Κύθηρα Που να μεινω στα κυθηρα??

kourkoumbini

Member
Μηνύματα
140
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Lisboa :)
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Λατινικής Αμερικής
E είναι μεγαλούτσικο νησί, και σίγουρα δεν είναι όλα μαζεμένα κοντά. Το αμάξι είναι απαραίτητο. Η πιο μακρινή απόσταση πρέπει να είναι καμιά 30-35 χιλιόμετρα (από Πλατεια Αμμο δηλαδή που είναι το βορειότερο χωριό, μέχρι Καψάλι στο άλλο άκρο).
 

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
Ευχαριστώ όλους για τις πλροφορίες , για τέλος Αυγούστου το κόβω να πηγαίνουμε , από Νεάπολη θα πάμε , δηλαδή οι αποστάσεις είναι μεγάλες ( είμαι των χιλιομέτρων εγώ γενικά , δεν κολώνω στα χιλιόμετρα ) ; ;)
Τέλη Αυγούστου και από Νεάπολη δεν θα έχεις κανένα θέμα με το καράβι. Οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες, χαρακτηριστικά Χώρα - Αγία Πελαγία 40-45 λεπτά. Θα πρότεινα διαμονή στο νότιο τμήμα του νησιού που έχει και τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος.
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Πλεον ειναι ενα 4ωρο για Νεαπολη. Ισως εμεις κανουμε λιγοτερο γιατι ξερουμε το δρομο με κλειστα ματια, οποτε υπολογισε 4.5 να εισαι μεσα. Σε 2-3 μερες ανοιγει νομιζω και ο δρομος νεαπολη μονεμβασια οποτε θα γλιτωσετε και καποιες στροφες και μπορειτε να πιειτε και ενα καφε στο καστρο

Το πλοιο κανει 1 ωρα περιπου. Νομιζω τελος αυγουστου δε θα εχετε τοσο θεμα με το καραβι αλλα καλο ειναι να κλεισετε οσο πιο νωρις, βλεπω αρκετη κινηση για κυθηρα ολο το καλοκαιρι ειδικα παρασκευες σαββατα. Μεσα στα κυθηρα υπολογισε οτι αν θες να πας απο αγια πελαγια καψαλι ειναι 50-55, δες τα και google maps.

Εγω θα κοιταγα διαμονη και προς λιβαδι που ειναι κεντρικα για τα σημεια ενδιαφεροντος, αν δε θελετε οπωσδηποτε θαλασσα.
 
Last edited:

SPO

Member
Μηνύματα
163
Likes
56
Η χειρότερη επιλογή για να μείνει κάποιος στα Κύθηρα είναι η Αγία Πελαγία.Τουριστίλα επιπέδου 70s και μέρος χωρίς σχεδόν καμία ομορφιά.Οι παραλίες του νησιού γενικα είναι εξαιρετικές.Όρεξη να χετε να απολαμβάνετε μέρη πανέμορφα.Μην ξεχνάτε το νησί διαθέτει και αεροδρόμιο επομένως το να πρέπει να πάτε μέσω Νεάπολης, ειδικά όσοι δεν έχετε αμάξι δεν είναι μονόδρομος.
 

hawk

Member
Μηνύματα
91
Likes
75
Ευχαριστώ για την βοήθεια , το Διακοφτί είναι όμορφο ; Viaggi ποιο Νότιο μέρος ; Για πες αν θες προτάσεις ; Δεν βγαίνουμε το βράδυ , περισσότερο οι παραλίες μας νοιάζουν :cool:
 

kourkoumbini

Member
Μηνύματα
140
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Lisboa :)
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Λατινικής Αμερικής
To Διακόφτι είναι τέρμα αποκομμένο, δε θα το πρότεινα σε καμία περίπτωση, εκτός αν θέλετε υπερβολική ηρεμία και χαλάρωση. Μια καλή επιλογή για μένα είναι το Λιβάδι μιας και είναι κοντά σε όλες τις νότιες και νοτιοανατολικές παραλίες, τη Χώρα και το Καψάλι. Επίσης, είναι μεγάλο χωριό με μαγαζιά και σούπερ μάρκετ. Μετά ίσως επέλεγα τα Αρωνιάδικα για τις βόρειες και δυτικές παραλίες. Αμφιθεατρικό, με θέα στην Πελοπόννησο.
Πάντως, όπου και να μείνετε τις διαδρομές σας θα τις κάνετε μιας και είναι μεγάλο νησί με τα σημεία ενδιαφέροντος αρκετά διασκορπισμένα.
 

Aris17

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Ερώτηση , που μένω για ηρεμία στα Κύθηρα ; Οι παραλίες λένε τίποτα ; Θέλουμε πιο πολύ για παραλίες όχι για βράδυ ( έχω βρει στο Διακοφτί ή στην Αγία Πελαγία για διαμονή ) :)
Αν μπορούσα να ξαναπάω θα έμενα σίγουρα στον Αβλέμωνα..μακράν το πιο ατμοσφαιρικό χωριό!
 

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
Viaggi ποιο Νότιο μέρος ;
Σύμφωνα με τα προσωπικά μου γούστα το νότιο τμήμα του νησιού έχει ενδιαφέρον, με πολύ ωραίες παραλίες (Μελιδόνι, Καλαδί, Χαλκός, Καψάλι), με τη Χώρα που αξίζει να επισκεφτείς έστω για το κάστρο της, το Καψάλι που είναι το πιο τουριστικό μέρος του νησιού, το Λιβάδι άτυπη πρωτεύουσα, το Κάλαμο με αρκετά καταλύματα αλλά και με μια πολύ ενδιαφέρουσα ταβέρνα (Φιλιώ).Ωραίο φαγητό θα βρεις και στον Αβλέμωνα. Το Διακόφτι έχει πολύ ωραία παραλία με άμμο, αλλά είναι αποκομμένο και μόνο του. Και αφού θα φτάσεις στο τέρμα της Πελοποννήσου και σου αρέσουν και οι παραλίες, διάθεσε μια μέρα όταν θα φεύγεις και στην Ελαφόνησο, θα αποζημιωθείς σίγουρα!
 

nikoletta1982

Member
Μηνύματα
139
Likes
25
Καλησπέρα σ όλους.
Εμείς βρήκαμε στο Καψάλι κ κλείσαμε για τέλος αυγούστου απ τις 20 κ μετά. Θα νοικιάσουμε εκεί αμάξι για να γυρίσουμε το νησί. Εκτός οτι είναι περίεργοι οι δρόμοι κ χωματόδρομοι όπως λέτε όλοι, βρίσκεις εύκολα τις παραλίες?
Κ θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε, επειδή θα μείνουμε λίγες μέρες Νεάπολη, σκεφτόμασταν μήπως πάμε μια μονοήμερη στην Ελαφόνησο. Ξέρετε αν υπάρχει τρόπος απο Νεάπολη?
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.613
Likes
12.436
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Κ θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε, επειδή θα μείνουμε λίγες μέρες Νεάπολη, σκεφτόμασταν μήπως πάμε μια μονοήμερη στην Ελαφόνησο. Ξέρετε αν υπάρχει τρόπος απο Νεάπολη?
η συζήτηση για αυτό το ερώτημα μεταφέρθηκε εδώ https://www.travelstories.gr/community/threads/Ελαφόνησος-the-alternative-choice.19881/
 

KaterinaJ

Member
Μηνύματα
423
Likes
514
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Το Λιβάδι είναι ίσως το ιδανικότερο χωριό να μείνεις (ως κεντρικό, ήσυχο και με αρκετά καταστήματα). Τα περισσότερα καταλύματα εκεί είναι στο Κάτω Λιβάδι. Ο Αβλέμονας ειναι όντως παρα πολύ ωραίο παραθαλάσσιο χωριό αλλά για να πας οπουδήποτε κάνεις αρκετά χιλιόμετρα. Το φέρρυ απο Νεάπολη έχει 2 δρομολόγια την ημέρα και καλό είναι να τα κλείσετε τηλεφωνικά, ούτως ή άλλως θα σας ζητηθεί να αγοράσετε τα εισιτήρια μιά ώρα πριν φύγει το πλοίο. Επισυνάπτω ένα δικό μου οδηγό που έχω φτιάξει για τους φίλους που θέλουν να επισκεφθούν τα Κύθηρα ( τα links ίσως είναι λίγο "μπαγιάτικα" αλλά πιστεύω οτι θα βοηθήσουν).
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.837
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom