Γενικά Προορισμοι Ρημαδια στην Ευρωπη

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο
Επίσης αν θεωρήσουμε και τον Καύκασο Ευρώπη, σίγουρα Τυφλίδα και Γερεβάν. Εμπειρίες! Γεωργία έχω ήδη πάει δύο φορές και δεν την χορταίνω. Το Κουτάισι ανταποκρίνεται ακόμα περισσότερο σε αυτό που θες, ενώ μισή ώρα έξω είναι και το Τσκαλτούμπο, φημισμένη λουτρόπολη επί ΕΣΣΔ, όπου στην παρούσα φάση μπορείς να δεις πλήθος από εγκαταλελειμμένα σανατόρια (σε καμία περίπτωση μη μπείτε μόνοι σε κανένα από αυτά, υπάρχουν μισογκρεμισμένα σημεία και καλό είναι να τα επισκεφτείτε με το φως της ημέρας. Εγώ είχα κάνει μια έρευνα πριν και είχαμε μπει σε σχετικά ασφαλή κτίρια).
Προσυπογραφω για Γεωργία (και Τυφλιδα και Κουτάισι).
Το Μαροκο το σκεφτηκες; Εξω απο τη Μεδινα της Φεζ υπαρχει μπολικη παρακμη.
Δεν ειναι Ευρωπη προφανως, αλλα δεν ειναι και μακρινος προορισμος, φτανεις ευκολα απο Ελλαδα είτε μέσω στάσης σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη.

Βουκουρεστι και Ιασιο μου εδωσαν επισης αυτη την εντυπωση. Εχει και φθηνη Οπερα η Ρουμανία (είδα την Τραβιατα στο Ιασιο και δεν πρεπει να εκανε πανω απο 10 ευρω).


(δε διαβασα ολο το νημα μπορει να ειμαι τελειως οφφ τοπικ)
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.618
Likes
50.267
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είναι μια πανέμορφη πόλη που απλά έχει αφήσει τα σημάδια του χρόνου (ηθελημένα ή οχι) εμφανή πάνω της. Αυτό προσωπικά κάτι μου τσιγκλάει μέσα μου κ την κάνει γοητευτική τα ματια μου. Σα να κανω ενα ταξιδι στο χρονο. Για τον ίδιο λόγο αγαπώ την Κωνσταντινούπολη. Για τον ίδιο λόγο πιστεύω θα μου αρέσει η Αβάνα και η Μποκοτά(?). Δεν έχει να κάνει με κάποια λαγνεια στην πλεμπα, ασχήμια, φτώχεια κτλ.
Η Μπογοτά δεν μπαίνει σε αυτή την κατηγορία, σχεδόν ό,τι ιστορικό κτίριο είχε κάηκε στο Bogotazo (Bogotazo - Wikipedia). Είναι μια "αντικειμενικά" άσχημη πόλη. Ατημέλητη ναι, όμορφη όχι. Όμορφα ατημέλητη ήταν το Κίτο (το ιστορικό του κέντρο) αλλά έγινε gentrified κι αυτό. Για μένα στην κατηγορία που σου αρέσει είναι η Πόλη των Πόλεων, το Μέξικο Σίτυ, αλλά σαν την Αβάνα δεν έχει, σε παγκόσμιο επίπεδο, μιλάμε για απίθανη περίπτωση πόλης.
 
Μηνύματα
15
Likes
129
Τα Τίρανα είναι ένας τέτοιο προορισμός. Όχι ακριβώς ρημάδι, αλλά έχει πχ μια μποέμ γειτονιά, Έχει κτήρια απομεινάρια σοσιαλισμού, έχει μια Πυραμίδα πχ και κάτι αλλα κτήρια διαφορετικής -μπρουταλιστικης- αισθητικής και λίγο πιο πέρα τον Καστριώτη έφιππο.
View attachment 415524
Άλλη τέτοια πόλη είναι η Πρίστινα με το πλέον μπρουταλιστικό κτήριο- τη βιβλιοθήκη με τα συρματοπλέγματα.
Δε ξέρω αν έχεις πάει στο Βίλνιους. Εγώ το επισκέφτηκα το 2012, ίσως να έχει αλλάξει από τότε. Και η Ρίγα είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση.
Πήγα φέτος Τίρανα και πολύ μου άρεσαν! Σίγουρα περισσότερο από τις άλλες Βαλκανικές πόλεις που έχω πάει. Αρκετό πράσινο, ποδηλατόδρομοι, νέα και μοντέρνα κτίρια δίπλα στα παλιά. Αυτό έδινε ωραία νότα κατ'εμέ. Η πυραμίδα ήταν κλειστή και περιφραγμένη, με εργοτάξια εντός. Την εκμοντερνίζουν. Γενικά υπήρχε ένας οικοδομικός οργασμός και μια τάση για ανάπτυξη.
Δεν ξέρω αν θα τα αποκαλούσα ρημάδι πλέον. Σίγουρα πάντως αξίζει να πάει κανείς!
 

LDG

Member
Μηνύματα
5
Likes
9
To Πόρτο είναι ονειρικό ! Ειδικά όταν βλέπεις τη γέφυρα από ψηλά το απόγευμα όταν δύει ο ήλιος , είναι πανέμορφο. Το θεωρώ λίγο άδικο να συμπεριλαμβάνεται στις τοποθεσίες "ρημάδι" της Ευρώπης.
Εχει βέβαια κάποια σημεία που θυμίζουν φτωχικές γειτονιές άλλης εποχής , αλλά δε νομίζω ότι είναι αρκετό για να συμπεριληφθεί στις πόλεις ρημάδια της Ευρώπης.
 
Last edited:

gioannis13

Member
Μηνύματα
1.228
Likes
7.618
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
..... αλλά καμία σχέση ! και θα με θυμηθείς ! ήμουν εκεί το 2009
εκτός και αν από τότε έχουν αλλάξει οι συνθήκες άρδην !
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.926
Likes
40.761
..... αλλά καμία σχέση ! και θα με θυμηθείς ! ήμουν εκεί το 2009
εκτός και αν από τότε έχουν αλλάξει οι συνθήκες άρδην !
Δεν παω καλοκαιρι φυσικα!
Παντου διαβαζω οτι ειναι ιστορικος προορισμος ενω η καφριλα μαζευεται το καλοκαιρι στον βορρα.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.582
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom