναι at the top.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Taver τα είπες εξαιρετικά.

Εγώ αν διάλεγα ένα μόνο μέρος, αυτό θα ήταν η brooklyn bridge. Το συναίσθημα του να περπατάς επάνω στη γέφυρα έχοντας στην πλάτη σου το Brooklyn Heights και να κοιτάς κατάφατσα το Manhattan είναι μοναδικό. :)
 

athina15

Member
Μηνύματα
10
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Σουηδία
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Ζηλανδία-Γ. Πολυνησία
O Taver έχει τόσο δίκιο!!!Όλα είναι μαγικά!!!Θα αναφέρω και 'γω ενδεικτικά μερικά μέρη...Washington Square Park , Greenwich Village, Riverside Park και φυσικά Brooklyn Bridge.
 

arnoldbet

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ονειρεμενος προορισμος
Ταξίδι-Όνειρο
επομενο ταξιδι
Ο Defkalion ηταν σα να μιλουσα εγω... κατω απο τη Brooklyn bridge με φοντο το skyline του Manhattan και μετα η βολτα στη γεφυρα
Επισης το Meatpacking area και τα νοτια του Chelsea (για γουστα το βραδυ φυσικα...)
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Η Brooklyn Βridge είναι κορυφαίο σημείο.
Την περνάς και αμέσως μετά έχει ένα καταπληκτικό καφέ, που σου δίνει υπέροχη θέα στο Μανχάταν....
Μα τι ερωτήσεις είναι αυτές?
Σε πεινασμένους δεν κουνάνε λουκάνικα μπρος στη μύτη τους.....
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Το δικο μου αγαπημενο σημειο ειναι σιγουρα η Γεφυρα του Brooklyn αλλα και η αποβαθρα 17 οπου φαινεται υπεροχα η Γεφυρα,τα Brooklyn Heights και to skyline του Manhattan.Επισης ενα μαγευτικο σημειο ειναι το Top of the Rock..ιδιως το βραδυ.Δεν ηθελα να φυγω!!!!!!!!!!!!!!!!
 

SARAH

Member
Μηνύματα
221
Likes
27
Μάλλον συμφωνώ με όλους σας αλλά η Meatpacking area και τα νοτια του Chelsea και σίγουρα η Brooklyn Bridge ήταν για μένα σημεία κορυφή σε αυτή τη μαγική πόλη.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Από αυτά που είδα (και δεν τα είδα όλα όσα ίσως να με ενδιέφεραν) η ψήφος μου πάει στο Χάρλεμ χωρίς συζήτηση... Οι τεταρτιάτικες βραδιές ερασιτεχνών με το τσαμπουκαλεμένο κοινό να γιουχάρει στο Apollo, τα gospel με παπάδες α λα Basta Rhymes, οι άνθρωποι με την πολυχρωματικότητά τους στην 125, οι ράπερ, τα κλουβιά του μπάσκετ, τα σπασμένα παράθυρα, οι κρεμασμένοι από τις εξωτερικές σκάλες, οι απίθανοι γέροι, οι μαύροι ακτιβιστές... Σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα πόλη που πάντως δε με ξετρέλανε κιόλας, το Χάρλεμ ήταν μια εμπειρία πολύ αξιόλογη. Σαν μουσείο με συγκίνησε πολύ το Ellis Island, πέρασαν τρεις ώρες και δεν πήρα χαμπάρι πώς...
 

giorgosk

Member
Μηνύματα
322
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
Μπέργκαμο Κόμο Λέκο
Ταξίδι-Όνειρο
Los Angeles
Επίσης μαι βόλτα στην Little Italy για καφεδάκι μπυριτσα καπουτσίνο ή πίτσα στο πεζοδρόμιο και να χαζεύεις τους τουρίστες και την κινηση στο δρόμο.

Πολύ όμορφα.

Δείτε τη φωτογραφία από την περιοχή αυτή.

Πήγατε εκεί εσείς;
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.439
Μέλη
38.896
Νεότερο μέλος
η μεγάλη η ζωή

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom