Τσεχική Δημοκρατία Πράγα: Πρωτοχρονιά-Φώτα 2010

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW

tentoura

Member
Μηνύματα
8
Likes
10
Μόλις γυρίσαμε από ένα 4 ήμερο στην Πράγα...
Αρχικά οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη που έχουν γράψει για τις εμπειρίες τους, καθώς μας φάνηκαν πολύ χρήσιμες.
Από πλευράς μας θα θέλαμε και εμείς να γράψουμε τις δικές μας εμπειρίες.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Μείναμε στο ξενοδοχείο ANDELS (http://www.andelshotel.com/) που βρίσκεται ένα τετράγωνο από το σταθμό μετρό Andels και αρκετά κοντά στο πέτρινο πάρκο. Το ξενοδοχείο είναι 4 αστέρων, καθαρό και είχε πολύ καλό πρωινό... η τιμή μέσω πρακτορείου από την Αθήνα ήταν 65 ευρώ.

ΦΑΓΗΤΟ
Απολαύσαμε το φαγητό της Πράγας στο έπακρον, κυρίως λόγω των μελών του site! Έτσι επιβεβαιώνουμε ότι το Mlejnice (Kozna 14) κοντά στο ρολόι είναι πάρα πολύ καλό ταβερνάκι με ποιοτικό φαγητό (δοκιμάστε οπωσδήποτε τη σούπα με τα λουκάνικα και το νιόκι με μπέικον) και με εξαιρετικές τιμές (περίπου 10 Ευρώ το άτομο για πλούσιο φαί και μπύρες!!!). Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα αλλά φροντίστε να είστε εκεί πριν τις 22.30 γιατί μία φορά που πήγαμε πεινασμένοι στις 22.35 αντί για φαί, «φάγαμε» πόρτα, μιας και η κουζίνα του κλείνει νωρίς. Εκείνη την ημέρα πήγαμε στο Kolkovna, που είναι κοντά και μένει ανοιχτό μέχρι αργότερα. Και εκεί το φαγητό είναι πολύ καλό (προτιμείστε λουκάνικα πικάντικα – spicy sausages και νιόκι με τυριά) και οι τιμές πολύ καλές (περίπου 13 Ευρώ το άτομο). Τέλος, πήγαμε και στο Olympia που ήταν πιο κοντά στο ξενοδοχείο μας και εκεί η κατάσταση ήταν αντίστοιχη με το Kolkovna, ήτοι πολύ καλή!!! Επομένως από φαί το καταευχαριστηθήκαμε!!!
Σχετικά με τα φιλοδωρήματα, στο Olympia, ο λογαριασμός ήρθε 23.5 ευρώ και μας εδωσε ρεστα από 24 – κρατησε μονος του 0.50 ευρώ χωρίς καν να ρωτήσει!!! Στο Kolkovna, όταν ο σερβιτόρος μας έφερε το λογαριασμό , μας ρωτησε αν μπορεί να κρατήσει το 10% για φιλοδώρημα (φυσικά, η ερωτηση ηταν ρητορική, αφού δεν περίμενε να ακούσει την απάντηση). Η κατάσταση ήταν διαφορετική στο Mlejnice όπου δεν μας ζήτησαν τίποτα και βέβαια για αυτό το λόγο, αφήσαμε μόνοι μας περισσότερο!
Τέλος, όπως σε όλη την Ευρώπη, έτσι και στην Πραγα, λες το νερό νεράκι! Το 0.5 λιτρο νερό κοστίζει 2 ευρω, αλλά στο σουπερμαρκετ το βρήκαμε 50 λεπτά.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Η αλήθεια είναι ότι η Πράγα όπως έχετε δει και αλλού είναι μία παραμυθένια πόλη με τους όμορφους πύργους της και το εκπληκτικό κάστρο. Δεν θέλουμε λοιπόν να επαναλάβουμε και εμείς τα ήδη γνωστά αξιοθέατα που μπορείτε να τα βρείτε σε όλους τους οδηγούς, αλλά να πούμε για κάποια πράγματα που κάναμε εμείς εκεί. Λοιπόν, πήγαμε στο μαύρο θέατρο Aspects of Alice στο Divaldo Ta Fantastika (Karlova 8). Οι απόψεις διίστανται καθώς εμένα μου άρεσε και με εντυπωσίασε, ενώ του άντρα μου του φάνηκε βαρετό... Η τιμή του ήταν περίπου 30 Ευρώ το άτομο.

Ακόμα, θέλαμε να ακούσουμε ένα κονσέρτο. Πήγαμε στο κάστρο στο midday concert, που είχαμε δει από τουριστικό φυλλάδιο, γεγονός που εκ των υστέρων αποδείχτηκε βλακώδες!!! Ο λόγος? Ότι για 3 όργανα και μία ώρα πληρώσαμε 16 Ευρώ το άτομο, ενώ το ίδιο βράδυ ανακαλύψαμε ότι η φιλαρμονική της Τσεχίας είχε κονσέρτο στο κτήριο Rudolfinum (http://www.ceskafilharmonie.cz/en/content_9.php) και κλείσαμε εισιτήριο με 18 Ευρώ το άτομο για ορχήστρα 73 οργάνων!!! Συμπέρασμα: Αν θέλετε να απολαύσετε ποιοτική κλασσική μουσική, αποφύγετε μέρη που διαφημίζονται σε φυλλάδια για τουρίστες.


ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

Η συγκοινωνίες της Πράγας είναι πολύ καλές και συχνές, αλλά όπως πολύ σωστά ανέφεραν τα περισσότερα μέλη, η Πράγα είναι μικρή πόλη και μπορείς εύκολα να μετακινηθείς με τα πόδια και να απολαύσεις και το τοπίο. Επομένως, δεν χρειάζεται να βγάλετε κάρτα για 3 μέρες (εξαρτάται βέβαια που βρίσκεται το ξενοδοχείο σας). Σε αυτή τη περίπτωση, πρέπει να φροντίσετε να έχετε κέρματα μαζί σας για να πάρετε εισιτήρια από τα αυτόματα μηχανήματα, καθώς οι Τσέχοι δημόσιοι υπάλληλοι που εκδίδουν εισιτήρια ξεπερνούν ακόμα και τους δικούς μας δημοσίους υπαλλήλους J. Στις περισσότερες περιπτώσεις μας έγραφαν κανονικότατα όταν περιμέναμε έξω από τον γκισέ και όταν αποφάσιζαν να ασχοληθούν και λίγο μαζί μας έλεγαν στα λιγοστά αγγλικά που ήξεραν: «I have no change. Go to a bank to make change.». Ταυτόχρονα όλα τα μαγαζιά γύρω από τους σταθμούς του μετρό έγραφαν «No change!». Επομένως, φροντίζετε είτε να αγοράζετε όσο έχετε ψιλά όλα τα εισιτήρια που θα χρειαστείτε, είτε φροντίστε να φτάνετε στο σταθμό με επαρκή κέρματα για εισιτήρια!

Σχετικά με το συνάλλαγμα τις καλύτερες ισοτιμίες τις βρήκαμε σε τράπεζα κοντά στο ξενοδοχείο μας (περίπου 1:24,3) και μέσω ΑΤΜ για ποσό άνω των 50 Ευρώ (1:25). Ακόμα το αεροδρόμιο στην Ελλάδα είχε καλύτερη ισοτιμία από αυτή που βρήκαμε εκεί! Αλλά και οι 2 ήταν σαφώς μικρότερες των παραπάνω.
 
Last edited by a moderator:

Elenikos

Member
Μηνύματα
47
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Βρυξελ-Μπρυζ-Αμστερνταμ
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Σε ευχαριστούμε πολύ και εμείς με τη σειρά μας για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μας βοηθάνε να οργανώσουμε το δικό μας ταξίδι στην Πράγα. Έχουμε διαβάσει πολλές πληροφορίες για τα αξιοθέατα αλλά όσον αφορά μέρη για φαγητό και διασκέδαση όλα ήταν διάσπαρτα και λίγα συγκεκριμένα. Μπράβο που άνοιξες αρχικά το θέμα και μπράβο που το συνέχισες και μας έγραψες τις εμπειρίες σου!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom