Basilis63
Member
Για πια εποχή ρωτάς? Άλλα δεδομένα χειμώνα η ανοιξη και άλλα το καλοκαίρι.Καλησπέρα, βλέπω για ένα ταξίδι στη Σικελία 8 - 9 μέρες (έτσι βολεύουν οι πτήσεις..). Πιστεύω ο χρόνος δεν είναι αρκετός να δεις όλο το νησί, να κάνω λοιπόν μερικές ερωτήσεις:
-Σε τόσο λίγο χρόνο έχει νόημα να κάνω τον κύκλο Παλέρμο-Κατάνια (πχ 4 βράδυα Παλέρμο, 4 Κατάνια); Σκέφτομαι ότι μάλλον είναι καλύτερο να πετάξω από και προς Παλέρμο και να αφήσω το κομμάτι της Κατάνια για άλλη φορά. Συμφωνείτε; Από ό,τι βλέπω και διαβάζω και εδώ το να κάνεις και τα δυο θέλει 15 μέρες..
-Με βάση το πρώτο ερώτημα ένα σενάριο με άφιξη και αναχώρηση από Παλέρμο θα ήταν:
4 μέρες Παλέρμο (οι 2 ημερήσιες για Σελινούντα + Agrigento, και ένα πρωινό να πεταχτώ Monreale να δω τον Καθερδικό, ίσως και Mondello)
2 Cefalu
και μετά άλλες 2 μέρες να αφιερωθούν που; η Segesta στο Τράπανι αξίζει ή μετά από Σελινούντα και κοιλάδα θεών δε θα μου πει κάτι αρχαιολογικά;
Τι άλλο θα προτείνατε για αυτές τις άλλες 2 μέρες;
-Και για να είμαι βέβαιος, Από Παλέρμο είναι δυνατόν να κάνω ημερήσεις εκδρομές α) για Σελινούντα β) για agrigento? ή πρέπει να κοιμηθώ κιόλας εκεί για να προλάβω. Οι αποστάσεις μοιάζουν μικρές αλλά ξέρω ότι η συγκοινωνία στη σικελία ειναι λίγο για το ανάθεμα και δεν ξερω αν θα χω αυτοκινητο