Προτάσεις για βιβλία

va5ilis

Member
Μηνύματα
125
Likes
1.251
Ταξίδι-Όνειρο
Το Εβερεστ
Ηθελα να γραψω 2 πραγματακια για τα ψηφιακα βιβλια. Καταρχην να πω οτι δεν ειναι για ολους αλλα ισως αυτοι που θελουν να δοκιμασουν να βρουν κατι που τους αρεσει παρακατω.

Εχω καιρο να διαβασω τυπωμενο βιβλιο, και αν και εχω kindle διαβαζω συνηθως απο κινητο. Ακουω καποιους που λενε οτι βγαζω τα ματια μου αλλα μισο λεπτο...

Πρωτον και σημαντικοτερο ειναι οτι δεν διαβαζω pdf αλλα Mobi(Amazon) η epub. Αυτα τα βιβλια ειναι floating text που σημαινει οτι προσαρμοζεται το μεγεθος της γραμματοσειρας στο μεγεθος που ειναι ευκολο για τα ματια μου να διαβασει και το κειμενο "κυλαει" στην οθονη. Αντιθετα στο pdf πρεπει συνεχεια να ζουμαρω για να μεγαλωσω τα γραμματα.

Δευτερον ειναι οτι μπορω να αλλαξω το χρωμα του background και των γραμματων. Μαυρο Background με πρασινα γραμματα ειναι πολυ ανετο για τα ματια. Μπορεις να κανεις οτι συνδυασμους θελεις και επισης να παιζεις με την ενταση της φωτεινοτητας της οθονης. Επιπλεον υπαρχουν blue filters για τα ματια.

Τριτον και επισης σημαντικο ειναι να βρεις μια καλη εφαρμογη. Εμενα μου αρεσει το Moon+ Reader σε Android αλλα υπαρχουν και αλλες. Αυτο το προγραμμα πραγματικα εχει απειρες επιλογες για customization.

Και θα μου πεις αν θες να υπογραμμισεις. Γινεται!, και στο τελος με ενα κουμπακι στελνω ολα τα υπογραμμισμενα μου σε ενα εμαιλ στον εαυτο μου με τον τιτλο του βιβλιου και αν θελω να το ξαναθυμηθω μετα απο καιρο ειναι στο εμαιλ μου.
Μπορεις να γραψεις και σημειωσεις.

Επειδη διαβαζω αγγλικα, με ενα κουμπι μου βγαινει αγγλικο-αγγλικο λεξικο για μια λεξη. Και αν πατησω το κουμπι συνεχομενα το google translate μου δινει την ελληνικη μεταφραση.

Επισης αν διαλεξω μια λεξη η ενα ονομα με ενα κλικ μπορω να ψαξω στο ιντερνετ η στην wikipedia.

Και πολλες ακομα επιλογες...να μην μακρηγορω αλλο.

Το σημαντικοτερο για μενα ειναι οτι μπορω να εχω ολα τα βιβλια μου μαζι μου οπου παω, και μπορω να ανοιξω να διαβασω κατι ακομα και αν περιμενω για 2 λεπτα σε μια ουρα. Τελος δεν χρειαζεται να κουβαλαω τα βιβλια οταν μετακομιζω.

Σε οποιον του αρεσει να μυριζει τα βιβλια του το καταλαβαινω, απλα ειναι και καποιοι που τους αρεσει να τα εχουν στο τσεπακι τους. Γουστα ειναι αυτα...
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Από τα βιβλία που διάβασα πρόσφατα και έχουν ένα ξεχωριστό ιστορικό-ταξιδιωτικό ενδιαφέρον:

Σκηνές από το βίο του Ματίας Αλμοσίνο, Ισίδωρος Ζουργός, Εκδόσεις Πατάκη
¨Εθιμα ταφής, Kent Hannah, Εκδόσεις Ίκαρος (αυτό θα το προτείνω στους λάτρεις της Ισλανδίας)

ΥΓ
Για τους λάτρεις των ψυχολογικών θρίλερ βρήκα πολύ ενδιαφέροντα τον Sebastian Fitzek (από τα βιβλία που διαβάζεις απνευστί)
Και να προσθέσω το "προφητικό" "Πανδημία" του Daniel Kalla, Eκδόσεις Λιβάνη
 
Last edited:

duty_free

Member
Μηνύματα
904
Likes
3.229
Ὲνα ψιλοπρόσφατο τῶν αξιζαμένων για φετιχιστικους και μονον λογους εκδόσεων orbis literae, εὶναι ο δὴμαρχος τοὺ καστερμπριτζ τοὺ τὸμας χὰρντι.

Δὲν εὶχα σκοπὸ νὰ το διαβὰσω αλλὰ η οπισθοφύλλω σὺνοψις εὶναι καταπληκτικὴ (η Μουαγιέκε διεμαρτυρηθη λέγουσα ότι είναι μισογυνικὸ ὲργο, εγω συνεφώνησα μαζύ της και γι αυτὸ το ξεκινησα αμέσως αμὲσως):

(...) Σ' έναν παροξυσμό μέθης ο Μάικλ Χέντσαρντ πουλά τη γυναίκα του για πέντε γκινέες (…)

λολ
 

duty_free

Member
Μηνύματα
904
Likes
3.229
Στις οδηγὶες χρήσεως του κὸπερτον βαθμοὺ προστασὶας 30, μπορεὶ νὰ διαβὰσει καποιος ὸτι το ηδέστατον πάρεργον στις παραλιες εὶναι να κοιτὰς γλουτοὺς, εφαρμὸζων προσομοίωση θὲσεως μορφὴς σχὴματος αυτὼν κατὰ τις κινὴσεις ξεμπουκὼματος.

Η δευτὲρα καλλὶτερη ενασχὸλησις παρὰ θιν' αλὸς, εὶναι η ανάγνωσις ελαφρώνε νουβελώνε.

μια τὲτοιανε ὲπιασα προχθὲς και με εξὲπληξε θετικὼς η καλλιὲπεια της.

Γιὰν Φλὲμινγκ - Απὸ την Ρωσὶα με αγκὰπη (sic)

Εκδὸσεις (φυσικὰ) λυχνὰρι.

Λὰτρεψα επἰσης τον αντιτουρκισμό του δανδὴ συγγραφὲως.
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Με αφορμή πρόσφατη επίσκεψή μου στο αγαπημένο μου ομώνυμο εστιατόριο έχω να προτείνω το μυθιστόρημα "Ο καλός στρατιώτης Σβέικ" του Γιαροσλάβ Χάσεκ που θεωρείται ένα από τα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και από τα σημαντικότερα αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών.

" Ο κύριος Σβέικ είναι ένας αφελής, καλοκάγαθος, ευγενέστατος, ελαφρώς απλοϊκός στο μυαλό άνδρας που ζει στην Πράγα την εποχή που ακόμη αποτελεί μέρος της Αυστροουγγαρίας.
Είναι στα 1914, την παραμονή του Α' Παγκόσμιου Πολέμου όταν ο Σβέικ μέσα από μια σειρά παράλογων, κωμικοτραγικών ή και εντελώς αναπάντεχων περιστατικών βρίσκεται στη δίνη καταστάσεων που απλώς τονώνουν περισσότερο το πατριωτικό του αίσθημα.
Ο κύριος Σβέικ έχει κριθεί ακατάλληλος «λόγω ηλιθιότητας» να υπηρετήσει στον στρατό, ωστόσο αυτό δεν θα τον εμποδίσει από το αναδειχθεί σε γενναίο πολεμιστή, ήρωα για τη χώρα του, το βασίλειο της Βοημίας, και τους συμπατριώτες του.
Με πείσμα και παρά τις μάταιες προσπάθειές του να καταταγεί στο στρατό, συνεχίζει με το ηθικό άκαμπτο. Ο αφελής πωλητής σκύλων θα κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία, θα έρθει αντιμέτωπος με την πιο παράλογη γραφειοκρατία, θα αντικρούσει την υποκρισία των θεοσεβούμενων.
Η απλοϊκή του σκέψη θα τον βοηθά να αντιλαμβάνεται διαυγέστερα τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω του και ως εκ τούτου να αποδεικνύεται διορατικός. Το μεγαλύτερο προτέρημα του Γιόζεφ Σβέικ είναι πως ακόμη και στην πιο παράλογη και αδιέξοδη κατάσταση βλέπει την θετική της πλευρά.
Ο Γιάροσλαβ Χάσεκ έγραψε ένα αντιπολεμικό ύμνο στην ανθρώπινη αδυναμία απέναντι στην ηλιθιότητα. Το αντιπολεμικό, σατιρικό έργο του Χάσεκ Ο καλός στρατιώτης Σβέικ εξακολουθεί να δίνει ένα χρήσιμο όσο και διασκεδαστικό μάθημα για το πού μπορεί να οδηγήσει ο ανθρώπινος παραλογισμός αλλά και για το ότι δεν είναι καθόλου μάταιο να τον πολεμάμε." (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 24/2/2014)
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Μόλις χθες ξεκίνησα το τελευταίο μυθιστόρημα της Ιζαμπέλ Αλιέντε "Μακρύ πέταλο από θάλασσα" . Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα με ήρωές του πρόσφυγες του ισπανικού εμφυλίου που ταξιδεύουν στη Χιλή με το πλοίο που ναύλωσε ο Πάβλο Νερούδα.

ο 1936, ξεσπά στην Ισπανία ο Εμφύλιος. Όταν ο Φράνκο επικρατεί, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν τον δρόμο της αυτοεξορίας, περνώντας από τα Πυρηναία, στη Γαλλία. Ανάμεσά τους η νεαρή πιανίστρια Ροσέρ και ο αδερφός του νεκρού αγαπημένου της, ο γιατρός Βίκτορ Νταλμάου.
Για να επιβιώσουν, ενώνονται σε έναν γάμο που δε θέλησε κανείς τους.
Μαζί με άλλους πρόσφυγες, επιβιβάζονται στο "Winnipeg", το καράβι που ναύλωσε ο ποιητής Πάμπλο Νερούδα για να τους μεταφέρει στη Χιλή, αυτό το "μακρύ πέταλο από θάλασσα και κρασί και χιόνι", όπως την ονομάζει ο ίδιος. Εκεί θα φτιάξουν μια καινούργια ζωή, εξόριστοι αλλά ελεύθεροι. Ώσπου μια χούντα θα ανατρέψει τον Πρόεδρο της χώρας, Σαλβαδόρ Αλιέντε...
Οι συναρπαστικοί ήρωες της Αλιέντε πορεύονται μέσα στον ταραγμένο 20ό αιώνα ανακαλύπτοντας ότι στη ζωή σου μπορείς να ζήσεις πολλές ζωές κι ότι, κάποιες φορές, το δύσκολο δεν είναι να φύγεις αλλά να γυρίσεις... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
 

duty_free

Member
Μηνύματα
904
Likes
3.229
¨Εθιμα ταφής, Kent Hannah, Εκδόσεις Ίκαρος (αυτό θα το προτείνω στους λάτρεις της Ισλανδίας)
το διάβασα πρὶν πὰω στὴν Ισλανδία και σκὲπτομαι τώρα που το ανέφερες, να το διαβάσω διαγωνίως.

Επειδὴ αναφὲρθηκες σε ψιλοταξιδιωτικὰ, το μικρό του Θεοτοκά, Ταξίδι στη Μέση Ανατολή και στο Αγιον Όρος, είναι πολυ ενδιαφέρον ειδικὼς για ὸσους συμπαθοὺν την μὲση ανατολὴ
 

Vicks

Member
Μηνύματα
636
Likes
1.908
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Από τα βιβλία που διάβασα πρόσφατα και έχουν ένα ξεχωριστό ιστορικό-ταξιδιωτικό ενδιαφέρον:

Σκηνές από το βίο του Ματίας Αλμοσίνο, Ισίδωρος Ζουργός, Εκδόσεις Πατάκη
¨Εθιμα ταφής, Kent Hannah, Εκδόσεις Ίκαρος (αυτό θα το προτείνω στους λάτρεις της Ισλανδίας)

ΥΓ
Για τους λάτρεις των ψυχολογικών θρίλερ βρήκα πολύ ενδιαφέροντα τον Sebastian Fitzek (από τα βιβλία που διαβάζεις απνευστί)
Και να προσθέσω το "προφητικό" "Πανδημία" του Daniel Kalla, Eκδόσεις Λιβάνη
Αχ, οι λάτρεις της Ισλανδίας το διαβάσαμε, κλείσαμε 11ήμερο ταξίδι με διανυκτερεύσεις και αυτοκίνητο και μείναμε με τα vouchers στο χέρι.
 

alvadi

Member
Μηνύματα
554
Likes
2.820
Επόμενο Ταξίδι
Μπέργκαμο
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Για τους λάτρεις του ψυχολογικού θρίλερ προτείνω

Το "σώσε με"του Δημήτρη Σίμου και την "τσιχλοφουσκα"της Βαρδάκη. Εξαιρετική γραφή από Έλληνες συγγραφείς, συγχωρειστε με για την διάκριση αλλά στη σύγχρονη λογοτεχνία και συγκεκριμένα στην αστυνομική και ψυχολογικά θρίλερ προτιμούσα ξένους συγγραφείς μέχρι που ανακάλυψα τον Αζαριάδη και μετέπειτα τον Γιαννιση.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.196
Μηνύματα
883.554
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom