Γενικά Που να πάω τα Χριστούγεννα;

giota1

Member
Μηνύματα
386
Likes
89
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
Αν θεωρήσω ως δεδομένο ότι θα ξεκινήσετε από Αθήνα και με πρώτη και τελευταία διανυκτέρευση δωρεάν στο σπίτι σας στη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να κάνετε ένα πολύ καλό 6ήμερο-7ήμερο συνολικά ταξίδι με βασικό προορισμό το Βελιγράδι.

Αν έχετε 8 μέρες μπορείτε εύκολα να ανεβείτε ως Βουδαπέστη.

Μετά τα πιο εύκολα λόγω εγγύτητας είναι Βουλγαρία και Οχρίδα, αν και η τελευταία δεν ξέρω αν θα έχει χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Φυσικά τα παραπάνω χρειάζονται ώρες οδηγησης, ειδικά το ταξίδι σε Βελιγράδι και Βουδαπέστη, αλλά αφού λέτε ότι προτιμάτε οδικό, φαντάζομαι ότι θα έχετε αποδεχθεί την επιλογή να είστε τόσες ώρες στο δρόμο.
Θα ξεκινησουμε απο Αμφισσα. Ειχα σκεφτει και αυτο που προτεινεις, να παμε Θεσσαλονικη, διανυκτερευση εκει αναχωρηση 27 για βελιγραδι και διανυκτερευση εκει και 28 δρομο για βουδαπεστη μεχρι 2 Ιανουαριου αλλα νομιζω οτι ειναι πολυ λιγα τα 1000 ευρω που μπορω να διαθεσω. Οι βενζινες και μονο δεν θα ναι κανα 400 πηγαινε ελα ή οχι;;; Και αν οι Χριστουγεννιατικες αγορες κλεινουν στις 24/12 ειναι πακετο.
 

giota1

Member
Μηνύματα
386
Likes
89
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
Εγκατελειψα την τρομερη ιδεα που ειχα γιατι απο καταλαβα δεν ειναι εφικτο απο θεμα χρηματων αλλα και ταλαιπωριας. Τελικα θα διαλεξω την εναλλακτικη της Θεσσαλονικης και εκλεισα και για ενα βραδυ στη Δραμα να πεταχτουμε. Ευχαριστω ολους σας για την ανταποκριση.

Καλημερα..
 

TravelMama

Member
Μηνύματα
8
Likes
0
Χαιρετώ ! Γράφω πρώτη φορα στο φόρουμ αλλά σας διαβάζω πολύ ! Λοιπόν, το Πάσχα εκτός απροόπτου πάμε Ισλανδία γι'αυτό το χριστουγεννιάτικο μπάτζετ μας είναι πιο περιορισμένο. Ξεκινήσαμε για Αλσατία αλλά δεν βόλεψε τελικά και πλέον μένουν οι εξής επιλογές: Χριστούγεννα με Κόμη Δράκουλα ή με Κριστοφ Βαζεχα ? 4-5 μέρες θα έχουμε, θα νοικιάσουμε αμάξι γιατί θα έχουμε μαζί και έναν 2 χρόνων παρά κάτι συνταξιδιώτη. Η Πολωνία ίσως συνδυάζονταν με κάνα βράδυ Δρέσδη. Η Ρουμανία μόνη της. Ευχαριστούμε προκαταβολικά.
 

alice~

Member
Μηνύματα
714
Likes
1.167
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Για Πολωνία, ίσως θα μπορούσατε να το κάνετε Κρακοβια-Βροτσλαφ-Δρεσδη. Βεβαια με αμάξι θα έχετε αρκετες ώρες οδήγησης... Το Κρακοβια - Βροτσλαφ είναι σχεδόν 4 ωρες με λεωφορείο και το Βροτσλαφ - Δρεσδη είναι περίπου 3 ώρες,άρα λογικά και εσάς κάπου τόσο θα σας πάρει. Μπορείτε να επιστρέψετε Ελλάδα από Βερολίνο, που είναι κάπου 1.30-2 ώρες από Δρεσδη, αν δεν κάνω λάθος. Δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστικό αυτό που προτείνω γιατί έχει αρκετες μετακινήσεις και δεν ξέρω αν ο μικρός σας το αντέχει αλλά μιας και θέλετε να συνδυάσετε και την Δρεσδη, είναι μια πρόταση αυτή :) Πολύ ωραίες πόλεις και οι 3 πάντως!
 

TravelMama

Member
Μηνύματα
8
Likes
0
Το κόστος για να παραλάβουμε το αμάξι στο Κατοβιτσε και να το παραδώσουμε Βερολίνο θα αυξηθεί σημαντικά... Το via michelin μας βγάζει λίγο μικρότερες τις διαδρομές, ελπίζω να μην πέσουμε πολύ έξω. Ας μας πει και κάποιος που έχει πάει και Ρουμανία μία γνώμη. Η αλήθεια είναι ότι για εκεί μπορούμε να κερδίσουμε και 2 μέρες ακόμα. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά !
 

lekond

Member
Μηνύματα
85
Likes
418
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ας μας πει και κάποιος που έχει πάει και Ρουμανία μία γνώμη.
Η Ρουμάνικη ύπαιθρος (Brasov, Shigisoara, Sibiu) είναι μία εξαιρετική και σίγουρα σχετικά φθηνή επιλογή για roadtrip και μαζί με 2 μέρες Βουκουρέστι φτιάχνουν μία πολύ δυνατή εκδρομή. Βέβαια, θεωρώ την άνοιξη ως καταλληλότερη εποχή, δεν είμαι βέβαιος για την κατάσταση του οδικού δικτύου το χειμώνα με τα χιόνια (στα τρένα Δεκέμβρη, είχαμε αρκετές καθυστερήσεις λόγω του χιονιού), πάντως πέραν αυτού, είναι μία εξαιρετική επιλογή για ένα budget-friendly ταξίδι.
 

Eurotraveler

Member
Μηνύματα
464
Likes
1.772
Επόμενο Ταξίδι
Γκντανσκ
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Πέρσι ήμασταν στη Ρουμανία από τις 19 ως τις 26 Δεκεμβρίου. Πετύχαμε αρκετό χιόνι και ήταν υπέροχα. Με δεδομένο πάντοτε ότι στη Ρουμανία οι αυτοκινητόδρομοι είναι ελάχιστοι, δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα με την οδήγηση με εξαίρεση ένα σημείο στο Paltinis δίπλα στο χιονοδρομικό, όπου και δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε και γυρίσαμε πίσω. Απολαύσαμε όμως αυτή τη θέα:
DSC_1273.JPG


Όσο ήμασταν εμείς στη Ρουμανία χιόνισε πολύ λίγο. Το περισσότερο χιόνι ήταν εκεί από τις προηγούμενες μέρες. Αν χιόνιζε κατά τη διάρκεια των διαδρομών θα ήταν πιο δύσκολο. Ακόμα και το χιόνι όμως δεν είναι δεδομένο, αλλά πιθανό. Σε 5 μέρες θεωρώ ότι οριακά μπορείτε να χωρέσετε το Βουκουρέστι με το Μπρασόβ, τη Σινάια και το Μπραν. Δε θα προλάβετε όμως να πάτε Σιμπίου και Σιγκισοάρα, εκτός κι αν αφήσετε τελείως το Βουκουρέστι.

Εγώ θα διάλεγα μεταξύ των επιλογών που θέτεις με τα εξής κριτήρια:
Αν ήθελα να δω φυσικά τοπία θα επέλεγα τη Ρουμανία, ενώ αν ήθελα να δω κυρίως πόλεις θα επέλεγα την Πολωνία.
Επίσης κοιτάξτε τις ημερομηνίες των χριστουγεννιάτικων αγορών αν σας ενδιαφέρουν. Κρίνοντας από το γεγονός ότι πριν σκεφτόσασταν την Αλσατία πιστεύω πως σας ενδιαφέρουν.

Τέλος, κατά τη γνώμη μου 5 μέρες δε φτάνουν για δύο πολωνικές πόλεις και τη Δρέσδη.
 
Last edited:

TravelMama

Member
Μηνύματα
8
Likes
0
Σας εευχαριστώ πολύ όλους για τις πληροφορίες σας ! Η αλήθεια είναι ότι το Βουκουρέστι δεν καιγόμαστε ιδιαίτερα μα το δούμε σε σχέση με Σιμπιου κλπ ! Με προβληματισατε βέβαια ότι δεν φτάνουν 2 μέρες Κρακοβία κ άλλες 2 Βροτσλαβ ! Δεν θα πάμε σε αλατωρυχεια κ Αουσβιτς Χριστουγεννιάτικα βέβαια ! Τη Δρέσδη θέλαμε να την κολλήσουμε έτσι για μια εσανς Γερμανικών Χριστουγέννων δεδομένου ότι δεν θα προλάβουμε τη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βροτσλαβ. Θα τα μελετήσω όμως ! Και παλι ευχαριστούμε πολύ !
 

Mariapp.

New Member
Μηνύματα
3
Likes
5
Πηγα περυσι Στρασβουργο. Χαιδελβεργη .αλσατικα χωρια και ολιγον Ελβετια και εχω να πω οτι ηταν μαγικα..το καλυτερο ταξιδι της ζωης μου..Ειναι σαν ψευτικα ..ενα παραμυθι Απλα καλυτερα να πατε πριν τα Χριστουγεννα..γυρω στις 10 με 15 δεκεμβρη ειναι τελεια
 

nikosthegreek

Member
Μηνύματα
31
Likes
3
Καλησπερα σας,

θελω με την κοπελα μου να παμε διακοπες κοντα στα Χριστουγεννα και θα θελαμε καποιες προτασεις για το που θα ηταν ωραια να παμε. Ειμαστε φοιτητες και θα θελαμε ενα οικονομικο προοροσμο. Ψαχνουμε ενα μερος οπου θα μενουμε καπου κεντρικα για να βγαινουμε βολτες και θα εχει κοσμο, τοποθεσιες πιο γραφικες και χιονισμενες και καλα δρομολογια για τη μετακινηση μας. Περυσι πηγαμε βολο και αυτος ο συνδυασμος πολης(αρκετα μεγαλη) και βουνου με χιονι και γραφικα τοπια ητα κατι που μας αρεσε πολυ
 

Eurotraveler

Member
Μηνύματα
464
Likes
1.772
Επόμενο Ταξίδι
Γκντανσκ
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Πες μας πρώτα αν σε ενδιαφέρει προορισμός στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
Τα Γιάννενα με τα Ζαγοροχώρια είναι μια επιλογή παρόμοια με την περσινή σας (πόλη και βουνό) αν ψάχνετε για Ελλάδα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.453
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom